Walgelijke Duitsers arresteren Catalaanse leider Puigdemont maar geven levensreddende zorg aan Iraanse massamoordenaar Ayatollah Shahroudi

Geen categoriemrt 25 2018, 19:00
De Duitse politie heeft Carles Puigdemont opgepakt. Had hij maar een radicale 'ayatollah' moeten zijn ofzo.

Aan de Deens-Duitse grens is de voormalige Catalaanse president Carles Puigdemont aangehouden. Dat meldt zijn advocaat aan Spaanse media.

De Duitse politie beraadt zich over de positie van de politicus naar aanleiding van een Europees aanhoudingsbevel dat tegen hem is uitgevaardigd.

Dat "Europees aanhoudingsbevel" is uitgevaardigd door de dictatoriale, antidemocratische regering in Madrid. Een democratische staat moet zo'n bevel natuurlijk volstrekt niet serieus nemen, maar ja, we hebben het hier wel over Duitsers he? Die hebben er altijd al een handje van gehad om mensen voor niets te arresteren.
Zoals The Jerusalem Post-journalist Benjamin Weinthal opmerkt is de arrestatie van Puigdemont door de Duitse douane nogal opvallend aangezien Duitsland er geen enkel probleem mee had om een Iraanse massamoordenaar niet alleen levensreddende zorg te geven, maar hem vervolgens ook nog eens in staat te stellen om te vluchten:
https://twitter.com/benweinthal/status/977905661899100160?s=11
Shahroudi wordt gezien als een mogelijke opvolger van Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran. Zijn critici beschuldigen hem ervan dat hij als hoofd van het 'justitiële systeem' van zijn land van 1999 tot 2009 verantwoordelijk is geweest voor de executie van maar liefst 2.000 mensen. Waaronder minderjarigen.
Er werd dan ook massaal aangifte gedaan tegen hem toen hij in Duitsland zat. In januari van dit jaar demonstreerden 80 Iraanse vluchtelingen in Hamburg tegen Shahroudi. "Arresteer Shahroudi!" riepen ze. Ze eisten dat deze massamoordenaar, want dat is hij!, opgepakt en vervolgd werd. En dus niet een levensreddende operatie kon ondergaan.
De Duitse overheid dacht daar anders over. Eerst werd de ayatollah behandeld, en daarna werd hij in staat gesteld om snel terug naar Iran te vluchten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten