Reformatorisch Dagblad helpt christenjihadisten een handje met verspreiden folders tegen homozoenposters

Het Reformatorisch Dagblad heeft vandaag geholpen met het verspreiden van een fatwa van de radicale christelijke actiegroep Gezin in Gevaar tegen posters van SuitSupply waarop zoenende mannen staan afgebeeld. Het toont maar weer eens aan: homofobie is onder radicale christenen nog altijd gemeengoed.

Maar liefst 40.000 mensen hebben vanochtend anti-homopropaganda op de deurmat gekregen. Nee, er zijn geen ISIS- of Diyanet-vrijwilligers actief geweest. Wel de redactie van het Reformatorisch Dagblad, die heeft ingestemd met het verspreiden van een folder van de club Gezin in Gevaar. Deze actiegroep is verbonden aan de katholieke stichting Civitas Christiana en maakt zich zorgen over hele gewichtige zaken. Zoals… posters van de firma SuitSupply. Op een aantal van die posters staan namelijk zoenende mannen afgebeeld, en dat kan kennelijk allemaal zomaar niet.

Zulke afbeeldingen slopen namelijk families (hoe dan?!) en zorgen ervoor dat het fundament van de maatschappij onderuitgeschoffeld wordt (yup, het zijn echte drama queens), en dus moet er worden opgetreden tegen zulke uitingen van herenliefde. De door het RD verspreide folder stelt:

“In de flyer stelt de christelijke organisatie dat Suitsupply met de “onsmakelijke campagne” kleine kinderen op straat blootstelt aan “zeer seksuele taferelen, namelijk zoenende mannen in erotische pose”. Op de voorkant van de flyer staat een poster van het kledingmerk met een groot rood kruis erdoorheen gezet.

Hoofdredacteur Steef de Bruijn van het Reformatorisch Dagblad stelt dat de flyer de mening van een significant deel van zijn lezers weergeeft. “Als redactie hebben wij uiteraard een mening over homoseksualiteit en relaties”, stelt hij. “Ik kan mij wel verplaatsen in de waarden van deze beweging op het punt van homoseksualiteit. Dat is ook geen nieuws, dat standpunt verwoorden wij als krant al jaren.”

Ik heb als redactielid van dit nieuwsmedium ook uiteraard een mening. En die luidt dat de homofobe lui van het Reformatorisch Dagblad vele malen schadelijker zijn voor de maatschappij dan wat koddige en onschuldige posters van een maatpakkenboer. Want het type samenleving dat Gezin in Gevaar en het RD propageren is er namelijk niet één waar we bij gebaat zijn. Want als je maatschappij uit zulke bange christelijke sneeuwvlokjes bestaat dat ze niet meer tegen een paar posters met zoenende mannen kunnen, dan kan je beter met je hele Veluwegeloof meteen in een Amish-commune gaan zitten.

Wat mij betreft gaat het Openbaar Ministerie dus eens even op onderzoek uit of Gezin in Gevaar en het Reformatorisch Dagblad de wet niet overtreden. Want momenteel is de ruimte tussen dit soort christelijke reliwaanzinnigen en islamitische religekkies als Fneid Jawaz bijzonder smal. Deze vormen van homofobie gaan richting haatzaaien en regelrechte laster. Aanpakken, dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. Svetlana

  ISIS aanhangers zijn echte homorechten activisten en lieverdjes vergeleken met dit gristentuig

  1. WimsulsumCode

   Moest jij niet nog even bij de bakker of slager langs?

   1. corfo

    @ Wimsuls….enz.
    Ik zag @ Zweetlana vanmorgen al zéér vroeg bij de bakker naar binnen gaan, ze kwam na enige tijd naar buiten met een stokbroodje, waarvan nog juist het laatste stukje onder haar tent uitstak. Zij liep vervolgens naar een halal-slager en kwam met een halal-worstje naar buiten, ik hoorde haar mompelen : “Zo, voor vandaag heb ik wel weer genoeg voor onder m’n tent !”

 2. WimsulsumCode

  40.000 Is dat de oplage van het blaadje?
  Iedereen heeft vrije keuze wat te lezen. Ik denk dat wij in onze vrije samenleving dit punt wel hebben overwonnen en dat er eerder mensen het krantje zullen opzeggen dan ondersteunen.

  De boodschap van Suitsupply is:
  Als je koopt bij Suitsupply dan ben je hip en tolerant! en als je een chagrijnige intolerante, vanwege geloofsovertuiging homofoob bent, dan moet je vooral niet bij ons binnenlopen.
  Ijzersterk!

  Deze krant meent dus eigenlijk een stempel te drukken op het hoofd van eigen lezers.

 3. van Urk

  Na flyeren kunnen christelijke reliewaanzinnigen ook weer goede programma,s maken met een ander tintje: https://www.telegraaf.nl/video/1843550/tienerdochter-huilt-om-homoseksuele-vader

 4. Peter Loosduinen

  Waarde Tim,
  Het spijt mij dat ik het 100 % met jou oneens ben. Ik krijg namelijk kotsgevoelens bij het zien van zoenende mannen. Heb niets tegen de homoseksuele mens die ik niet discrimineer. Ben persoonlijk tegen het homohuwelijk, maar accepteer als democraat onze wet die dit mogelijk heeft gemaakt.
  Leve het Reformatorisch Dagblad en Civitas Christiana.

  1. Nasrani

   Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Geheel mee eens.

  2. Rechtsaf

   @Peter homoseksualiteit is tegen natuurlijk en ik vind het zo smerig om 2 mannen te zien zoenen net als 2 vrouwen overigens, tegenwoordig worden we doodgegooid met reclame waar dit zichtbaar is, echt om te kotsen gewoon.
   Het is anti-reclame voor het normale gezinsleven.

   1. Peter Loosduinen

    Rechtsaf heeft gelijk !

    Heb de petitie ondertekend:
    https://geziningevaar.nl/teken-hier-de-petitie/

   2. B. Pascal

    ++++++++++ goed punt! +++++++++

   3. Frits Jansen

    U heeft ongelijk. Homoseksualiteit is – helaas – wel natuurlijk, want homo zijn is niet altijd een pretje. Verder komt homoseksualiteit ook in de dierenwereld voor.

    Er schijnen zelfs transgender honden te zijn. Reus die zich tot teefje willen laten ombouwen en omgekeerd. alleen kunnen ze dat moeilijk duidelijk blaffen.

    1. WimsulsumCode

     Ik had wel een vermoeden dat jij je goed kon verplaatsen in de dierenwereld.
     aan je te horen ben je ook al uit de kast gekomen. Compliment! Niet iedereen durft dat.

  3. Ernst Quispel

   Ik heb al eerder moeten constateren dat veel reaguurders hier vervuld zijn van homohaat.

   De SGP is de christelijke variant van de orthodoxe islam. Het zijn achterlijke opvattingen maar het behoort wel tot de vrijheid van meningsuiting en godsdienst om ze te kunnen uiten.

   1. springmaarachterop

    Een afkeer hebben van twee tongzoenende kerels heeft niets te maken met homohaat, iedereen hoeft toch niet dezelfde mening te hebben betreffende homoseksualiteit?
    Van mij mogen die gasten maar er is niemand die mij gaat verplichten om het niet weerzinwekkend te vinden.

    1. Rechtsaf

     @SMA dat snappen opperwurmen Ernst, Guusjes e.c niet

     1. Pit

      @Rechtsaf: De bewust onwetende Wimpie is een domme jongen en kent het verschil niet tussen de homoseksueel en de homo. Op dezelfde wijze kent hij ook het verschil niet tussen de islam en de moslim. Voor Wimpie zijn alle kleuren hetzelfde.

      Homohaat is binnen dat verband iets heel anders dan de haat tegen de homo, domme jongens als Wimpie snappen dat niet omdat ze opzettelijk onwetend zijn. Ik denk zelfs, maar dat is een veronderstelling, dat Wimpie zelf van de mannenliefde is.

    2. Peter Loosduinen

     100 % mee eens !

   2. Rechtsaf

    @Ernst jij moet je bekrompen islamitische rotbeksmoelhoofd houden met je haat.

    “Ik vind”, is iets heel anders dan haat, opperwurm die je d’r bent.
    Jij bent een islamitische rat, je vergelijkt geloof met een ideologie.

    De islam is een systeem, een ideologie met componenten:
    – militair (jihad)
    – economisch (uitlenen zonder rente)
    – justitieel (sharia)
    – religieus (koran)
    De religieuze component is niet los verkrijgbaar..

    1. Ernst Quispel

     De hysterische reactie van Rechtsaf geeft aan dat ik een gevoelige snaar raakte. Ik wijs hem op zijn zedelijke verwantschap met orthodoxe christenen en moslims. Dat komt flink aan en dat is ook goed.

     1. Rechtsaf

      Ernst’s definitie van hysterisch is per definitie subjectief.
      Aangezien Ernst het verschil niet eens kan onderscheiden tussen iets vinden en haten geeft Ernst een daarop insinuerende reactie waarvan Ernst gelooft dat hij kan denken en voelen voor anderen…

     2. Ernst Quispel

      Dan hoef je toch niet zo te schelden, lieve jongen?

     3. Rechtsaf

      Dat Ernst van jongens houdt is inmiddels duidelijk het liefst zoenende..

     4. Ernst Quispel

      Heel veel homohaat moet worden verklaard uit onderdrukte homoseksuele gevoelens. Ook het nogal expliciet fantaseren over de homoseksuele praxis wijst hierop.

    2. Frits Jansen

     Kijk naar het CDA, een politieke partij die zich christelijk noemt en ook opvattingen heeft over al die aspecten.

     Laten we wel wezen, er is niet altijd een scheiding van kerk en staat geweest. De Roomse kerk nam in vroeger eeuwen ook vaak het wereldlijke gezag op zich.

     Je kunt je afvragen of kerk en staat wel gescheiden zijn nu Amerikaanse presidenten zodra ze de kans krijgen “God bless America” roepen.

   3. Syntha

    De SGP is de christelijke variant van de orthodoxe islam.

    Is dat zo? Wel, meneer Quispel, dan kom ik tot de conclusie, dat u de orthodoxe Christenen en hun leer niet kent, noch de “orthodoxe” islam en hun leer….dat u deze vergelijking maken kunt.

    Het mag u zijn ontgaan, maar nog altijd ( om een klein puntje te noemen) worden homoseksuele mannen en vrouwen in de Christelijke orthodoxe leer niet vermoord…nog wordt hen dat opgedragen…

   4. B. Pascal

    hahaha wat een grap Ernst!!! hahahah echt ongelooflijk!
    SGP zien als Islam het is echt ongelooflijke zelfhaat!

    Daar ga jij de rapen nog van eten Ernst, daar kom jij nog wel achter!

  4. Michel69

   @Tim engelbart niet vaak met je eens maar hier volkomen! ik wordt ziek/misselijk van vis en kip ook maar verbieden de vele reclames over dat product? nog even en dan heeft iedereen ergens last van! laten we dat nu vooral bij de 1% van de bevolking laten en dan kan de andere 99% gewoon leven zoals we zelf willen zonder al dat gelul van ik wordt misselijk daar wordt ik nu misselijk van!

  5. RobertMarsman

   We leven nu eenmaal in een vrij land waar homoseksualiteit is toe gestaan. Maar aangezien we in een vrij land leven is het ook een vrijheid om tegen homoseksualiteit te zijn. Dat is nu eenmaal de essentie van vrijheid. Bij het lezen van jouw stuk krijg ik de neiging om te zeggen dat je wel voor homoseksualiteit mag zijn maar en niet tegen. En dat lijkt me juist een vorm van onvrijheid. Dat je niet mag denken en uiten wat je vind. Wat homofobie enzo.

   Dat 2 mannen graag doen kontjebonken of lopen te scharrelen he ze doen maar. Maar val mij er niet mee lastig want ik vind het namelijk smerig. We moeten ons dan ook een totaal andere vraag stellen. Is het wel wenselijk voor de maatschappij dat je op elke hoek van de straat tegenwoordig geconfronteerd wordt met seksualiteit in welke vorm dan ook.

   Dat mensen seks bedrijven is niet meer dan normaal maar hou de seksualiteit gewoon lekker in de slaapkamer.

   1. Rechtsaf

    @Robert you made my point..val mij er niet mee lastig, het punt is alleen, homoseksualiteit wordt op een zeer agressief progressieve opdringerig manier opgedrongen waarbij het natuurlijk de omgekeerde wereld is dat ik niet zo bekrompen moet zijn..

    1. Pit

     @Rechtsaf: De homoseksualiteit is inderdaad een agressieve daad omdat het indruist tegen dat wat natuurlijk is, indruist tegen de volgorde van voortplanting.

   2. buitenbeentje

    @RobertMarsman
    Mijn idee. Homoseksueel, dat moet je zelf weten, maar val mij er niet mee lastig. Degenen die ik ken zijn leuke knapen en fijne vrienden, maar ik hoef niet met ze onder de douche. Ik ben mijn ouders er bovendien erg dankbaar voor dat ze “straight” waren, dat bevorderde de voortplanting wezenlijk. Mijn kinderen hebben detelfde gevoelens.

    Ik vind de reclame van Suit Supply net zo verwerpelijk als de bijsluiter van het RD. Ik walg van alle uitwassen zoals Gay pride, want ze doen de “gewone” homoseksuelen absoluut geen recht en dat doet de reclame van SS ook niet. Dit soort acties heeft eerder een negatieve uitwerking op homo acceptatie als een positieve. Alles wat je mensen probeert door hun strot te duwen roept aversie op. Twee zoenende hetero´s van verschillend geloof mag niet want beledigend, maar twee homo´s moet, want verbindend.

    Verder vind ik desondanks een foldertje bij het RD minder kwalijk als het oproepen tot al dan niet dodelijk geweld t.o.v. homo´s. Liever een foldertje als met je kop naar beneden van een flatgebouw, denk ik dan maar.

  6. Nasrani

   Maar de grote vraag blijft of wij kotsneigingen mogen krijgen en dat via folders verspreiden……….lijkt mij wel. En dat jij daar moeite mee hebt is dan eigenlijk jouw probleem.

  7. Peter Loosduinen

   Loosduinen moet associaties oproepen van hardwerkende tuinders die wel van jouw gebakken aardappelen + katten houden maar niets moeten hebben van kontbonkende en aarslikkende homo’s.

  8. B. Pascal

   Tim, je hebt jezelf in lijn gezet met DENK, met je Ref-Dag opmerkingen.
   Jammer dat je daarvoor de DDS gebruikt! Erg jammer!
   Weet wel zo zal ik je voor de komende tijd ook zien! Links en niets anders.

   A. man-vrouw is in geslachtgemeenschap de norm (dit brengt nieuw leven voort)
   B. we zijn tolerant naar homofilie ( zo zijn we in Nederland )
   *tolerant is iemand gunstig zijn.

   Je draait de natuur in je gedachten om en noemt dat norm.
   Ga zo door en je verdwaalt vanzelf! Je bent de wetenschap voorbij!
   Dat kan toch niet ”in deze tijd”?

  9. Frits Jansen

   Maar het ergste is dat te pas en te onpas over kotsneigingen wordt gesproken, maar als je dan snel met een teiltje komt aanzetten blijft het helemaal leeg.

   1. Rechtsaf

    @Frits dan zit die kots al op je gezicht, dat gebeurd namelijk al voordat je dat teiltje haalt..

 5. Guus Geluk

  ““Zoals bij iedere advertentie hebben we als commerciële afdeling van het RD gekeken of dit een flyer is die op grond van de criteria de wij hanteren voor advertenties geweigerd zou moeten worden. Dat is niet het geval. Deze adverteerder keert zich tegen het advertentiebeleid van SuitSupply voor wat betreft de posters van zoenende mannen en eerdere reclame-uitingen van dat bedrijf die ze ethisch gezien niet passend vinden voor de publieke ruimte.”

  De commercieel manager benadrukt dat het RD geen verantwoordelijkheid neemt of heeft voor de inhoud van deze advertentie. “Als we een flyer bij de krant voegen met reclame voor bijvoorbeeld meubels dan zijn wij ook niet verantwoordelijk voor die producten. Ook moet men dan niet bij ons zijn om verdere informatie over die producten te krijgen.”

  Hovius zegt verder de ophef te betreuren, omdat het nooit de bedoeling is van het RD mensen te kwetsen.”

  Ik denk niet dat het Reformatorisch Dagblad haat zaait. Inhoudelijk is het RD immers niet verantwoordelijk voor de advertentie.

 6. Rechtsaf

  Weet je! het zo hypocriet wat er gebeurd, ik vind het niet normaal als een dame half naakt in lingerie levensgroot wordt afgebeeld op een billboard of achterop een vrachtwagen, dan is het ineens seksistisch maar 2 zoenende mannen is in Nederland ineens heel normaal, ik ben het met beide absoluut niet eens, het eerste heeft te maken met respect, en het 2de, dat vind ik zo smerig en ik krijg die bagger wel te zien, via advertenties of reclame…
  Buiten het feit dat het tegennatuurlijk is..

  1. Henk-Jansen

   Je hebt de vrijheid om te vinden wat je wilt maar het laat wel zien dat je een bekrompen geest hebt, homoseksualiteit is niet onnatuurlijk want anders had het helemaal niet bestaan. Bovendien bestaat het in het dierenrijk ook, bonobo mannetjes hebben bijvoorbeeld ook seks met elkaar!

   1. springmaarachterop

    Ik stel voor Henk-Jansen dat je maar eens jezelf bij de enkels grijpt en een lid van Harlem Globe Trotters droog in je darmflora plaats laat nemen, kijken of je dan nog zo positief bent betreffende homoseksualiteit, enne niet schreeuwen hè, jij vindt het toch zo ‘normaal’.

    1. Ernst Quispel

     Dit is trieste en smerige homohaat.

     Moet de redactie niet even kijken naar deze vuilspuiterij?

     1. Peter Loosduinen

      Geen homohaat.
      Mensen zijn vrij maar ik word niet opgewonden van twee zoenende kerels.
      Braakneigingen komen hiervoor in de plaats.
      Heb ook vrienden die homo zijn en ik discrimineer de homo’s niet.
      Wel vind ik homoseks een vieze hobby en ik moet denken aan Fokke en Sukke die op een kalenderblad de volgende tekst hadden:
      God is overal behalve in de darkroom, want dat vindt hij een beetje eng.
      Ik vind het ronduit smerig en ik heb er ook begrip voor dat de heertjes die homo zijn moeten gruwen bij het zien van een beffende hetero.
      Ieder zijn smaak !

   2. Rechtsaf

    @Henk aah daar komt de bekende troefkaart “bekrompen geest” uit de mouw, vrijheid om te vinden wat je wilt maar wel bekrompen.
    En jou referentiekader is?

   3. sjun

    Er is weinig bekrompen aan niet van vulgaire erotiek in de brievenbus gediend te zijn zoals er ook weinig ruimdenkends aan is de publieke ruimte ermee te ontsieren. Laat er maar breed maatschappelijk debat over ontstaan zoals dat ook zou moeten over het claimen van de openbare ruimte met burka’s of intimiderend gedrag van imams die welbewust heethoofden trachten te mobiliseren tot actie jegens een door hen publiek tot vijand van het geloof gebrandmerkte.

    1. Ernst Quispel

     Sjun weet het onderwerp toch weer listig richting islam te draaien.
     Iedereen heeft recht op zijn eigen obsessie.

   4. Duke

    Dat er bij dieren ook afwijkingen bestaan, betekent niet dat de afwijking daarmee een norm is geworden of natuurlijk is.
    En volgens de gristelijke wetten geldt dat ‘God created Adam and Eve, not Adam and Steve’.

 7. AS210854

  TIM, ik ben christen en vind het een mooie poster.

  1. AS210854

   Zonder kruis natuurlijk.

  2. Nasrani

   Tja, er zijn ook zich Christen noemende mensen die abortus goed vinden. De vraag blijft natuurlijk of je je mening laat vormen op grond van de Bijbel.

 8. sjun

  Als er al enig zicht op hoeveel abonneehouders van RD door deze actie gekwetst stellen te zijn. Of gaat het enkel om geregisseerde ophef van buiten deze kring?

  1. Peter Loosduinen

   Sjun heeft gelijk.
   De linkse Gutmenschen + de NOS zwengelen dit aan en vergroten de boel.

 9. fusilier

  Wat is nu het probleem? Wij hoeven toch geen verantwoording af te leggen op de dag des ordeels over onze medemens

 10. B. Pascal

  ”En die luidt dat de homofobe lui van het Reformatorisch Dagblad vele malen schadelijker zijn voor de maatschappij dan wat koddige en onschuldige posters van een maatpakkenboer” dit is gewoon een vernederende domme en ook achterlijke opmerking. Het schaad de DDS enkel! Want vergeet niet dat de DDS veel christelijke en behoudende lezers heeft. Ook veel niet christelijke behouden denkers die rationeel wetenschappelijk denken stellen man-vrouw als norm. En dat is de bekende juiste weg!

  DENK vindt de Ref dag ook een achterlijke krant, zie je hoe dicht je bij DENK staat?
  Ik hoop dat je ziet dat je jezelf in een hoek hebt geplaatst waar jij niet wil zijn.

  Even een les biologie voor een groot kind:
  In normale geslachtsgemeenschap ontstaat nieuw leven. Dat kan enkel tussen mannelijke en vrouwelijke delen in de natuur, coïtus noemen we dat. Bewijs genoeg in je omgeving Tim. Je bent er zelf door ontsproten. Je moet wel geestelijke blind zijn om dat niet te willen zien. Al het andere is gewoon seksueel handelen, hoe fijn ook, maar het levert niet het gewenste effect! Namelijk enige voortplanting!
  Jij trekt voortplanting en seksuele-gerichtheid uit elkaar, zeer onverstandig!
  Seksualiteit komt door Links los te staan van de voortplantingsnorm, zeer onverstandig.

  Je kunt je gerichtheid wel natuurlijk noemen, echter het lijkt mij niet echt wetenschappelijk! Het is de hedendaagse linkse denkgeest die aan alle normale normen twijfelt. Moet je dan homo’s verbieden? Nee, dat kan niet! Enkel homofielen zijn echt!
  Maar die hebben er geen enkele behoefte aan zulke poosters van een kleding merk, die hebben genoeg aan hun eigen partner!

  1. B. Pascal

   Je hoeft niet je normen aan te passen om tolerant te zijn naar homofilie!

   Iemand gunstig zijn is tolerantie! Links wil alles gelijk stellen, dat is heel wat anders!
   Het is onnodig en niet juist!

 11. nogmaals

  Ernst quispel is faliekant tegen homohaat. Hierin (en uitsluitend hierin!) heeft hij m.i. volkomen gelijk. Het is dan ook volslagen onbegrijpelijk dat hij zich nooit uitspreekt tegen de islaminvasie waardoor er naast allerlei andere ellende een gruwelijke hoeveelheid homohaat wordt binnengehaald. Of is hij schijnheilig aan het liegen als hij zegt dat hij tegen homohaat is.

  1. Pit

   @Nogmaals: Wim is een zuigtrol die, als een kameleon aan de boom van mening kan veranderen. Desnoods maakt hij een nieuwe nick aan met ultrarechtse ideeën om zo de meest schrikbarende meningen uit te lokken. Het is dus ook een loktrol van het ergste soort. Zulks kun je maar het beste negeren.

   1. Guus Geluk

    Pit is weer aan het zuigen en slijmen.

    Als hij zijn nicks Rechtsaf en Siemien in stelling brengt, wat een multinickende zuigtrol is Pit toch!

    1. corfo

     @ Pit.
     Helemaal juist !

     1. Pit

      @Corfo: Tnx!

      Je ziet hoe Geen Geluk, Wims rugdekkertje, zijn imago kracht bij zet?

     2. WimsulsumCode

      #ontwimmen

  2. Rechtsaf

   @nogmaals: Ernst en rugtuffer Guusjes zijn zéér warme pleitbezorgers van de islam vergis je niet, zij zullen dit tot in den treuren en tot op het bot verdedigen.
   Ik noem ze islamprostituee omdat ze zich heel graag laten naaien voor niets, tenzij ze betaald worden om te trollen natuurlijk..

  3. Ernst Quispel

   Ik ben zowel een tegenstander van een mosliminvasie als van homohaat.

   Er zit wel systeem in hoor.

  4. sjun

   De vraag stellen is haar wellicht al beantwoorden. Wim, die zich onder diverse namen digitaal bekendmaakte, zou bijvoorbeeld de *tegenwerping* homohaat kunnen framen om bevindelijke ingezetenen die minder met zijn manier van converseren op de hoogte zijn het bloed onder de nagels vandaan te trollen. Gezien hij zich nog niet uitsprak tegen de plaatsvindende etnocide (omvolking en culturele destructie) via islamisering waarbij zo de nodige homohaat meekomt lijkt het er sterk op dat homohaat slechts als handige kapstok gebruikt is.

   1. Pit

    @Sjun: Mooie analyse van deze diarreetrol.

   2. Floris

    Ernst-Wim is een oikofoob van de buitencatergorie. Bij z’n landgenoten ziet hij allerlei kwaadaardigs (homohaat, racisme, antisemitisme etc). Dit terwijl moslims daar de kampioen in zijn.

    Dat maakt Ernst-Wim totaal ongeloofwaardig en wordt hij algemeen als trol herkend.

    Vergelijk hem maar met Sylvana Simons die het almaar heeft over ons slavernijverleden, maar die je nooit hoort over de islamitische slavernij die in aantallen en duur de westerse verre overtrof.

    1. Pit

     @Floris: Ook van jou een mooie analyse van deze diarreetrol

   3. Ernst Quispel

    Wie is Wim?

 12. Frits Jansen

  Ik zei het toch al? Een fanatieke gristen is minstens zo erg als een fanatieke moslim.

  1. WimsulsumCode

   Ja Fritz, ik zie ook Christelijke pastoors gebiedsverboden krijgen, en dat de veiligheidsdiensten en ministeries zich erover buigen om geradicaliseerde dominees het land uit te zetten.

   1. Pit

    @Erik: Frist doet een Wimpie. Een fanatieke christen die zich uitspreekt in een mening over homoseksualiteit vergelijken met een zichzelf opblazende jihadislamiet en daarbij bovendien nog onschuldige burgers mee de dood intrekt.

    De gematigde islam bestaat niet.

 13. Brand_Hendrik

  Hallo Tim,

  Ik heb nergens gezien dat christenen een fatwa uitspreken tegen homoseksuelen. Het is zelfs zo dat homoseksuelen in de biblebelt geen enkel gevaar te vrezen hebben voor mishandeling, dit in tegenstelling tot de koranbelt.
  Ik vind je vergelijking met Jihadisten dus erg stuitend.
  Ook in deze is het zo dat de pot de ketel verwijt dat ie zwart ziet, jou religie is zo belangrijk dat de andere religies door de overheid bestreden moeten worden. Zo gauw de veiligheid van burgers in het geding is moet de overheid optreden, eerder niet.

  1. Peter Loosduinen

   Reeds eerder had ik het volgende gepost :
   Wel vind ik homoseks een vieze hobby en ik moet denken aan Fokke en Sukke die op een kalenderblad de volgende tekst hadden:
   God is overal behalve in de darkroom, want dat vindt hij een beetje eng.
   Ik zou hier aan willen toevoegen dat de God van de christenen niet echt vrolijk wordt van homoseks………………
   Homo’s hebben in onze biblebelt niets te vrezen !!
   Maar nu de “god”van de koran.
   Dat is pas een baasje dat niet met zich laat spotten en wel raad weet met mannen die deze vorm van seks bedrijven.
   De straffen die “allah”voor hen in petto heeft liegen er niet om.

 14. corfo

  Wat een opwinding over een foto !
  Ik heb de foto bekeken, kreeg er niks hards van en ging over tot de orde van de dag !
  Momenteel wordt in dit kleine landje een vréselijke poeha gemaakt over buitengewoon onbenullige én onbelangrijke zaken als : een fotootje !!
  En wat brengt al die poeha óns ? Niks, helemaal niks, een hoop gescheld en gedoe om “helemaal niks”. Laat kerels elkaar lekker zoenen als ze ’t fijn vinden, als ze maar van mij afblijven; en a.u.b. NIET op het speelplein van een kleuterschool.
  Homo’s roepen doorlopend: “Behandel ons als gewone mensen”, maar hetzelfde spul doet de grootste moeite om telkens opnieuw in ’t nieuws te verschijnen; misschien zijn ze tóch iets gewoner als gewone mensen ?

 15. Kokkie

  Test

  1. WimsulsumCode

   Wij verwelkomen een nieuwe Wim!

 16. jurrien.koetsier@hotmail.com

  die refos uit de bible belt zijn niks beter dan de moslims ,als het gaat om homo`s of vrouwen rechten

  1. B. Pascal

   Vreemd als je niets weet en toch een stelling wil vasthouden. Dan lieg je toch gewoon!

  2. WimsulsumCode

   Dat weet je niet. Van de katholieken weten we wat er gebeurde als je jongens en meisjes van elkaar gescheiden ging houden en kinderen aan een “beschermde omgeving” toevertrouwde.
   Dat scheiden van jongens en meisjes en daar willen moslims in Nederland nu pas aan gaan beginnen. De tijd zal het leren.

   1. B. Pascal

    Dat het misbruik nimmer met de dood is bestraft heeft niets met de kerk te maken.
    De bijbel schrijft voor kindermisbruik de doodstraf voor. De RK heeft celibaat, maar het breken van het celibaat in misbruik is al de eeuwen bestraft met de dood, vooral bij kinderen. We lezen de geschiedenis van Karel de Grote.

    Dat de doodstraf is afgeschaft komt domweg door Linkse Verlichte gedachten.
    Het humanisme heeft zijn tijd wel gehad!

    1. Ernst Quispel

     “De bijbel schrijft voor kindermisbruik de doodstraf voor.”

     Waar precies?

     1. B. Pascal

      En indien een man met een jonge kind (vrouwelijk) in het veld gevonden wordt, en de man haar verkracht (misbruikt* zie context) en bij haar gelegen zal hebben, zo zal de man, die dat gedaan heeft, sterven;

      Duidelijk !!! Deuteronomium 22 v 25 !!!
      Verkrachting = Misbruik ( tenzij je daar ook nog aan twijfelen wilt ).

      Wanneer de situatie andersom is, dan geld de regel ook.
      Wanneer een man een man of jongen, en of vrouw een man of jongen enz. Misbruik is maakt dood schuldig!

 17. B. Pascal

  Tim Engelbart = Elizabeth Badinter

  Je promoot een filosofie van Plato als waarheid.
  De normale natuurlijke gang ben je kwijt!

 18. Rechtsaf

  Kijk nou Ernst en Guusje saampjes op de foto…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.