Bij gebrek aan echte problemen in Amsterdam verzint Sylvana’s BIJ1 er maar eentje: hang-ouderen!

sylvana-hangouderen
Foto: Amsterdamse hangouderen op een bankje. Bron: Amsterdam Zuid-Oost.

Sylvana heeft weer wat nieuws gevonden om zich druk over te maken, terwijl haar partij nog wanhopig op zoek is naar échte problemen om op te lossen in de hoofdstad.

hangouderen-bij1

Tja. Daar zit je dan, met je goede gedrag. Je bent Sylvana Simons en zojuist verkozen tot gemeenteraadslid in Amsterdam. Met de hakken over de sloot, dat wel, en nadat een campagne voor zetels in de Tweede Kamer in een fiasco eindigde. Maar daar ben je dan toch, in de Stopera.

Dus wat ga je dan doen? Ga je het racisme afschaffen? Dat was natuurlijk een mooie leuze om te schreeuwen tijdens de campagne, maar hoe doe je zoiets? En stiekem weet je ook wel: zwarte mensen hebben het heus niet zo slecht in Nederland, zoals je in een interview met Heleen van Rooy ook zelf moest toegeven.

Wat dan? Nou, dan maar nieuwe problemen opzoeken, hè? Zoals een nieuw fenomeen genaamd “hangouderen”. Oftewel: mannen van Surinaamse afkomst die na het werk buiten op een bankje gaan zitten, gewoon omdat het “buitenmensen” zijn. Ze veroorzaken geen overlast en zijn in principe handig genoeg om zelf een ruimte te vinden voor hun gehang mochten ze dat écht willen als het te koud wordt op staat. Kortom, geen echt probleem.

Maar goed, als je Sylvana Simons bent moet je toch wat hè? Dan ga je het maar hebben over “chillen”. Dan is dat ineens je aandachtspunt.

Ik juich die ontwikkeling toe, gek genoeg. Want dit betekent: dan zijn we dus klaar met doldrieste plannen zoals het “dekoloniseren” van het onderwijs en het Rijksmuseum. Mooi zo!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

38 reacties

 1.   

  Ik weet nog wel een onderwerp, waar SS zich sterk voor moet.
  Hoe verwijder ik verwende zeurpieten uit de politiek

 2.   

  Bij gebrek aan goede zorg en het afschaffen van bejaardenhuizen zult je steeds meer hangouderen tegenkomen op straat. Eenzaamheid jaagt de mensen op straat. De zwarten zijn die hangcultuur beter gewend maar de blanken volgen ook al. Ik zie ze steeds vaker in mijn omgeving.

 3.   

  Sylvana bashen van Tim wordt steeds zieliger. Ik begin het sterke vermoeden te krijgen dat Tim een keer een blauwtje heeft gelopen bij Sylvana. Bovendien heeft ze helemaal niet bij Heleen van Rooijen gezegd dat zwarte mensen voordeel hebben van hun huidskleur. Echt een staaltje fakenieuws van de DDS.

  1.   

   [email protected] “Bovendien heeft ze helemaal niet gezegd dat zwarte mensen voordeel hebben van hun huidskleur”. zucht… Lees het vorige artikel van Tim nog maar eens goed zou ik zeggen voordat u hem ergens van verwijt van fakenews.

   1.   

    Ze heeft gezegd dat zij er voordeel van heeft gehad, niet de totale zwarte gemeenschap, zucht

    1.   

     [email protected] Zo stond dat ook in het vorige artikel van Tim. Dus DDS heeft nooit gezegd dat zwarte mensen voordeel hebben van hun huidskleur. Alleen Sylvana. zucht

     1.   

      Correctie: DDS heeft in het artikel van Tim nooit gezegd dat Sylvana gezegd heeft dat zwarte mensen voordeel hebben van hun huidskleur. Dat zei Sylvana alleen over haar eigen voordeel daarvan volgens een citaat uit het boek Stout. tweemaal zucht

     2.   

      Staat er echt hoor,
      En stiekem weet je ook wel: zwarte mensen hebben het heus niet zo slecht in Nederland,
      Zucht

  2.   

   Sylvana is hier bij velen inderdaad een obsessie waarbij men gemakkelijk leugentjes verzint om haar te kunnen belasteren.

   1.   

    Sylvana is gewoon een vieze strontnegerin die de publiciteit zoekt om geld te vergaren zonder te hoeven werken, iedere aandacht aan die viezerik is teveel.

    1.   

     “een vieze strontnegerin“

     Uiteraard heeft dit niets met racisme te maken.

     1.   

      Precies, dit heeft niets met racisme te maken trol, dat zie je goed.

   2.   

    Jij bent meer van het betasteren lol

 4.   

  JanKlaasen als er alleen fakenieuws op DDS staat wat doe hier dan ga naar JOOP. NL

  1.   

   Jasper38
   Die Jan Klaasen komt nier verder dan zijn poppenkast,dan kan je geen goede reactie van hem verwachten ,alleen maar gebral.

   1.   

    @Sonar: Er gaan aan zekerheid grenzende geruchten dan Jan Klaasen een multinick uit de stal van W i m trol is.

    1.   

     Ja, dit soort paranoia is hier aan de orde van de dag.

     Ik kan Pit wel melden dat Jan Klaasen en ik niets met elkaar te maken hebben maar in dit ziektebeeld kan deze informatie in de regel niet worden opgenomen.

  2.   

   Ik vind het juist heerlijk om dat slappe gelul hier aan te horen. Dat maakt mijn dag weer goed. En bovendien bevestigd al het commentaar hier weer wat een racisten er bij de reaguurders zitten.

   1.   

    JanKlaasen is een hele domme man die hier op DDS blunder na blunder maakt, maar daar nooit iets van op steekt. Stereotype voor links kun je wel zeggen.

    1.   

     @Holland: Vergeet daarbij niet dat er hardnekkige geruchten gaan dat Jan dezelfde is als W i m.

 5.   

  Ik heb nog een paar grote wasknijpers waarmee we SS kunnen ophangen naast deze heren van haar leefijdsklasse. Hebben de groepsmannen een onderwerp om zich mee bezig te houden. Wat is dat wijf een stierlijk vervelend nest !

 6.   

  A’dam is denk ik de meest racistische stad van NL
  In elk andere (niet-studenten) stad zouden racistische partijen een stuk minder kans maken.
  Maar in A’dam is het bon ton om op diversity politcis partijen te stemmen.
  A’dam is rancuneuze Apartheid in volle glorie.
  De meest onverdraagzame stad van NL

  Tijd voor een dystopische roman maar dat zal niemand aandurven vanwege de Gedanken-Gestapo en Thought Crime Inquisitie die zetelt in snowflake paradijs A’dam/Hilversum.

  1.   

   Snap je eigenlijk zelf wat voor een onzin je uitkraamd?

   1.   

    Uitkraamd moet met een t, domme jongen. Het is geen voltooid deelwoord, als je tenminste weet wat dat is.

    1.   

     Ach, je hebt gelijk ik maak wel eens een taalfoutje, maar liever dat dan die racistische taal uitslaan.

     1.   

      Dearest Jan KLaassen

      (toch niet DE Jan Klaassen hoop ik? Als ik me U nog goed kan herinneren liep U altijd rond met een forse hand in uw broek maar kwam U desondanks veel bij kleuterscholen.Gelukkig had katrijn een ferme knuppel maar kennelijk is ze afwezig. U typt toch niet stiekem hoop ik ?)

      Anyways
      Zou U 1 voorbeeld kunnen geven waar ik racistisch taalgebruik bezigde.
      Mijn amiga uit Burundi zou dat ook wel interessant vinden.

      Mijn ervaring is dat mensen die andere mensen onterecht beschuldigen van racisme vaak de vuigste racisten zijn.
      Ergo…

      In de jaren zeventig zouden ze een puppie met zijn ludiek snufferdje door de poep worden gehaald wanneer ie per ongeluk (of expres je weet hoe puppies zijn) een keuteltje had gedropt.
      Dat wordt gelukkig niet meer gedaan.
      Progressie in de zuiverste vorm.

      Maar wat te doen als poep zelf poept en zichzelf Jan Klaassen noemt.
      Dat noemen we nu een conundrum.

      enfin
      Gaarne 1 voorbeeld
      Exact 1
      Hoeft geen twee te zijn
      Drie nope
      Vier wordt niet omgebedeld
      Maar gewoon 1
      1 voorbeeld
      Van racisme mijner poezelig handje.
      Lukt het U
      Dan maak ik mijn boot over aan U.
      Dus spitten maar want het kan een aardig centje opleveren
      Maar
      Dan doen we ook een tegen weddenschap
      Lukt het U niet
      (en ik geef u let’s say 1 week)
      Dan gaat U vrijwillig met Uw neus door alle poepies van Stalinistisch A’dam.
      En bij elke snuffel
      Blaft U
      ‘Ik ben een boefje geweest, stout hoor’

      Deal ?

     2.   

      domme jongen ben je toch

    2.   

     Het is een goede zaak dat we elkander hier scherp houden op taalfouten.

  2.   

   Dubbele raaf, ik heb nergens gezegd dat jij racistische taal uitslaat, dat zijn vele andere zoals bijv. Spring maar achterop. Wat jij op papier kwakt is geen touw aan vast te knopen vandaar mijn vraag, snap jijzelf nog wel wat je uitkraamt? Met een t dus.

 7.   

  Gelukkig wordt heel mooi weer deze week, Sylvana ga lekker naar het strand en overdenk eens wanneer je iets zinnigs gaar vertellen wat echt belangrijk is. Blijf anders lekker op het strand liggende val ons niet meer lastig met dit puber gedoe. Wel goed insmeren Sylvana anders verkleur je misschien naar zwart of bruin.

 8.   

  Hangouderen?
  Als 73 jarige oudere ben ik nog steeds werkzaam (interessant werk in de zorg, waarbij je de ogen uit de kop zou schamen), vermaak me daarmee prima, maar ook hier lezen laat mij elk moment dat ik hier lees schateren. De onzin en suprematie van enkelen hier, maken mijn dag altijd weer goed. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. BIJ1 heb ik niet nodig, ik haat trouwens de achterliggende gedachte van die partijdeelnemers. Wat mij betreft is deze partij (een ondergeschoven kindje) en DENK de luis in de pels van ons eens zo mooie, door onze ouders weer opgebouwde land na WOII. Ik adviseer daarom met alle liefde nr. 1 en 2 van BIJ1 hun idealen in Suriname en de Gazastrook te verkondigen en DENK eens na te denken, welke kansen hier voor het oprapen liggen en niet in het land van hun roots. De hier overbodige indoctrinatie wordt niet door iedereen op prijs gesteld.

 9.   

  tja ze heeft weer een manier gevonden om in beeld te komen? zou ze zelf niet eens heel moe worden van zichzelf, niets of niemand deugt in haar ogen, wat een naar/ een zuur karakter heeft ze toch!!

 10.   

  Als ik die mannen zo zie zitten denk ik, lekker, zeker als het mooi weer is wil ik wel bij die mannetjes aanschuiven. Het moet niet maar een zonnetje er bij voor de nodige vitamientjes mág wel. Heerlijk en maar slap kletsen over…

 11.   

  Verhaal over hangouderen, klinkt zo overdreven in mijn oor.
  Er is pvd genoeg te doen, vrijwillerswerk kan je ook goed mee bezig zijn.
  Genoeg bezienswaardigheden te zien in Nederland. OV en de Spoor prima verbinding om overal te komen.
  Dat geleuter of eenzaamheid, pffffffff.
  Doei.

 12.   

  Wat een gezeur. Laat ze lekker buiten zitten en wat babbelen. Of mogen ze straks ook niet meer met hun vogeltjes naar buiten? Volgende stap?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!