Salafist Fawaz Jneid bedreigt burgemeester Aboutaleb weer; mag als beloning leuk bij Nieuwsuur komen keuvelen

Wat gebeurt er in dit land als je de burgemeester van een grote stad bedreigt, een fatwa jegens hem afkondigt en vervolgens meldt dat hij een ‘vijand van de islam’ is? Wordt je dan opgepakt, ondervraagd, verketterd of uitgezet? Nee, dan krijg je een uitnodiging van één van ’s lands grootste nieuwsrubrieken. Of je bereid bent je haatzaaiende standpunten nog even voor de camera toe te lichten, zodat er leuk en lichtvaardig over gediscussieerd kan worden.

In een gematigd islamitisch land had een oproerkraaier en salafist als Fawaz Jneid allang achter de tralies gezeten vanwege zijn pogingen om de bevolking te radicaliseren. Maar in Nederland? Nee, daar vinden we dit soort geluiden wel spannend. Ook als de man inmiddels een gebiedsverbod in de Haagse Schilderswijk heeft gekregen en in Rotterdam de burgemeester beschuldigt van het zijn van een “vijand van de islam”, na eerder al een zogeheten fatwa over hem te hebben uitgesproken.

Haatimam Fawaz Jneid krijgt een groot podium om zijn haat te verspreiden en van strafrechtelijke vervolging is nauwelijks sprake. De laatste ontwikkeling? Hij mag vanavond leuk aanschuiven bij actualiteitenrubriek Nieuwsuur. Om daar nog even uit te leggen waarom het salafisme zo’n toffe ideologie is en waarom gematigde moslims als burgemeester Ahmed Aboutaleb eigenlijk de vijanden van de islam zijn. Gezellig hè? Lees maar mee met de NOS:

“Een omstreden imam heeft in een preek uitgehaald naar de burgemeester van Rotterdam Aboutaleb. In een video op Facebook noemt de imam Fawaz Jneid hem volgens De Telegraaf een afvallige moslim en een vijand van de islam.

In Nieuwsuur praten we met imam Fawaz Jneid zelf, en met Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.”

Wanneer wordt dit land wakker? Wanneer gaan dit soort mensen de bak of de uitzettingscentra van de IND in, in plaats van dat ze een groot podium bij de NPO krijgen? Is het nu nog niet duidelijk hoe giftig die homo- en vrouwenhatende radicale islam van haatimams als Fawaz is?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Peter Loosduinen

  Gebiedsverbod voor heel Europa !!
  Deze man met handboeien om in het vliegtuig zetten begeleid door zijn hele familie. naar een Noord-Afrikaanse bestemming.

  1. Rosasolis

   @Peter Loosduinen. Juist. Dit heb ik ook weken geleden geschreven. De AIVD moet harder optreden. De fanatieke imams en oproerkraaiers moeten uit ons land gezet worden, en zo gauw mogelijk nadat zij bewijs geven van hun intolerantie tegen onze
   bevolking, door middel van haat preken of berichten. En als de AIVD het uitzetting van deze gestoorde, gevaarlijke mannen bekent maakt aan alle EU landen, dan weten zij
   dat zij moeten opletten, en voorkomen dat deze gevaarlijke haat predikers naar hun land komen.

  2. DirkSteen

   Hele goede actie, maar daar zal onze Rutte het niet mee eens zijn!

 2. Floris

  “In een gematigd islamitisch land had een oproerkraaier en salafist als Fawaz Jneid allang achter de tralies gezeten vanwege zijn pogingen om de bevolking te radicaliseren.”
  ———————————————————————————–
  Welk land had je in gedachten?

 3. Ritter

  Aboutaleb praat zelf met twee tongen……………..een tijdje terug probeerde Aboutaleb nog het salafisme goed te praten.
  —————
  Salafistenbroeders accepteren coming-out Aboutaleb niet: “Tuig & vijand van de islam”
  https://www.geenstijl.nl/5141313/laat-ahmed-rustig-zijn-eigen-salafisme-belijden-stomme-salafisten/

  1. Ni28

   Het is tenslotte ook een moslim en die mogen het wel.

 4. Ritter

  “Wanneer wordt dit land wakker? Wanneer gaan dit soort mensen de bak of de uitzettingscentra van de IND in, in plaats van dat ze een groot podium bij de NPO krijgen? “

  Dat zal pas gebeuren als mensen en “journalisten” beseffen hoe gevaarlijk de islam is voor de westerse democratieën en dat er maar een islam is.
  ———
  “Zijn er twee islams, de een oorlogszuchtig en de ander tolerant en vredelievend? Volgens de Franse juriste en arabiste Anne-Marie Delcambre is dit een westers verzinsel om de onaangename waarheid niet onder ogen te hoeven zien: ,,Tussen islam en islamisme bestaat alleen een gradueel verschil. Het islamisme zit in de islam als het kuiken in het ei.”

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

 5. Gerlos

  Dit zijn van die idiote figuren die je in een vliegtuig duw en ver boven zee dumpt, gaat niets aan verloren.
  Hoe kunnen dit soort mafkikkers nog rondlopen in ONS LAND, en dan nog preken in een taal wat ook niet in ONS LAND thuishoort. Verplicht stellen dat al malloten van imams alleen mogen preken in de Nederlandse taal en anders niet. Regering wanneer gaan jullie nu eindelijk eens wat doen aan dit probleem van die moslims, of wachten jullie dat de bom barst want heel veel Nederlanders pikken het niet meet.

  1. s.a.r.k.o

   Gerlos gij zijt niet goed snik………..

  2. van Urk

   Zo zijn er inderdaad nog meer die Nederland en Nederlanders stom vinden. Zoals dat Turks meisje: https://www.youtube.com/watch?v=1WrDleMQN9g

   1. Meester Kong

    -Deze video is niet beschikbaar-
    Denk godTs wil 🙂

  3. Ernst Quispel

   “ Dit zijn van die idiote figuren die je in een vliegtuig duw en ver boven zee dumpt, gaat niets aan verloren.“

   Vergis je niet, Gerlos meent dit serieus.

   1. Dubbele Komma

    Jouw islamitische moordende kutvolkje ook. Mooie vrienden heb je. Landverradende MINDERWAARDIGE hond.

   2. Nasrani

    Dit is het niveau van de islam. Als het niet zo ernstig was zou je om deze clown kunnen lachen. Echter, het is wel ernstig en triest dat er nog velen zijn die deze, door inteelt onstane levensvorm een hand boven het hoofd houden.

   3. Rechtsaf

    @Ernst’s oplossing?!, gezellig kopjes thee drinken en vooral meer islam, en ik meen dit echt want Ernst is een miezerig islamlovertje..

 6. s.a.r.k.o

  Geef hem een groot podium, laat het zien welk een idioot het is……..

 7. Gerlos

  Sarko wat bedoel je, wil je deze mafkikkers ophemelen.

  1. s.a.r.k.o

   Zucht … gaat weer terug naar mijn vertrouwde nick.
   Wat een oen…

 8. Gerlos

  Hoe halen ze het in malle hersens om deze idioot een podium te geven bij dat linkse Nieuwsuur. Te gek voor woorden.

  1. Meester Kong

   Wat is links volgens @Gerlos?

   1. Dubbele Komma

    Links is VOOR onderdrukking van vrouwen ,Links is VOOR globalisatie dus links is VOOR de grote banken, links is VOOR de afschaffing tussen kerk en staat. Links is VOOR homohaat,links is VOOR jodenhaat,links is VOOR christenhaat. links is VOOR eerwraak. links is VOOR geweld tegen iedereen met een andere mening. Enz.enz.

    1. Ernst Quispel

     Dat geeft duidelijk richting, Dubbele Komma.

     🙂

     1. Dubbele Komma

      Ga jij maar richting trapgat. 1000en slachtoffers van islam haten jou. Sterf gewoon. Ga lekker dood. Dat is voor iedereen beter.

      Ga dood. Wanneer gaat het kwartje vallen? Jij maakt dagelijks slachtoffers met je islam gegeil.

      Spring desnoods voor de trein. De wereld heeft niks aan neo nazi’s als jij die met de islam samenspannen zoals in 40-45.

      Ga dood. Ik meen het

     2. EU kok

      Nou nou leesteken.
      Het is nu duideijk waar links en u voor zijn, maar bent u of links ook ergens tegen?

     3. Dubbele Komma

      Als ik links had geweest had ik zelf wel geweld gebruikt. Nu wens ik alleen moordenaar en verkrachtersvriendje quispel dood.

      En al zijn andere nicks.

      Jij mag ook. Liever figuren als jullie dood dan nog meer slachtoffers van islam.

      Wat snap je precies niet?

      Links is TEGEN alles waar ze VOOR zijn,Einstein.

      Pfffff. Hersendode.

     4. Ernst Quispel

      “moordenaar en verkrachtersvriendje quispel”

      🙂

 9. B. Pascal

  ach, de publieke omroep heeft bewezen tegen de samenleving te zijn.
  ze heeft jaren lang criminelen en ander uitschot van een spreek platform voorzien.

  ik kijk er al lang niet meer naar, niets waard!

 10. henk vintage

  Toch vreemd in Nederland dat zo’n man geen bescherming nodig heeft.

 11. A3aan

  Wat een mafkees, hoe kan die nu nog vrij in NL rond huppelen, die had allang naar zijn zandbak van oorsprong moeten zijn gegaan.

  O, hij wil niet, dan de Israëlische methode maar toepassen, doei!

 12. nienke

  In ons land is alles mogelijk wat betreft de islam maar laat het niet een
  Nederlander zijn die een kaarsblikje naar de koets gooit want oh oh die gaat onmiddellijk de bak in.
  Maar dit ZWIJN mag gewoon alles, had hem allang het land uit gedonderd, hoe is het mogelijk dat wij in een beschaafd land dit soort woestijnmonsters hun gang laten gaan.
  Oppakken en onmiddellijk Europa uit en er nooit meer in.

 13. Ni28

  Officieel doet die imam alle binnen de wet. Dat lijkt mij dus nogal sterk, het is eerder de bekende slappe beleid en gebrek aan durven. Hij hitst de moslim bevolking op tegen de Nederlandse staat. Nederlanderschap afnemen is de enige goede oplossing. De twee paspoorten regeling moet verdwijnen.

 14. Adriaan

  Dick Schoof, vanavond heb ik u aan het woord gehoord en gezien in het NOS-journaal. Ik lees graag tussen de regels door. U bent met handen en voeten gebonden aan de wet om deze haat-iman het land uit te schoppen, maar wat zou u dat graag doen. Ik weet zeker dat er, als u dit niet lukt, binnen nu en zeg maar twee maanden, iemand opstaat (Volkert, er is werk aan de winkel) en deze man neerknalt. Nederland moet verlost worden van dit soort tuig.

  1. Ernst Quispel

   Vergis je niet, Adriaan hoopt serieus dat deze man wordt vermoord.

   Met dit soort mensen hebben we hier te maken.

   1. Adriaan

    @Ernst Quispel, ik volg jou al een tijd en je weet als geen ander woorden te verdraaien. Waar schrijf ik dat ik dat hoop?

    1. Dubbele Komma

     Hij is een linkse volkert van der graaf. De zaklarf weet niet beter. Alleen links en islam mogen anderen doodwensen of vermoorden. Bij anderen is dat ongepast Adriaan.

     Links draagt moordende koppensnellers op handen,En die weten beter dan jij wat goed voor je is…

     De jaren ’30 zijn helemaal terug met de bijbehorende bruinhemden.

     Hitler was ook zeer gek op de moslims…

    2. Ernst Quispel

     Ik begrijp dat ik je verkeerd begreep en je hoopt dat deze man geen haar zal worden gekrenkt.

     Ik neem het terug.

    3. Pit

     @Adriaan: Wim komt hier alleen om te zuigen, poneert een paar regels en laat jou het praatwerk doen.

     #doodzwijgen

    4. Ni28

     Hij is de baken van het establishment, hij kan niet anders.

 15. Ruud562

  Dat journaille bij de NPO is totaal verrot, subjectief, manipuleert vollop en loopt aan de leiband van de politiek! Kortom bagger, zoals dat veelvuldig voorkomt in dictaturen en bananenrepublieken!

  En dan kijk ik nog even terug op de uitspraken van Wilders, gedaan tijdens een besloten bijeenkomst en vergelijk zijn uitspraken met die van deze gesjeesde en gevaarlijke idioot.
  Verschil is nog steeds dat tegen Wilders de deugburgemeesters met hun deugaanhang de politiebureaus plat liepen om de voorbedrukte aangifteformulieren in te vullen, politiebureaus die toen wél geopend waren, en nu?
  Nu is het stil in deugland, héél stil en krijgt zo’n moslimgestoorde zendtijd!

  Conclusie: Nederland is ziek, héél erg ziek!

 16. nienke

  RUUD, inderdaad Ned. is ziek, heel erg ziek.
  Als deze geestelijk zieke figuren hun gal maar kunnen spuwen en niemand grijpt in om dit te stoppen en dit figuur het land uit te donderen dan zijn we echt ziek, waar is het end vraag ik me af?
  Maar naar mijn mening doet Ned. alleen maar zo moeilijk hem het land uit te gooien Australie had hem er al lang uit geflikkerd.

 17. Ni28

  Typische reactie van onze omroep of politici die gelijk is aan gezellig thee te gaan drinken na een moord. Deze imam lacht ons uit want wij doen wat hij wilt. Van een Haagse zijstraat naar de landelijke podium waar je miljoenen mensen kunt bereiken is zijn droom die nu in vervulling gaat. Die domme Hollanders, zij leren het ook nooit, hij lacht zich rot. Zijn gedraai bij het Nieuwsuur en tegelijk het propageren van zijn ideeën zie ik al voor me. Zonde van de dure zendtijd.
  Tegelijkertijd kunt je op het NOS nieuws lezen dat driekwart van de Nederlanders staat achter de oorlogsvluchtelingen. Hoeveel er achter staan achter de economische vluchtelingen kunt je niet aflezen maar het zijn er minder.K Kortom weer een statistiekje op maat gemaakt met bepaalde doel. De volgende migratiegolf is in de maak dus moet men denken (en zich tegelijk schamen voor eigen mening) dat wij hierin een eenheid vormen. Dit vers na al die aanslagen in Duitsland waar zich men nu eindelijk begint te roeren. De media naar je eigen hand zetten is een grote wapen. Alleen blijven de mensen niet voor altijd dom.

 18. Babaji538

  “Laat de mens vrij en de mens laat u vrij.”
  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, en de mens laat u vrij.

 19. corfo

  Is deze terrorist, “imam Need” o.i.d. dezelfde die vanuit België de grens naar Nederland werd overgezet omdat hij in België z.g. persona non grata was geworden ?
  Zo ja, dan is ’t toch wel fijn dat de gehele EU als één blok achter Engeland staat in de zaak van de vermoorde Russen. Ik hoorde tenminste een EU-figuurtje jubelen, dat het heerlijk voor de EU-bevolking moet zijn te weten, dat de EU als één man achter een beslissing van een EU-lidstaat staat; maar intussen wél een crimineel van de ene EU- naar de andere EU-lidstaat uitzetten.
  Wát een circus, dat hele EU-gebeuren.

  1. WimsulsumCode

   Nee corfo, dit is een ander.
   Degeen die jij bedoeld heeft ook een NL paspoort en wordt dus als Nederlander behandeld. Ook hij wordt in de gaten gehouden
   Het is wel raar dat een misdrijf gepleegd in Belgie, geen fundament biedt aan het Nederlands recht vervolging binnen Nederland.
   Dat was misschien nog anders geweest als de bewuste persoon in Belgie zou zijn berecht in Belgie, en vervolgens uitgeleverd aan of Marokko, of Nederland.
   Ik denk echter dat men in Belgie heel goed begrijpt dat als je een Imam gaat berechten en veroordeeld, dat salafisten een veroordeling door een democratisch rechter niet als gelding zullen beschouwen, en dat veroorzaakt opruiing.

   1. corfo

    @ Wimsuls….enz.
    Potverdikkeme, had ik een verkeerde imam in ’t vizier.
    Neemt u mij vooral niet kwalijk, je raakt gewoon in de war met al die opruiende imams.
    Had die “goede” imam wel een geheel NL-paspoort of was hij maar voor de helft “Nederlander” ?

 20. nienke

  CORFO,
  Inderdaad deze is belgie uitgeschopt en wat doet Nederland die ontvangt hem met open armen.
  Oh oh wat is dit land ZIEK.
  Belgie schopt hem eruit en Ned. ontvangt hem met open armen, wat een samenwerking deze EU.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.