Bam! Orban boekt historische verkiezingsoverwinning. Zelfs Nieuwsuur geeft toe dat "zijn standpunt [over immigratie] het beste was"

Geen categorieapr 09 2018, 10:00
Dat is toch even schrikken.
Viktor Orban heeft gisteren op historische wijze de verkiezingen in Hongarije gewonnen. Toen 98,5 procent van de stemmen geteld waren had hij ongeveer 50 procent binnen. In parlementszetels komt dat neer op 133 zetels... van de 199. Fidesz kan dus heerlijk in haar eentje regeren, zonder rekening te houden met andere partijen. En vooral: zonder water bij de wijn te doen.
Het enige echt slechte nieuws is dat Jobbik de tweede partij van het land geworden is. Dat is een extreemrechtse club waar je als normale liberaalconservatief echt niets mee te maken wilt hebben. Het is niet prettig dat die partij zoveel aanhang heeft in Hongarije. Gelukkig is het aantal zetels dat de partij krijgt beperkt (27), maar toch.
De grootste verliezer van de verkiezingen? De EU wilde vooraf dat Orban dat zou zijn. Nou, dat liep even anders. De linkse alliantie verloor namelijk 9 zetels, waardoor de socialisten genoegen moeten nemen met 20 zetels. Dat is écht een buitengewoon slecht resultaat voor ze. Maar ja, links zal daar onderhand aan gewend zijn. Socialisten en sociaaldemocraten worden immers overal in Europa verslagen.
Blijkbaar is links daar zo van onder de indruk dat zelfs Nieuwsuur zich geroepen voelt om toe te geven dat Orban qua immigratie eigenlijk gewoon "het beste" standpunt had. Wat? Ja, echt:
https://twitter.com/E_Hunyadi/status/983104940485890048
Dat is natuurlijk ronduit schokkend. Maar goed, blijkbaar valt zelfs het kwartje bij de linkse mainstream media.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten