Antisemitische Amsterdammers beginnen hetze tegen Joodse politieagent: ‘Zionistische diender. Net een NSB’er!’

Enkele boze jodenhaters zijn in Amsterdam begonnen met het aanvallen van een politieagent, vanwege zijn vermeende Joodse achtergrond. Op basis van zijn levensovertuiging halen BDS-aanhangers (een eufemisme voor antisemieten) de agent door de stront en graven ze in zijn privé-leven. Openlijk vergelelijken ze hem met de nazi’s.

Amsterdam is zo’n beetje nog de enige Nederlandse stad die nog een Joodse gemeenschap heeft van enige omvang. Maar ook daar staat de bewegingsvrijheid van deze mensen onder druk, zo blijkt uit een nieuwe publicatie van het Nieuw-Israëlitisch Weekblad. Het blijkt namelijk dat de actievoerders die actievoeren tegen Israël en het zogeheten zionisme onlangs hun pijlen gericht hebben op een specifieke politieagent van Joodse origine.

Ze mensen dat hij vanwege zijn achtergrond de Palestina-demonstranten harder aanpakt, en verwijten hem dan ook een “zionistische diender” te zijn, die gelijk kan worden gesteld aan de NSB van weleer. De man, Max Engelander, had namelijk ingegrepen bij een actie waarbij de BDS-activist Simon Vrouwe zonder vergunning stond te collecteren. Zijn spullen zijn daarbij in beslag genomen door Engelander, en dat wijt de antisemitische gemeenschap op internet aan de joodse achtergrond van Engelander Het NIW schrijft:

“De activist kreeg zijn karretje na ongeveer een week terug. Maar op de sociale-mediakanalen van Nederlandse BDS-groeperingen was de hetze al begonnen. Vrouwe wakkerde dat vuurtje met genoegen aan door beelden van Engelander online te zetten, met de beschuldiging dat de agent mensen zou hebben aangeraden om over de activist te klagen bij de gemeente. Op de openbare Facebookpagina van Vrouwe is de gang van zaken goed te volgen. Zo zijn er screenshots geplaatst door de anti-Israëlactivisten van BDS die de persoonlijke sociale-mediapagina’s van Engelander doorspitten. “Hij ging naar een Joodse scholengemeenschap!!” luidt de triomfantelijke ‘vondst’ van ene Joop Jansen. De groep zou ook foto’s van Engelanders echtgenote hebben opgespoord. “Max Engelander is heel erg aangedaan door de hele situatie,” laat politiewoordvoerder Sara Tillart weten.

Naast het spitten in de persoonlijke sfeer van Engelander worden ook ernstige beledigingen gedaan. “Overijverige zionistische diender. Vroeger had je ook zulke NSB’ers”, schrijft ene Ansje Arborosa. “Je hebt zijn kop er goed op nu Simon, prima,” tikt de vrouw onder een screenshot waarop Engelander duidelijk herkenbaar is. Verder spreken BDS-leden over een ‘Amsterdamse Israëlische politiemacht’ waar Engelander lid van zou zijn.”

Max Engelander beraadt zich nog op een aangifte tegen dit antisemitische geteisem, dat hem pakt op zijn afkomst alleen maar omdat de politieagent zijn werk deed uit naam van de veiligheid van Nederland. Nederland, dus. En niet Israël. Maar een antisemiet ziet natuurlijk achter elke boom een lid van het Joodse wereldcomplot, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Duckday

  Stop alle subsidie toeslagen enz en pak ze eens goed aan Het is toch bezopen dat deze mensen die politie agent lastig vallen

  1. Steve Van der Vekens

   Ik zou willen weten wat voor mensen dat zijn, maar mijn vrees gaat uit naar moslima’s.

   1. van Urk

    Steve Van der Vekens@ Nee, de BDS beweging behoort tot de vele blanke anti-Israel groeperingen. https://nl.wikipedia.org/wiki/BDS-beweging

 2. Steve Van der Vekens

  De oplossing: Vrouwelijke politie-agenten met hoofddoek.

 3. Ritter

  Gekker moet het toch niet worden.

  En dan te bedenken dat moslims de politie willen islamiseren door hoofddoekjes in te voeren.

  Als men achter een agent van islamitische afkomst aangaat schreeuwen de media moord en brand…………………in dit geval blijft het rustig in de media.

  1. van Urk

   “Europeanen heiligen Palestijnse Arabieren om Joden te kunnen demoniseren. Zo bevrijdt Europa zich van haar schuld.” https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/03/europa-bevrijdt-van-schuld-127809w/

 4. Ritter

  Links antisemitisme in Groot-Brittannië ontmoet weerstand
  https://brabosh.com/2018/04/03/pqpct-hle-2/

 5. Seneca

  @Tim
  U schrijft: ‘maar een antisemiet ziet natuurlijk achter elke boom een lid van het Joodse wereldcomplot, nietwaar?’ Gaarne even een toelichting. Bedoelt u dat er een Joods wereldcomplot zou bestaan en welke bewijzen heeft u daarvoor? Indien er iets zou bestaan dat wijst op een ‘Joods wereldcomplot’, hoe bewijst u dat en hoe maakt u dit kenbaar aan de lezers van DDS?

  1. van Urk

   Wie dit soort communistische antisemitische onzin leest zal inderdaad overal een Joodse samenzwering gaan zien: https://nl.wikipedia.org/wiki/Protocollen_van_de_wijzen_van_Sion

   1. Duke

    Je weet dat Karl Marx een jood was?

 6. denk eens na

  Met GroenLinks in de amsterdamse raad onder aanvoering van SSer wassink, kunnen de kampen weer geopend woorden, ver weg van het links en islamitisch bolwerk amsterdam, . Ik doe maar een gooi , het zal wel schiemonnikoog worden .

  1. denk eens na

   wassink habbe das nicht gewust

 7. Uiterst Links

  Je hebt een verschil tussen joden en zionisten. Het jodendom is een religie, net als het christendom en de islam en is verder helemaal prima. Discriminatie tegen joden heet antisemitisme en is ook verwerpelijk. Zionisme is een ideologisch en politieke ideologie vergelijkbaar met het nationaal-socialisme en fascisme. Zionisten zijn rechts supremacisten, die Israel UBER ALLES schreeuwen en het liefst alle moslims zouden willen vernietigen. Racisme tegen dat soort uitschot is volledig aan te moedigen

  1. Uiterst Links

   Het is daarom ook prima dat linkse partijen samen naast moslimextremisten demonstreren tegen de criminele staat genaamd israel (schrijf ik bewust met kleine letters). Kuzu was een held om Netanyahu een hand te weigeren maar als ik hem was geweest zou ik er ook nog in spugen

   1. Floris

    Obsessieve haat tegen Israël is ook een vorm van antisemitisme.

    Uiterst Links is dus gewoon een vieze antisemiet.

   2. Svetlana

    Op een goede dag zullen Iran en Rusland samen tegen de duivel staat genaamd israeHEL optreden. Daar kun je zeker van zijn

    1. springmaarachterop

     Jou vergassen Svetlana lijkt mij een aangenaam tijdverdrijf.

  2. Nasrani

   Malloot.

  3. van Urk

   Uiterst Links@ Met andere woorden: De Arabische nationalisten hebben volgens u wel recht van spreken omdat u denkt dat zij Jeruzalem gesticht hebben. Het overal benoemen van Zionisme is gewoon een nieuwe antisemitische stok om op Joden te kunnen gaan slaan.

 8. Gerlos

  Geweldig en en verrijking onze MULTI CULTI SAMENLEVING volgens heel veel GELEERDE en LINKSE mensen in ONS land.

 9. George van de linden

  Wanneer en wie pleurt er is een bom op dat Amsterdam?

  1. denk eens na

   Zou ik errst even mogen verhuizen voor je dat doet?

  2. sjun

   Dat is al gebeurd. De naam van dat ding was Sociaaldemocratie. De gevolgen daarvan zullen nog jaren zichtbaar zijn in het verscheiden van de Nederlandse mores en cultuur. Een blik op Amsterdam West verheldert wat de hele stad bij ongewijzigd beleid binnen twee generaties nog te wachten staat.

 10. Ernst Quispel

  Ik dacht dat men hier met elkaar had afgesproken dat antisemitisme alleen bij moslims voorkomt?

 11. mening66

  Ik zei dit al lang geleden, de geschiedenis is als een golf in de branding, het keert elke keer terug, mijn vervolgde familie was en is daarvan overtuigd.
  De lege loze woorden die bij bijna elke herdenking worden herhaalt zijn uitgehold op het moment dat wij allen toelaten dat de moslims de kransen en bloemen ongestraft kapot mogen schoppen.
  Dan al is het duidelijk dat het de vrije hand krijgt er elke keer een stap verder in te gaan.
  De teloorgang van deze woorden, “Dit mag nooit meer gebeuren?} is al aan de gang.
  En niet alleen door de eeuwige jodenhaters uit het M-O maar ook door de nu openlijke haat van de Nederlandse nieuwe NSBers, die gedekt door de overheid óók ongestraft hun gang mogen gaan.
  Als dit een marokkaanse politie agent zou overkomen?!!!

 12. Babaji538

  Alleen vanuit waarlijk vertrouwen, is perspectief
  te bieden, Petra Hermans

 13. Frits Jansen

  Wie Joden haat is antisemiet.
  Zionisme is wat anders. Dat is de stroming die ooit een eigen staat wilde voor joden. Dat werd Israël. En nu staan zionisten door dik en dun achter het beleid van de staat Israël, dat je waarachtig ook kunt veroordelen zonder per se Jodenhater te zijn.

  1. Holland

   Dit is het afleidende gelul van een antisemiet in de verwachting daarmee antisemitisme salonfähig te kunnen maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.