Nieuwe peiling Amsterdam: FVD stijgt door naar 4 zetels terwijl D66 en GroenLinks instorten

Uit een nieuwe peiling van Maurice de Hond blijkt dat het Forum voor Democratie het zeker niet slecht doet in Amsterdam. Als men de peilingen mag geloven, staat de partij van Thierry Baudet en Annabel Nanninga inmiddels zelfs op vier zetels in de hoofdstad. Dat houdt in dat men inmiddels bijna 10% van alle kiesgerechtigde Amsterdammers heeft verzameld als stemmers.

DXWE4ZJWsAA3m7u.jpg large

Uit een nieuwe peiling van Maurice de Hond blijkt dat het Forum voor Democratie meteen een middelgrote partij zal kunnen worden bij de gemeenteraadsverkiezingen van over twee weken. Op 4 van de 45 zetels staat de beweging van Thierry Baudet nu. De gedoodverfde koplopers – GroenLinks en D66 – zakken allebei terug. Ook de PvdA zakt steeds verder in elkaar, terwijl de SP een bescheiden plusje mag noteren.

De peiling is in de periode voorafgaand aan 24 februari gedaan in opdracht van FVD, en is tot dusverre nog niet gepubliceerd. FVD geeft de resultaten van de peiling nu zelf via Twitter prijs als reactie op aanvallen van D66-coryfeeën, waaronder partijleider Alexander Pechtold en de Amsterdamse lijsttrekker Reinier van Dantzig. Het Forum zegt over de resultaten van de peiling:

“Niet gek dat D66érs Pechtold en Van Dantzig compleet geobsedeerd zijn door FVD en steeds wilder om zich heen beginnen te slaan. Interne FVD-peiling (vorige week verricht door Maurice de Hond): D66 zakt in Amsterdam van 14 naar 9 zetels en FVD Aamsterdam stijgt door naar 4 zetels.”

De partij gebruikte de peiling bij wijze van reactie op D66-aanvallen nadat De Volkskrant onthulde dat de prominente FVD-kandidaat Yernaz Ramautarsing vreemde ideeën over rassen en homoseksualiteit via WhatsApp de wereld ingeslingerd heeft. Of dat gedonder nog effect zal hebben op de peilingen moeten we afwachten; de bovenstaande uitslag dateert immers van ruim een week geleden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. poldi

  Volgens mij wist kereltje Pechtold gisteren al dat de peilingen voor D66 in Amsterdam negatief waren.
  Vandaar dat hij gisteren bij Nieuwsuur onder aansturing van dat vreselijke anti-Trump, anti-pvv en anti-FVD mannetje de salonsocialist Twan Huis, zijn gram kon halen over FVD.

  1. Rechtsaf

   @poldi natuurlijk wist de d666 dit, het nieuws is natuurlijk zo links als het maar kan, maar FvD is natuurlijk niet meer te stoppen, probleem vormt zich wel dat steeds meer linkse reaguurders de islam omarmen ten koste van het echte Nederland

  2. 75

   En geen woord over een rechtszaak die tegen hem is aangespannen.

  3. Frits Jansen

   Grappig dat Twan Huys nu al mikpunt begint te worden.
   Is dat de politiek van RTL? Wil deze Luxemburgse zender een vette controverse rond Twan – ter wille van de aandacht?
   Het wordt tijd dat Nederland Luxemburg weer inlijft. Tot en met Willem III was onze Koning ook koning van Luxemburg, maar toe Wilhelmina kwam weigerden ze een vrouwelijke Koning. Schande. En nu hebben we weer een mannelijke koning.

 2. Ernst Quispel

  De effecten van de verse rel rond de racist Ramautarsing zijn in deze peiling niet verwerkt.
  De schade zal oplopen als Boudoir zich niet distantieert van deze griezel.

  1. Holland

   Moslimbroeder Ernst Quispel heeft uitgesproken ideeen over rassen en volkeren. Of ze juist zijn deert hem niet. Het roept zo lekker, en daar gaat het om.

   1. poldi

    @Holland, hij is niet voor niets onze supertrol.

    1. corfo

     @ poldi/Holland.
     Ik vind de “reacties” van onze huis-trol @ Kwispel steeds meer hilarisch worden.
     Hoe meer bekend wordt gemaakt over de ruk naar rechts in de EU (binnenkort óók in Italië vermoedelijk) des te nerveuzer wordt dat linkse rapaille, w.o. @Kwispeltje en Gelul. Door hun toegenomen angst voor het verlies van hun linkse graai-broeders in o.a. de “regering”, worden hun reacties voorspelbaar vrolijker om hun angst te verbergen.
     Door hun tunnelvisie ontgaat het hen volledig dat de EU op instorten staat !
     En dat wordt tijd ook !

  2. sjun

   Behoorlijk racistisch om zo’n jongen met wat meer pigment, baardgroei en andersculturele achtergrond voor griezel uit te maken Ernst.

   1. Ernst Quispel

    Ik doelde op zijn opvattingen, Sjun, jij brengt zijn huidskleur in.

    1. eRik2017

     Sjun heeft gelijk. Jij ziet iemand met een donkere huidskleur met een andere mening en jij plakt er meteen het etiket griezel op!
     Je bent xenofoob en een racist!

     1. Pit

      Erik: Wim = racist

      #racist

 3. Two Ravens Black Kettle

  10% van de A’dammers lijkt in het bezit te zijn van een basale vorm van zelfpreservatie en aan de toekomst van hun kroost te denken.
  Dat is exact de helft van Nederland in zijn geheel.
  Je hebt daar niet voor niets universiteiten die plaats biedt aan jodenhatende moordende terroristen. Een vrijhaven voor antisemieten.

  Toch blijft nog steeds een groot deel van de Joodse gemeenschap in A’dam op het Kartel stemmen.
  Ik blijf dat bijzonder vinden (immers; je kunt niet verbijsterd blijven, op een gegeven moment is krankzinnigheid the new normal)

  Tien procent !
  Pffff
  Het overbevolkte galjoen NL (mag dat woord trouwens nog van de Orwelliaanse Gedanken Gestapo en hun narcistische Henchmen in de (zelf verklaarde) elite?) heeft onherstelbare averij opgelopen en is rap zinkende.
  Dankzij het lethargisch stemvee bestaande uit gewillige slachtschapen zullen de kinderen van nu het slechter hebben dan de vorige generatie die op hun beurt het weer beter zullen hebben dan de generatie die na hen komt (of er moet daadwerkelijk een wonder gebeuren maar dat verwacht ik niet, zeker niet in dit zombie paradijs).

  90% pist met volle bewustzijn de toekomst van hun eigen kroost weg
  Dat is volgens mij voor het eerst in de geschiedenis van Homo sapiens.

 4. Rex Gildo

  Peiling wordt niet serieus genomen.
  Echter; indien blijkt, dat Maurice de Hond FvD op gelijke hoogte laat komen met de PvdA in Amsterdam, is deze politieke steekproef ineens wel overeenkomstig het verwachtingspatroon van/voor Tim Engelbart en zijn discipelen.
  Net als toen de PVV er een paar jaar terug volgens MdH op ruim 40 zetels zou uitkomen.
  Het ware resultaat volgt na de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart 2018.

 5. Bes Tolen

  In Amsterdam ligt het per inwoner gemiddeld inkomen hoog terwijl het ook de stad is met het hoogste percentage armen als je bepaalde statistieken mag geloven. Wat die armen betreft kon dat in werkelijkheid wel eens mee vallen. De redenen mogen duidelijk zijn. Veel fatsoen woont er naar mijn idee niet in Amsterdam. Dat begon met onverkwikkelijke gemeentebesturen, die wetten niet wilden naleven. Zogenaamd ten behoeve van de zielige lieden, die vanuit het verre buitenland de stad illegaal binnen waren gekomen. Dat daarmee criminelen de stad steeds meer gingen beheersen zo vanaf eind zeventiger jaren heeft ondanks waarschuwingen van bijvoorbeeld hoofden van politie geen grote rol voor de politiek gespeeld. De politieke voorkeuren van Amsterdammers geven nu zelfs meer nog dan vroeger aan hoe dat zit. Ook al is de PvdA daar niet veel meer in tel. Extreem links vrat eerst de PvdA, de oude sociaal democratie, van binnen op en nu van buiten. Amsterdammers zijn in de eerste plaats politiek correct. Het zou heel wat beter zijn als ze gewoon correct zouden zijn. Maar daarvoor ontbreken goede wil en gezond verstand.

 6. Frits Jansen

  En dan krijgen ze in de grootste stad van ons land die vreselijke Annabel Nanninga, en nog een paar halve zolen van het kaliber van die Hindoe die nu is opgestapt. En niemand denkt aan de vele Nederlanders die in Amsterdam werken maar er geen stemrecht hebben omdat ze er niet wonen. Ik werkte jaren in Amsterdam en leed onder het vreselijke parkeerbeleid van het toenmalige linkse stadsbestuur, dat ook de buitenwijken terroriseerde.

 7. Gerlos

  Zijn er nog tekort, hoop op veel meer om die linkse en D66 figuren in de oppositie te duwen met zo mini mogelijk zetels.
  Amsterdammers zet hem op en red je stad.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.