PvdA-lijsttrekker Utrecht gaat zwervertje spelen in de hoop wat stemmen te kunnen ronselen

PvdA-lijsttrekker Rick van der Zweth gaat een week lang in een caravan wonen in de hoop dat hij de teloorgang van zijn partij kan voorkomen op 21 maart.

Je zou maar een dakloze in Utrecht zijn. En met lede ogen moeten aanzien hoe je problematiek schaamteloos wordt ingezet door politici die weigeren je problemen aan te pakken in de gemeenteraad, maar er wél goede sier mee maken richting de kiezers op het moment dat er weer verkiezingen voor de deur staan. Het kan allemaal in Utrecht, want daar gaat de lokale PvdA-lijsttrekker, Rick van der Zweth, namelijk een week lang net doen alsof hij een zwerver is in de hoop dat hij dan wat meer stemmetjes krijgt op 21 maart.

Ja, echt:

““Gelukkig vriest het niet meer”, dacht PvdA-lijsttrekker Rick van der Zweth toen hij de eerste nacht in zijn caravan onder de wol kroop. Met een caravan trok hij afgelopen week door Utrecht, om met Utrechtse Partij voor de Arbeid campagne te voeren tegen de verkoop van sociale huurwoningen en de steeds verder stijgende woningprijzen.

Die kampeertocht was niet zo gerieflijk als hij zich had voorgesteld. “‘s Nachts vriest het nog wel, kan ik je vertellen”, zegt de 27-jarige lijsttrekker en Volksbankmedewerker. “Bovendien maakte een gemeentemedewerker rond zes uur ‘s ochtends met een bladblazer het plein bij Socius Wonen schoon, en liep daarbij nog even een extra rondje rond mijn caravan.” “

Nee Rickie: nu niet malen, hè? Jij wilde zo graag aantonen dat daklozen een zwaar bestaan hebben, en door die Tantaluskwelling op je te nemen, sympathie wekken, dus dan moet je nu ook niet gaan klagen over bladblazers en dat het zo koud is ’s nachts. Want wie z’n billen bevriest, moet op de ijspegels zitten. En nu maar hopen dat je er wat extra zeteltjes mee kan veroveren over anderhalve week, toch? En wie weet werpt deze zwervertour z’n vruchten af: misschien wordt jouw partij zelfs wel groter dan DENK, Rickie!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Paaldanseres

  Als hij het dan toch doet, om extra stemmetjes binnen te harken…. dan had tie lef in zijn linkse mieter moeten tonen en een week lang onder een brug moeten gaan pitten, zonder caravan. Hypocriete zaagselkop.

  1. Pit

   #duidelijk

 2. Babaji538

  De misselijke kerels van ‘Quote’ dachten iets
  te ‘duiden’ in onze wereld.
  Er zijn mensen, met wie ik liever wens samen te werken.

  Het is een verschil tussen de zwerver of “Swiebertje”.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.