PVV-Kamerlid Gidi Markuszower valt Thierry Baudet hard aan: ‘Door hem lopen levensgevaarlijke criminelen vrij rond!’

Normaalgesproken laten de PVV en het Forum voor Democratie elkaar redelijk met rust, maar vandaag kiest PVV-Kamerlid Gidi Markuszower keihard de aanval. Zijn motie die het verlenen van verlof aan levenslang gestrafte criminelen moest stoppen werd door een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer verworpen, onder anderen door het Forum voor Democratie. Markuszower neemt dat  FVD-leider Baudet zeer kwalijk.

Op Twitter kon PVV-parlementariër Gidi Markuszower zijn teleurstelling niet verbergen. Vanmiddag bleek bij de wekelijkse stemmingen in de Tweede Kamer namelijk dat er geen meerderheid bestond voor zijn motie om criminelen die een levenslange gevangenisstraf uitzitten niet meer op proefverlof te sturen. Bijna de gehele Kamer stemde tegen de motie; de PVV kreeg uiteindelijk alleen steun van de SGP. De twee partijen zijn samen goed voor slechts 23 zetels, dus de motie-Markuszower haalde het niet.

Markuszower stelde in zijn motie:

“De Kamer, gehoord de beraadslaging,

constaterende dat alle levenslang gestraften 25 jaar na aanvang van de detentie in aanmerking kunnen komen voor re-integratieactiviteiten, waaronder verlof;

overwegende dat levenslang gestraften de gevaarlijkste criminelen zijn, waar de samenleving maximaal tegen beschermd zou moeten worden;

verzoekt de regering, ervoor te zorgen dat levenslang gestraften nooit vrij kunnen komen en dus ook nooit op verlof kunnen gaan,

en gaat over tot de orde van de dag. Markuszower”

Maar het gaat dus niet gebeuren. De initiatiefnemer van de motie is er niet blij mee, en neemt het met name het Forum voor Democratie zeer kwalijk dat zij niet vóór zijn oproep hebben gestemd. De PVV’er stelt dat dit betekent dat Thierry Baudet “Nederland niet beschermt,” en voegt daar aan toe: “Mede door hem, en bijna alle andere partijen, lopen nu levensgevaarlijke criminelen vrij rond.”

De aanval is opmerkelijk, want doorgaans sparen het FVD en de PVV elkaar. Ze vissen namelijk voor een groot deel in dezelfde electorale vijver, en dat betekent dat je altijd sympathiek moet blijven over komen. Degene die de ongemakkelijke vrede als eerste breekt is vaak ook degene die er een politieke en electorale prijs voor betaalt, aldus een oude wijsheid van het Binnenhof.

FVD-Kamerlid Theo Hiddema – die zelf als strafadvocaat menig crimineel verdedigd heeft – reageert op de ophef door te stellen dat Markuszower een “aardige jongen” is, maar dat zijn kennis over het Nederlandse strafrecht “ondermaats” is.

Wordt vervolgd? Wie weet…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Ni28

  Nederland vindt dat zware criminelen op straat horen en eigenlijk zielig zijn. Waarom verbaast mij het niet meer?

  1. Ni28

   Iedereen verdient een tweede kans behalve de doden.

  2. Meester Kong

   Mijn godt, begin jij nu ook al te janken.

  3. Ernst Quispel

   “Nederland vindt dat zware criminelen op straat horen”

   Dit soort krankzinnige interpretaties zijn hier heel gebruikelijk.

   Waarom verbaast me dat niet meer?

   1. Ni28

    Omdat je een walgelijke, hatelijke trol zonder inhoud bent.

 2. DolleDries

  Om te beginnen heel zwak van de FVD
  Ik begreep als je drie mensen vermoord dat kwar bestraffing de twee laatste mensenlevens maar 1/3 waar zijn.
  Dus voor eerst vermoorde bv 12 jaar en volgende maar 4 jaar. Maar goed die zijn dood en lullen daar niet meer over.

  1. Meester Kong

   De straffen in NL behoren tot de zwaarste van de EU.

   1. denk eens na

    Maar nog steeds niet zwaar genoeg wie een moord pleegt op gruwlijke wijze verdient niet te leven, de staat heeft een moreel besef aan de achterblijfers schuldig. heeft is is

   2. Ni28

    Zoals gewoonlijk lult je maar wat.

  2. netniet

   Gelukkig heb je niet meer zinnen nodig om je totale gebrek aan kennis bloot te leggen.

   1. DolleDries

    Kong is nooit sterk al het over inhoud gaat.

  3. jan_nijhof

   Dolle Dries, je argumenten gaan niet over proefverlof o.d., maar over de strafmaat. Bij langer straffen blijft terugkeer in de maatschappij en voorbereiding daarop een aspect.

 3. rosmalen53

  Zo zie je maar, de ware aard van GEDVER DERRY komt nu al naar boven.
  Flink erop gaan stemmen mensen jullie komen er vanzelf wel achter

 4. EU kok

  Een FvD kamerlid zegt dat een PVV kamerlid geen verstand heeft van zijn eigen wetsvoorstel.
  .
  Ik had het zelf niet verwacht, maar dat mannetje van FvD krijgt van mij gelijk.
  (moeilijk, dat DDS-vriendelijk reageren)

  1. CJD

   Iets met een gebroken horloge 🙂

 5. Uiterst Links

  Tja we weten allemaal wel dat PVV en FvD erg op elkaar lijken. Toch heeft FvD nog wel iets van inhoud. De IQ van een gemiddelde FvDer is dan wel net wat hoger

  1. CJD

   Zo erg lijken deze twee partijen niet op elkaar. Het zijn beide nationalistische partijen maar daar houdt het wel op.

  2. Floris

   Wat te zeggen van het IQ van iemand die uiterst links is? Schoenmaat?

   1. CJD

    flauw

    1. Rechtsaf

     @CJD ok broekmaatje dan..

    2. Floris

     Net zo flauw als suggereren dat de gemiddelde PVV-stemmer een domme tokkie is?

     1. Rechtsaf

      @Floris het is überhaupt discutabel te noemen als men het gaat hebben over IQ en wat mij opvalt is dat met name Ernst en zijn islamlovertjes daar vaak mee beginnen..

     2. CJD

      @Rechtsaf

      De gemiddelde PVV stemmer is een domme tokkie. Daar kun je weinig aan veranderen

 6. Rechtsaf

  We zien iig vaak genoeg dat onschuldige burgers de dupe zijn van onze wetgeving als het gaat om tbs-ers/langgestraften, het ergste is nog dat hier niet zo heel veel vaart bij wordt gemaakt maarrrr als het over onze privacy gaat zijn ze er als de kippen bij om wetten er door te drukken met de snelheid van het licht..

 7. CJD

  FvD en PVV verschillen toch meer van elkaar dan je zou denken, ik denk niet dat ze in de zelfde vijver vissen. FvD is economisch liberaal, PVV is dat zeker niet, FvD stemmers zitten vooral in de randstad, PVV stemmers vind je meer in de oostelijke provincies, FvDers hebben in het algemeen een hoger dan gemiddelde opleiding, PVVers hebben een lager dan gemiddelde opleiding.

  FvD concurreert juist meer met de VVD voor stemmen dan met de PVV. Vergeet niet dat de VVD stemmer veel rechtser is dan de VVD politicus, en daarom zou de FvD juist een goede alternatief zijn voor deze stemmer

 8. RobertMarsman

  Levenslang is levenslang. En die krijg je in Nederland niet zomaar dan moet je wel degelijk iets vreselijks hebben gedaan. Door die gevaarlijke gekken proefverlof te geven loop je altijd het risico dat ze wederom in de fout zullen gaan. Je maakt het nooit veiliger door proefverloven van zware criminelen.

  Valt me vies tegen van het FVD dat ze tegen deze motie hebben gestemd juist terwijl die partij ook zo loopt roepen dat Nederland meer veiliger moet.

  1. Frits Jansen

   Het zijn christelijke normen en waarden dat je criminelen toch als mens blijft zien.

   Misschien zou u meer content zijn met islamitische normen en waarden, maar ik vrees (voor u) dat die ook een menselijk aspect hebben, jawel.

   1. RobertMarsman

    Nogal een kromme vergelijking om christelijke waardes die met de islamitische te vergelijken. in islamitische landen krijgen je stom en zweepslagen. Blijkbaar vind jij de levenslang veroordeelde crimineel belangrijker dan de veiligheid van de samenleving. Dat zegt dan weer iets over jouw normen en waardes.

    Tot altijd vreemd vrind ik het. Het FVD die in hun verkiezingsprogramma loopt te pronken met zwaarder straffen maar als zo’n motie zich voordient dat ze dan niet thuis geven. Het lijkt wel een soort van VVD die laten ook vaak van die scheten.

 9. CheikhRedo

  Jezus! NI 28! Kunnen jullie nu echt niks anders dan schelden, tieren en beledigen? Sommige mensen op dit Forum hebben de DDS ECHT VERZIEKT EN VERPEST!!!! het is niet meer wat het geweest is. Helaas een pijnlijke constatering. En daar zijn meerdere personen verantwoordelijk voor.

 10. CheikhRedo

  @Floris het is wel bewezen dat ze laag opgeleid zijn. De gemiddelde dan want er zitten ook hoog opgeleiden bij.

 11. CheikhRedo

  Ik denk dat het gebeurd is met Geert. Heeft het geprobeerd maar een beetje teveel Islam. Dat mag best herhaaldelijk benoemd worden maar als hierdoor alle andere punten uit het partij programma naar de achtergrond verdwijnt dan kan het niet anders dat je niet meer vernieuwend bent als partij

 12. Frits Jansen

  Wat een gekunsteld verhaal om nu juist Baudet de schuld te geven.
  en het is hopeloze aandachttrekkerij van de PVV – die op weg is naar de uitgang.

  Elke invrijheidsstelling wordt uiteraard beoordeeld door justitie, en als een crimineel echt kierewiet is blijft hij natuurlijk opgesloten.

  Feit is echter ook dat levenslange opsluiting zonder enig uitzicht in strijd is met grondrechten, dat staat al langer vast. Hoewel de straf voor zware criminelen niet zwaar genoeg kan zijn voor de slachtoffers resp. hun nabestaanden, hoort het bij een beschaafde maatschappij dat geen onmenselijke straffen worden gegegevn. Anders zouden ze ook het waterboardingapparaat wel weer uit de kelder te halen.

  Met zijn opstelling bewijst de halve Israëliër Markoszower dat hij slecht geïntegreerd is en de Nederlandse normen en waarden niet begrijpt. Ik heb het niet zo met integratiecursussen, maar als ik Baudet was zou ik eisen dat Markoszower onmiddellijk opnieuw op integratieles gaat en bijgeschoold wordt in Nederlandse normen en waarden. Ongetwijfeld heeft hij naast zijn Nederlandse paspoort (nodig om gekozen te kunnen worden) ook een Israëlisch paspoort, dus dat Nederlandse paspoort mag hij wat mij betreft inleveren. En dan kan hij – net als Ayaan H.A. destijds – geen Kamerlid blijven.

  Wel sneu voor zijn moeder Irith, met wie ik nog op school heb gezeten. Mooi meisje, maar nauwelijks Nederlands.

  1. Top

   Gelukkig, een Jodenhater ontmaskert zich zelf!

 13. Bas2018

  En jij Quispel hoort in een gesloten inrichting thuis …

 14. Nederlandse_Patriot

  Oplossing voor het criminele probleem:

  Moordenaars, terroristen, verkrachters en pedofielen verdienen allen de strop.

  Neem een leven, geef een leven.

 15. Annemijn

  Ben het er niet (helemaal) mee eens dat FVD en PVV uit dezelfde vijver vissen. PVV: werkende klasse, van de straat, veel mensen voor wie het ook niet uitmaakt wat collega’s van hen denken. Uitgesproken en agressiever van toonzetting. FVD is meer gericht op de maatschappelijke upper class, kiest ook bewuster voor die uitstraling. Deftigheid, niet het achterste van je tong laten zien. Eloquent maar niet voorbereid op een ‘straatgevecht’. Bij de PVV ligt dit laatste andersom…

 16. H.Vaes

  Mijn mening hierover is….Eenieder die een ander opzettelijk en met voorbedachte rade van het leven berooft….heeft geen recht meer om zelf nog een leven te leiden en dient levenslang uit de maatschappij verwijdert te worden…..levenslang is….voor diegene die er toch nog anders over denken…..LEVENSLANG….dus….totdat hij of zij of iets er tussenin …..dood is…niet meer leeft…..(hoe moet ik het toch in godsnaam duidelijk maken aan die oenen in de tweede kamer)….want als je dood bent dan leef je niet meer en dan mag je in een kist wel buiten de gevangenis vertoeven…..en niet eerder. Dus….de PVV en Sgp hebben het gelijk aan hun kant.

  1. RobertMarsman

   Ik heb het ooit eens al gezegd maar ik vind ik vreemd dat het Forum maar kiest in het belang van de crimineel en niet in het belang van de maatschappij. Dat was ook met de motie van de PVV om enkelbandjes af te schaffen. Daar was Hiddema ook al op tegen. Dat terwijl die enkelbandjes enkel en alleen maar gebruikt worden als stok achter de deur. Zodat ze veroordeelde en of verdachten niet in de gevangenis hoeven te zetten maar dat ze thuis hun straf kunnen uitzitten en justitie toch toezicht kan houden op dat soort figuren. Neem je die stok weg dan dwing je een rechter indirect om iemand langer te laten zitten ivm met bv recidivegevaar want hij heeft geen ander mogelijkheid.

   Maar Hiddema was daar dus ook al op tegen. Ik vind dat vreemd voor een partij die juist voor zwaarder straffen is. Maar elke keer als zo’n motie zich voordient is Hiddema tegen.

   Maar het kan natuurlijk zijn dat zijn belang als advocaat daarmee in het geding komt. Want buiten politicus om heeft hij natuurlijk ook nog criminelen cliënten en die belangen moet hij ook verdedigen. Het is altijd moeilijk wiens belang jij belangrijker acht als je zowel politicus als advocaat bent. Kies je voor het maatschappelijk belang of voor het crimineel belang. Hiddema kiest de hele tijd voor het tweede.

   Daarom vind ik ook dat wanneer je politicus bent er geen andere functie bij kan hebben.

 17. Frits Jansen

  Populisme ten top. De crimineel die na decennia gevangenis nog steeds gevaarlijk is wordt natuurlijk niet vrijgelaten. Die verwacht ik trouwens eerder in een gesticht dan in de gevangenis.
  Als een grote meerderheid tegen stemt is het raar dat die Markuszower zich juist op FvD richt. Dat kom vast doordat PVV en FvD JUST WEL in dezelfde electorale vijver vissen. En de PVV zit in zwaar weer dus zoek een slachtoffer.
  Nee, de PVV zal nooit constructief worden
  Een aan die Markuszower hangt een luchtje dat hij voor de Mossad werkt (Israëlische geheime dienst).

 18. Verlazques

  PVV-Kamerlid Gidi Markuszower, wauw een echte onechte Nederlandse naam, wat doet die vent in Nederland?, Overigens Baudet ook geen Nederlandse naam

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.