Politieke radiojournalist geeft toe: ‘Niet alleen PVV en FVD, maar álle partijen zeggen debatten af!’

De afgelopen dagen hebben het Forum voor Democratie en de PVV flink wat tegengas gekregen van diverse politieke partijen wegens het afzeggen van een verkiezingsdebat op Radio 1. Ze zouden laffe weglopers zijn, en ‘bang’ zijn voor hun politieke opponenten. Uit onverwachte hoek krijgen de twee partijen nu steun: van Radio 1-journaliste Bertine Moenaff die er fijntjes op wijst dat álle partijen op de één of andere manier het debat in de media uit de weg gaan.

Sinds Thierry Baudet op de website van het FVD uitvoerig uiteenzette waarom hij niet meer met D66 in debat wil op Radio 1, regent het cynische commentaren op de veelbesproken leider. Hij zou laf zijn, een wegloper en bovendien opportunistisch. Het was een fijn rondje altijd prijs-schieten voor zijn politieke tegenstanders.

Maar, zo onthult Radio 1-journaliste Bertine Moenaff nu, al die aanvallers van Baudet hebben zelf kilo’s boter op het hoofd. Want nu is het inderdaad de FVD-voorman die een debat afzegt, maar de andere politieke leiders zijn zelf echt geen haar beter. Aan de lopende band regent het afmeldingen en excuses vanwege politici van zo’n beetje alle partijen. Moenaff stelt: “De politiek redacteur heeft een heel zwaar leven,” en legt uit:

“In ons format organiseren we graag debat en discussie en daar gaat aardig wat werk in zitten om twee of meer tegenpartijen aan tafel te krijgen. Debatten worden aan de lopende band afgehouden. Vaak omdat partijen niet kunnen, maar vaak ook omdat ze niet willen. Omdat het onderwerp niet lekker profileert. Omdat ze niet tegenover een partij willen zitten die eigenlijk dichtbij hun staat en een concurrent is. Omdat ze een niet zo lekkere geschiedenis met een onderwerp hebben. Veren hebben moeten laten in een coalitie. Etcetera. Niemand wil in de verdediging zitten.

Je kan er als redactie soms een punthoofd van krijgen. Als Wilders of Baudet een debat afzeggen, spreekt iedereen er (terecht) schande van. Maar weglopen voor het debat gebeurt all the time. Bij elke partij.”

Dus zo’n DENK-man Kuzu kan leuk gaan graaien in oude uitspraken van Baudet, en zo’n PvdA’er Asscher kan satirisch bedoelde briefjes schrijven tot hij een ons weegt, maar dat neemt niet weg dat iedere politicus die is losgegaan op Thierry Baudet vanwege zijn afzegging bij Radio 1 nogal een hypocriet stukje vreten is. Ze doen het namelijk zelf net zo goed, maar dan wel zónder publieke afmelding.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. swetsnek

  Maar nog wel even snel het woordje terecht tussen aanhalingstekens plaatsen goed bezig hoor Timmetje

   1. swetsnek

    Het zijn altijd dezelfde mensen loes530 ze hebben hun hele leven als een parasiet geleefd ,dat willen ze ten koste van alles niet opgeven.
    En dan leer je links kennen zoals ze werkelijk zijn.
    Links is persoonlijk zo egoistisch als wat
    Naar buiten toe net doen alsof de hele wereld gered moet worden maar binnenshuis alleen maar bezig schrapen .

   2. Heinz

    @loes530 verrekte goed *Setnek* en hij stapt er in. Hilarisch. Suc6

    1. Tinneke

     Er zijn ook nog mensen met respect naar de medemens toe, niet iedereen kan cum laude afgestudeerd zijn op de ketchup academie Heinz! egotrippers hebben we al genoeg. Respect naar swetsnek, dit fatsoen kun jij niet opbrengen!

     1. Fortiori

      Op dit forum gaat men zonder uitzondering zeer respectvol met elkaar om. Dat moet gezegd worden.

  1. Blank en niet Wit

   @swetsnek,
   Terecht dat je terecht aanstipt.
   Columnisten gebruiken vaak te pas of te onpas bijvoeglijke naamwoorden om hun statement door te benadrukken. Zie bijv. Grünberg met “een mooi stukje” van iemand die hij aanhangt (liefst een wetenschapper of professor met wie hij een glaasje wijn drinkt) en per definitie “een walgelijk stukje” van iemand waar hij het niet mee eens is (liefst een “populist”).

   1. swetsnek

    Zo is het heel sneekie toch even aangeven hoe het zit

 2. buitenbeentje

  “Als Wilders of Baudet een debat afzeggen, spreekt iedereen er (terecht) schande van”

  Hoezo terecht? Als die twee uitgenodigd worden voor een debat, dan gaat het niet om en debat, maar om prijsschieten op twee politici, terwijl de gespreksleider de geweren laadt en probeert te voorkomen dat ze terug schieten. De doorgewinterde politicus Wilders weet dat al lang, Baudet heeft het nu ook geleerd. Als de maffia je wil afschieten en de MSM ondertussen het beton klaarmaakt om je met een blok aan het been in het diepe te gooien heb je er niets te zoeken.

 3. Babaji538

  Er zijn zo van die mensen die de waarde van het water
  niet hebben begrepen.
  Petra Hermans

  1. Blank en niet Wit

   Verdwaald?
   Loesje

   1. Tinneke

    Jij?

  2. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, er zijn zo van die mensen…

  3. Rechtsaf

   @Babajij vaginamonoloog: Er zijn zo van die mensen

 4. Tinneke

  @Loes530 Ik heb hier een goede oplossing voor…..no surrender contacteren, dan is het gelijk afgelopen met Antifa! en weer allemaal verlof vandaag zie ik, werkschuw tuig

 5. Tinneke

  Demonstratie toegestaan door PvdA-burgemeester tsja……..

 6. Ni28

  Eerst twee partijen door het slijk halen omdat zij weigeren om mee te doen maar over die andere geen scheve woord. Waarom eigenlijk? De PVV en FVD zijn toch onbelangrijk? Dan kunnen de andere partijen hun lol toch op? Neen, zij wilden die twee partijen vooral zwart maken en nu is de lol af. Als zij niet meer in de marge hebben dan kunnen zij inderdaad beter wegblijven.

 7. Gerlos

  Deze reacties zijn weer van bijzonder hoog Nederlands niveau, ik pas.

 8. jan_nijhof

  Afzeggen van een gemaakte afspraak is wat anders als een uitnodiging afwijzen.
  Goedkope taktiek om verwarring te zaaien.

 9. Pit

  Radio? Staatsradio? Nee dank u wel! Ik vergewis mij graag van mijn mening via de eigen kanalen van mijn politieke voorkeur.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.