Tunahan Kuzu (DENK) moet kotsen van moslims die christenen worden

DENK-leider Tunahan Kuzu heeft weinig op met moslims die het islamitische geloof achter zich laten en zich bekeren tot het christendom. Hij krijgt er kotsneigingen van, zo viel gisteren te observeren bij het debat dat de NOS had georganiseerd ter ere van de gemeenteraadsverkiezingen.

Gisteren vond bij de NOS een debat met landelijke kopstukken plaats als voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Een beetje vreemd? Ja, want geen van de aanwezige heren staat straks daadwerkelijk op de kieslijst.

Maar nog veel vreemder was het gedrag van Tunahan Kuzu. Nadat hij eerder al de lafhartige aanvallen op Kamervoorzitter Khadija Arib verdedigde (DENK verwijt Arib eigenlijk dat ze niet ‘Marokkaans genoeg’ is), ging de DENK-aanvoerder ook nog zwaar over de schreef toen zijn inbreng inmiddels was afgelopen en een debat plaatsvond tussen Mark Rutte (VVD), Jesse Klaver (GroenLinks) en Kees van der Staaij (SGP).

Want toen laatstgenoemde begon over hoe lastig het voor moslims is om zich tot het christendom te bekeren, brak er iets bij Kuzu. De DENK-aanvoerder (zelf een soennitische islamiet) kon het niet laten om vanuit het publiek kotsgeluiden te maken toen Van der Staaij aan de kaak stelde dat de vrijheid van godsdienst een lastig thema is bij de islam – en dan met name als het gaat om afvalligheid.

Moslims die graag willen breken met de islam krijgen dus geen enkele hulp of bijstand van DENK, de partij die nog altijd beweert in de basis seculier te zijn. Sterker nog: politiek leider kotst gewoon op deze mensen. Zoals Wierd Duk dus al stelde: “Walgelijk. Ze worden steeds brutaler en grover de mannen van Denk.” En daar is geen woord te weinig mee gezegd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. fenderbender

  Doe de sharia-test, aanhangers van deze overtuiging resoluut eruit, moslim is prima, sharia = Wieberen

 2. denk eens na

  Dat is grappig wat kuzu vindt, want dat vind ik precies andersom.

 3. Fortiori

  Hoe meer men over Denk publiceert, hoe belangrijker je ze maakt. Het kan zo maar een paar stemmen schelen. Wij over hen..en zij over ons.

 4. Pit

  Klopt, binnen islam staat de doodstraf op bekering tot het christendom.

  1. Rechtsaf

   @Pit afvallige dienen inderdaad volgens de islam ter dood gebracht te worden..

  2. wheelboy

   Pit.
   Het is nog erger. In Saudi-Arabië wordt kinderen geleerd dat joden en christenen tot de laatste moeten uitgeroeid.

 5. Michel69

  Hoe duidelijk willen de verdedigers van de islam hier op het forum het nog hebben dat deze ideologie levensgevaarlijk en knettergek is en zo snel mogelijk verbannen moet worden uit onze westerse samenleving!

  1. Rechtsaf

   @Michel69 nee onze islamverheerlijkers(understatement), Ernst, Guus, Beukstra, Kong, Fortiori, e.c. houden zich erg stil hier

   1. Michel69

    @rechtsaf 😉 zijn druk aan het zoeken naar een vereglijkbare situatie alleen dan is het een christen of een jood ;-D

    1. Rechtsaf

     🙂

  2. Top

   Doe dan net zoals ik, geef ze geen enkele reactie op een na. En dat is blablabla! Blaaskaak!. Als een ieder hier, die dat stelletje proleten en door hun kerk misbruikte schandknaapjes, willen weren, schrijf dan wat ik voorstel. Zal je zien, dat het gouw is afgelopen met hun verraders flauwekul. Maar ga NIET in discussie!

 6. Ni28

  Kuzu zijn uitspraken zijn altijd tekenend voor de islam in Nederland of eigenlijk Europa. Afkeer van andere religie, geen integratie maar acceptatie enz. Wanneer gaan de ogen van onze regeringen open? De moslims zijn in deze geen immigranten maar bezetters. En onze politici marionetten van de islam.

 7. DolleDries

  In kader gezien de door Guus bejubeld godsdienstvrijheid is lijkt me zo reactie niet ongepast.

 8. swetsnek

  DE dood of de gladiolen zeg maar hopelijk gaan ze voor het eerste

 9. Svetlana

  Ik kots met hem mee

  1. van Urk

   Bedorven Turkse brood gegeten?

  2. Rechtsaf

   Svetlana is dan ook een echte islamkotser een voorbeeld van mislukte multiculti die zich niet anders kan uiten dan zo, omdat ze moeite heeft zich aan te passen..

   1. denk eens na

    Wie zegt dat vetlana een vrouw is , mogen die dan zich in het openbaar uiten van de islam?

    1. van Urk

     denk eens na@ Ze heeft ooit eens beweerd een Marokkaanse schoonzoon te hebben.

     1. denk eens na

      En jij geloofd een moslim?

     2. Rechtsaf

      @Urk en ze drinkt..

   2. Holland

    Svetlana is geen vrouw, geen Russische en geen moslima. Het is een Nederlandse trol en waarschijnlijk een van de vele multiple disorder patienten die in het hoofd van Wim Hütten leeft. Provoceren en uitlokken is zijn enige doel.

    1. Rechtsaf

     @Holland inderdaad nieuw synoniem voor trol = (Wim(sülsün)) Hütjes

  3. eRik2017

   Ik denk dat Svetlana helemaal geen moslima is, maar iemand is die alleen probeert mensen tegen moslims op te hitsen en het oranjegevoel bij Nederlanders te kwetsen.

   1. Pjotter

    Erik@ Ik hou het er op dat zij een moslima is, net terug uit Mekka en geradicaliseert aan te bevelen voor onder toezicht plaatsen door de AIVD., bekeerlingen zijn de gevaarlijkste.

  4. sjun

   En zo komt al weer iets iets beeld van de islamiserende kruisbestuiving die de breedsocialistische politieke familie nog naar Mohammed toewerkend over de samenleving laat komen. http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=41&t=2088&p=28083#p28138

   1. Ernst Quispel

    “de islamiserende kruisbestuiving die de breedsocialistische politieke familie nog naar Mohammed toewerkend over de samenleving laat komen.”

    🙂

  5. Pjotter

   Dat was te verwachten, na net terug uit Mekka, het was zo heerlijk de tijd dat je hier opgerot was.

 10. Abraham50

  In de wereld zult u gehaat worden. De satan gaat rond als een briesende leeuw. Kuzu is slechts een schakeltje, een stofje. Het zijn de bozen geesten in de lucht. Ik kan alleen maar medelijden hebben met Kuzu. De stumperd

  1. van Urk

   Abraham50@ Volledig met u eens.

  2. Rechtsaf

   @Abraham eens en het mooie is ik snap het ook volledig..

 11. Scaldis

  Koe Zoe zetten zich voor schoet

 12. Nasrani

  Laten we nu niet doen alsof dit nieuws is. We weten toch dat de islam een intolerante en achterlijke ideologie is? Wanneer we iets anders beweren houden we onszelf voor de gek. Daarom is het ook zo erg dat er nog steeds Nederlanders zijn die de islam recht van bestaan gunnen onder de noemer van godsdienstvrijheid. Op deze site is GG daar een voorbeeld van. En die noemt zich nog Christen ook. Ik blijf het zeggen, NSB-ers waren er niets bij.

 13. Gerlos

  Dat noemt die enge mafketel dus verbinden tussen alle soorten bevolkingsgroepen. Kuzu je bent geen knip voor de neus waard .

 14. Pieter G

  Wel, dat is gemakkelijk, dan kots je op onze grondwet: Art. 6 –
  1.
  Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
  —–
  Vrij om te kiezen betekent ook vrij zijn van welke religie dan ook.
  Die keuzevrijheid moet op elke plek zichtbaar zijn en duidelijk gemaakt worden waar Nieuwkomers en oude nieuwkomers die onze grondwetten niet begrijpen of niet willen begrijpen aanwezig zijn…In elke Nederlandse gemeente op goed zichtbare plaatsen…
  Want een heleboel -vooral moslims- weten dit niet eens….

  1. Rechtsaf

   @Pieter ik denk zelf dat heel veel moslims het dondersgoed weten en ons met onze eigen democratische wetgeving om de oren slaan

 15. waakhond

  Geen zorgen Kuzu ik kots ook van jouw.
  Trouwens ik zag een van je maatjes vandaag in Alkmaar.
  Liep met een Nederlandse meid( vast een GroenLinks stemmer).
  Keek mij aan met zijn lachende kwaadaardige blik en ik moest meteen aan jouw denken maar ja moslims hebben geen eigen identiteit dus dat verklaart een hoop.

 16. B. Pascal

  Een religie die geen kritiek overleefd is geen religie.
  Een religie die geen kritiek duld is maar een ideologie!
  De islam is de jongste religie maar beweerd al de oudste waarheid te bevatten.
  De koran is een onsamenhangend boek, ook historisch gezien klopt er geen hout van.
  Dat is immers door de wetenschap bewezen!

  Let toch op de wassende maan, mensen:
  Een bekend centrum voor de verering van Hubal was de Ka’aba in Mekka.
  De maangod Hubal komt tevens voor in de Mesopotamische godsdienst en is hoogstwaarschijnlijk dezelfde, zo niet, afgeleid van de Baälgod.
  Hubal: Ha Baal → Hu-bal → The Baal.

  In het oude Arabië werd maangod Allah beschouwd als de allerhoogst aanbeden God/godheid, en Arabische heidenen aanbeden Allah voordat het mohammedanisme ontstond. Pre-islamitische heidense volkeren aanbaden Allah als hun oppergod (maangod). De verschillende namen voor de maangod waren Sin, Hubal, llumquh, Al-ilah en werden gebruikt door verschillende heidense Arabische stammen.
  Werd de titel “al-ilah” (de god) gebruikt als de maangod? Ja.
  Is het woord Allah afgeleid van al-ilah? Ja.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.