Palestina-gekkie Anja Meulenbelt prijst dictatuurenclave Gaza hemel in: ‘Daar is zoveel meer respect voor ouderen!’

anjameulie-bij1
Foto: Anja Meulenbelt op een partijbijeenkomst van BIJ1. Bron: BIJ1 / Instagram.

Anja Meulenbelt vindt het helemaal prachtig in Gaza, waar alles op rolletjes loopt en ouderen zich koningen in een paradijs wanen. Zogenaamd dan, hè?

We wisten natuurlijk al jaren dat Anja Meulenbelt een gekke anti-Israël-tic heeft. Sterker nog: haar hele politieke carrière bestaat uit het bashen van de enige Joodse staat ter wereld en het ontkennen van of wegkijken bij Palestijnse misdaden. Eerst door oma Anja dat voor de SP, en nu brengt ze datzelfde antizionistische fanatisme in praktijk bij BIJ1.

Eerder dit weekend was het weer raak op een bijeenkomst voor gastarbeiders uit Turkije en Marokko die midden vorige eeuw naar Nederland kwamen, en hier nog altijd wonen. De beschermvrouwe van Sylvana Simons vond het tegenover dit publiek kennelijk noodzakelijk om hoog op te geven over de samenleving in het door de Palestijnse terreurbeweging Hamas bestuurde Gaza. Met name het zogenaamde respect voor ouderen was er erg lovenswaardig, zo lezen we bij zuster Meulenbelt:

“En nu maken [Turkse en Marokkaanse gastarbeiders die in de jaren ’60 naar Nederland kwamen] mee hoe geringschattend er over moslims wordt gepraat. Ik had het er met hen over, dat ik jarenlang in Gaza was, en daar zag hoeveel meer respect er voor oudere mensen is in een islamitische samenleving. Waar je gezag toeneemt als je ouder wordt, en niet afneemt, zoals bij ons. Ze knikten. “

Even voor de duidelijkheid: zo’n statement is natuurlijk klinkklare oikofobie, want Nederlandse ouderen hebben het uitstekend hier. Letterlijk nergens op aarde is er zo’n lage ouderenarmoede als in Nederland (ja, echt, kijk maar). Daarnaast kunnen senioren via eigen politieke partijen zelfs invloed uitoefenen op de Nederlandse politiek, en is het in Nederland gemeengoed om in de bus op te staan voor mensen op leeftijd. Verder hebben we prachtige bejaardentehuizen en is er zelfs een publieke omroep voor ouderen: Omroep MAX.

Al die zaken bestaan niet in Gaza, maar toch meent Anja Meulenbelt dat een (al dan niet islamitische) bejaarde beter dáár in de Palestijnse enclave onder het onderdrukkende bestuur van Hamas kan gaan wonen dan hier in Nederland. Gelukkig hebben we voor dit soort bespottelijke BIJ1-onzin hebben we sinds kort een term: fake news.

Maar nog fijner is het dat we in Nederland een hele keur aan kritische websites zoals Dagelijkse Standaard hebben, die bagger zoals Anja Meulenbelt die verspreidt kunnen pareren. Zoniet in het geliefde Gaza van de BIJ1-mascotte, waar journalisten die kritiek leveren op Hamas in de cel worden gesemeten. Maar goed, Meulenbelt zal dan wel tegenwerpen dat er nergens ter wereld zoveel respect is voor de vrije pers als op de Gazastrook, en round and round we go


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

20 reacties

 1.   

  Als ik haar was, koffers pakken en op naar het paradijs Gaza. Goede reis Anja en we zullen je hier niet missen.

 2.   

  Waarom blijven zulke vrouwen in dit land als er niks goed is

  1.   

   money money money it’s a …….

   1.   

    Strik eromheen en wegbrengen, desnoods achter op de fiets.

 3.   

  Het lot van een jaren gehersenspoeld SP’er is een totaal geestelijk in ontbinding zijnde persoon.

  1.   

   DolleDries onderbouwt de stelling van Anja.

  1.   

   De echte feiten liggen toch anders. Terwijl Hamas ouderen kan gebruiken als menselijk schild zorgen christelijke organisaties onderdak en voedsel voor deze ouderen. https://www.kerkinactie.nl/projecten/waardig-oud-worden-in-palestijnse-gebieden

 4.   

  Islamitische ouderen blijven liever in Nederland om te profiteren van ons welvaart systeem , inclusief alle (medische) verzorging voor ouderen, dan dat ze terugkeren naar de landen van herkomst.

  1.   

   Inderdaad Ritter. Respect voor ouderen heeft zover ik weet bijna ieder volk. Wat dat betreft vertelt Anja niks bijzonders om hiermee Gaza op te hemelen als ouderenparadijs. Maar zorg voor ouderen kan niet iedereen. In het midden oosten (en zeker Gaza niet) heb je namelijk niet de voorzieningen die je hier wel hebt.

   1.   

    @van Urk.
    Respect voor ouderen hebben veel volkeren.
    Maar als ik zo af en toe een tv-uitzending zie vanuit Gaza, en ik zie daar in beeld vele, zeer oude mannen, gehuld in smoezelige, vervuilde lange jurken, dan vraag ik mij af : “Heeft nou geen enkele Palestijn een lapje stof om een fatsoenlijk jurkje voor zo’n oude man te naaien ?” Als dat volk nét zo zou gaan werken als de mensen in hun buurland, Israël, dan stond men aldaar geheel anders “op de kaart”. Het volk aldaar leeft van gisten en gaven en vindt dat uitstekend.

    1.   

     Corfo typte:

     “Als dat volk nét zo zou gaan werken als de mensen in hun buurland, Israël, dan stond men aldaar geheel anders “op de kaart””

     Ook als stokers, landinpikkers en andermans cultuurvernietigers?

     1.   

      @ Anton Mussert.
      De “stokers, landinpikkers en andermans cultuurvernietigers” bevinden zich o.a. in Nederland, Mussert; hun verzamelnaam is : islamieten of moslims of parasieten,
      Dat zooitje is hier binnengehaald door mensen die heulen met de vijand, zoals in WO-II, de NSB’ers, wel eens van gehoord, Mussert ?

 5.   

  Je moet zo’n stelling maar aandurven antisemitische doos in deze verzorgingsstaat.

 6.   

  Bagger met bagger pareren is een moddergevecht, cryptisch.

 7.   

  Nederlandse ouderen hebben het hier beter natuurlijk maar waar zij op doelt is dat er hier minder respect voor ouderen is. In mijn jeugd was het respect zeker veel groter dan nu maar hadden de ouderen het ook zeker slechter. Respect was toen een normaal iets, voor de ouderen, voor de leraren en politieagenten en noem maar op. Je zou niet eens durven om brutaal te zijn tegen anderen want er zwaaide gelijk wat. Maar het was ook normaal dus ook niet perse afgedwongen. De jeugd is tegenwoordig mondiger en vaak brutaler maar het geldt zeker niet voor de meerderheid. Vooral de Marokkanen zijn goed in maar het is niet alleen hun verdienste. En Gaza is vast geen hemel op aarde.

  1.   

   Dat respectloze is mede ontstaan uit de tijden dat Anja nog een jong rebellerende meisje was. Vergeet niet dat de jeugd tegenwoordig opgevoed moeten gaan worden door onze onderwijzers die daardoor overspannen eerder gaan stoppen of gaan staken voor een extraatje. Veel mensen hebben hun kinderen opgevoed met de leer van Dokter Benjamin Spock waar we nu de ernstige gevolgen van zien.

 8.   

  Zoveel respect voor ouderen?
  Is er überhaupt respect van Hamas voor mensen in de Gaza strook? Dat wist ik niet.
  Als kinderen met bomgordels de straat op worden gestuurd i.p.v. de leiders, die dit allemaal in gang zetten, dan willen de leiders niet zo graag naar de 72 maagden, maar de keuze valt op kinderen, die blijkbaar geen respect verdienen en later als ze ouder zouden zijn ook hun ouders zouden kunnen opvangen.
  Anja is een idioot, die in het verkeerde land leeft. Koop aub een ticket richting Palestina en doe dan onmiddellijk ook zo’n bomgordel om.

 9.   

  Anja is oud en vindtdat zij respect verdiend. Moslims vinden dat ook. In NL dient respect verdiend te worden, al ben je 180 jaar oud. Iedere oude moslim, misdadiger of niet, krijgt respect. Anja is daar helemaal op haar plaats, want hier verdient zij het niet.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!