Rutte smijt twee Russische “diplomaten” het land uit. Opsodemieteren spionnen, en huil maar uit bij ome Poetin!

Vandaag is een goede dag voor het Vrije Westen en een slechte dag voor Rusland. Over heel de wereld zetten Westerse landen en hun bondgenoten Russische nep-diplomaten het land uit. Mark Rutte maakte persoonlijk bekend dat het voor twee Russen in Nederland vanaf heden einde oefening is.

Voor twee Russische spionnen die actief waren in Nederland is het doek gevallen. Vandaag maakte premier Rutte bekend het duo zo snel mogelijk op een vliegtuig terug naar Moskou te willen zetten, als represaille voor het feit dat Rusland denkt dat het de gewoonste zaak van de wereld is om mensen in andere landen te vergiftigen en te vermoorden.

Rutte maakte het nieuws bekend op zijn Facebook-pagina:

“Ook delen we de overtuiging [met het Verenigd Koninkrijk] dat deze [gifgasaanval in Salisbury] niet zonder gevolgen kan blijven. Samen roepen we de EU-ambassadeur in Moskou terug voor consultaties. En vandaag heeft het Nederlands kabinet in nauw overleg met andere landen besloten dat twee Russische inlichtingenmedewerkers die op de Russische ambassade werken niet meer welkom zijn in ons land. Zij hebben twee weken om Nederland te verlaten. Diverse andere lidstaten van de EU en NAVO-bondgenoten hebben gelijksoortige maatregelen genomen of aangekondigd dit op korte termijn te gaan doen. “

Daarmee verklaart Rutte zich solidair met de Britten, die vergelding zoeken voor het feit dat Rusland meent dat het op Engelse bodem mensen kan en mag omleggen, zoals de ex-spion Sergej Skripal. De Engelse premier Theresa May is dat niet eens met het moordlustige regime van Poetin en neemt nu dus maatregelen. Maatregelen waar Nederland zich bij aansluit, en eveneens een hele serie aan Westerse bondgenoten:

Of Poetin écht wakker zal liggen van het feit dat zijn ambassades het vanaf binnenkort met minder personeel zullen moeten doen is onduidelijk, maar dat tientallen diplomaten noodgedwongen huiswaarts moeten keren is hoe dan ook een blamage voor Moskou. En in een wereld waar Rusland in toenemende mate agressief en moordlustig optreedt, is het hard nodig dat het Westen zich verenigt en Poetin tot een vredelievendere koers dwingt. En als dat niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

106 reacties

 1. Uiterst Links

  Volgens bij geld als wet nog steeds onschuldig tot anders bewezen!

  Echt schaamteloos dit!

  1. corfo

   @ Uiterst Links.
   Al vaker gezegd : “Rubberen Rutje is een schaamteloos creatuur”.

   1. hans-e-pans

    Het is Rubberen Mark R. gewoon opgelegd door Amerika dat hij dit moest doen. We weten met zijn allen waaraan hij de bijnaam Rubberen te danken heeft. Soepeltjes toch?

  2. Guus Geluk

   Dacht je soms dat Russische killers hun vingerafdrukken achterlaten?

   1. Uiterst Links

    Dus gaat Guus hier dom roeptoeteren zoals we van hem gewend zijn.

    Er is nul bewijs dat Russen hier achter zitten, maar feiten zijn voor jou ook niet belangrijk. Je bent niks anders dan een zielige meeloper

    1. Guus Geluk

     Du-uh, natuurlijk is er geen bewijs dat het de Russen zijn geweest. Dat weten de Russen ook wel. Wat de Britse regering zegt is dat het hoogstwaarschijnlijk de Russen betreft.

     Als je je kop in het zand blijft steken, kan ik het ook niet helpen.

     1. Uiterst Links

      Dus in andere woorden vind Guus het prima als de Russen gestraft worden zonder dat het zeker is. Wat een misbaksel is het toch

     2. Guus Geluk

      Je weet zelf donders goed dat er geen bewijs kan worden geleverd. Denk je soms dat Russische killers zo zijn getraind bewijs achter te laten? Nee, natuurlijk niet, die leggen iemand neer en kiezen vervolgens het hazenpad.

      Wees niet zo naïef.

     3. springmaarachterop

      Guus Gelul veroordeelt zonder blikken of blozen zonder bewijs, de aandoenlijke griffo….

     4. Guus Geluk

      Opmerkelijk dat alle Russische overlopers het niet meer weten na te vertellen óf in het ziekenhuis belanden, nietwaar springmaarachterop?

     5. observer

      Mi 15 is het zelf geweest

     6. DolleDries

      Je weet zelf donders goed dat er geen bewijs kan worden geleverd. Denk je soms dat Russische killers zo zijn getraind bewijs achter te laten? Nee, natuurlijk niet, die leggen iemand neer en kiezen vervolgens het hazenpad.
      Wees niet zo naïef.

      Mij god wat een domme opmerking Guus.
      Volgen GB (Johnson)waren er stapels bewijs die er niet waren natuurlijk.
      Dus er is een vermoeden. Tja.
      Volgens Rutte is een vermoeden genoeg om WOIII te beginnen.
      Het is nog erger dan de Duisters in WOII, die probeerde nog echt iets in elkaar te draaien

     7. Guus Geluk

      Dolle, de Britten – vanwege hun vertrek uit de EU alhier weleens geuzen genoemd – concludeerden dat het hoogst waarschijnlijk is dat de Russen betrokken zijn bij de vergiftiging van Skripal, net zoals de Russen te maken hadden met de moord op Litvinenko. De conclusie is overgebracht naar de Europese Raad en de Verenigde Staten.

      Volkomen terecht hebben Europese leiders en de Amerikaanse president Trump Russische diplomaten uitgezet. Je vraagt om bewijs. Welnu, het is niet waarschijnlijk dat de Russen bewijs achterlaten.

  3. Duke

   Inderdaad. Na de MH17 en vermeende inmenging in de USA verkiezingen is dit een volgende onbewezen beschuldiging die Rusland in de schoenen geschoven wordt. Van dit alles hebben we geen bewijzen gezien.
   Ik hoop dat Poetin zijn hoofd koel houdt en zich niet een oorlog in laat rommelen. Want na deze diplomaten exodus is de stap naar een oorlog een stuk dichterbij.

   1. Freud

    Nooit verslappen in de strijd tegen die evenknie van Stalin. Liquidaties in binnen- en buitenland. Cyber-aanvallen. Betrokken bij het neerhalen van een burgervliegtuig. En niks bewezen? Iedereen die Poetin dwarszit, wordt door een speciaal team gestraft. Poetin-knuffelaars, maak die dictator daar maar eens uit voor rotte vis, zoals je hier met Rutte doet, dwangarbeid of erger is je deel. Ga met je homo-vriendje hand in hand wandelen in Moskou. Er is leven na de dood. Rusland zijn enige kracht is de uitvoer van gas en wapens. Zelf hebben ze in 100 jaar nog niet 1 belangrijke uitvinding gedaan. Reaguurders hier die hier om zulk soort bestuurders roepen zullen al gauw bemerken dat niet alleen die linkse buurman maar ook zijzelf het zwijgen wordt opgelegd.

 2. DolleDries

  Mijn god wat en slecht stuk van Tim.Er is nog geen enkel bewijs dat de Russen er mee te maken hebben.Net als destijds de Russen gelijk de schuld kregen toen de brokstukken van vlucht MH17 de Oekraïense grond nog amper bereikt hadden, gebeurt dat nu opnieuw. Rusland moet de boosdoener zijn, ‘dat is niet meer dan logisch’, verkondigen de politici en media.
  Nu de Britse regering, lid van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), echter blijft weigeren om een staaltje van het gebruikte zenuwgas ter beschikking te stellen, beginnen zelfs de anders zo loyale Britse media te twijfelen of de officiële ‘Rusland heeft het gedaan’ versie wel klopt.

  1. Meester Kong

   Hoe kan dat nu @DD, je idool gooit er zelfs 60 de grens over.

   1. corfo

    @ Mr.Kong.
    Ook hier zal Rubberen Rutje er voor zorgen dat de zoveelste “onderste steen” boven zal komen.
    Hij is een “zéér bekwaam bestuurder”, die gluiperd, dus hij gat er vast en zeker met “een gestrekt been in”, zoals wij van deze minkukel gewend zijn.
    Wát een kereltje, die Rutje, hoe heeft een moeder zó’n kind kunnen baren ?

   2. Uiterst Links

    Goed punt. De rechtsen hier staan in de eerste plaats achter trump, ook als hij precies hetzelfde doet en dan nog in verl hogere getalken. Hilarisch !

  2. Ernst Quispel

   Ik zie dat de verontwaardiging binnen de Vijfde Colonne groot is.

   Als vuistregel geldt voor mij dat dit de juistheid van de opstelling van de Nederlandse Regering onderstreept.

 3. Guus Geluk

  Een logisch gevolg van een aanslag op Brits grondgebied. In dat kader sluiten de Westerse rijen en laten we elkaar niet vallen.

  1. henkie

   Ik vind het toch zo een slap gedoe van onze halfzachte ruggegraatloze Rutje.

   1. Ernst Quispel

    Nou toont Mark een keer ruggengraat en neemt hij duidelijk stelling tegen de smerige dictator Putin en dan is het weer niet goed!

    🙂

  2. robroy

   Tot dat de eerste raket in guuske zijn tuin dondert dan wil ie wel rennen denk ik alleen waar naar toe ……………

   1. Guus Geluk

    Hopelijk komt het niet zo ver.

 4. oeioeivogel

  De jaren 50, 60, 70, 80 en 90. De koude oorlog is weer op z’n hoogtepunt.

  1. Pit

   En zes miljard voor nieuwe schepen. Wat doen landen meestal als er een tijdje geen oorlog is geweest?

 5. buitenbeentje

  Ik begrijp waarom DDS iemand zoekt om stukjes te schrijven met een rechtse signatuur. Als vervanger van de steeds verder links opschuivende Engelbart naar ik denk.

  1. Meester Kong

   JankerT

  2. EU kok

   Tim links opschuivend?
   Daar werd gisteren Michael ook al van beschuldigd.
   Of u bent zelf aan het radicaliseren, dat kan natuurlijk ook.

   1. Ernst Quispel

    Dat is juist, EU kok, het overgrote deel van de reaguurders hier is opgeschoven naar extreem rechts en beschouwt alles ter linker zijde als links. Ook de VVD en D66 worden hier inmiddels kentterliks genoemd.

    1. Holland

     “..en beschouwt alles ter linker zijde als links.”

     Tssssss …. het moet niet veel gekker worden.

    2. Janna47

     kentterlinks???? nieuw woordenboek?

     1. robroy

      @janna47 en zelfs dat staat er nog geen eens meiske hahahahahaha

    3. Ni28

     Klets, klets, let op je spelling.

 6. Nederlandse_Patriot

  Niet zeiken als Rusland terug bijt. Nederland is in geen enkele positie om te sparren met Rusland. Is Rutte helemaal achterlijk geworden??

  1. DolleDries

   En dat op 5 mijl afstand van het Engelse gifgas instituut. Zoals Poetin zegt, lever bewijs/samples of houd je mond anders.

 7. Uiterst Links

  Hey beste Trumplovers. Jullie geliefde leider doet lekker mee aan de hetze tegen Rusland

 8. Ernst Quispel

  Een krachtig signaal van Rutte. De juiste lijn, niets aan op te merken.

  1. van Urk

   “Dit zijn alle moordaanslagen op Brits grondgebied waar rusland bij betrokken zou zijn” https://www.businessinsider.nl/sergej-skripal-spion-rusland-vergiftigd/

  2. Holland

   Domme symboolpolitiek die zich tegen ons keert. Doet me denken aan die beroemde, hilarische krantenkop ‘Nederland waarschuwt China voor de laatste maal’.

 9. Pit

  Wauw… Als Rutte begint te ‘smijten’ weet ik genoeg.

  1. Ernst Quispel

   De patriot Pit tracht hier ook nog een drolletje te draaien.

   🙂

   1. corfo

    @ Kwispel.
    Jij doet niet anders, Kwispeltje !

    1. Pit

     @Corfo: Amen to that one!

 10. Babaji538

  Ik denk, dat u allen, een grote vergissing maakt.
  Gelijk ‘de Telegraaf’, hufters van ‘Business Insider’,
  gore klootzakken van ‘Quote’, evenals de zak patat
  “Van Marwijk”, als de zaagselhoofden van het NOSje
  te Nederlandje, komt u allen geen enkele tijd, nog langer
  toe.
  Ik verwijs u terug, richting de Fruitautomaat.
  Het is het enige recht, nog niet eens binnen het aanrecht.
  Stumpers tellen immers niet mee in de wereld
  en hadden niks te willen, begrijpen of zeggen.

  De nar kent geen oog.

  Petra Hermans

 11. DolleDries

  PLAGIAAT
  Wat er gebeurd is in Engeland met Skripal tart inmiddels alle beschrijvingen.
  Toen Skripal en zijn dochter gevonden werden zittend op een bankje kwam er al allemaal schuim uit de mond van de dochter. Artsen zeggen dat dit betekent dat haar longen al vol met vocht zaten en door de vermenging met lucht zijn dan de longen helemaal gevuld met schuim en komt het schuim uit de mond. Je longen werken dan niet meer. Dat vocht kunnen ze er pas in het ziekenhuis met veel moeite weer uit krijgen en zeker niet in een ambulance. Volgens artsen zou de dochter nu dood moeten zijn of anders kunstmatig in leven worden gehouden.
  Wat heel bijzonder is, dat is dat men onmiddellijk bij de eerste hulp met de ambulance gekomen is met ruimtepakken aan. Waarom??? Gingen de eerste hulpverleners er vanuit (bij vertrek uit het ziekenhuis) dat er sprake was van een vergiftiging met een zenuwgas??? Waarom???
  Engeland beweert dat in het ziekenhuis onmiddellijk een antidotum is gegeven tegen Novichok. Hoe wist men bij aankomst in het ziekenhuis dat Skripal en zijn dochter waren blootgesteld aan Novichok? Hoe kon men in het lokale ziekenhuis meteen een antidotum gereed hebben?
  Novichok betekent in het Russisch niets anders dan “nieuweling”. Het heeft nooit een eigen naam gekregen omdat begin jaren’70 in Oezbekisten men al wist dat deze nieuwe stof onstabiel was en daarom niet goed te bewaren was. Voor gebruik moet het eerst gemaakt worden door andere stoffen een bepaalde behandeling te geven. De Sovjet-Unie heeft het nooit ergens voor gebruikt. Na de val van de Sovjet-Unie, toen alles in chaos lag, hebben de Amerikanen alle documentatie weggehaald uit Oezbekistan en alles wat er aan gifstoffen aanwezig waren. Rusland heeft het nooit gebruikt. Er zijn andere stoffen zijn die een stuk stabieler zijn en heel wat bruikbaarder.
  Eind vorig jaar is er een televisieserie in Engeland geweest waarbij gebruik werd gemaakt van het al lang geleden in Rusland vergeten “Novichok”! Kennelijk moest de bevolking in Engeland voorgeprogrammeerd worden op een enge stof uit Rusland (hoewel het nooit een Russische stof geweest is maar een stof gemaakt in Oezbekistan in de voormalige Sovjet-Unie).
  Natascha vertelde dat Skripal nog steeds twee nationaliteiten heeft en zijn dochter alleen de Russische nationaliteit. Rusland heeft zijn uiterste best gedaan om toegang te krijgen tot Skripal en zijn dochter, hetgeen Engeland volgens de regels niet mag weigeren omdat het gaat (zeker bij de dochter) om Russische staatsburgers. Maar toch wordt dit door Engeland geweigerd, waardoor Engeland de regels overtreedt.
  Als er onderzoek gedaan wordt aan bloed, dan moet dit bloed worden afgenomen in aanwezigheid van vertegenwoordigers van betrokken landen, dus Rusland en Engeland, maar nu heeft Engeland bloedmonsters geleverd zonder dat er een vertegenwoordiger van Rusland bij mocht zijn toen het werd afgenomen. Het bloedmonster is daarom op een onjuiste manier afgenomen, tegen de regels in.
  De experts in Rusland zeggen dat ze in het bloed helemaal geen sporen meer kunnen vinden van Novichok als Novichok gebruikt is. Dat was 10 minuten na toediening al niet meer mogelijk. Novichok, als dat gebruikt is, kan mogelijk nog wel aangetroffen worden op bepaalde plekken in het weefsel bij een lijkschouwing, maar niet in het bloed.
  En nu blijkt ook nog eens dat Skripal een bron geweest is bij het valse rapport over Trump.
  Inmiddels is ook bekend dat de onderzoekers 10-14 dagen nodig zullen hebben voor het onderzoek naar het bloed. Hoe was het mogelijk voor Theresa May om 1,5 uur na de aanval al te weten dat het ging om een Russisch zenuwgas, sterker nog, dat het ging om Novichok??? Hoe konden de artsen dat in het ziekenhuis weten toen Skripal en zijn dochter werden binnen gereden???
  Voorlopig is er geen enkel spoor dat naar Rusland leidt. Rusland heeft geen enkel motief en kan met een moord in Engeland alleen maar in de problemen komen. Rusland heeft alles gedaan wat volgens de internationale verdragen in een dergelijk geval gedaan moet worden, en Engeland heeft daarentegen alle regels aan zijn laars gelapt.
  Degene die wel een duidelijk motief hebben is de Amerikaanse en Engelse deep state: een mogelijke getuige van het nepdossier over Trump uit de weg geruimd, Rusland de schuld geven en Rusland verder demoniseren. Er wordt nu zelfs al gesproken in Amerika over het beboeten van bedrijven die betrokken zijn bij de aanleg van de Nordstream 2. Amerika wil dat Europa afhankelijk wordt van LNG uit Amerika; de gasimport uit Rusland moet hoe dan ook stoppen.
  Conclusie: het is weer eens een verschrikkelijk smerig spelletje dat gespeeld wordt door de deep state en de media met als slachtoffer natuurlijk vader en dochter Skripal, de waarheid, en als slachtoffer Rusland.

 12. Koos sssss

  Tim houdt er soms wat vreemde ideeën op na.

  Om te beginnen is de moord door Rusland niet bewezen, maar stoelt dat op een sterk vermoeden.
  Waarbij eraf druipt, dat de wens de vader is van die gedachte.
  Daarmee is de actie van GB al heel voorbarig te noemen.

  Ten tweede kan, bij een veroordeling o.b.v. hard bewijs GB tot actie overgaan.
  Maar het idee, dat andere EU landen dan ook vergaande maatregelen moeten/mogen nemen is ronduit imbeciel.

  Straks veroorzaak ik in GB door roekeloosheid een dodelijk verkeersongeval en gaat naast de Britse justitie de Duitse, Nederlandse en Franse justitie maatregelen tegen mij nemen.

 13. RobertMarsman

  Belachelijk want er is geen enkel bewijs. Het is weer Rusland pesten en meer niet. Ook wel frappant dat ze als het Rusland gaat Europa gelijk zijn tanden laat zien. Kijk eens hoe wij met vijanden omgaan en hoe wij gevaar bestrijden. Maar het echte gevaar wat zich niet buiten Europa bevind maar binnen Europa weigeren ze te bestrijden. De Islam namelijk die ze dan weer alle ruimte geven.

  Het is zo hypocriet als maar kan. en DDS slikt de anti-Dusland propaganda als zoete koek.

  1. Fortiori

   U denkt dat Rusland het er op zal laten aankomen dat er een spoortje gevonden gaat worden ? Het zijn geen padvinders! Al deze hypotheses van een niet betrokkenheid zijn goed voor een Bond film, de ervaringen met z.g. plotselinge verkoudheden, jeuk, etc spreken het tegendeel. Dat weet iedere Russische spion die voor de dienst solliciteert.

 14. Ni28

  Die Rutte, what a guy!

  1. Ni28

   Alleen Litouwen stuurde er minder weg.

  2. sonar

   Rutte een held op sokken en een grote charlatan.

 15. Pindas

  Mr.Ed ,het sprekende paard Rutte,Smijt er helemaal niemand uit er is hem gewoon verteld dat hij het MOET doen,Europese UN iformiteit!

 16. Floris

  Ik lees hier dat iemand als Guus -zachtgekookt ei – Gelul, die altijd de mond vol heeft van de rechtsstaat er geen moeite mee heeft dat Rusland zonder vorm van bewijs wordt beschuldigd én dat er represailles tegen Rusland worden genomen.

  Geen crimineel die zonder bewijs veroordeeld kan worden maar als het om Rusland gaat mag het ineens wel van Guus.

 17. Floris

  Deze represailles zijn overigens volkomen buiten proportie. Het westen (en nu ook Trump) lijkt wel gek geworden. Dit is spelen met vuur.

 18. Gerlos

  Ik neem aan dat dit een besluit is van het gedrocht EU, dan kan ik daar mee leven.

 19. A3aan

  Zo hé, er is nog geen spatje van een stevig bewijs dat Rusland, in het VK, de vergiftiging met een of ander zenuw gas heeft uitgevoerd of de Nederlandse PM “schopt” twee Russische diplomaten het land uit, poe hé, stevig hoor, Putin zit vast te beven op zijn stoel.

 20. Bes Tolen

  De erfopvolgers van Willem de Veroveraar en de pauselijke initiator van het jaar 1066 hebben hun macht over het Engeland van nu doen gelden. Het is geen wanhoopsoffensief maar agressieve nieuwe veroveringszucht. Dat lukt mogelijk wel want zo sterk is het huidige Rusland niet. Maar de opkomende grote machten waarvan in de eerste plaats China zullen gewaarschuwd zijn. Zij zullen nimmer het westen nog mogen vertrouwen. Uiteindelijk zal het er op neer komen dat Europa het slachtoffer wordt van de oude Roomse politiek van Engeland en de VS als altijd uit op verdeel en heers in Europa. In dat opzicht zal ook Turkije haar rol mogen spelen. Ook dat is bondgenoot en voorbestemd te helpen om Europa te knechten. Wat al lange tijd de bedoeling is geweest, gaat een keer gebeuren. Het gevecht om de rijkdom aan grondstoffen met name in Siberië zal niet ongemerkt voorbij gaan aan China en India. Medelijden zullen ze op hun gegeven ogenblik met Engeland en de VS niet hebben. Deze landen vragen er om op de langere duur vernietigd te worden.

  1. Ernst Quispel

   “De erfopvolgers van Willem de Veroveraar en de pauselijke initiator van het jaar 1066 hebben hun macht over het Engeland van nu doen gelden.”

   Is dit om te lachen of om te huilen?

 21. fockingworst

  tim nu schrijf je soms best aardige stukjes.
  Dit keer sla je echt de plank vollledig mis.
  Dit komt bijna neer op opruïing smaad en laster als je het juridisch zou bekijken.
  Welk bewijs heb jij in handen, en als je dat hebt uit welke bron heb je dat?
  Komop timmetje probeer het de volgende keer zonder een blinde haat tegen de Russen jongetje.

 22. Rechtsaf

  Symbool politiek voor de bünhe..

  1. Guus Geluk

   Rechtsaf blijkt een zeer, zeer, zeer warm pleitbezorger van de Russische elites; hij zal de Russische elites verdedigen met alles wat in hem is, sterker nog, hij zal hen aanmoedigen, verheerlijken, en nog veel sterker: hij aanbidt hen, en vindt het echt verschrikkelijk dat er in Nederland niet meer Russische elites zijn.

   1. Rechtsaf

    @Guusje heeft geen antwoord op de symbool politiek van Rütte..

    1. Guus Geluk

     Diplomaten uitwijzen is het zwaarste middel om de afkeuring omtrent op Brits grondgebied rondrennende Russische assassins kenbaar te maken.

     1. Rechtsaf

      @Guusje Rusland lacht zich helemaal kapot, 2 diplomaten van de weet ik hoeveel, zoals ik al zei het is symbool politiek, het zal Rusland echt niets maar ook helemaal niets interesseren verder..

     2. Guus Geluk

      Tel daarbij de diplomaten op uit alle andere 14 Europese lidstaten, uit Canada en de Verenigde Staten. Het is een duidelijk signaal dat een aanslag op Brits grondgebied niet wordt geaccepteerd.

     3. Rechtsaf

      @Guusje het is symbool politiek, er gebeurd iets in een ander land en hup Rütte zit er bovenop.
      MH17 wordt uit de lucht geschoten en hup er gebeurd helemaal niets door geen enkel Europees land..
      Ik vind als je een daad wilt stellen gelijk alle diplomaten het land uit…dan ben je een kerel..

      #symboolpolitiek

     4. Guus Geluk

      Symboolpolitiek kan ook een duidelijk signaal zijn.

 23. Natte Scheet

  Ik vraag me af of de voorstanders van dit ondiplomatisch relletje tegen de russen zich nog kunnen herinneren aan de oorlog in irak die ook op basis van „hoogst waarschijnlijk“ begonnen is ?

 24. CJD

  Gelukkig heb je ook binnen de EU landen die verstandig zijn zoals Oostenrijk die niet meedoen aan deze idiote hysterie

  1. springmaarachterop

   Men heeft werkelijk geen idee wat voor een shitstorm ‘wij’ over ons heen krijgen wanneer de Russen het eindelijk eens zat zijn en over gaan tot een aanval, deze militaire macht walst binnen drie dagen over ons heen, en reken er maar niet op dat de VS onder Trump ons weer uit de ellende gaat halen want dan kom je bedrogen uit!

   1. Guus Geluk

    Trump heeft 60 Russische diplomaten uitgewezen.

   2. CJD

    Als de Russen ons militair aanvallen en ons zouden bevrijden van de walgelijke figuren die ons regeren heet ik ze van harte welkom

    1. Guus Geluk

     CJD wint de award voor de meest stompzinnige commentaar op DDS van 2018.

    2. Pit

     @CJD: Dat kun je beter organiseren door referendums en verkiezingen. Kennelijk vind een groot deel van de Nederlandse kiezers het wel fijn dat ze genaaid worden door VVD-CDA-D66-CU. Niet voor niets was de VVD opnieuw de grootste en wordt de tweede partij, PVV, opnieuw genegeerd.

    3. Pit

     @CJD: Je kunt Geen Geluk beter laten zwetsen, het is een zuigtrol die af en toe, behalve op zondag, uit z’n grot komt om ad hominem z’n trollengal te spuwen.

     1. Guus Geluk

      Ik zie dat je vandaag al onder je tweede alias actief bent.

     2. CJD

      Dat is duidelijk Pit. Het in geruststellend dat zijn stompzinnige mening hier een zeer kleine minderheid vormt

     3. Guus Geluk

      “Hier” is gelukkig niet het volk. Het volk heeft de West-Europese leiders gekozen. Jij respecteert de volkswil niet en als je denkt dat er na een allesverwoestende oorlog nog iets over is van Europa om te “bevrijden”, moet je hulp zoeken.

     4. CJD

      @Guus,

      Mocht er zo’n oorlog komen wat ik trouwens voor mogelijk acht zal elk druppel bloed dat vergoten wordt op de geweten zijn van de EU/NAVO.

     5. Guus Geluk

      Niet als de Russen binnenvallen en ons plachten te “bevrijden” van democratisch gekozen politici.

     6. Svetlana

      @cjd

      Wist je dat wij momenteel bestuurd worden door een kleine zionistische elite bekend als de illuminatie, waar bekende namen zoals Rothchilds daar deel uitmaken. Zij willen hun gefaalde financiële centraal banksysteem herstellen en zijn dus uit om ons in de derde wereldoorlog te plunderen. De datum en alles staat vast. Lees hier maar over

      https://www.theodysseyonline.com/the-new-world-order-the-third-world-war-and-the-anti-christ-united-states-russia-2017-war-illuminati?sec=pop24&utm_expid=.53hHQ_sIS_GVYl9TPM4psw.1&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

     7. Guus Geluk

      Moslima Svetlana heeft weer te diep in het glaasje gekeken.

     8. Svetlana

      Heeft Guus die link wel gelezen?

     9. CJD

      Svetlana

      Ik hoef die link niet te lezen. Het is een site voor complotgekkies. Ik geloof zeker dat we instaat zijn om een catastrofale oorlog te voeren en dat de EU/NAVO verkeerd bezig is met hun provocaties, maar dat hele illuminatie gedoe is samenzwering kolder. Hou op met het verspreiden van misleidende onzin

    4. Ernst Quispel

     De NSB-ers vonden indertijd ook dat Hitler van harte welkom was om ons te bevrijden.

     De geschiedenis herhaalt zich.

 25. cuoretx

  Poetin heeft na dat hij herkozen was dat Rusland mee zoy werken maar daat hoor je niks meer van en Rusland is zeer waarschijnlijk betrikken dus ze weten het niet zeker dus op basis hiervan is Nedetland solidair?? Je bent onschuldig totdat het tegendeel bewezen is er zullen meedere zaken spelen dan alleen de moord misschien als excuus wordt gebruikt om sancties ip teleggen. Tusland zal dadelijk waarschijnlijk gern handel meer yoedtaan zoals kaas bloemen ect en gaskraan dicht.

  1. Ernst Quispel

   Escaped from the language lab.

 26. Svetlana

  De zionistische illuminatie gaat ons in de derde wereld oorlog plunderen en de datum en alles staat al vast. Alleen weten wij niet wanneer de shitstorm uit zal breken

  https://www.theodysseyonline.com/the-new-world-order-the-third-world-war-and-the-anti-christ-united-states-russia-2017-war-illuminati?sec=pop24&utm_expid=.53hHQ_sIS_GVYl9TPM4psw.1&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

 27. Ruud562

  “Vandaag is een goede dag voor het Vrije Westen en een slechte dag voor Rusland.”

  Nou Tim, zo’n goede dag gebaseerd op pure aannames c.q. veronderstellingen zonder enig onwrikbaar bewijs bekijk ik toch even anders ….!

 28. fenderbender

  Het leukste is nog dat niemand op kwispel reageert, terwijl hij van alles roeptoetert, geweldig jongens

 29. J.C.

  “En in een wereld waar Rusland in toenemende mate agressief en moordlustig optreedt, is het hard nodig dat het Westen zich verenigt en Poetin tot een vredelievendere koers dwingt. En als dat niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks”.

  Ik heb niks met Rusland of weet ook weinig van Rusland en oordeel daarom niet over Rusland. Ik heb wel moeite met het gemak, waarmee bepaalde de westerse politici en media ons constant een beschuldigend beeld van Rusland voorhouden. Het griezelige is hierbij, dat er een groep mensen (die toevallig tijdelijke macht hebben gekregen), kennelijk andere mensen kunnen veroordelen, zonder een greintje bewijs te hoeven leveren………(Willen wij in zo’n land leven???)

  In de boven aangehaalde zin kunnen de namen Rusland en Poetin eenvoudig door twee andere namen vervangen worden en wordt onmiddellijk de hypocrisie van bepaalde westerse politici en media zichtbaar. Bij dat “dan maar kwaadschiks” zouden dezelfde westerse hypocriete politici en media nog wel eens een raar pijpje kunnen gaan roken. Het vervelende is alleen dat de hardwerkende Jan met de pet weer voor de gevolgen van dat roekeloze gedrag van de wijsneuzen mag opdraaien.

 30. nienke

  Onze ergste vijand is allang binnen en wij maar denken dat het Rusland is, mis onze ergste vijand is de ISLAM.
  Rutte en zijn bende hebben het nog steeds niet door dat onze democratie straks niet meer bestaat en heel Europa is veranderd in een moslim kalifaat.
  En dat gaat rapper dan we denken.
  Dank zij Mutti Merkel, de EU en onze geweldige politici die nog maar meer en meer vluchtelingen binnen halen.

  1. J.C.

   @nienke

   “Rutte en zijn bende hebben het nog steeds niet door dat onze democratie straks niet meer bestaat en heel Europa is veranderd in een moslim kalifaat”.

   Twee opmerkingen hierbij:

   1. Mark Rutte is niet meer dan een omhooggevallen loopjongen van de EU
   2. De onnozele Mark Rutte denkt dat hij de dans kan ontspringen als dat kalifaat er is.

 31. mening66

  Laffe Rutte durft wel snel met de wolfen meehuilend 2 Russische diplomaten eruit te zetten maar 3 haat sprekende opjuttende beledigende imams daar durft hij zijn tengels niet aan te branden want oei islam.
  En er is nog geen keihard bewijs!!
  En je bent toch pas schuldig als bewijs geleverd is.
  Maar dit leidt lekker af van de stiekeme invasie de schuldenberg van Europa en de corruptie.

 32. fenderbender

  Lees het Kalergiplan, en je snapt het.

 33. rexm

  Rutte zet twee diplomaten het land uit, zijn dat spionnen,geen enkel bewijs.
  Gifgas in Engeland, waar is het bewijs, wanneer krijgen de burgers van Europa het bewijs.??
  Rutte is geheel een narcist die gewassen is met het gemeenste EU water en samen met de EU contacten houd met de corrupte nazi figuren onder leiding van de chocolade Koning.
  Dit over de hoofden van de Nederlandse bevolking om maar een baantje te krijgen bij de zogenaamde gekozen EU leiders die er een ex DDR staat van willen maken.
  De hoop is dat er straks nog een tribunaal bestaat, als de kantoren van de EU zijn afgebrand.

 34. falschirmjager

  Als Poetin onze man was zou die Imam zijn bek nooit open durven te doen, maar met rubberen Mark de kunst lul van freule Ollongren worden we kaal gevreten door de uitkering Islamieten Stop dat tuig.

 35. Willem Alexander

  Geen bewijs vooralsnog, maar het komt zeker zeer gelegen. May verkwanselt de breit, kan Telford lekker negeren en Europa zielsgelukkig, want hadden we niet een Europees leger nodig? (Geleid door Fransen en Duitsers, die wel bewezen hebben wie de eigenlijke agressors zijn en miljoenen Russen over de kling gejaagd hebben). Hoe dom kun je zijn? Een Europees volk, zelfde cultuur, echte diversiteit en wat (wetenschappelijk) gepresteerd …. wat een prima partner en vriend zou dat kunnen zijn?!?!.
  Nee,… de Europese kliek prefereert fatima in burqa boven olga in bikini. Nou laat de russen maar komen!

  Een voordeel: de Russen laten Ijsland of Engeland niet meedoen in Juni…. mazzeltje voor Ronald!

  1. Guus Geluk

   Volkomen terecht dat Groot-Brittannië zich verzet tegen de hoogstwaarschijnlijke daders van de moord en dat de bondgenoten zich aan de zijde va de Britten scharen.

 36. mening66

  Stoer van Rutte wat een spierballentaal.
  Zo…. en dan nu die haat imams eruit pleuren je bent nu toch even bezig.
  Spinazie gegeten?, dan kun je dit ook.

  1. Freud

   Jij wilt de Russen zo gauw mogelijk in je keuken Willem A? Dan kun je nu alvast voor je gezondheid Beria als alias gaan nemen, want dat was het gemeenste folterzwijn van de Russische tereurpolitie. Maar wel een trouw aanhanger van Stalin. En uiteraard heeft Rusland in de oorlog veel jonge mensen verloren maar volgens “The Great Terror” zijn er in de jaren 30,40 en 50 evenveel door Stalin vermoord. En er zijn toch ook veel geallieerden gesneuveld? Als de S.U. In de oorlog niet door de V.S. met materieel geholpen was hadden ze het ook niet gered. En al die z.g.n. “wetenschap” is in het Westen gestolen. En wij de zelfde cultuur als Rusland? Heb je stront in je ogen en oren? Het volk is zo murw gemaakt dat ze toelaten dat journalisten en opposanten van Poetin worden vermoord. Nee, ga jij maar gauw naar Rusland, Alexander II, want daar worden zwarten, homo’s en joden in elkaar geslagen of vermoord, maar een echte landverrader geeft daar niet om.

 37. Dani332

  Die Rutte?…….. Zucht……… Laat hem eerst een wat drukker gaan maken over de ellende in Nederland dan over Putin. En dan voornamelijk de immigranten dat gaan er echt teveel worden in Nederland en/of in Europa wij kunnen deze mensen straks niet meer bijsturen als vrije staatsburger. Als Putin echt wil laat hij zo weer miljoenen migranten de grens overkomen bij Europa. Homo,s – Afvalligen – Vrouwen – Kinderen – gehandicapten enz die krijgen straks allemaal het nakijken. Maar goed zolang het maar in je eigen straatje past?…… Toch?… Rutte je moet Putin niet dissen je kan je problemen in eigen land nog niet aan. Groetjes: De hoop op Wereld Vrede

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.