Onthulling: Yernaz is erbij genaaid door twee D66’ers (waarvan één kandidaat-gemeenteraadslid) en een VVD’er

Yernaz wordt in De Volkskrant en De Telegraaf door het slijk gehaald vanwege uitspraken uit een WhatsApp-groep met politieke jongeren van diverse pluimage. Enkele daarvan stapten naar de pers om Yernaz daar publiekelijk te laten brandmerken, maar zijn niet mans genoeg om dat onder naam en toenaam te doen. Wij hebben de identiteit van deze lieden weten te achterhalen.

Denk niet dat De Volkskrant de enige is die tentakels heeft in de vreemde wereld van de cultuur rondom WhatsApp-groepjes van politieke jongeren. Ook DDS heeft onderzoek gedaan naar het bewuste appgroepje waaruit verschillende lui gelekt hebben dat Yernaz Ramautarsing zo zijn twijfels zou hebben uitgesproken over homoseksualiteit, verkrachting (zogenaamde zijnde hetzelfde als belasting betalen) en rassen.

DDS sprak ook deelnemers aan het beruchte Polariserende Politici-appgroepje. En daaruit blijkt wie de drie gegadigden zijn die het nodig vonden om aan de grote klok te hangen dat Yernaz allemaal erge dingen zou hebben gezegd.

Het gaat om een samenzwering van drie deelnemers uit het gesprek. Hun namen zijn bekend bij de redactie.

Één van de lekkers is een VVD’er. Maar twee anderen zijn D66’ers, actief voor respectievelijk de afdelingen van Purmerend en Dordrecht. Eén van de D66’ers staat zelfs op de kieslijst van D66 Dordrecht bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Het is niet duidelijk wie van de drie uiteindelijk De Volkskrant hebben benaderd, maar onze bron bevestigt dat alle drie actief hebben meegewerkt aan het lek uit de groep.

Het plan om Yernaz aan de schandpaal te nagelen zou zijn opgevat in weer een andere chatgroep, genaamd “RMTK”. Deze groep was actief op chatprogramma Slack en hoort bij een Reddit-pagina genaamd “Reddit Model Tweede Kamer,” waar deelnemers net doen alsof ze Tweede Kamerleden zijn. Eén van hen werd ook lidgemaakt van Polariserende Politici, en die heeft de anderen ook toegevoegd. Ze schrokken daar van de cultuur op dit tweede app-groepje (waar mensen bewust uitspraken deden om elkaar te kwetsen, zonder dat zij noodzakelijkerwijs de uitspraken zelf steunden), en hebben toen in de groep RMTK besloten om tot actie over te gaan:

rmtk-screenshot

Dat u het dus weet: Yernaz is gepakt door een paar politiek actieve jongeren, met name van D66-huize. Waarvan er tenminste één electoraal belang heeft bij het kapotmaken van Forum voor Democratie, want er zijn gemeenteraadszetels te verdelen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

96 reacties

 1. Ernst Quispel

  Dat zal zo zijn, maar dat poetst de bizarre uitspraken van Ramautarsing toch niet weg?

  Uiteraard worden deze uitspraken in de publiciteit gebracht door politieke tegenstanders, politieke medestanders zullen dat niet doen.

  1. sjun

   Wat was er zo bizar aan de uitspraken van Yernaz Ramautarsing in hun context?

   1. Ernst Quispel

    Meent Sjun ook dat homoseksuelen intelligenter zijn dan heteroseksuelen?

    🙂

    1. ayreonaut

     @Ernst

     Blijft moeilijk, een vraag beantwoorden zonder wedervraag te stellen.

     1. Ernst Quispel

      Het was een retorische vraag, is je dat ontgaan?

     2. ayreonaut

      @Ernst

      te dom voor woorden

     3. eRik2017

      Bij Wim is het altijd hetzelfde.
      Dat komt door de eenzaamheid.
      DDS is zijn enige wereld.

   2. Pit

    @Sjun: Behalve dat Wim Hûtten reageert terwijl je daar absoluut niet om vraagt?

    1. denk eens na

     Ik zou het wel eens uitgezocht willen hebben , het zou mij niets verbazen als homoseksuelen een hoger IQ hebben dan heteros

     1. Beukman

      @denk eens na
      En biseksuelen? Denk je dat die tussen homo’s en hetero’s inzitten, óf hebben ze volgens jou een nóg hoger IQ dan homo’s?

     2. swetsnek

      Dat kan niet want alleen homo’s is dan een uitstervend ras ……

     3. Seneca

      Dat vraag ik mij af! Ik denk het niet. Het is wel bekend dat het homo wereldje elkaar altijd dekt (overdrachtelijk gesproken) en elkaar de bal toespeelt. Homo’s beheersen de media, entertainment en zijn oververtegenwoordigd in de politiek. Dat zou de reden kunnen zijn dat men homo’s een hoger IQ toeschrijft dan dat zij werkelijk hebben. Uiteraard betwisten de homo’s dit niet. Schone schijn…

    2. swetsnek

     Dussssssssss wat zegt dat over onze kinderneu.kertje niet voeren

     1. denk eens na

      Beukman. goede vraag daar zou ook onderzoek gedaan naar kunnen worden, misschien ligt het IQ er wel precies tussen in. Maar wat ik in mijn omgeving zie hebben homos vaak een goede opleiding en een goede scholing afgemaakt, biseksuelen daarintegen zie ik niet in mij omgeving.

     2. Beukman

      @denk
      Wat zou kunnen, is dat een laag opgeleide homo’s of homo’s uit een relatief laag milieu gemiddeld minder vaak uit de kast zullen komen dan andere homo’s. Dit heeft een positief effect op het gemiddelde IQ van de homo’s die wél als zodanig bekend staan.
      Het IQ van een persoon stijgt overigens door een opleiding te doen; het is niet iets vaststaand.

   3. Rechtsaf

    @sjun de kwalificering “bizarre” is per definitie subjectief, hiermee suggereert met name onze islamverheerlijker dat dit waarheid is en dat is natuurlijk niet zo..

   4. Marija

    dftt

 2. Kodi

  Pechtold zou er goed aan doen om zijn mond te houden over andere politieke partijen. De zijne is momenteel een en al drama.

 3. Guus Geluk

  Dit neemtde uitspraken van Ramataursing niet weg, hebben we overigens al een reactie van Baudet? Gaat hij dit figuur zijn partij uitgooien?

  1. Ernst Quispel

   Baudet zwijgt als het graf.

   Laten we hopen dat hij dit blijft doen.

    1. corfo

     @ Holland.
     Kwispel én Gelul zijn van ’t zelfde allooi als de genoemde verraders. van de SP, VVD en D(ictatuur)66.
     ’t Is één heel goor en laaghartig verradersclubje; Kwispel en Gelul zijn figuurtjes die niet opvallen in de maatschappij, ook niets doen vóór de maatschappij. Dus áls er dan al een aantal verraders bij een politiek partijtje hun bek open trekken is ’t duo Kwis & Lul er als de kippen bij om “steun” te betuigen. Dit komisch duo verraadt z’n eigen kinderen, als ZIJ maar aandacht krijgen, zoals de door hen aanbeden Silly Simons + “aanhang” van geestelijk gehandicapten.

     1. Ernst Quispel

      Nou, nou!

     2. Rechtsaf

      @corfo precies, kwipsel en co zouden hun eigense moeders nog verkwispelen.

      Immers zijn qistra en Guus e.c zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers zijn van de islam, zij zullen het verdedigen met alles wat in hun macht ligt, sterker nog ze zullen het aanmoedigen, verheerlijken en nog veel sterker, ze aanbidden het en vinden het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.

   1. Holland

    De moslimbroeders Quisling en Gelul vinden dit verraad van de Sp’er, de VVD’er en de twee D66’ers heel vanzelfsprekend en normaal: geen kwaad woord komt er dienaangaande over hun lippen. Als het FvD maar zwart gemaakt kan worden is alles goed en iemand er in luizen geoorloofd.

    Als het omgekeerde was gebeurd en D66-kandidaten waren er in geluisd door een FvD’er was de wereld te klein voor de deugmoralisten om schande te schreeuwen: ‘een ontluisterend gebrek aan fatsoen en moraal, een verraderspartij, beneden alle peil, zo ga je niet met elkaar om…’ enz.

    Quisling en Gelul behoren tot het puistenpus in onze maatschappij.

    1. Kodi

     Ze staan aan de verkeerde kant en daar dienen zij op aangevlogen te worden.

    2. eRik2017

     Maar @Holland, dat verbaasd je toch niet? dat is nou de functie van een trol.
     Er inluizen en verraden, en ophitsen.
     En wat doet Wim hier?…… tadaaaaa

     Verder gaat iedereen wel wat doen vandaag, of heeft al.
     Wim zit hier al vanaf vanochtend weer. Zo klein is zijn wereld.
     De Wondere Wereld van Wim.

     1. Holland

      Ik weet het eRik2017. Ik ken Wim al uit de tijd dat hij nog Simon Brouwenstein heette. Ik hap ook niet op hem omdat ik in zijn trollengepraat stap, maar om blijvend van repliek te dienen.

      Doodzwijgen helpt bij een hardnekkige parasiet als Wim Qutten niet: hij gaat gewoon door, desnoods in zijn eentje. Maar wat blijft hangen bij lezers is zijn stellig verkondigde mening. Ik vind dat daar weerwoord op te lezen moet zijn voor het evenwicht.

     2. eRik2017

      Simon Brouwenstein ?
      Mwoehahahah hoeveel kennen wel er al?

      Is deze man zijn hele leven al zo eenzaam? 7 dagen per vweek, van in e ochtend tot in de avond. tegen lunchtijd, theetijd en avondetentijd is hij even wegen gaat hij weer door. Meesatel met rugdeekkers als Guus en BobBon. Kwek-Wim en Kwak-Wim.

      #wimswonderewereld

     3. Rechtsaf

      @Guus nee hoor helemaal niet, jij ademt islam, omarmt het volledig.

     4. Guus Geluk

      Nee, ik omarm de islam niet, maar jij lijkt er door geobsedeerd.

     5. Holland

      Guus is ook lid van de moslim broederschap, vandaar dat hij vaak taqiyya pleegt en zijn andere moslimbroeder Ernst Qutten altijd rugdekking geeft.

    3. Guus Geluk

     Je legt me weer woorden in de mond, Holland, en ik ben geen moslimbroeder, hoewel ik hen als volwaardige mede-burgers zie.

     1. Rechtsaf

      @Holland ook Guus is zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers van de islam, Guus zal het verdedigen met alles wat in hem zit, sterker nog, guus zal het aanmoedigen en verheerlijken nog veel sterker, Guus aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.

     2. Guus Geluk

      “…Guus zal het verdedigen met alles wat in hem zit, sterker nog, guus zal het aanmoedigen en verheerlijken nog veel sterker, Guus aanbidt het…”

      Nee, dat is geheel onjuist. Je weeft er weer eens een onzinverhaal omheen.

     3. swetsnek

      ik weet niet hoe oud guuske is maar hopelijk maakt ons ventje nog gezellig mee hoe het is om met de reet op een matje en het smoeltje op de grond te liggen en de koran voledig uit de kop te kennen omdat dat verplicht is
      duurt ongeveer 20 jaar guuske

     4. Rechtsaf

      @guus jawel Guusje dat doe je wel, je verdedigd het hand en tand..

     5. Guus Geluk

      Je bedoelt met hand noch tand.

     6. eRik2017

      Guus gaat #taalneuqen

     7. Rechtsaf

      @eRik if you know what i’m saying, het joch is nog te dom om te poepen

     8. Original NL

      Volwaardige medeburgers????…woehahahahaha…….lijp zuurdeeg!

    4. Beukman

     @Holland
     Het is inderdaad niet netjes zoals Yernaz gepiepeld is.

     Los daarvan: al meer dan een jaar geleden beval De Haze Winkelman, die toen in de commissie zat die Kamerleden voor de partij moest selecteren, Baudet aan dat Yernaz beter eerst fractiemedewerker kon worden, omdat een lidmaatschap in de Kamer “redelijk dramatisch” zou kunnen uitpakken. Hij schreef ook dat Yernaz een tunnelvisie had, een gebrek aan nuance toonde, en zelfs dat hij “dogmatisch en zelfs wat primitief” was.

     Ben je het daar mee eens, óf beschouw je Yernaz als een groot denker?

     1. Holland

      Beuk, goed dat je toegeeft dat het een smerige laag-bij-de-grondse pokkestreek was van die smerige SP’er, VVD’er en twee D66’ers. Daar over zijn we het in ieder geval eens.

      Wat Yernaz betreft: niet alles wat hij zegt is onzin of kan afgeserveerd worden als racistisch, wat nu wel in alle media en door de trollen hier op DDS, alsmede door jou wordt gedaan. Andere uitspraken van hem zijn zonder meer absurd.

      Ik denk inderdaad ook dat Yernaz snel in een vernauwd bewustzijn/kokerblik schiet, vrij rigide in zijn denken is en -het belangrijkste- een absoluut tekort heeft aan politiek instinct: hij mist die radar gewoon. Als ik Baudet was zou ik hem, ongeacht de negatieve publiciteit, nu zo snel mogelijk lozen.

     2. Beukman

      @Holland
      Yernaz heeft zichzelf inmiddels geloosd, dus alles wat we nog kunnen doen is natafelen.
      Ik moet zeggen, de stukkies die hij vroeger voor DDS schreef vond ik ook uitermate zwak, al werden ze in ieder geval op vorm wel beter.

      De grote vraag blijft waarom Baudet hem in hemelsnaam op 2 zette. Fungeerde hij wellicht en onbewust als excuusneger?

     3. Holland

      Ja Beuk, ik denk inderdaad ook dat de etnische afkomst van Yernaz een rol heeft gespeeld: wellicht had Baudet behoefte te laten zien dat hij helemaal geen racist is. De excuusneger, zoals je zegt.

     4. Seneca

      Foei Beukman. Wordt je op je oude dag racistisch?

   2. swetsnek

    kunnen jullie dat ook ???? ik bedoel gewoon je bek houden en opflikkeren

   3. Bloem

    Deed u dat ook maar

  2. Kodi

   Die uitspraken hoeven pas weggenomen te worden indien deze onwaar zijn en laat dat nou niet het geval zijn. Dus vanwaar jouw kramp inzake deze uitspraken? Is de waarheid voor jou te hard?

 4. eRik2017

  Het had zo maar Wim kunnen zijn om iemand erin te luizen en erbij te lappen. Daar zijn ze trol voor toch? Wims wondere wereld.
  Dat de hoofdtrollen D66-ers zijn dat verbaasd mij niets.
  Ik zag wel dat peespenthouse behoorlijk van leer aan het trekken is.

  #peespenthouse #wimswonderewereld

  1. Pit

   Erik: Wim & zijn rugdekker.

   #geengeluk

  2. eRik2017

   #rugdekken

  3. Marija

   Nou moet ik eerlijk bekennen dat uiterlijk wel wat zegt,
   deze man van fvd lijkt wat naïef.

 5. Ztjes

  D66 blijft andere politiek partijen bashen. Maar hoe staat het met hun eigen kandidaatsleden in Amsterdam, zoals Yassmine El Ksaihi, die pretendeert dan homoseksualiteit een zonde is van de Islam en D66 die wel iedereen over vermeende uitlatingen de pan uitveegt. En Alexander Penthouse met 2 aanklachten, een voor het hele Russische volk beschuldigen en een van de belasting van zijn Penthous in Scheveningen.

  1. eRik2017

   ja, klopt.. Maar aangezien D66 toch een behoorlijke aanhang heeft op de gordel in Amsterdam hoor je er niet veel over. Ik ben overigens wel eens dat deze man moet opstappen.

 6. Nederlandse_Patriot

  Wauw. Alweer een non-probleem waar massahysterie omheen wordt veroorzaakt door linkse moraalridders. Politiek is een walgelijk spel. Er wordt genoeg gelogen om de oppositie zwart te maken. Dat is precies wat er nu gebeurd met FVD. Laat je niet misleiden, stem FVD.

  1. divad

   Die ernst hierzo, man man man, heeft hij een relatie met penthouse ofzo?
   In ieder geval net zo glad.

   1. swetsnek

    Ernst is hier de dorpsgek niet op reageren is het beste

   2. Nederlandse_Patriot

    Hi Divad. Neem aan dat je hier nieuw bent hier. Mensen als Ernst zijn gewoon trollen. Niet op reageren. De moderator had al lang wat moeten doen aan die kelderbewoners, nu zijn ze met teveel om er wat aan te doen. Gewoon niet op reageren.

    Update: Ramautarsing heeft zich teruggetrokken. Tijd om links de oorlog te verklaren. Graaf zoveel mogelijk modder op over linkse politici. Tijd voor wraak.

  2. poison

   Idd. Politiek is een walgelijk spel waar D66 de marktleider is. Man man man, wat een sneue club is dat.

 7. Beukman

  Ik vind het van onfatsoen getuigen om de inhoud van een besloten groep publiek te maken.
  Van de andere kant – en dat is het goede nieuws – schept het wel duidelijkheid.

  1. nogmaals

   @beukman
   Er is inderdaad duidelijkheid geschapen inzake het laffe rattengedrag van die politieke tegenstanders van het Fvd.

   1. Beukman

    @nogmaals
    Inderdaad.
    Daarnaast hebben is ons dankzij dit rattengedrag een inkijkje gegund in Yernaz’s verwrongen geest. Dat is beslist een pleister op de wonde, niet?

    1. Holland

     Nee Beuk, het is geen pleister op de wonde. Ratten- en verradersgedrag is verwerpelijk. En het inkijkje in ‘Yernaz verwrongen geest’ is politiek correct nalullen uit de Völkischer Beobachter waar jij nu eenmaal sterk in bent. Ooit wel eens een eigen mening overwogen?

     1. Beukman

      @Holland
      Yernaz is inmiddels opgestapt. Dat bespaart zijn baas een pijnlijke beslissing.

     2. Ernst Quispel

      Als dat zo is heeft Baudet de kans gemist zich van hem te distantiëren.
      Weer een aanwijzing van weinig politiek instinct .

     3. Beukman

      @Ernst
      Het kan natuurlijk ook zijn dat Baudet hem voor het blok heeft gezet: “of je neemt onrslag, óf ik ontsla je.”

     4. Ernst Quispel

      Ja, dat is goed denkbaar maar dan blijft dat hij de kans miste om publiek stelling te nemen.

      Wat is overigens jouw bron van dit bericht?

     5. Rechtsaf

      @ernst jij als lid van de moslimbroederschap distantieert je ook niet van de islam, sterker nog je aanbidt het..

     6. Beukman

      @Ernst
      Op Hollands lijfblad oordelen ze bikkelhard over Yernaz. Daar kunnen wij nog een puntje aan zuigen.

      https://www.geenstijl.nl/5140997/yernazi/

  2. Ernst Quispel

   “Ik vind het van onfatsoen getuigen om de inhoud van een besloten groep publiek te maken.”

   Daar heb je een punt, dat had ik me niet zo gerealiseerd.

   1. corfo

    @ Kwispel/Beukgeval.
    Het opstappen van Ramautarsing “bespaart zijn baas een pijnlijke beslissing”.
    Mag ik je herinneren aan het feit dat Halve Zijkstra, onze onvolprezen “minister” van Buitenlandse Zaken, na het bekend worden van z’n smerige leugenpraktijken inzake Putin’s datsja, als een haas de 2e Kamer ontvluchtte, daarmede een pijnlijke confrontatie met de volksvertegenwoordiging ontwijkend.
    Was toch een VVD’er ???

 8. Two Ravens Black Kettle

  Twee punten

  Allereerst: Buitengemeen misselijk. Maar zo langzamerhand typisch voor partijen als de VVD en D’66 (valt me meer tegen van de SP)
  Dit zijn de mensen die Joden, homo’s en verzetsstrijders zouden aangeven bij de bezetter.

  Ten tweede
  Ik ben ‘fan’ van Thierry. Ik stem op Martin Bosma maar tel in mijn hoofd de PVV en FvD zetels bij elkaar op.
  Maaaaarrrr
  Ik vind Yernaz geen Groot Licht.
  Nooit een Groot Licht gevonden
  Natuurlijk zijn er (minimale) verschillen tussen ‘rassen’.
  Kijk alleen al naar sport.
  En O-Aziaten zijn gemiddeld slimmer dan blanken
  etc
  Maar cultuur (incl religie) is van doorslaggevend belang.
  Dus al dat geëmmer levert alleen maar

  a) laaghangende Deug-munitie op voor het Kartel en hun Kartel-Media
  en
  b) ’t heeft geen reet te maken met de kern van ’t probleem waarin we nu verkeren.
  (namelijk massa-emigratie, overbevolking, islamisering, DoofpotStaatsmedia, falend rechtssysteem, het diversity politics-fascisme, de gezuiverde universiteiten, het Inquisitie Spook en de moord op de democratie door de Bovenonsgestelden)

  Yernaz is dapper
  En dat waardeer ik
  Maar wellicht is het beter dat hij tzt vervangen wordt door iemand die zich vastbijt in kernzaken.

  Dat is geen schande want zouden we in een functionerende democratie wonen dan zou 99% van de huidige NiksWetenNiksHorenMuilDicht Kartel politici het veld moeten ruimen.
  Alleen al het totale ultra verraad en lijkenschennis van de Demofoben’66 geeft de diep onder nul vastgevroren thermostaat-van-ons-antediluviaans-bestel aan.

  De nieuwe Deug NSB’rs hebben Yernaz aangegeven maar mon dieu hij is ook wel zeer valkuilen gevoelig.
  Wees effectief, scherp, humorvol maar (soms) voorzichtig met woorden zodat je niet elke keer in het zoveelste PC-kuil tuimelt.
  Soms moet je het risico op ‘tuimelen’ in calculeren
  Of anders gesteld; soms moet je genadeloos beuken om dwars door de Kartel/MSM Stilte heen te breken
  Maar niet met dit soort onderwerpen.

  1. Weethetbeter

   “NiksWetenNiksHorenMuildicht”
   Je bedoelt de PVV kamerleden?

 9. Ni28

  Dezelfde D66 politieke trollen als op het forum van DDS. Met dezelfde doel.

 10. Frits Jansen

  Yernaz deugt niet, dat begrijpt elk zinnig mens.
  Het verbaast me nog het meest dat hij zich zo opstelt omdat hij zelf geen “blanke” is. Staat hij persoonlijk te bewijzen dat niet-blanken dommer zijn?
  Baudet staat voor de lastige keuze of hij deze aandachtstrekker houdt, op concludeert dat hij verkeerde aandacht trekt.

  1. Ztjes

   Alexander Penthouse, Karin Ollongren en Sigrid Kaag deugen totaal niet en zitten ook nog steeds in de kamer en zijn zelfs minister.

   1. Ernst Quispel

    Pechtold is geen minister. Let een beetje op, zou ik zeggen.

    1. corfo

     @ Kwispel.
     Mierenneuker !!

     1. Pit

      @Corfo: Mierenneuker !!

      Dat niet alleen, Wim is ook een trollenneuqer.

    2. Ztjes

     Maar zit wel in de kamer, blinde

 11. Kodi

  Yernaz Ramautarsing trekt zich per direct terug als kandidaat voor Forum voor Democratie in Amsterdam.

  Lees hier zijn verklaring:

  “De afgelopen dagen is in de media consternatie ontstaan over opmerkingen die ik enige tijd geleden heb gemaakt in een besloten WhatsApp groep waar jongeren van diverse partijen over tal van onderwerpen van gedachten wisselden. In reactie op deze consternatie heb ik vandaag besloten om me – in het belang van FVD – terug te trekken als kandidaat voor Forum voor Democratie voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.

  Tijdens de openbaar geworden discussies heb ik advocaat van de duivel gespeeld en stellingen betrokken waar ik niet, althans zeker niet geheel, achter sta. Ik verkeerde in de veronderstelling dat het hier een vrije en vrijblijvende uitwisseling van ideeën betrof, maar dat blijkt achteraf een verkeerde inschatting te zijn geweest waarvoor ik de consequenties op me neem. Met name wil ik hierbij afstand nemen van de stelling dat ‘homorechten de samenleving dommer’ hebben gemaakt. Dit is beslist geen standpunt dat ik onderschrijf – en al helemáál geen standpunt van FVD! – en ik heb spijt dat de suggestie is ontstaan dat dit wél zo zou zijn.

  Niettemin neem ik verantwoordelijkheid voor de nu ontstane situatie. Ik wil Forum voor Democratie niet verder belasten met de maatschappelijke commotie over mijn uitlatingen. Ik blijf Forum voor Democratie een warm hart toedragen en zal op 21 maart met volle overtuiging stemmen op Forum voor Democratie.”

 12. Bon-vivant

  Dat SvD deze mafketel nog steeds gedogen in hun partij, pleit niet voor hen.

  Yernaz Ramautarsing is een fervent aanhanger van Ayn Rand. Deze schrijfster en filosofe is tegen democratie en vindt mensen helpen slecht. Ramautarsing adoreert haar en heeft veel van haar gedachtegoed overgenomen. Hij is voor de doodstraf, voor wapenbezit en tegen vrije seksuele relaties.

  Robert de Haze Winkelman, die begin februari is vertrokken bij SvD, noemde Ramautarsing al veel eerder ‘een potentiële tijdbom’ Verder zei de Haze Winkelman over hem: “Hij is dogmatisch en zelfs wat primitief, nadenken is niet nodig als het in de bijbel staat.”

  1. Bon-vivant

   Het bericht van Kodi had ik nog niet gelezen, toen ik bovenstaande typte.
   In ieder geval ziet de man nu zelf ook wel in dat hij niet meer te handhaven is.

  2. eRik2017

   kan je mij dat ergens laten zien? Als dat zo is dan sluit in kom stemoptie voor FvD uit

 13. jan_nijhof

  Een opvallende flauwekulgewoonte bij FvD aanhangers is om slappe betekenissen te gaan invullen voor de D van D66. Ze vergeten dan kennelijk dat het dezelfde D is als in FvD.

  Als men werkelijk democratie zo hoog in het vaandel zou hebben dan zou men juist verbinding willen zoeken bij D66 omdat daar immers in democratisch opzicht het meeste te bereiken zou moeten zijn. Maar men zoekt juist de combinatie met PVV, het éénmanszaakje van een ex-VVD-er die van die Volkspartij voor Vrijheid en Democratie de democratie letterlijk en figuurlijk weg liet.

  1. Original NL

   Ja…D66 en FVD… een droom combinatie!
   Woejahahahaha…hou op ik kom niet meer bij….au au.

   1. Original NL

    D66 en democratie……hahahaha
    woehahaha.

    1. Original NL

     Hou op hou op…

 14. Kodi

  Ondertussen verliest haatzaaiers partij D’66 volgens de laatste peiling in Amsterdam 5 van de 14 zetels.
  Gerechtigheid! Amsterdam verdient beter dan een college met D’66 gluiperds.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/03/nieuwe-peiling-amsterdam-fvd-stijgt-door-naar-4-zetels-terwijl-d66-en-groenlinks-instorten/

 15. Kodi

  Drie van de namen van de personen die agent provocateur speelden en het vuurtje aanwakkerden zijn Chris van den Kiekboom, Ricardo Hengstman en Matthijs Kramer.

 16. Blue monday

  Er is er maar een verantwoordelijk en dat is die idioot van FvD.

 17. Betoverd Konijn

  Het lijkt me dat iedereen in privé wel eens iets zegt dat er slecht uit zou zien als krantenkop… Maar onverstandig van Yernaz om zich zo te uiten in een gesprek wat blijkbaar niet erg privé was. Aan de andere kant: Zonder die debiele gotcha cultuur in onze maatschappij zou er niks aan de hand zijn. Het is een vreemde uitspraak maar ik lig er niet wakker van, zou ik ook niet doen als ik in Amsterdam zou wonen. Als de FvD fractie daar nou zei: “Wij willen in gemeente Amsterdam gelijke rechten voor homoseksuelen afschaffen!”, of iets mafs als “Wij gaan homo’s dwingen om kinderen te maken, omwille van hun IQ!” — Dan pas zou ik er een probleem mee hebben.

  Als er al een correlatie is tussen homoseksualiteit en intelligentie, lijkt me dat eerder te verklaren aan de hand van ‘environment’. Omgevingsfactoren zouden ervoor kunnen zorgen dat intelligente mensen vaker uit de kast komen. Dat zie je terug in het onderzoek, omdat seksualiteit niet wordt gemeten, maar mensen het simpelweg moeten invullen op een vragenlijst.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.