Theresa May stelt eisen aan de Europese Unie om van Brexit een win-win situatie te maken

Geen categoriemrt 02 2018, 16:00
Naast de speech van Mark Rutte over de toekomst van de Europese Unie, gaf de premier van het Verenigd Koninkrijk, Theresa May, een toespraak over de toekomst van het land zónder de Europese Unie. In de speech eiste May een aantal dingen om van de Brexit een win-win situatie te maken. May probeert hiermee een sterke statement te maken, maar de vraag is of het ook zo overkomt.
Het vijfpuntenlijstje van May:
De Europese Unie probeert natuurlijk zo veel mogelijk uit de onderhandelingen te halen en er voor zorgen dat een Brexit zo slecht mogelijk uitpakt. Anders is het gevaar groot dat er meerdere landen gaan nadenken over een uittreding. Dus de EU probeert zo hard mogelijk te zijn tot op de grens van het beschaafde. Een negatief beeld over de Europese Unie wil de organisatie natuurlijk ook niet.
Enfin, twee belangrijke speeches vandaag van Mark Rutte en Theresa May, ideologische vrienden. Ze praten allebei over samenwerking en gemeenschappelijke vooruitgang. Hopelijk zal de uitkomst van de Brexit-onderhandelingen dat ook uitwijzen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten