Bah: ranzige feministen besmeuren zich met menstruatiebloed en noemen het ‘free bleeding’

Bent u klaar voor deze nogal visuele vorm van feminisme? Het dragen van tampons en maandverband is tegenwoordig kennelijk ook al een middel van het patriarchaat om vrouwen te onderdrukken. En dus geven enkele vrijbuiters zich over aan het fenomeen ‘free bleeding’. En dat betekent: laat je menstruatiebloed maar stromen, en smeer het desnoods zelf op je giecheltje. En je kan er zelfs de planten mee voeden, kennelijk.

Normale feministen bestaan, maar anno 2018 zijn ze steeds moeilijker te vinden. Dat er feministen zijn die uit een virulente mannenhaat zo’n beetje alles zouden doen waar een normaal mens kotsmisselijk van wordt, is geen nieuws. Maar de nieuwe ‘free bleeders‘ weten zelfs dat hoge niveau aan shockering met gemak te halen.

Wat zijn ‘free bleeders’? Dat zijn vrouwen die vinden dat tampons en maandverband maar decadente uitvindingen van mannen zijn om vrouwelijkheid te onderdrukken. En dus laten ze het gewoon lopen, hun menstruatiebloed. Omwille van de kunst (ahem) of gewoon om een middelvinger te maken naar de maatschappij omdat het kan, sluiten zich vrouwen van over de hele wereld aan bij deze beweging. Alles om een vies punt te maken, en dat knalrood in te kleuren. RTL Nieuws ging eens praten met één exemplaar, ene Iris Verstappen. Zij vertelt:

“Sommige vrouwen willen een statement maken als kunstenaar, anderen proberen door het bloed in contact komen met hun oervrouw”, zegt [Paula Kragten van Period Magazine] tegen Editie NL. “We zijn bang voor menstruatiebloed, omdat eeuwen geleden is bedacht dat vrouwen onrein zijn als ze ongesteld zijn.”

Iemand die in ons land aan free bleeding doet is Iris Verstappen. Het is haar missie om zichtbaarheid te creëren rondom menstruatie. “Ik zie te veel jonge vrouwen die zich verloren voelen in hun lichaam. Terwijl het juist een natuurlijk fenomeen is, menstrueren”, zegt ze tegen Editie NL.”

En om dat punt bij te zetten, poseert Iris voor feministische bladen met menstruatiebloed op haar toet. Lekker fris, zeg maar!

Wat betreft de teksten van Paula: we zullen haar direct uit even de droom helpen. Want vrouwen zijn niet onrein, maar bloed is onrein. Het kan voor infecties zorgen, en zelfs enkele bijzondere nare ziektes met zich meedragen (het HIV-virus). Zaak is dan ook om het op te ruimen. Daarnaast zijn maandverband en tampons niet per sé bedoeld zodat je het bloed niet aan de buitenwereld toont, maar zodat je kleren niet onder de smurrie komen te zitten. Wel zo fijn, als je een witte broek langer dan één ongesteldheidscyclus kan dragen, nietwaar?

Gelukkig ziet Paula zelf ook in dat ze bezig is met een fool’s errand: “De eerste reactie die we hier hebben is dat het vies is. Dat idee zit nog steeds in onze cultuur.” Goed zo. Next!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Floris

  Van de pot gerukt…

 2. Peter Selie

  Blinde man loopt langs viskraam… “Goedemorgen dames”

  1. Frits Jansen

   Stokoude grap met een baard van hier tot Tokio.

   1. Seneca

    maar wel relevant…

 3. sjun

  Zo onderhand begint feminisme op verstandsverdwazing te lijken. Mogelijk komt het doordat de stroming ook in Nederland gekaapt lijkt te zijn geworden door social justice warriors met opmerkelijk neo-marxistische invloeden. ‘Links’ laten liggen van zulke lieden en het eigen kroost immuun maken voor stompzinnig gezever door ze het perspectief te schetsen van zulk gedrag werkt doorgaans het beste uit.

  1. Rechtsaf

   @Sjun huh zo onderhand?! dit is al jaren bezig, het zijn over het algemeen psychisch infantiele vrouwen met een mannen probleem…

 4. Duckday

  Stop alle subsidies Uitkeringen stopzetten Waarschijnlijk is het dan snel afgelopen met die zakken vullers

  1. Henk-Jansen

   Dit valt onder vrijheid van meningsuiting, Duckday. Je had het ook niet leuk gevonden als de uitkeringen van alle pvv-stemmers stopgezet zouden worden.

 5. NoDoubt

  Straks begint weer de ramadan (haa´idh). Ik zou het dapper van ze vinden als ze dan van zich laten spreken.

 6. Babaji538

  They surely have been succeeded
  for the great lessons by LinkedIn, professionals
  because of emotional intelligence by social media,

  “The Importance of Purpose in the Workplace”.
  19.829 Cuckoos.

  Sponsored by dirty black money.
  Follow the leader.

  Petra Hermans

 7. netwat

  Dit doet mij gewoon verlangen naar de tijd dat ongestelde vrouwen in een aparte hoek moesten zitten in de kerk. Het doet me verlangen naar de tijd dat vrouwen nog geen stemrecht hadden, want daar is het pas echt mis gegaan. Onze maatschappij gaat ten onder door vrouwen die hun stemmen laten leiden met hun emotie. Zoals rene in allo allo altijd zei: You stupid woman!

 8. JubbeFeenstra

  Als ik na een natte droom een zaadlozing heb laat ik het ook gewoon lopen.
  Maar als ik het doe ben ik ineens een viespeuk.
  Net als de dokter net op TV vertelde, die vrouwen worden ineens heel aantrekkelijk voor snuffelende honden.

 9. Scaldis

  Oké ik blijf vanaf nu staan in de trein

 10. Roughwood

  Volkomen normaal dit. Ik heb vanavond m’n eigen stront op de wangen gesmeerd. Kun je ook de plantjes mee voeden! Ik vind incontinentieluiers maar een decadente uitvinding, vandaar dat ik principieel m’n broek heb volgescheten.

 11. Frits Jansen

  Als dit zo walgelijk is kan DDS het ons dan niet besparen?

  Aha ik begrijp het: het past in de lijn van DDS om zo w
  irritant mogelijke artikelen te schrijven, want ook verontwaardigde reacties leveren lucratieve clicks op.

  Kortom DDS zelf is minstens zo walgelijk als deze wijffies.

  1. Baron von Munchhausen

   “………… Kortom DDS zelf is minstens zo walgelijk als deze wijffies……….”
   In ieder geval iets minder walgelijk dan uw anti-Nederlandse, pro-Moslim (Moslim vrouwen zullen in uw ogen nooit menstrueren, dat is nl Westerse bedorvenheid),etc,.

  2. Stork

   Domme naïviteit ten top.

 12. Rechtsaf

  Weet je, het wordt nog gekker hoor in deze wereld daar is dit echt helemaal niets bij vergeleken..

 13. Original NL

  Wat een zielige kledder van een wijf die verstappen….niets nuttigs te doen want uitkering?

 14. nienke

  Het lijkt wel 1 grote psychiatrische inrichting men is toch knettergek geworden.
  Het wordt van kwaad tot erger men verzint de meest mogelijke zieke ideeen.
  Men weet van gekte wat we nu eens zullen verzinnen om op te vallen.
  Werken deze mensen niet? ga eens hard werken heb je geen tijd om deze achterlijke smerige dingen te verzinnen.

  1. Siemien

   @Nienke huh het lijkt wel? het is zo, zuks soort wijven, andere benaming heb ik er niet voor, zijn echt vieze smerige wijven, gefrustreerd als ze zijn en dan ook nog eens menstruatiebloed op het gezicht smeren, geen wonder dat ze geen kerel krijgen of erger lesbisch worden dan nog niet te spreken van de genderneutrale kolder..

   1. Control

    Check dubbel check, stift in the box, verdubbelen!

 15. Rosasolis

  Deze vrouwen zijn helemaal gek! Want zijn onze huidige maand verbanden en tampons
  werkelijk geweldig! Jaren geleden was ik concert zangeres. En maanden voor een concert kreeg een contract-brief om deel te nemen aan een concert op een bepaalde dag, en de repetitie daarvoor. Natuurlijk doe je mee aan zowel de repetitie met koor en orkest de dag van tevoren, en daarna de grote concert de volgende dag. Als je ongesteld ben tijdens de concert, ben je blij dat je door kan komen wegens die geweldige moderne
  menstruatie verband of tampon producten. Ik zal nooit vergeten dat ik had deelgenomen als alt-solist aan een concert, dat de sopraan naast me vertelde dat zij bang was dat zij doorlekte. Ik heb haar gerust gesteld dat zij moest weten dat zij een
  mooie donkere jurk aanhad. En dat er meerdere vrouwen, solisten, koor en orkest leden die gewoon onder hun periode doorgaan, zonder problemen. Maar om te kunnen
  doorgaan hebben wij heel veel van maandverband of tampons artikelen nodig. Die producten zijn meestal geweldig, en worden door gewone vrouwen gebruikt zonder problemen. Ik wil hierbij stellen dat jullie vrouwen die geen ernstige menstruatie problemen hebben moeten opkomen voor vrouwen die hun bijdrage leveren aan onze maatschappij. De menstruatie van een vrouw is helemaal niet belangrijk voor onze samenleving, De meeste normale vrouwen en mannen weten dit. De vrouw moet altijd
  beslissen als zij voor 9 maanden een kind wil dragen en daarna baren. Het moet niet langer zijn dat van velen in onze land denken dat kinderloze vrouwen weinig waard zijn. Ik denk dat wij kinderloze vrouwen ook veel hebben geleverd aan onze samenleving, en dat dit door zal gaan!

 16. Bes Tolen

  Onzinnige Frits Jansen. Leeft blijkbaar alleen maar om te verzieken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.