Thierry Baudet haalt hard uit naar linkse partijen: ‘Net herpes! Blij als je er vanaf bent, maar komt steeds terug!’

baudet-rotterdam
Foto: Thierry Baudet bij Leefbaar Rotterdam. Bron: LR / Twitter.

Op één van de laatste campagnebijeenkomsten van Leefbaar Rotterdam heeft FVD-voorman een warm pleidooi gehouden om aankomende woensdag níét op linkse partijen te stemmen. Volgens Thierry Baudet zijn zij namelijk een soort herpes; een terugkerende soa die je leven maar blijft verzieken.

Nu een aantal concurrerende partijen het Forum voor Democratie vergelijken met de meest vreselijke partijen en organisaties die ooit in dit land bestaan hebben, is Thierry Baudet niet van plan om zich koest te houden. Integendeel, ook hij laat het achterste van zijn tong zien door met een aantal treffende vergelijkingen eens te vertellen wat hij allemaal vindt van linkse partijen. Dus PvdA, SP, GroenLinks maar vooral – brrr – D66: listen up. Jullie zijn namelijk gewoon erger dan een smerige ziekte, aldus Baudet. Herpes, om precies te zijn.

De FVD-voorman zei namelijk gisteren dit op een Leefbaar Rotterdam-bijeenkomst:

“Thierry Baudet heeft zijn politiek partnerpartij Leefbaar Rotterdam gewaarschuwd voor coalities met linkse partijen. Volgens Baudet zijn linkse coalities net als herpes: Je bent blij als je er vanaf bent maar het komt altijd weer terug. Dat meldt persbureau ANP.

“Dus pas op!”, zei Baudet op een verkiezingsbijeenkomst van Leefbaar in Rotterdam. Hij waarschuwde voor pogingen van linkse partijen om de macht weer over te nemen in het stadsbestuur.”

Baudet heeft niet eens ongelijk, zeker als je kijkt naar de electorale geschiedenis van Rotterdam. In 2002 hakte Leefbaar Rotterdam daar de PvdA finaal in de pan, maar in 2006 werd de PvdA ondanks alles tóch weer de grootste partij van de havenstad. Pas in 2014 wist Leefbaar de sociaal-democraten opnieuw van de troon te stoten.

Wees dus nooit gerust dat het linkse gevaar geweken is en je het definitief in de pan gehakt hebt. Baudet omschrijft het wellicht wat – ehm – grafisch, maar ongelijk heeft de man zeer zeker niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

48 reacties

 1.   

  In Rotterdam is de keuze duidelijk: het is een links/islamitisch blok vs Leefbaar Rotterdam.

  Ondanks druk van de landelijke partijbonzen word er op de achtergrond door links in Rotterdam samengewerkt met het streng islamitische NIDA.

  Deze linkse samenwerking met het streng islamitische NIDA zal leiden tot verdere islamisering van Rotterdam mocht links de macht krijgen in Rotterdam.

 2.   

  Een politieke stroming, welke een grotere bevolkingsgroep vertegenwoordigt dan de hele FvD aanhang voor een geslachtsziekte uitmaken is beneden alle peil.
  Wat een niveautje heeft deze zogenaamde politieke leider.

  1.   

   @EU doe niet zo hypocriet, 1.300.000 kiezers wegzetten is pas erg, niet met een partij willen praten waar bijna 10% van de bevolking op heeft gestemd en dan beiginnen over over niveau?..

   1.   

    Kijk nu eens.
    Rechtsaf en al zijn andere namen geven hier even een demonstratie in pot/ketel.
    De hamvraag: waarom zet u permanent een andersdenkende weg als trol en weigert u inhoudelijk in discussie te gaan?

    1.   

     @EU je doet even een wimmetje ok hier gaan we dan!

     “pot verwijt de ketel” hier bedoel je heel duidelijk mee, even mijn eigen straatje schoon te vegen! (“zachtjes gezegd” je draait het stiekem om)

     Trollen zoals jij, Wimsülsün, Guus, Ernst, Kong e.c op deze site zijn het structureel oneens met wat hier gepost wordt of verleggen de aandacht naar de persoon in kwestie zodat het onderwerp zelf niet meer besproken wordt en daar schaar ik jou dus ook onder.

     1.   

      eukok Ik vind het nog mild uitgedrukt ik had verwacht dat Baudet gezegt had dat je er alleen met chemo bestraling af zou komen.

     2.   

      @ denkt niet na:
      A: gezegt is met een D
      B: mensen een verschrikkelijke ziekte noemen is beneden alle peil.
      C: Chemo bestraling? Lijkt mij een geheel nieuwe behandelmethode.

    2.   

     Inhoud? Je kunt altijd lachen met de trollen en hun missie.

     1.   

      eu kok die chemo bestraling is wel nodig want ze schijnen nog al hardnekkig te zijn

  2.   

   Een geslachtsziekte zou ik het niet willen noemen, wel een levensgevaarlijk virus.

  3.   

   Wil je beweren dat andersom de zaak netjes wordt behandeld ???

 3.   

  Mogelijk spreekt Baudet in medisch opzicht uit ervaring.

  1.   

   ja misschien dat hij verhalen heeft gehoord over de bekende d66 bank.

 4.   

  Quote van Tim:Wees dus nooit gerust dat het linkse gevaar geweken is en je het definitief in de pan gehakt hebt.
  .
  Misschien lastig voor sommige mensen, maar dat zogenaamde linkse gevaar is democratisch gekozen door de bevolking.
  Lijkt wel of hier iemand met geweld ( in de pan hakken) de democratie wil afschaffen.

  1.   

   @EU de democratisch gekozen linkse partijen brengen de democratie juist om zeep

   1.   

    In Zimbabwe is ook democratie. Democratie is de meest verkrachte woord in de wereld.

    1.   

     Ni28
     Voor dat wim het doet het is het meest verkrachte woord .
     +++++

 5.   

  Alleen in Amsterdam doet hij mee maar hij staat in Rotterdam campagne te voeren.

  1.   

   @marsmannetje
   voordat u uw gal op dit forum plempt, even vooraf kennis nemen van de feiten. FvD heeft in RTM een samenwerking met Leefbaar. FvD doet dus wel degelijk mee in RTM.

   1.   

    Ze doen niet mee in Rotterdam. Ze werken alleen maar samen in Rotterdam dat wil toch niet zeggen dat ze dan mee doen in Rotterdam? We zien Eerdmans toch ook geen campagne voeren in Amsterdam? Want dat zou Leefbaar ook meedoen in Amsterdam als ik jouw logica mag volgen.

    1.   

     U bevestigt mijn stelling! FvD heeft met Leefbaar RTM een samenwerking. Daar Leefbaar, in AMS niet aanwezig is, komt de voorman van Leefbaar niet naar AMS.

     1.   

      Ik bedoel natuurlijk dat ze een samenwerkingsverband hebben en meer niet. En ja inderdaad in Amsterdam kan je niet op Leefbaar stemmen daarom zal je Eerdmans daar niet zien. Dat zou belachelijk zijn. Maar dat geldt andersom natuurlijk ook. Je kan ook niet op het Forum stemmen in Rotterdam maar doch zie je Baudet daar wel gewoon campagne voeren. Ik zou niet weten wat het verschil tussen beide voorbeelden.

      Ik vindt het ook een beetje overkomen als verkiezingsbedrog. Sterker nog die hele samenwerking tussen Forum en Leefbaar is eigenlijk best opvallend want Leefbaar is namelijk allang verworden tot alles waar Forum tegen ageert.

      Leefbaar is allang geen anti-establishment partij meer die het was en hebben de visie van Fortuyn allang verlaten. Leefbaar is ook geworden tot een partij die zich alleen maar zorgen maakt om hun eigen stoeltjes en meer niet. Eigenlijk is leefbaar ook maar een kartelpartij geworden. Daarom is die samenwerking ook erg vreemd want Leefbaar heeft laten zien hoe het dus juist niet moet.

      Leefbaar is geworden tot een partij wat het Forum uiteindelijk zal gaan worden.

     2.   

      Anti-establishmentpartijen kunnen worden gedefinieerd als partijen die establishment willen worden en betreuren dat nog niet te zijn.

 6.   

  De viroloog en dermatoloog Baudet.. Hij heeft gesproken. Je moet maar durven daar een causerie over te houden. Erger dan herpes..wat zou dat kunnen zijn. Misschien dat hij wat vragen kan stellen in de kamer.

  1.   

   Baudet verlaagd zich zo ongeveer tot het niveau van DENK die Wilders vergeleken met een kanker. Ik zou niet weten wat het verschil zou zijn in niveau. Je vergelijkt je politieke tegenstanders met een enge ziekte.

   1.   

    Baudet heeft niets met serieuze politiek te maken. Dat wordt met elke uiting die hij in de media doet bewezen.

  2.   

   fruitella ,
   jij weet gewoon niet veel maar het is als
   first aid sssssst niet verder zeggen .

  3.   

   Fruitella ,
   Altijd beter dan het loog waar je islam vriendjes mee gooien .

  4.   

   Fruitella ,
   Je praat in raadsels dat is een rechts recht .
   Welke kamer ? peeskamer , hotel kamer ,wacht kamer .
   Nou ja ik ga voor een biertje zon lichte bewolking 28 C
   eens kijken of er noch badpak monologen zijn .

 7.   

  “Links” betekent eigenlijk “socialistisch”: opkomen voor de arbeiders tegen de macht van het Grootkapitaal. Waar Baudet zich waarschijnlijk mee identificeert, dus hij is niet eerlijk.
  Echt links is om een hoog salaris van een topman te veroordelen. De PvdA werd vroeger de Partij van de Afgunst genoemd. Maar iedereen was er als de kippen bij om de salarisverhoging van Ralph Hamers te veroordelen. Allemaal linkse mensen!
  De linkse verworvenheid dat arbeiders worden beschermd tegen meedogenloze werkgevers die ze natuurlijk het liefst zouden uitbuiten (want dat verhoogt de winst) vinden we tegenwoordig zo vanzelfsprekend dat “links” een scheldwoord kon worden.
  Maar rechts Nederland moet dan straks niet piepen als sociale wetgeving worden afgebroken.

  1.   

   Dat was de “linkse droom” maar niet de werkelijkheid. Overigens heeft links een constante aanvoer van arme mensen nodig en daar zorgen zij voor goed. De armen worden niet rijk en de aantal wordt bijgevuld door armen uit het buitenland. Links biedt maar een zekerheid en dat is armoe. Tenzij je weet tot de top door te dringen dan zit je er warmpjes bij.

  2.   

   janse en jansen ,
   Bij links is ieder woord een eigenlijk want zij verkrachten
   ieder woord wat in hun straatje past .

 8.   

  Een poppenkast is het hier Lars en Tim zijn al de Wimmen
  en Mike doet de tegen partij .

  1.   

   En Jezus zoek maar uit wat hij doet .

  2.   

   Het is hier linkse als bij Joop, je lacht je hier de ballen uit de broek

   1.   

    Kan je nagaan hoe groot de invloed van Links in al die jaren gehad heeft waardoor zelfs Rechts de linkse gewoontes nog niet verleerd zijn. ;-)

    1.   

     Links is compleet uitgezaaid in dit land.

     1.   

      Wacht maar op de zomer. Dan is het oogsttijd…

     2.   

      Tomato ,
      Op deze aard kloot is altijd een zomer
      maar je bent er door heen begrijp ik .
      Geef een paar centen meer uit en neem ze uit
      de glas tuinbouw zit je nooit zonder .

    2.   

     Nee dat duurt ook even net als omvolken @van urk, maar uiteindelijk komt het wel goed .

   2.   

    Joop is met zijn trollen met bedoeling geïnfiltreerd in de DDS.

 9.   

  En jij zocht nog rechtse schrijvers Tim Tim Tim kijk nou toch gewoon is wat er op dit blog wordt neer gekalkt.

  1.   

   robroy ,
   Rechts handige schrijvers een typo van wim .
   Een dubbel rol is ook soms moeilijk dan gebruiken we
   jansen en jansen uit de kuifje als we niets kunnen bedenken .
   De kokken en kong geef ik maar aan jezus .

   1.   

    En nu maar wachten op de reactie van ?
    Mike , Tim , Lars , Jezus , of alla de islam pot
    wimmen , kokken , kong , jansen en jansen en fruitella .

    1.   

     Ik wacht met je mee kijken wat er gebeurd

  2.   

   Quispel heeft zich al vast gemeld.:)

 10.   

  Links zijn kan hoogstens een geestelijke afwijking zijn. Hierin gaat Baudet in de fout en maakt het zijn tegenstanders alleen maar makkelijker.

 11.   

  Dit soort grof taal hoort niet in de politiek! Bij geen partij. Alleen laag geschoolde mensen zullen positief reageren op dit soort taal. En waarschijnlijk de reden dat T. Baudet dit taal gebruikt is om nog meer zielen uit de Alt-rechts kamp te winnen.
  Baudet begint steeds meer te klinken als Trump gedurende zijn omstreden pres. campagne. Maar in een grote stad als Rotterdam die nog steeds aan veel armoede
  lijdt, zou zulke grof uitspraken tegen de linkse partijen wel averechts kunnen werken.
  Gelukkig is de CDA actief in Rotterdam.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!