Betrapt! Engnek Martijn de Koning blijkt achter gesubsidieerd islamofobie-mansplaining account Nora te zitten

Dat geeft de islamofobie-fearmonger nu zelf toe op z’n eigen blog.

We kennen hem beter onder zijn pseudoniem Dr. Kromzwaard, maar ook onder zijn eigen naam Martijn de Koning is deze ‘wetenschapper’ inmiddels bekend en berucht. Ooit besloot de man om zich vanwege zijn interesse in culturele antropologie te gaan begeven in islamitische kringen. Dat infiltreren ging beter dan gepland: De Koning werd werkelijk één van de radicaalste islampropagandisten van dit land.

En daarom is het eigenlijk ook helemaal niet zo opmerkelijk dat Martijn de Koning dus één van de betweterige mannen blijk te zijn die schuilging achter het pseudoniem van een jong en mondig islamitisch meisje met hoofddoek. Voor het project, waar De Koning en anderen subsidie voor hebben ontvangen, deden ze zich dus voor als “Nora” en gingen ze zogenaamde islamofoben bestrijden met snedige commentaren. Zo werd bijvoorbeeld FVD-boegbeeld Theo Hiddema onder vuur genomen. Maar daarnaast ook Marjolein Moorman (lijsttrekker PvdA Amsterdam), Buitenhof-presentator Pieter-Jan Hagens en andere volstrekt niet islamofobe figuren (sommigen zelfs totaal het tegenovergestelde – zoals Shirin Musa van Femmes for Freedom). Allemaal kregen ze van het zogenaamde geëmancipeerde moslimmeisje Nora met de lineaal op de vingers vanwege het verspreiden van ‘islamofobie’.

Maar in werkelijkheid waren het dus Martijn de Koning en zijn trawanten. De Koning schrijft er trots over op zijn blog:

“Er waren drie redenen voor mij om mee te doen:

1. Het anti-moslim racisme in Nederland neemt zorgwekkende vormen aan. Weliswaar kennen we gelukkig niet de gewelddadige uitbarstingen zoals in Engeland en Duitsland (met tientallen gewonden en doden), maar vormen van verbale en fysieke agressie zijn er wel degelijk (zeker tegen vrouwen). En onder andere de verkiezingsprogramma’s en stemwijzers laten zien dat er sprake is van een zekere normalisering van het viseren van moslims en hun religie.

2. De vraag aan mij was om academische kennis in te brengen over de onderwerpen islamofobie, racialisering en salafisme. Project Nora leek mij een interessant experiment om die academische kennis voor een groter publiek te verspreiden in het kader van valorisatie van academische kennis zoals dat tegenwoordig heet.

3. Een van de vraagstukken bij anti-islamofobie activisme is voortdurend hoe de meer subtiele en structurele vormen van racisme aan te pakken. Daar leende dit initiatief zich deels wel voor (maar zie de bedenkingen vooraf hieronder). De eerste inhoudelijke bijdrage laat dat ook goed zien. In plaats van zich te richten op de makkelijke usual suspects (politici van de PVV en FvD) richtte deze bijdrage zich op een meer subtiele vorm vanuit linkse hoek: het uitruilen van bestrijding van moslimhaat met de bestrijding van homohaat en dat laatste gebruiken als meetlat voor van alles en nog wat.”

En dus ging De Koning lekker allerlei mensen vanuit vergezochte redenaties beschuldigen terwijl hij zichzelf verborg achter het getekende gezichtje van een islamitisch meisje van rond de 15 jaar. Weinig “sympathiek” (zoals De Koning zelf ook toegeeft in zijn blog), maar kennelijk waren deze vieze tactieken wel nodig om dat “anti-moslim racisme in Nederland” aan te vallen.

Heh. Volgens mij is het enige wat De Koning heeft aangevallen zichzelf en zijn eigen geloofwaardigheid. Of wat van dat laatste überhaupt nog over was, hè.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Ni28

  Kritiek op moslims = racisme, volgens deze pseudowetenschappelijke lolbroek. Niet humoristisch en niet waar, gewoon de afgedraaide plaat van de linkse propaganda.

  1. H.A.M. Burger

   Ja, weer een ras er bij.

 2. Gerlos

  Wat een minkunkel is dit figuur.

 3. Rechtsaf

  Ernst,Guusje,EU,Kong, Fortiori kom er maar in 😉

 4. Ni28

  Toen de Zwarte Piet hetze begon had Martijn de Koning een best leuke conference daarover. Ik denk dat hij zich intussen al heeft verontschuldigd bij de anti Piet comité en doet lekker mee met de mainstream propaganda. Hij moet natuurlijk ook ergens van leven, nietwaar?

 5. Arnoniemuss

  @rechtsaf. Ik dacht dat jullie de trollen wilden doodzwijgen. Dat jullie ze liever vandaag dan morgen zagen vertrekken. En nu nodig je ze uit aan het debat deel te nemen. Saai he, zonder de trollen. Trollenreacties zijn de primaire levensbehoefte van de DDS reaguurders.

  1. Rechtsaf

   @anroniemuss die dubbele S zegt wel iets natuurlijk, verder is het zo dat als er in deze vorm kritiek is op de islam juist deze figuren zich niet laten horen maar als de islam wordt aangevallen dan zijn juist zij er als de islamitische halal geslachte kippetjes bij..

  2. Ni28

   Excuses dat ik mij er in meng. Zoals je op de internet kunt lezen in de omschrijving is de DDS een schreeuwerige blog. Met die trollen begrijp je waarom. Dat was tenminste mijn bevinding. Een poosje war het bij de Elsevier ook uit de hand gelopen maar die hebben maatregelen genomen en DDS niet. Dat de trollen tegenstanders van een rechtse blog zijn is natuurlijk begrijpelijk. En iedereen gaat met ze anders mee om maar irritant is het wel.

 6. Floris

  “anti-moslim racisme”
  ————————–
  Zucht.

 7. DolleDries

  Migranten mogen niet meer als aparte categorie worden benaderd of benoemd, met als gevolg 40% meer moorden in slechts 3 jaar tijd (exclusief terreuraanslagen) – Burgemeester Khan verbood in de gaten houden teruggekeerde ISIS terroristen

  Afbeelding: (1). (Wanneer komt de tijd dat enkel het plaatsen van zo’n foto al ‘racistisch’ wordt genoemd, tenzij er enkel -of voornamelijk- blanken op te zien zijn?)
  Sinds Londen zijn eerste moslim burgemeester heeft, Sadiq Khan, is de criminaliteit op bijna alle gebieden in slechts enkele jaren tijd met vele tientallen procenten gestegen. Zo vonden er de afgelopen twee maanden voor het eerst in de geschiedenis meer moorden plaats in Londen dan in New York. Ook het aantal aanrandingen, verkrachtingen en berovingen steeg explosief. De Britse hoofdstad is tevens berucht vanwege de vele ‘zuur aanvallen’. Eén van de oorzaken is het beleid van de politiek-correcte Khan, die een ‘anti-islamofobie’ campagne begon, waardoor agenten bang zijn om voor ‘racist’ te worden uitgemaakt zodra ze migranten aanhouden of fouilleren. Die hebben dankzij Khan nu vrij spel.

  Khan heeft de politiek en politie in Londen –dat in veel straten meer op een stad in het Midden Oosten lijkt dan op een Westerse stad (zie dit YouTube filmpje)- goed geïnstrueerd, want niemand durft openlijk een verband te leggen met de massa immigratie van de afgelopen jaren.
  Hoge politie functionarissen verklaren dan maar dat ze ‘echt geen idee’ hebben waarom de misdaad ineens zo welig tiert in de miljoenenstad. Sommigen zeggen dat het door bezuinigingen komt; anderen geven ‘social media’ de schuld, waarop zogenaamde ‘postcode oorlogen’ zouden worden aangemoedigd. Waarbij ‘postcode’ inmiddels een eufemisme is voor ‘migranten’.
  Agenten durven migranten niet meer te controleren
  In februari werden er 15 mensen vermoord in Londen, waarvan 9 onder de 30 jaar oud. In maart steeg het aantal dodelijke slachtoffers naar 22, tegen 21 in New York, dat ongeveer net zoveel inwoners (8,5 miljoen) en agenten heeft. In New York is het aantal moorden sinds de jaren ’90 echter met 87% gedaald. Dat spectaculaire resultaat is het gevolg van een keihard nul-tolerantie beleid.
  Sinds Khan namens de sociaaldemocratische Labour partij in Londen de scepter zwaait, voert hij juist een tegenovergesteld beleid, vooral ten aanzien van de vele (moslim) migranten. Die mogen niet meer als aparte groep, met net als in Nederland verhoudingsgewijs veel meer criminelen, worden benaderd, noch zo worden benoemd. Het gevolg: in slechts 3 jaar tijd 40% meer moorden, en dat is nog exclusief de bloedige terreuraanslagen die er zijn geweest.
  ‘Jonge blanken, jullie hebben geen idee of en wanneer jullie de volgende zijn’
  Afgelopen zaterdag werden een 20 jarige man en een 36 jarige vrouw het 29e en 30e slachtoffer van een fatale steekpartij. Donderdag was een 23 jarige man hen al voorgegaan. Jacob Whittingham, hoofd van ‘Fight for Peace’, verklaarde dat de ‘willekeurigheid van deze misdaden in Londen beangstigend is. Jonge blanke mensen in Londen, jullie hebben geen idee of en wanneer jullie het slachtoffer zijn van een gewelddadige misdaad. Daarom vinden ze het nodig om wapens bij zich te hebben.’
  Daarnaast loopt een inwoner van Londen bijna 6 keer zoveel kans op inbraak, en 1,5 keer zoveel op beroving, dan in New York. Ook het aantal gemelde verkrachtingen ligt bijna 3 keer hoger, hoewel de Telegraph meldt dat dit mogelijk ook komt door het hanteren van verschillende meetmethodes.
  Khan verbood in de gaten houden teruggekeerde ISIS terroristen
  De afgelopen jaren keerden honderden extremistische moslims die voor onder andere ISIS hebben gevochten terug naar de Britse hoofdstad. Khan zorgde ervoor dat zij niet extra in de gaten mochten worden gehouden, want dat zou ‘islamofobisch’ zijn.
  Ondanks de exploderende criminaliteit beweren Khan –die na diverse bloedige terreuraanslagen zei dat mensen deze normaal moesten leren vinden, omdat ze bij het leven in een grote stad zouden horen- en zijn politiefunctionarissen dat Londen nog steeds één van de veiligste wereldsteden is.
  Al in 2013, dus nog vóór Europa zijn poorten openzette voor een ware vloedgolf moslimmigranten uit het Midden Oosten en Afrika, bleek uit het officiële British Social Attitudes Survey dat 77% van de Britten wilde dat de immigratie werd beperkt, waarvan 56% voorstander was van een sterke beperking. De politiek besloot juist tot het tegendeel, met alle gevolgen van dien, zoals 1 miljoen illegalen, die volgens officials vanwege het huidige beleid nooit zullen kunnen worden uitgezet. (3)(4)

  1. Rechtsaf

   @DD de islam is een absoluut gevaar, deze ideologie maakt mensen ziende blind en horende doof.

 8. Ernst Quispel

  De man speelt open kaart en heeft inhoudelijk een gemotiveerd punt.
  Wat is precies het probleem?

  1. Rechtsaf

   Beetje bagatelliseren, afzwakken dat is natuurlijk jou dingetje..

  2. Ni28

   En van inhoud weet jij natuurlijk alles maar niet heus.

  3. Ni28

   Methodiek een koning niet waard.

  4. sjun

   Onder andere dat ‘s mans activiteiten van mijn centen betaald worden. De bezem door die cultureel antropologische subsidiecultuur.

   1. meanstreak2099

    helemaal mee eens en ik vind dat moet worden onderzocht dat hij zijn profiel niet voor kinderlokken praktijken heeft gebruikt(zeg niet dat deze meneer een kinderlokker is maar hij heeft wel de trekjes)

  5. Bloem

   Antisemieten wordt niets gevraagd heer Q

 9. Bloem

  Misschien is Q ook onderdeel van dit clubje

  1. Troelstra

   Wim Qutten met een H ?

   1. Pit

    Ja, Wim Hütten met een u…

 10. Frits Jansen

  Als DDS indruk wil maken moeten ze toch met koppen komen die in één keer te begrijpen zijn.

 11. Babaji538

  Mensen, die geen respect kennen,
  kunnen geen respect laten zien.
  Petra Hermans

 12. tomygun

  PLOP.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.