DENK maakt misbruik van Gaza-rellen door weer eens flink stemming tegen Israël te maken: ‘Erken Palestina!’

kuzu-pallyvlaggen
Foto: DENK-leider Kuzu omringd door Palestijnse vlaggen bij een conferentie in april 2017. Bron: Kuzu / Facebook.

Er gebeurt weer eens wat in Israël, en natuurlijk is DENK er dan weer als de kippen bij om er een Israël-bashfeestje van te maken. Ditmaal met een serie Kamervragen waarin de regering voor de zoveelste keer met klem wordt opgedragen om ‘Palestina’ te erkennen als onafhankelijke staat.

denk-kamervragen

Natuurlijk: het is weer hommeles in het Midden Oosten, en daarvan probeert DENK meteen te profiteren door opnieuw tegen het Nederlandse kabinet te schreeuwen dat een diplomatiek conflict met Israël écht de beste oplossing voor het probleem is. Zoveel kunnen we opmaken uit Kamervragen die Tunahan Kuzu deze week stelde.

Het anti-Israël-gehits van DENK, ditmaal in de vorm van Kamervragen, is levensgevaarlijk. Want als het kabinet meegaat in de denktrant van DENK, dan maakt Nederland zichzelf echt onsterfelijk belachelijk in Israël. En, ernstiger, helpt het mee aan leveren van koren op de molen van terreurclubs als Hamas.

DENK wil namelijk dat Nederland de onafhankelijke staat ‘Palestina’ gaat erkennen. Dit moet een soort strafmaatregel voorstellen, voor het feit dat Israël het niet pikt dat Palestijnse terroristen gewapenderhand de grens tussen Gaza en Israël willen bestormen. Die effectieve grensbewaking komt de Israëli’s op een Palestijnse staat te staan. Lekker puh!

Erg realistisch is dat verder niet, maar daar haalt DENK de schouders over op. Dat er geen effectief Palestijns gezag is, men er nauwelijks eigen instituties heeft opgebouwd en het respect voor mensenrechten in de Palestijnse gebieden ver te zoeken is vormt allemaal kennelijk geen belemmering om de Palestijnen hun eigen staat cadeau te doen. Alles kan. Althans, bij DENK. Hetzelfde DENK dat ook wil dat de Nederlandse regering druk gaat uitoefenen op onze Israëlische vrienden en zelfs de Verenigde Naties in stelling brengt tegen Jeruzalem.

Tja. Het zal allemaal wel: het is de zoveelste halfslachtige poging van DENK om Israël te delegitimeren, en net zoals alle eerdere acties van Kuzu en zijn vriendjes zullen ook deze Kamervragen niet tot een ommezwaai in het Nederlandse Israëlbeleid zorgen. Niet nu. En gelukkig ook maar.

Maar bedenk wel: voor DENK is het helemaal niet de bedoeling dat Rutte onmiddellijk Netanyahu opbelt om hem de oorlog te verklaren. Het doel van DENK is om beetje bij beetje de publieke opinie over Israël bij te sturen richting een duistere antisemitische hoek. En die Kamervragen van vandaag? Die zijn gewoon één stapje op de lange weg naar de vernietiging van Israël. Want ja: het is Tunahan Kuzu en zijn politieke metgezellen menens.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

51 reacties

 1.   

  Geen aandacht besteden aan het geneuzel van deze niet-Nederlandse partij.

 2.   

  Wat zouden de Turken gaan doen als er een horde dreigende Koerden langs de Turkse grens staan om te demonstreren?

 3.   

  Kan iemand uitleggen waarom Palestina niet als onafhankelijke staat wekend wordt?

  1.   

   Ernst@ Omdat naast de enkele voordelen voor de Palestijnen ook weer nadelen aan kleven die het conflict tussen Israel en de Palestijnen niet zullen gaan verbeteren.

   1.   

    Ach, het niet erkennen van het bestaansrecht van het Palestijnse volk is voor hun eigen bestwil.

    Gadver.

    1.   

     Ernst Quispel@ Wat heeft de bestaansrecht van het Palestijnse volk hiermee te maken? De vraag is alleen of deze volk net als de Koerden en de Cataloniers een eigen staat kunnen of mogen hebben. De Palestijnen hebben alvast geen regering die effectief gezag uitoefenen. Dat is al problematisch, want Palestina kent twee rivaliserende regeringen. Daarnaast moet een staat onafhankelijk zijn. Ook dit is een kwestie van politiek: vind je dat Palestina onafhankelijk is van Israel of niet? Zie de vergelijking met het land Taiwan waarvan sommige landen vinden dat het een Chinese provincie is. Daarnaast zal Abbas nooit zelf de Joodse staat erkennen en Khaled Mashal van Hamas wil helemaal niet over erkenning hebben. Die wil Israel volledig van de kaart vegen en een kalifaat stichten. Een ander nadeel is dat het erkennen van Palestina een schending is van eerdere verdragen die door de EU, en dus ook Nederland, zijn gegarandeerd. Hier komt ook nog bij dat de erkenning van Palestina een verdere juridisering van het conflict betekent. De Palestijnen zullen rechtszaken spannen tegen Israel, denk maar aan het gerechtshof, Israel zal hetzelfde doen tegen de Palestijnen. De Palestijnen zullen een erkenning van hun staat zien als teken dat terreur vruchten afwerpt. Alleen al de schijn wekken dat islamitisch terreur tot resultaat leidt is iets wat het westen koste wat kost moet voorkomen. Kuzu moet daarbij over gaan nadenken dat de Koerden na de erkenning van Palestina hun eigen terreur gaan opvoeren tegen Turkije omdat het kennelijk tegenover de wereld zal helpen voor hun eigen erkenning. Ook na de erkenning zullen de Palestijnen en Israel er nog steeds samen uit moeten komen en zijn de Palestijnse bevolking nog steeds afhankelijk van Israel.

  2.   

   ik zou zeggen informeer jezelf
   https://www.youtube.com/watch?v=iRYZjOuUnlU

  3.   

   Palestina heeft nooit bestaan, kan niet bestaan en zal nooit bestaan. Vooral ook niet omdat het Palestijnse volk niet bestaat.

  4.   

   @Ernst Jordanië is het antwoord..okkooo.
   Jullie antisemieten zijn echt te dom om jullie eigen reet af te vegen..

  5.   

   Dit is Chinese .

 4.   

  Overigens moet denk echt oprotten uit onze cultuur..

  1.   

   DENK maakt al deel uit van onze cultuur, of je wilt of niet!

   Als ik de lijn doorheen moeten autochtone Hollanders maar eens gaan integreren.

   1.   

    Ernst Quispel probeert als Frits Jansen de boel weer op stang te jagen.

    1.   

     Frits is een mongool als een partij rechten heeft
     dan heeft de ander dat ook , capice

   2.   

    Fritsje, leg eens uit wat je eigenlijk bedoelt.
    “Als ik de lijn doorheen moeten autochtone Hollanders maar eens gaan integreren.”

    1.   

     Stanly, Frits Jansen reageert nooit op iemand. Dat hoort bij het personage dat Ernst Quispel geschapen heeft.

     1.   

      @Holland soort svetlana Simons.. ;)

   3.   

    Frits als ik die lijn door trek is het tijd dat jij die bal gaat koppen .

 5.   

  Denk is zeker teleur gesteld dat het nog niet gelukt is om “harten van Israëli’s uit te rukken”, wat de bedoeling ervan was van Hamas.
  Zie filmpje:
  https://likud.nl/2018/04/berichtgeving-gaza-rellen-schiet-tekort/

  1.   

   Likoed is een akelige extreem rechtse organisatie. Aangeraden wordt deze boodschappen te negeren.

   1.   

    Ik leg jou nog liever op de BBQ

    1.   

     @Tomy: Een beproefde methode. Trollen gaan niet in op de inhoud maar betwisten slechts de bron. Kansloos zulke multinickers, van het ergste soort.

  1.   

   Off-topic.

   1.   

    @DolleDries is een beetje incontinent, alstie moet dan moet ie :)

 6.   

  Geen misbruik – ze hebben gewoon gelijk. De Palestijnen opsluiten in een gebied zo groot als de bollenstreek is een schande.
  En dat omdat de Joden na de Tweede Wereldoorlog een eigen staat moesten krijgen. Begrijpelijk, maar wel een pijnlijk voorbeeld dat elke oorlog aanleiding geeft tot fe volgende.

  1.   

   Frits Jansen geeft er blijk van geen enkel historisch besef te hebben. Voor het overige heeft hij ze ook niet op ‘n rijtje.

  2.   

   Wanneer dringt het nu eens door tot dat pindabrein van je dat palestijnen niet bestaan en nooit hebben bestaan!

  3.   

   Frits Jansen@ Het gebied is jammer genoeg namelijk niet groter. Israel met toch al zeven miljoen inwoners is zelfs kleiner dan ons land. Ik vraag me iedere keer af hoe de mensen uit andere landen zo,n Palestijnse staat eigenlijk in hun eigen ogen willen gaan zien? Terug gaan naar de oude grenzen hebben de Palestijnen zelf al verworpen. De naam Israel weer terug veranderen in Palestina betekent dat Hamas samen met Joden moeten gaan leven wat voor hen “not done” is. En Palestijnse vluchtelingen uit andere landen zullen buiten spel gaan geraken omdat zij geen Palestijnse staatsburgers zijn.

  4.   

   Frits Jansen.
   “..En dat omdat de Joden na de Tweede Wereldoorlog een eigen staat moesten krijgen…”

   Of al eerder. Misschien was Madagascar toch niet zo’n slecht idee geweest?

 7.   

  Erkenning Palestijnse Staat 2016 met 5 stemmen verschil verworpen
  Bijna was het er van gekomen, het wachten is op de volgende die een stemming aan vraagt.
  Voor Tegen
  PvdA
  VVD
  SP PVV
  D66 CDA
  GroenLinks ChristenUnie
  Partij voor de Dieren SGP
  Kuzu/Öztürk (Denk) Bontes/Van Klaveren (VNL)
  50Plus en Klein Houwers, Van Vliet, Monasc

  1.   

   Niet erg helder dit. Wie waren er nu voor en wie waren er tegen?

   1.   

    Tja had het leuk op een rijtje gezet, maar helaas.
    Google is groot..

   2.   

    Als Fries is Kong eigenlijk een soort Nederlandse Palestijn.

    1.   

     Wij Friezen hebben al een eigen staat..

     1.   

      Je moet dat brein laten ontdooien teveel kou
      is nooit goed .het kan friezen maar om te eeten
      moet je het laten ontdooien .

    2.   

     HET KAN FRIEZEN HET KAN DOOIEN IK HEB LIEVER EEN DOOIE FRIES LOL

  2.   

   @Kong/Ernst een Palestijnse (islamitische) staat die Israël wil vernietigen

 8.   

  Deze kamervragen van die idiote club DENK totaal negeren en weer overgaan tot de orde van de dag, dat is belangrijker dat dit geneuzel van die k….Turken.

 9.   

  Volgens berichten van het ANHA-nieuwsbureau dwingen het Turkse leger en zijn milities in Afrin Yezidi tot bekering tot de islam.
  Het in Rojava gevestigde persbureau ANHA meldde dat de Turkse strijdkrachten en hun jihadistische milities in Afrin enorme druk uitoefenen op de Yezidische bevolking om zich tot de islam te bekeren. Ingezetenen in de regio Afrin meldden dat Turkse soldaten en milities Yezidi in moskeeën drijven, waardoor ze gedwongen werden het geloof te verkondigen en de vrouwen zich te sluieren.
  Deze praktijken worden naar verluidt aangetroffen in dorpen die voornamelijk worden bewoond door Yezidi in de districten Şera en Cindirês in de dorpen Basûfan, Feqîra, Elî Qîna, Qestel Cindo, Qîbarê, Xezawiye, Birc Ebdalo, Qitmê, Eyn Dara, Tirindê, Sînka, Kefer.
  Deze praktijken doen denken aan de IS-aanpak van 2014 in Şengal (Sinjar) daar werden Yezidi afgeslacht, meisjes en vrouwen ontvoerd, verkocht op slavenmarkten, en aan alle mogelijke onmenselijke behandelingen zoals verkrachting en marteling onderworpen. Tot slot werden ze gedwongen zich tot de islam te bekeren.
  Erdogan had, zoals we al eerder hebben gemeld, de IS en Al Qa’ida-strijder uit Turkse gevangenissen, maar ook uit andere regio’s van Syrië meegebracht ter ondersteuning van zijn invasie van Efrîn.

 10.   

  Hamasleider Haniyeh wil meer Gazaanse demonstranten inzetten aan grens met Israël
  https://brabosh.com/2018/04/10/pqpct-hus/

  1.   

   Waarschijnlijk vrouwen en kinderen..

 11.   

  DENK is het Nederlandse filiaal van de streng islamitische AK partij van Erdogan. Dus geen wonder dat ze tekeer gaan tegen Israël.

 12.   

  Arabische ondersteuning voor Israël in de sociale netwerken

  “De situatie was duidelijk. Hamas wist dat ze door sturen van tienduizenden Palestijnen, die moesten proberen het grenshek te doorbreken, in de media zou scoren tegen Israël, dat geen andere keuze had dan zijn grenzen te verdedigen.

  Maar terwijl een groot deel van de westerse media niet in staat was om tussen de regels door te lezen (of er te drum mee bezig waren in te slaan op Israël), zagen in de Arabische wereld velen de schuld daar waar ze werkelijk ligt, bij Hamas.

  Het cynische misbruik van de burgerbevolking door Hamas had een goed effect op de westerse media, maar wordt in de Arabische wereld al lange tijd veroordeeld, zelfs door diegenen die weinig sympathie voor Israël hebben.”

  http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/33765/language/nl-NL/Default.aspx

  1.   

   Wat zei de Jordaanse Sjeik Ahmad Adwan tegen de Palestijnen ook alweer? “Ik zeg tegen hen die de Koran vervormen: Waar halen jullie de naam Palestina vandaan, leugenaars, jullie vervloekten. Jullie vraag naar het land van Israel is een leugen en het vormt een aanval op de koran, op de Joden en hun land”. Hij noemde de Palestijnen ook nog de moordenaars van kinderen, ouderen en vrouwen door ze te gebruiken als menselijke schilden. Hij rapporteerde daarmee dezelfde tactiek wat de Palestijnen deden tegen het Jordaanse leger in de jaren zeventig. “Dit is hun gewoonte, hun wreedheid, hun harten zijn van stenen en zij liegen tegen de publieke opinie om hun steun te krijgen”. Best een plezierig volkje die Palestijnen volgens deze Jordanier.

   1.   

    Tja van urk en we hebben een minister die dat allemaal omdraaid .

 13.   

  Is Kuzu zich bewust dat de bron van al het geweld ontstaat door hetzelfde boek als wat hij leest? Zijn leider ook met man en macht hetzelfde boek op te dringen in de veroverende gebieden in Syrie. Wij wel moeten accepteren dat moskeeën hier geplaatst en gefinancierd worden door Islamitische landen maar ondertussen in dezelfde landen er geen kerken en synagogen worden geaccepteerd, zo ook in Turkye. Dat integratie tussen Islamieten en niet-islamieten niet zullen plaatsvinden.

 14.   

  Geen aandacht aan deze partij geven is fout .
  Denk je hebt geen recht hier in Nederland een partij te runnen
  F*ck of en praat nog een keer als Nederlanders in de
  regering in turkistan mogen plaats nemen niet ? rot op lul .

 15.   

  De cencuur pado is op DDS

 16.   

  Misbruik wordt gemaakt, of, er wordt misbruik gemaakt.
  De volgorde heeft net een iets, ander effect!

  Petra Hermans

 17.   

  is DENK hier dan wel van gewis: https://brabosh.com/2018/04/11/pqpct-hv3/

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!