Onbestaanbaar: 020-burgemeester Van Aartsen vond camera’s bij keer op keer vernielde joodse HaCarmel niet nodig

aartsen-hacarmel
Foto: HaCarmel bij één van de vernielingen, en de Amsterdamse burgemeester Jozias van Aartsen. Bron: Screenshot AT5 & Cosmicus / YouTube.

Het joodse restaurant HaCarmel is vandaag voor de derde keer in korte tijd vernield. Camera’s kwamen er nooit te hangen, want dat vond de Amsterdamse burgemeester Jozias van Aartsen niet nodig.

Voor de tigtriljoenste keer in slechts een paar maanden tijd is het in Amsterdam gevestigde Joodse restaurant HaCarmel vernield door antisemitische barbaren. Het incident had eenvoudig voorkomen kunnen worden, want er was bij eerdere incidenten in december al een verzoek gedaan om camera’s te installeren. Dat is door burgemeester Van Aartsen toen nadrukkelijk van de hand gewezen. Volgens de kartelpeetvader waren er, ondanks dat de ruiten van HaCarmel met enige regelmaat sneuvelen dankzij geweldstokkies, namelijk geen concrete aanwijzingen dat er nieuw geweld gepleegd zou gaan worden. Dat vertelt eigenaar Daniël Bar-on vandaag tegen het Nieuw Israëlitisch Weekblad:

“Ook werd er binnen, in het restaurant een camera opgehangen. “We hebben toen ook aan burgemeester Van Aartsen gevraagd of er buiten cameratoezicht kon komen. Daar zie je de daders immers aan komen lopen.” Cameratoezicht is er ook al op adressen van de Joodse middenstand in de wijk Buitenveldert. “Maar dat verzoek is door de burgemeester afgewezen. Dat moesten we zelf maar regelen, maar dat kan niet want voor het plaatsen van buitencamera’s, die zicht bieden op de openbare ruimte, hebben we toestemming nodig,” aldus Bar-on.”

Van Aartsen was dus de man die als burgemeester van Den Haag lokale salafisten in gemeentehesjes door de Schilderswijk liet marcheren om de ‘orde te bewaken’, maar in Amsterdam te beroerd is om een klein gebaar te maken om bedreigde Joodse ondernemers te bewaken. Ronduit verbijsterend, eigenlijk, hoe deze man op bijzonder scheve wijze omgaat met minderheden in Nederland.

Ook de lokale ChristenUnie-lijsttrekker Don Ceder vindt de gang van zaken onvoorstelbaar en eist dat er nu wél snel camera’s worden geplaatst:

En zelfs Van Aartsen zelf is dan eindelijk door de pomp: er komen nu tóch camera’s bij HaCarmel te hangen, zo meldden woordvoerders van de burgervader aan het NIW en het Parool. Nou, hè hè, moest dat nu zo lang duren? Kennelijk is het pas bij Van Aartsen pas na driemaal scheepsrecht wanneer het de Joodse gemeenschap aangaat, zo is de wrange conclusie…

Saillant detail: overigens is de beslissing om tóch camera’s op te hangen op bijzonder regenteske wijze genomen; HaCarmel-baas Bar-on vernam het nieuws zoals ook de rest van Nederland gewoon uit de media. Niemand van de Gemeente Amsterdam had dus de moeite genomen om de Joodse uitbater zélf in te lichten over de camera die er binnenkort voor zijn restaurant zal komen te hangen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

44 reacties

 1.   

  Ik verwacht heel snel een reactie van Ollongren (D66) in de geest als die zij kort geleden uitte, bij de inmiddels vrijgesproken wethouder van Brunssum. Iets van: Van Aartsen (VVD) kan de eer aan zichzelf houden, of de raad moet hem wegsturen of anders moet ik, Ollongren (het ministerie van Binnenlandse zaken), maatregelen nemen.

  1.   

   Ollengren is nog steeds het schaamhaar van Irene van den Brekel tussen haar tanden uit aan het flossen omdat ze haar adelijkekontje gered heeft bij Zondag met Lubach.

   1.   

    Vieze man.

    1.   

     Toch hou je best van een beetje dirty talk, toch Wim?

     1.   

      Qutspel heeft het liefst een kaal doosje dat weet je toch wel@eRik

     2.   

      Het enige wat deze El Trollo Pinocchio tot nu toe heeft kunnen uitkramen is verbale stront.

 2.   

  Camera’s helpen niet maar tasten slechts de vrijheden en privacy aan van burgers

  1.   

   Die vrijheden zoals het ingooien van een ruit vallen daar niet onder.
   Als ik Hacarmel was had ik allang een camera van binnen naar buiten gericht.

   Beter installeren ze boven de voorpui een soort plofkoffer constructie wanneer de ruit breekt wordt alles onder de smurfen verf gespoten. Leg dat maar eens uit haatbaard met religie van de vrede…

  2.   

   Criminelen hebben geen privacy. Het zijn naaktslakken, linkse wel te verstaan.

   1.   

    Dat is algemeen bekend, criminelen zijn altijd links.

    :)

    1.   

     Het enige wat voor deze burgemeest belangrijk is, is zijn haar. Als dat maar goed zit die ijdeltuit.

  3.   

   Camera’s kunnen wel de politie helpen criminelen te identificeren. Als zij van goede
   kwaliteit zijn. Deze camera’s hangen nu ook in Den Helder in probleem wijken.

   1.   

    @ Rosasolis.
    Ja, dat kunnen camera’s inderdaad : criminelen identificeren.
    Moeten er wel politieagenten zijn natuurlijk, die bovendien nog tijd/zin hebben om een aangifte op te nemen.
    Zijn in Den Helder de problemen nu opgelost ?

 3.   

  Een kleine Kristalnacht in Amsterdam. Vast in de Verrekijker afgesproken. Gelukkig is het alleen vandalisme en geen terreurdaad. Als iemand een ruit bij een asielzoekerscentrum zou ingooien is het wel een terreurdaad. Over meten met twee maten gesproken en die Joden die boeien van Aartsen niet. Dan gaan zij maar naar Israël. Ongelooflijk dat een stuk verderop in de stad rijen mensen staan voor het huis van Anne Frank. Amsterdamse paradox.

 4.   

  Hoelang kan deze man met zijn dwaze plannen nog doorgaan?

 5.   

  In Den Haag bleef hij ook steeds ontkennen

 6.   

  Het wordt eens tijd dat we antisemitisme in Nederland eens hard gaan bestraffen. Van Aartsen is rijks ambtenaar, hij zou onmiddellijk uit zijn functie gezet moeten worden, zonder recht op wachtgeld en zonder mogelijkheid om ooit nog een overheidsfunctie te vervullen

  1.   

   Ik ben het eens dat antisemitisme stevig moet worden vervolgd maar de suggestie dat het besluit van van Aartsen was ingegeven door een antisemitisch motief slaat nergens op.

   1.   

    Kijk even naar de burgervaders van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, je kunt moeilijk zeggen dat dit een afspiegeling is van de Nederlandse samenleving.

    Ik denk dat deze theedrinkende projectielen niet bepaald geschikt zijn om een vuist te maken naar groepen in de samenleving welke alleen maar voor verdere versnippering en eilandjes zorgen.

    Dat is het doel van een burgervader niet thee leuten en respect uitbrengen voor een sprookje.

 7.   

  Excuses voor het grove taalgebruik, maar wat is die van Aartsen toch een ENORME klootzak.

  1.   

   Dat is nog mild, ik wil wel eens weten als zijn klein dochter 2 keer wordt lastig gevallen of hij dan wel eerder stappen onderneemt.

   Maar verder vind ik van Aartsen een hypocriete tering mongool en niet democratisch gekozen is dus hij hij kan helemaal geen vertegenwoordiger zijn van het volk!

 8.   

  In elk geval is het achteraf jammer dat het niet gebeurde. Het had de kans op effectieve vervolging van deze zieke vandaal waarschijnlijk vergroot.

  1.   

   @ Kwispel.
   Vunzige vent !!!

 9.   

  Dement, wat ik je brom.

 10.   

  Vreemd is het wel dat de eigenaar van HaCarmel niet zelf het initiatief had genomen om zelf tenminste 3 camera’s op te hangen. Een boven de ingang van de restaurant, een boven de raam, en nog een ergens in de restaurant. Als officiele toestemming nodig is, dat kunnen zij dat nu zeker krijgen van de politie. En ook steun van een politieke partij.
  Namens het geveld tegen HaCarmel, zouden buurt bewoners een petitie kunnen opstellen, en sturen naar de Gemeente Raad van Amsterdam…Zeer onsympathiek van
  Van Aartsen.

  1.   

   Hij moet geld over houden voor de ruiten.

   1.   

    Nou daar zeg je wat. Je hebt kans dat we binnenkort even met de pet rond moeten. Verzekeringsmaatschappijen stoppen op gegeven moment ook de betaling. Misschien vandaar al de eerste actie niet als terreurdaad was benoemd, want in de vvan de verzekeraar staat mogelijk dat schade as gevolg van terreur en terrorisme niet wordt vergoed.
    Als deze laffe honden nog even doorgaan dan kan deze joodse ondernemer zijn tent sluiten. Weggepest uit Amsterdam

 11.   

  In Den Haag keer Van Aartsen ook de “andere kant” op.
  ————–
  “De Haagse burgemeester werd zaterdag geconfronteerd met anti-Israël-demonstranten die borden met hakenkruizen meevoerden. Nieuwsrubrieken kozen ervoor ze buiten beeld te laten, maar daarmee verdwijnt het probleem natuurlijk niet.”

  Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

 12.   

  De Jodenhaters worden natuurlijk ook wel enorm gestimuleerd in een stad waarbij Jodenmoordenares met veel eega wordt ontvangen.
  Het is het Amsterdam van de jaren 40 waar het grote merendeel van politie en ambtenaren met volle inzet het Joden vraagstuk oploste.

  1.   

   En hedentendage zijn de Moslims de nieuwe Nazi’s.

   De Nazi’s hebben het overigens altijd goed kunnen vinden met de Moslims.

   “The only religion I respect is Islam. The only prophet I admire is Muhammed.”
   (AH)
   https://pbs.twimg.com/media/DXSc1WyXkAEwDCz.jpg

  2.   

   Van Aartsen noemde dit soort daders ook al eens de ruggengraat van onze economie.

   Zeg me wie uw vrienden zijn en ik weet wie u bent…

 13.   

  Vooral geen camera’s plaatsen. Stel je voor dat er een moslim de ruiten ingooit. Onrust moeten wij niet hebben. Steek de kop in het zand mensen, zo hou je de boel bij elkaar.

 14.   

  Camera?? stel je voor ,dan moet die luis achter de daders aan ,en daar heeft die linkse bende zo vlak voor de verkiezingen al helemaal geen zin in .Beetje wroeten in de IslamCultuur , moet je niet aan denken .

  1.   

   In de oorlog hadden wij ook foute burgemeesters of rijksambtenaren. De omwenteling van deze gebeurtenis volstrekt zich opnieuw in een modern jasje.

   1.   

    En Kristalnacht is in alle volle hevigheid weer volledig back in town. En de wegkijkers en de goedpraters zagen dat het goed was.

 15.   

  Deze figuur is alléén gewend aan het “aanwezig zijn”.
  Als er maatregelen moeten worden genomen kruipt deze laffe figuur weg !

 16.   

  @redactie

  Sta op en doe iets; Stel een daad! Verwijder dat linkse anti-Semitische trollenvuilnis van dit blog nu!

 17.   

  Leg bij een moskee een pop neer en lafbek Van Aartsen schreeuwt moord en brrand over terrorisme. En hier kijkt diezelfde lafaard weer de andere kant op. In Den Haag deed hij niet anders. Die wegkijkers en die goedpraters zoals o.a. Van Aartsen zijn eigenlijk de werkelijke terroristen.

 18.   

  Camera’s beletten mensen niet om vernielingen te plegen. en ook zonder camera’s worden de daders meestal wel gesnapt. Verder zijn er genoeg mensen die camera’s slecht vinden voor de privacy, zeker als je dan verhalen hoort dat verveelde bewakers op de meldkamers inzoomen op lekkere wijven met grote tieten. Maar die plegen doorgaans geen aanslagen.

  1.   

   Inzoomen op lekkere wijven met grote tieten vind ik nog altijd minder kwaadaardig dan (kinder)seksfeesten op Haïti, in Tsjaad of in Syrië door de met ons belastinggeld betaalde Verenigde Neuqers.

 19.   

  Goh, wat vervelend, nou,
  als pennenvruchten niet tot de interesse behoorden,
  zodanig berucht zijnde, niet alleen te Nederland,
  maar ook verder dan de 4 windstreken, in landen als
  Zuid-Afrika, Polen, Canada, de Verenigde Staten,
  het Verenigd Koninkrijk, China, Japan, België en Belarus.
  Petra Hermans

 20.   

  Zeer opvallend dat de antiracisten zeggen dat ze voor de minderheidsgroepen zijn, van indianen tot LGTB’ers en van zwarte mensen tot alle moslims, maar als het om intimidatie én vernedering van joden gaat, blijft het akelig stil in die hoek, die anders zo energiek en luidruchtig is.

  Hoog tijd dat er een beweging komt om dat linkse antiracisme gespuis kei- en keihard aan te pakken.

  1.   

   We zouden kunnen beginnen met al die kloon accounts van El Trollo Pinocchio te gaan blokkeren. Er moet opgestaan worden en een daad gesteld worden tegen dit terrorisme. En dat kan door terroristenvriendjes hier geen podium te bieden.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!