Nedermarokkaanse profvoetballer Ismail H'Maidat opgepakt in verband met vijf gewapende overvallen

Geen categoriemrt 14 2018, 14:00
Meneer was door AS Roma verhuurd aan het Belgische Westerlo. Volgens de Belgische justitie is hij betrokken bij vijf gewapende overallen in de regio rond Turnhout.
Ismail H'Maidat zit in de cel. Dat is enigszins merkwaardig omdat de 22-jarige jongeman een professionele voetballer is. Tot januari van dit jaar speelde hij bij het Belgische Westerlo. Hij was op huurbasis naar die club gekomen van zijn échte club, AS Roma.
Helaas maakte H'Maidat er een puinhoop van bij Westerlo. Algemeen raadgever van KVC Westerlo Wim van Hove legt uit:

"We hebben hem begin januari ontslagen, na een hele resem van disciplinaire zaken – te laat of helemaal niet komen opdagen op training, ziek zijn zonder doktersbriefje, dat soort dingen."

Nou, misschien dat we nu weten waarom hij niet kwam opdagen bij al die trainingen: volgens de politie was meneer lekker overvallen aan het plegen.

Op oudejaarsdag overviel een jongeman het casino Seven Center in Turnhout. Hij bedreigde de kassière met een pistool en ging er vandoor met amper 500 euro. Even later sloeg hij opnieuw toe, in een Q8-tankstation. Daar eiste hij ook de inhoud van de kassa, maar vluchtte toen er klanten binnenkwamen.

En zo waren er nog zes andere overvallen. Ismail zou betrokken zijn geweest bij vier daarvan. In totaal gaat het dus om vijf overvallen waar hij van verdacht wordt.
Gezien zijn jeugd én karakter is het voor velen waarschijnlijk niet eens zo'n heel grote verrassing dat H'Maidat vast zit. Meneer is namelijk altijd al een moeilijk geval geweest. Zo werd hij op zijn twaalfde weggestuurd bij FC Twente (hij groeide op in Enschede) omdat hij zich niet wist te gedragen.
Een normaal mens wordt in de jaren erna volwassen en neemt dan verantwoordelijkheid voor zijn daden. In het geval van H'Maidat was dat niet zo. In 2016 zeurde hij in een interview met Tubantia nog steeds dat hij oneerlijk behandeld was:

"Ik geef toe: ik was geen gemakkelijke jongen. Ik was vervelend, lastig en heb fouten gemaakt. Maar kom op, ik was twaalf: welke jongen maakt dan geen fouten?"

Uhu, ja. En welk excuus heb je nu, Ismail? "Ik was 22, welke man maakt dan geen fouten"?
Aan de ene kant wil je erom lachen, maar aan de andere kant is het natuurlijk eerst en vooral dieptriest. Deze jongen heeft zijn leven lang elke kans gekregen die hij zich maar kon wensen. Eerst bij FC Twente, en daarna bij andere profclubs waaronder Brescia in Italië. Die club verkocht hem in 2016 vervolgens voor meer dan 3 miljoen euro (!) aan AS Roma.
In plaats van dankbaar te zijn voor die transfer en het maximale uit zichzelf te halen besloot H'Maidat blijkbaar om het over een heel andere boeg te gooien.
Als hij schuldig wordt bevonden kan H'Maidat voor 11 jaar in de gevangenis verdwijnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten