Nieuwe Duitse minister van binnenlandse zaken is bikkelhard: ‘De islam hoort NIET bij Duitsland!”

De nieuwe minister van binnenlandse zaken neemt stevig stelling tegen de islam. Het is geen onderdeel van Duitsland, zegt hij. Duitsland is namelijk een christelijk land, aldus Seehofer. De uitspraak is pikant, want de baas van de minister – Angela Merkel – denkt daar juist precies het tegenovergestelde over.

Hebben wij weer. Wij hebben een minister van binnenlandse zaken genaamd Kajsa Ollongren, die in haar nog korte tijd aan het roer van haar departement reeds op dubieuze wijze het referendum door de plee heeft getrokken, de beveiliging van verkiezingsuitslagen bewust verzwakt en een hetze tegen een Kamerlid gestart.

Duitsland heeft aanzienlijk minder problemen met sociaal-liberale tantes die neerkijken op het volk. Nee, zij hebben geen D66-dictator aan het roer van hun ministerie van binnenlandse zaken, maar een rechtgeaarde conservatief die zich door zijn eurofiele bazen de les beslist niet laat lezen. Ik heb het dan over Horst Seehofer (CSU), die in een interview met de Duitse krant Bild gewoon plompverloren heeft verklaard dat de islam niet bij Duitsland hoort:

“Seehofer legde amper twee dagen geleden de eed af als Bondsminister van Binnenlandse Zaken, maar veroorzaakt nu al een relletje. In een interview met Bild deed hij een straffe uitspraak: “De islam hoort niet bij Duitsland.”

“Duitsland wordt gekenmerkt door het christendom en kerkelijke feestdagen zoals Pasen, Pinksteren en Kerstmis.” De man nuanceerde de uitspraak daarna wel. “De moslims die hier wonen, horen natuurlijk wel bij Duitsland, dat spreekt vanzelf.”

Toch waarschuwt Seehofer dat het geen goed idee is om tradities en gewoonten op te geven uit verkeerde overwegingen.”

De uitspraken gaan ongetwijfeld voor rumoer zorgen bij onze oosterburen. Seehofer is de leider van de CSU; de conservatieve Beierse tegenhanger van Merkels CDU. Toch trekken CDU/CSU al jaren gezamenlijk op in de nationale Duitse politiek, ondanks het feit dat de CDU onder Merkel heel erg links is op kwesties rondom vluchtelingen en immigranten en de CSU stevig rechts.

Hoe dan ook: mogen we niet een weekje Ollongren ruilen voor Seehofer? Alsjeblieft?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. denk eens na

  duitland word wakker!

  1. B. Pascal

   gelukkig, het begint te landen. het is nog niet te laat!

   1. Original NL

    Het is wél te laat Pascal!!!

 2. PMG

  De islam hoort ook NIET bij Nederland en ook de moslims die er wonen NIET!

  1. Meester Kong

   Het jodendom en de islam horen hier niet, allemaal import.
   Wel ff consequent blijven @PMG,
   Zomaar even weg van stormfront?

   1. Ni28

    dat is niet waar, de jodendom is altijd in Europa vertegenwoordigd geweest en de islam niet.

    1. Meester Kong

     Heb je gelijk in, maar pas in de middeleeuwen kwamen ze naar Nederland.

     1. Ni28

      dat is best lang geleden, precies de tijd wanneer de islam gestopt is met ontwikkeling.

     2. Pjotter

      En ze pasten zich aan aan de NL samenleving, normen en wetten en verdienden hun eigen kost.

   2. Siemien

    @Kong wat hier thuis hoort is het christendom, sterker nog, Nederland is tot stand gekomen door bidden en vasten, bidden in dit geval naar de Schepper van hemel en aarde de allerhoogste God, de God waar de bijbel over spreekt, de Vader van Jezus natuurlijk voor alle duidelijkheid..hè

    1. Meester Kong

     @Siemien.
     Voor alle duidelijkheid..hè, je praat poep 🙂
     Weer een reliefanaat op DDS, niveau gaat in rap tempo naar beneden.

     1. Siemien

      @Kong hoezo niveau, jij kent je geschiedenis dus niet, dus verdiep je daar eerst maar eens in dan mag je weer meedoen.

     2. Ni28

      Leg uit! Bedoel je soms dat geQuispelde propagandapraat wel inhoudelijk is?

     3. van Urk

      Inderdaad Siemien. Ons land is groot geworden en beschermd door mensen met de bijbel in de hand. https://www.rd.nl/opinie/michiel-adriaenszoon-de-ruyter-schipper-naast-god-1.655299

    2. Meester Kong

     @Siemien leg dat sprookjesboek eens aan de kant, dat boek is net zo gevaarlijk als opium…

     1. van Urk

      De Islam heeft ook een sprookjesboek hoor. Maar die mag niet weg van panisch Links.

     2. Siemien

      @Kong als je het niet kunt winnen is het ineens een sprookjesboek, maar er wel mee slaan en is de bijbel ineens geen geen sprookjesboek!!!

      Dit land is tot stand gekomen door bidden en vasten, bidden in dit geval naar de Schepper van hemel en aarde de allerhoogste God, de God waar de bijbel over spreekt, de Vader van Jezus natuurlijk voor alle duidelijkheid..hè

     3. Stanly2000

      “Religie is opium voor het volk”. MK kent zijn klassiekers, deze was van KM.

   3. B. Pascal

    Kong, je hebt gelijk. Het jodendom is tussen 1940 en 1945 redelijk uitgedund.
    Door wie? Juist door links! Dus je redenatie dat ze er niet bij horen is waar gebleken. Je vrienden hebben ze al eens aangepakt, zij zijn gewoon weer de eerste in lijn. Daarna de christenen! Zie toch hoe hoog de jodenhaat is. Daarom past links bij het denkbeeld Islam. De islam is anti-joods en anti-christelijk. Links niet minder! Links schend alle morele wetten. IS is net zo gebleken. Hoeveel bewijs wil je hebben Kong? Er zijn geen grotere bewegingen geweest die de joden zo hebben afgeslacht dan de Nazi’s en de Islam.

    1. Meester Kong

     Lees mijn plemp nog eens…

     1. edoc431

      Niet nodig 1 x is genoeg

     2. Siemien

      edoc431=Wim

     3. Ernst Quispel

      “edoc431=Wim”

      Nee, trieste fantast.

     4. DirkSteen

      Daar ben ik NIET interesseert in!!

   4. divad

    flikker toch op mafkees

  2. Frits Jansen

   Laten we dan meteen vaststellen dat ook de roomsen niet in en bij Nederland horen. Tachtig jaar voerden we oorlog tegen een roomse overheerser. Daarom werden de roomse provincies Brabant en Limburg terecht heel lang niet als volwaardig deel van Nederland beschouwd, maar als “generaliteitslanden”.

   De meeste roomsen redden zich met schijnheiligheid (ook geen leuke eigenschap) want de roomse regels naleven is nog veel erger dan de islam.

   Twee jaar geleden ben ik in Iran geweest. Kledingvoorschriften of niet, de vrouwen zijn er beeldschoon, en reuze vriendelijk. Het vervelendste is dat Iraniërs niet kunnen koken (mijn kaken doen nog pijn van het taaie brood aan het ontbijt). En dat ze alcoholvrij vruchtenbier drinken (wat is het verschil nog met limonade?). het is een relatief rustig land dat ingeklemd ligt tussen Irak, Afghanstan en Pakistan, en daar kun je wel ander piepen.

   1. PMG

    De roomsen horen bij de islam, lutherse kerk en nazi’s, allemaal anti joods. Een paus die duizenden duitse oorlogsmisdadigers naar zuid-amerika en wie weet waar nog meer heen hielp en een club die kinderlokkers de had boven het hoofd houdt, een stelletje schijnheilige smeerlappen waar vrouwen niet welkom zijn en volksverraders met hun kerken vol goud. Scheelt niet heel veel met de islam waar vrouwen ook niets in te brengen hebben.

 3. Ritter

  De islam heeft Europa verschillende malen proberen te veroveren met geweld. B.v. Karel Martel heeft de islam tegengehouden en de Turken zijn verslagen voor de poorten van Wenen.

  Het is de islam dus niet gelukt in het verleden om Europa te veroveren.

  Maar via demografie (massa immigratie) zal het wel lukken. Als de massa immigratie zo doorgaat pleegt Noord/West Europa demografische en culturele zelfmoord. ( al te zien in bepaalde wijken van de grote steden in Noord/West Europa)

  Het probleem met de islam is dat onze westerse normen/waarden/levenswijze niet compatibel zijn met de islamitische normen/waarden/levenswijze.

  Aangezien de meeste moslims vasthouden aan hun islam (en bijbehorend gedrag) zal dat tot steeds meer “botsingen” leiden op verschillende vlakken.

  Hieronder een link van een video die duidelijk weergeeft hoeveel keer de islam Europa heeft geprobeerd te veroveren.

  How Many Times Have the Muslims Invaded Europe?
  https://youtu.be/5Unj5wyuKUI

  1. van Urk

   Ritter@ De Islam is zelfs racistischer dan de westerse populistische partijen. De Islam is van alle monotheistische godsdiensten de meest vreemde eend in de bijt. Het staat totaal haaks met wat er in de Bijbel en de Tenach staat.

   1. Ernst Quispel

    “De Islam is zelfs racistischer dan de westerse populistische partijen. ”

    Nou nou, zo erg is het nu ook weer niet!

    1. van Urk

     Nee? Vraag het maar aan de andersdenkenden in Islamitische landen. Daar zijn ze hun leven niet eens zeker. Hier in het vrije westen wordt al panisch regeert als iemand als mening roept dat de Islam hier niet thuis hoort.

    2. Siemien

     @Urk Ernst is islamlover en kom je aan de islam dan kom je aan Ernst, Ernst is een islamprostituee die het niet accepteert dat je één verkeerd woord schrijft/typt over de islam..
     Ernst is onverschillig en bewust onwetend/ontkennend dat de islam geen religie is maar een ideologie die overigens niet los is te verkrijgen…

     1. van Urk

      Inderdaad Siemien. Als het om bashen op christenen of christenvervolging gaat dan is deze zogenaamde over de paard getilde guthmens opeens afwezig. Ook zelfs geen reactie of mening als het om bekeerde moslims gaat die bedreigd worden door hun islamitische achterban. Hij mag van alles over mij denken, serieus neem ik hem zelf toch niet meer.

     2. Ernst Quispel

      “Ernst is islamlover”

      Dat is een leugen.

     3. van Urk

      Ernst@ U gaat anders wel stelselmatig flink in de bres voor deze mensen springen alsof zij wat speciaals voor u zijn. Ik weet dat u tegen ongerechtigheid bent maar er zijn wel meer volkeren en andersgelovigen die het net zo zwaar hebben. Dus ook Joden en christenen.

  2. Steve Van der Vekens

   Het is bovendien enorm onbeschoft om vast te houden aan de kledingsvoorschriften uit het marginale land dat je gevlagd bent.

  3. Frits Jansen

   Ook uit naam van het christendom zijn bijv. vrouwen verschrikkelijk gediscrimineerd. In sommige Arabische landen lopen ze alleen een beetje achter, maar wat ze daar nu doen was luttele decennia geleden in het westen net zo erg.

   Als je hoort hoe de Amerikaanse presidenten voortdurend de (christelijke) god aanroepen dan verontrust mij dat ook. Als Trump zegt “god bless America”, dan denk ik: staat die god achter Trump??

   Salafisten zijn een ander verhaal. Dat is de Zwarte Kousen Kerk van de Islam.

   1. Ritter

    Frits Jansen

    christenen , boeddhisten, Joden, enzovoorts plegen niet wereldwijd aanslagen…………….moslims doen dat wel. Moslims veroorzaken in veel landen problemen.

    De wereld word geteisterd door islamitische terreur ; niet door christelijke terreur of b.v. Joodse of boeddhistische terreur.

    Praktisch alle veiligheidsmaatregelen in Europa , VS , enzovoorts hebben te maken met islamitische terreur.

    Aanslagen worden gepleegd in naam van Allah. En dat heeft te maken met de ideologie van de islam. Het Jihadisme. Daarom is de islam een (demografisch en cultureel) gevaar voor Europa.

    En over de Zwarte Kousen Kerk gesproken; die plegen geen aanslagen. Salafisten willen terug naar de tijd van Mohammed. B.v. ISIS zijn salafisten. We weten hoe die te keer zijn gegaan in het Kalifaat.

    Dus de vergelijking tussen de Zwarte Kousen Kerk en Salafisten gaat mank.

   2. van Urk

    “Ook uit naam van het christendom zijn bijv. vrouwen verschrikkelijk gediscrimineerd” Punt is dat er wel druk gezet wordt op christenen en niet op moslims. De hoge raad moest zelfs bij te pas komen om de SGP op hun vingers te gaan tikken in verband met het in strijd handelen van het VN-vrouwenverdrag. Gelukkig zijn er nu al in zeven gemeentes vrouwen te zien op de lijst van de SGP. Nu is het de vraag of zo,n hoge raad ook wil gaan betekenen voor moslimvrouwen. Tja over de kwestie “god bless America” daar heb ik ook mijn vragen over. Dat is hetzelfde als je niet gelovig bent maar toch iedere keer het woord Jezus als stopwoord in de mond noemt. Geloven betekent voor christenen zeker weten dat God bestaat omdat zij daar in geloven. Ongelovigen denken stiekum dat de God (die voor hen niet bestaat) toch achter hen staat bij een oorlog of een ramp.

  4. Original NL

   Ritter….
   ++++

 4. Ritter

  Kajsa Ollongren wil zelfs hoofddoekjes bij de politie……………….waarmee ze de neutraliteit van de politie uit het raam gooit.
  ————-

  Ollongren: meer onderzoek naar hoofddoek bij politie
  https://www.parool.nl/amsterdam/ollongren-meer-onderzoek-naar-hoofddoek-bij-politie~a4501025/

 5. Ni28

  Seehofer heeft zich weleens meer hard uitgelaten en daarna gas afgenomen. Als ie nu de poot stijf houdt zal het tot een wankele coalitie leiden. Met de hete adem van de AfD in de rug zal ook Merkel moeten uitkijken voor herhaling van haar escapades in het verleden en dat zal de SPD niet leuk vinden. Kortom, een wankele coalitie die uit nood ontstaan is en daar alle kenmerken van draagt.

 6. Uiterst Links

  Dit is racisme, wat anders kun je daar niet van maken. De SPD heeft Duitsland aan een hitleriaanse minister van binnenlandse zaken. Schande dat ze ermee akkoord zijn gegaan

  1. Supernoodle

   Ik huil met u mee.

  2. Siemien

   @uiterst links jij leest niet goed!!

  3. van Urk

   Sinds wanneer is een Godsdienst opeens een ras? Tja zo kun je alles wel racistisch gaan noemen. En dat is wat Links namelijk doet.

  4. Ni28

   Hitleriaanse? Wow, die zit maar wel naast.

 7. Supernoodle

  Ook in Duitsland begint het kwartje te vallen.
  De Islam is een verdorven politieke ideologie.
  De Islam hoort in de zandbak thuis, niet in Europa.

 8. Steve Van der Vekens

  Die moslims zijn allemaal inteelt en halen het landelijke IQ naar beneden.

  1. Meester Kong

   Kijk eens naar Urk, Volendam enz. wat een inteelt en lage IQ.
   Dag Urkie 🙂 🙂

   1. van Urk

    Meester Kong voelt zich zeker boven iedereen gesteld. Wij Urkers hebben meer gepresteerd en uit de grond gestampt dan uit het gat waar de heer Kong vandaan komt.

    1. Ni28

     Waar kwam King Kong nu ook weer vandaan? Dat verklaart veel:)

     1. Meester Kong

      Tja Michael v/d Galien komt daar ook vandaan….

     2. DolleDries

      Uit een Fries gehucht.
      Sarko Kong heeft als SPer een hekel aan hardwerkenden mensen zoals Urkers ,hij zelf zoekt liever een kievitseitje.

     3. Meester Kong

      @DD jij bent ook zo’n stiekemerd die de haan zaterdag bij de kippen weghaalt en maandagmorgen weer terug brengt.

     4. van Urk

      DolleDries@ Kievit eitjes zoeken mag sinds 2015 niet meer. Dus hij is nu helemaal blij dat hij niks meer hoeft te doen. 😉

    2. Meester Kong

     Klopt Urkie, zonder land en veeteelt producten kunnen jullie Urkers wel leven.
     Godswoord stilt jullie honger 🙂

     1. van Urk

      Haha. Gelukkig zit het vee houden ook nog in onze genen. We zijn ook nog goed in het fokken van vee. 😉 https://www.heturkerland.nl/nieuws/algemeen/fameuze-stieren-met-urker-wortels

 9. Ernst Quispel

  “De man nuanceerde de uitspraak daarna wel. “De moslims die hier wonen, horen natuurlijk wel bij Duitsland, dat spreekt vanzelf.”

  Gelukkig maar.

  1. van Urk

   En nu nog alleen maar de Duitse waarden aan de moslims onderwijzen. 😉

   1. Frits Jansen

    En islamitische waarden aan Duitsers!

    Als vrouwen hier zich hadden gekleed als de vrouwen in Iran (met hoofddoeken en wijde jurken die geen ronding laat zien) dan hadden we ook geen #MeToo gehad. Aparte wagons voor vrouwen in de metro in Teheran zijn heel praktisch want voorkomen onzedelijke betastingen die hier in het zogenaamde beschaafde westen aan de orde van de dag zijn.

    1. van Urk

     Willen jullie een nieuwtje horen? Het woord Mannenkoor, gemende koor of vrouwenkoor mag in de toekomst ook al niet meer benoemd worden. Twee Linkse Amsterdamse snotneuzen die opkomen voor transgenders willen hiermee een zaak over gaan beginnen.

     1. denk eens na

      Ja grappig frits vrouwen met 40 graden celcius in een nylon boerka laten lopen, heel ME/too.

 10. werikke

  deutschland erwache (eindelijk)

 11. Frits Jansen

  Seehofer is van de conservatieve Beierse CSU, en hij moet zoiets gewoon zeggen voor zijn achterban. Hij praat met zo’n typisch half-Oostenrijks accent – wat je in een stad als München gelukkig weinig hoort.

  Kennelijk hebben ze in Duitsland geen regel van “eenheid van kabinetsbeleid”, want als hier een CDA minister zoiets zou zeggen zou Rutte meteen worden gevraagd of hij het daarmee eens is.

  Als die Seehofer zo doorgaat zal Frans Timmermans hem er persoonlijk aan herinneren dat we al vele jaren een scheiding van staat en kerk hebben.

  Misschien kan iemand Seehofer er subtiel aan herinneren dat München al eerder “Hauptstadt der Bewegung” was, een periode waar de meeste Duitsers met afgrijzen op terugkijken. Begrijpt Seehofer niet dat hij een beetje extra moet uitkijken met racistische uitspraken?

  Laat niemand roepen dat Nederland een gristelijk land is want ik heb het niet zo met die christenen. Mijn overgrootvader was een – heel progressieve – dominee, mijn ouders zijn nog net in de kerk getrouwd, maar verder heb ik niets met één bepaalde religie. Bovendien: mijn voorouders waren protestant, maar ook Roomsen noemen zich christen, en dat is een corrupt zootje van – weten we tegenwoordig – oude viezerikken.

  Maar het zal wel weer zo zijn dat met “christelijk” alleen maar “niet-islamitisch” wordt bedoeld. Haatzaaien. Het spreekwoord zegt dat wie wind zaait storm zal oogsten. Islamhaat is een provocatie voor terroristen. Geen excuus natuurlijk, maar daar heb je weinig aan als je straks door een ontploffing wordt getroffen.

 12. Paaldanseres

  Waarom hebben we er daar niet wat meer van?

 13. Florissa

  Om de boel wat op te vijzelen slaan ze maar een andere weg in,het land loopt inmiddels over van de “gelukszoekers,en nu mag de man die het kortste strootje heeft getrokken naar buiten komen met dit soort uitspraken.

 14. Rosasolis

  Natuurlijk hoort de Islam niet bij Duitsland. Maar ook niet bij wie dan ook. M. Luther zorgde voor de opkomst van de Protestante Kerk. Tegen de Katholieken. En later kwamen ook de Joden
  op voor hun Reformatisch Liberal geloof. Geen vrouwen meer gescheiden op hoge balkons in de synagogen maar nu ook vrouwelijke Rabbi’s die preken voor vole zalen met hele families en vrienden bij elkaar. Ik hoop dat veel meer joden en christenen zullen samen komen op diensten en besprekingen. Dit is ons weg naar te toekomst: Joden, Katholieken, en Protestanten moeten veel meer samenwerken. De vreselijk discriminatie waarvan wij ALLEN weten en hebben meegemaakt, moet nu eindelijk ophouden! Want vroeger of later zal je ontdekken dat ons geloof:
  Joods, Katholiek, Protestant hetzelfde wortels heeft. En dat dit oude Joods/Christelijk
  geloof met al hun problemen en vreselijke ervaringen, zal altijd bestaan. Zolang dat de Christelijke partijen in Duitsland en in Nederland doorgaan. Je hoeft niet naar de kerk te gaan iedere zondag, en God zal je niet straffen als je een gewone brood maaltijd kiest i.p.v. matzes gedurende de joodse pasen, maar omdat onze samenleving is gebaseerd op de oude voorbeelden van onze Bijbel, wat er nu over is,
  is het Leer. Leer over de oude mooie David psalmen, die kan je kregen op radio 4. Iedere zaterdag en zondag ochtend vanaf 9 uur. Gewoon luisteren van voorbeelden van ons muziek kalender, en luisteren naar de mooiste muziek die geschreven werd om deze kalender dagen te herdenken.
  Inderdaad de islam hoort niet bij Duitsland, en ook niet bij Nederland. Maar als 3 zeer
  verbonden religieuze groepen bij elkaar als verbond kunnen komen, dan staan wij veel sterker: joden, katholieken, en protestanten. Wij zijn hetzelfde, lieve vrienden!
  Volgende week stem ik voor de CDA die steunt onze geweldige agrarische gebied, die de hoofd erkenning kreeg vorige jaar voor de beste granen van Nederland. Wij hebben in onze dorp een 17de eeuwse prachtige, mooie molen, die in perfecte staat doorgaat om heerlijke pakketen voor pannenkoeken, of zelfgebaken broden te leveren.

 15. Gerlos

  Eigenlijk had hij moeten vertellen dat de ISLAM NIET IN EUROPA HOORT.

  1. Frits Jansen

   U bent niet op de hoogte. Op de Balkan wonen massa’s moslims, geen immigranten.
   Voor Poetin is het ook ingewikkeld want die heeft in eigen land eveneens met een heleboel moslims te doen, evenmin immigranten.

 16. Frits Jansen

  Heeft u gehoord hoe hij het zei? De islam hoort inderdaad niet bij de Duitse traditie. Maar de zaken kunnen veranderen.
  Verder heeft een Minister van Binnenlandse Zaken goddank niets over godsdienst te zeggen. Hij mag meningen ventileren, maar iets tegen de islam doen kan hij niet.

 17. Rechtsaf

  Ook niet bij Nederland

 18. Steve Van der Vekens

  Maar dat dat allemaal zo lang moet duren…
  Als hij niet voorzichtig is vermengt A Merkel rattenvergif in zijn eten.

 19. waakhond

  de christenen moeten weer met de eer strijken.
  Jammer want met bidden kom je nergens.
  Nee het is door onze volks aard we zijn een creatief hard werkend volk open voor nieuwe kansen en mogelijkheden.
  Terwijl andere Europese landen die ook christelijk zijn te veel in het verleden
  Blijven hangen.

 20. mesjeu

  Die Paul Cliteur is ook uitheems, toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.