Opgeruimd staat netjes! PvdA-viespeuk die 16-jarig meisje tot seks wilde verleiden ontslagen als wethouder

Een PvdA-wethouder in Amstelveen is vandaag op straat gezet nadat bekend werd dat hij via chatkanalen een 16-jarig meisje heeft geprobeerd over te halen om seks met hem te hebben. De wethouder in kwestie is zelf 48 jaar oud.

En weer een PvdA’er heeft het veld geruimd. Ditmaal in Amstelveen. En nee, niet vanwege dramatische verkiezingsuitslagen, want de sociaal-democraten wisten zich op wonderbaarlijke wijze te handhaven in de Noord-Hollandse gemeente met drie zetels. Nee, Jeroen Brandes moest opstappen als wethouder, partijleider en raadslid omdat hij het wel een goed idee vond om een potje te sekschatten met een meisje van slechts 16 jaar. Hij meldde te zijn opgestapt vanwege “zwaarwegende persoonlijke redenen”, maar nu komt de aap uit de mouw. Jeroen heeft namelijk een beetje geprobeerd een minderjarig meisje op te geilen tijdens appgesprekken:

“Volgens ingewijden uit de gemeenteraad van Amstelveen is Brandes gedurende zijn wethoudersjaren in persoonlijke chatgesprekken met een meisje van 16 veel te ver gegaan. In seksueel getinte chats zou Brandes diverse toenaderingspogingen hebben gedaan tot intieme contacten met het meisje.

Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan. Of er ook fysieke contacten zijn geweest tussen de jonge vrouw en Brandes is niet bekend gemaakt. Brandes had onder meer jeugdzaken en jeugdzorg in zijn portefeuille.”

Lees vooral dat laatste zinnetje nog eens na: Brandes had onder meer jeugdzaken en jeugdzorg in zijn portefeuille. Dat betekent dus niet alleen dat Brandes een – ehm – nogal ‘liberale’ houding had over seksueel contact tussen mensen tussen wie een groot leeftijdsverschil is. Nee, het betekent dus ook dat hij vermoedelijk misbruik van positie in de politiek heeft gemaakt om in contact te komen met jonge kinderen.

Dank gaat niet alleen uit naar de burgemeester, die met wie Brandes “samen besloot dat de wethouder niet kon aanblijven” (lees: Brandes is gewoon ontslagen), maar ook naar het desbetreffende 16-jarige meisje die de gesprekken bij de politie heeft afgeleverd. We mogen deze jongedame zeker dankbaar zijn dat zij zelfstandig aangifte heeft gedaan – anders had Brandes vermoedelijk gewoon mogen blijven zitten. En wie weet hoeveel jonge meisjes hij dan nog overtuigd zou hebben om in z’n bed te komen liggen? Brrr.

Toch is er nu nog één vraag die nu voorligt: heeft de PvdA een pedofielenprobleem? Vorig jaar al werd het Goudse raadslid Khalid Tatou betrapt op het onderhouden van seksuele relaties met meisjes die nog maar 13 jaar oud zijn. Zijn Tatou en Brandes uitzonderingen in een partij die verder een brandschone seksuele moraal heeft, of is er meer aan de hand? Laten we die PvdA’ers (de paar die na de electorale slachting van vorige week zijn overgebleven, that is) voor de zekerheid maar eens éxtra goed in de gaten houden…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ernst Quispel

  In de redeneertrant die hier voor logica door moet gaat is de oorzaak van dit seksuele wangedrag het socialisme. Sociaal-democraten staan algemeen bekend als kinderverkrachters.

  1. Rechtsaf

   @Ernst en dan hebben we het nog niet eens over je favoriete club martijn.

   1. robroy

    hahahahahahaha tja@Rechtsaf hij moet toch wat kids zijn daar nogal gevoelig voor zijn ex in ieder geval niet meer lol

  2. sjun

   De zeden onder de breedsocialistische familie hebben de naam behoorlijk wat losser te zijn. Maar zulke eufemismen dekken vast de lading niet. Het geeft toch te denken dat de ervaringsdeskundige senator Edward Brongersma eveneens dezelfde politieke richting aan hing. Maar eens horen wat de man te melden heeft.
   https://www.youtube.com/watch?v=P6yfnCPelLM
   N.B. Spot de open deuren, de bagatel, de poging tot omkering en de opmerkelijk selectieve uitleg van kindergevoelens.

  3. J.C.

   @Ernst Quispel

   Deze door jou genoemde redeneertrant wordt wel al jarenlang jegens de PVV’ers, bij de minste of geringste door links liberaal of nepchristelijk Nederland voortgebrachte roddel, herhaaldelijk misbruikt. Jammer dat je dat niet eerder herkende, althans niet eerder zo benoemde

 2. DolleDries

  Het is toch wel veel links de laatste tijd die met de hand in de broekjes van kleine meisjes zitten. De linkse Martijntjes broeien overal, zelfs hier op DDS

  1. Ernst Quispel

   Ja, DolleDries, linkse mensen zijn over het algemeen ook vitaler, eten gezonder en hebben een hoger libido.

   🙂

   1. Rechtsaf

    @DD Ernst zal het niet ontkrachten natuurlijk..

    1. robroy

     ontkrachten ???? verkrachten zul je bedoelen

    2. robroy

     onze wim toch zeker ??

   2. Koos sssss

    Ik weet natuurlijk niet, wat linkse mensen in hun gezondere eten doen, maar het heeft wel een lastige bijwerking op dat hogere libido.

 3. DolleDries

  Maar wat is dat linkse Amsterdam toch een smerige stad geworden.

  1. buitenbeentje

   Het ging over Amstelveen. wel op het randje. Over het randje, nou ja zoiets dus.

 4. buitenbeentje

  Wanneer gaan ze nu iets doen tegen kindhuwelijken en ander toegestaan kindermisbruik tgv bepaald geloof. Daartegen is het onoirbare gedrag van de wethouder peanuts. Terechte straf alleen die daders zouden best ook allemaal eens een trap onder hun kont mogen krijgen.

  ssssst, racist.

  1. Guus Geluk

   Kindhuwelijken zijn gewoon verboden.

   Wat klets je nu?

   1. Ernst Quispel

    Buitenbeentje meent dat de PvdA voorstander is van kindhuwelijken en kindermisbruik.

    Je kunt natuurlijk niet alles weten.

    1. robroy

     o maar wij weten heeeeel veeeeeel hoor wimpie

 5. Troelstra

  En aan zo’n smeerlap wordt jeugdzaken toevertrouwd?

 6. waakhond

  Partij opdoeken het heeft geen bestaans recht meer!!!!!

 7. Ni28

  Sociaaldemocraten staan voor alles wat zij zeggen maar zelf niet zijn.

 8. HW

  Blijkbaar zit dat pedofiele bij links erin. Oxfam deed er niet voor onder.

  1. Ernst Quispel

   Ja, rechtse mensen zijn seksueel tot veel minder in staat. Daarom stemmen ze ook rechts, ze hopen op krachtige leiders die hun impotentie corrigeert.

   1. HW

    Oei, voel je je aangesproken Kwispel. Helaas kan ik er niets anders van maken.

  2. Rechtsaf

   @HW Ernst ontkracht het ook niet dus point made

 9. Frits Jansen

  “Een meisje van 16”. Dat is pure discriminatie, want op die leeftijd moet je van een jonge vrouw spreken, en ik heb de indruk dat 16-jarige vrouwen tegenwoordig nog volwassener zijn dan vroeger.

  Dat de liefde van die man (of was het alleen maar opwinding) niet werd beantwoord is wel lullig. Nee, ik ga hier niet zeggen dat ze het er wel naar gemaakt zal hebben.

  Een cynische bijkomstigheid is wel dat die wethouder waarschijnlijk beter af is als hij nu uit de PvdA wordt gegooid dan wanneer hij was blijven zitten tot de opheffing van de PvdA, als massa’s collega’s tegelijk naar een nieuwe baan moeten omzien.

 10. Babaji538

  Houd er rekening mee, dat als ik in staat ben
  om miljoenen, nee, biljoenen jaren, vooruit te kijken
  in de geschiedenis der mensheid,

  ik de huidige gang van zaken, eveneens ten opzichte
  van het verleden, erg relatief, acht.

  Petra Cecilia Maria Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.