Twitter censureert foto van Zaanse PVV-fractie weg: ‘Hatelijke afbeelding!’

Twitter heeft een foto van de driekoppige PVV-fractie in Zaanstad, geplaatst door PVV-Kamerlid Martin Bosma, verborgen. Het zou gaan om een ‘hatelijke afbeelding’, aldus het mediabeleid van de organisatie.

Het is een onschuldig kiekje van drie mannen op leeftijd, die breed lachend en met bloemen in hun handen op de foto zijn gegaan in het stadhuis van Zaanstad. De heren zijn de zojuist beëdigde PVV-fractie in die stad. We weten van de PVV dat die partij er soms stevig in kan gaan, en daarbij snoeiharde opmerkingen maakt die niet overal in goede aarde vallen. Maar op het bovenstaande plaatje is daarvan totaal geen sprake. Integendeel: gewoon drie mannen die trots zijn dat ze volksvertegenwoordiger geworden zijn. En geef ze eens ongelijk dat ze blij zijn met hun zetels in de gemeenteraad.

PVV-Kamerlid Bosma maakte er dan ook graag een foto van en plaatste die op zijn Twitter-profiel:

bosmatweet1

Maar Twitter is het er niet zo mee eens. En dus krijgen verreweg de meeste gebruikers de tweet van Bosma nu te zien zónder de desbetreffende foto van de Zaanse PVV’ers. Het medium achtte de foto “gevoelig materiaal”:

bosmatweet2

Dat is vreemd. Wat is er nu zo schokkend aan de foto van drie blije mannen? Wie in het beleid van Twitter duikt zoekt tevergeefs naar aanknopingspunten. Het bedrijf zegt media te verbergen wanneer het gaat om “schokkend geweld en/of erotische content”, waar hier volstrekt geen sprake van is. Een andere reden om tweets te censureren is wanneer het gaat om hatelijke afbeeldingen:

“Onder hatelijke afbeeldingen vallen logo’s, symbolen of afbeeldingen die als doel hebben om vijandigheid en kwaadwilligheid tegen andere mensen te promoten op basis van hun ras, religie, beperking, seksuele geaardheid of etnische achtergrond/nationaliteit.”

Twitter geeft als voorbeelden swastika’s, gephotoshopte ontkenningen van genocides en “afbeeldingen waarop anderen als minderwaardig worden afgebeeld.” Ook die categorie lijkt niet op te gaan.

Nou ja, tenzij je een PVV-hater bent. Dan is elke afbeelding van de PVV aan te merken als ‘hatelijk’. Zulke basale emoties kan je verwachten bij boze linkse actievoerders (hallo Haagse kinderdagverblijven!), maar van een zich als neutraal uitgevend medium als Twitter mag je toch wat meer afstand verwachten. Want de PVV is zeker niet boven alle regels verheven, maar zou ook absoluut niet harder aangepakt moeten worden dan anderen voor onschuldige foto’s van pas geïnstalleerde raadsleden. Zulke plaatjes zijn helemaal geen ‘gevoelig materiaal’.

Dus Twitter: doe gewoon eens even normaal, man.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Holland

  Bijna alle media zijn in linkse handen, inclusief Facebook en Twitter. En tonen dat je deugt is hun hoogste streven. Dit beleid zal zich zeker tegen hen keren. Bij Facebook is de kentering al ingetreden: het gaat hard bergafwaarts.

 2. Ritter

  Grote techbedrijven zijn vaak (extreem) links en willen content wat niet in hun linkse denken past censureren. Voorbeelden daarvan zijn b.v. Google, Facebook, enzovoorts.
  —-
  Google Censors Six Conservative Media Sites, Treats Them as “Fake News” By Posting Warnings About Their Content–
  http://www.lifenews.com/2018/01/10/google-censors-six-conservative-media-sites-treats-them-as-fake-news/

  1. Ritter

   Rapport: Facebook-wijzigt algoritme . Geraakt worden Fox, Breitbart, conservatieve sites – CNN, New York Times worden niet beïnvloed.

   De bedoeling is dat door wijziging van het algoritme de bezoekers aantallen van conservatieve website negatief worden beïnvloed.
   —————-

   Report: Facebook Algorithm Change Hits Fox, Breitbart, Conservative Sites – CNN, New York Times Unaffected
   http://www.breitbart.com/tech/2018/03/06/report-facebook-algorithm-change-hits-fox-breitbart-conservative-sites-cnn-new-york-times-unaffected/

 3. Pit

  Twitter? Ik volg Baudet en voor de rest zoeken ze het maar.

 4. J.C.

  Twitter is hier een groep aan het beledigen. En het lijkt verdacht veel op ophitsen. Benieuwd of minister Ollongren (RutteIII/D66) ingrijpt.

 5. Babaji538

  Advies wat mij betreft, is, gewoon flink
  doorzuipen; dan voel je geheid niks.

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, gewoon flink doorzuipen.

 6. sonar

  Twitter aanklagen wegens belediging en valse aantijgingen tov ambtenaren.

 7. EU kok

  Ik kan me er wel wat bij voorstellen.
  Als ik de tekst op de achterkant van het kaartje bij de bloemen lees denk ik: Ja, kan kwetsend overkomen voor de mensen die niet gewonnen hebben.

 8. Pedrito

  En …… weg is mijn twitteraccount !

  1. van Urk

   Inderdaad zeer schokkend dat deze drie nette uitziende heren niet op de gemiddelde PVV aanhang lijken.

   1. Guus Geluk

    Scherp, van Urk.

 9. HW

  Dan zal binnenkort de foto van Silvana Simons ook verwijderd moeten worden, want zij haat alle witte mensen (blanken).
  Ook Alexander Pechtold hoort in dit rijtje thuis, want hij discrimineert alle Russen.

 10. Rosasolis

  Ik begrijp het niet van Twitter. De PVV is niet mijn partij, maar dit is een eenvoudige foto van 3 blijde, bejaarde mannen, en 2 hebben zelfs een mooie bos bloemen. Er zijn overal zo veel werkelijk schokkende fotos de laatste tijd, die zomaar op internet, TV, en in kranten en tijdschriften worden geplaatst. Zonder enige censuur.

 11. A3aan

  Ach, zo kun je een foto van die drie denk figuren als zéér gevoelig, schadelijk ervaren voor de gezondheid van de kijkert.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.