DENK Schiedam doet huiliehuilie omdat ze niet mogen meeformeren: “Vooroordelen en onderbuikgevoelens!”

DENK mag dan wel op twaalf plaatsen in Nederland gemeenteraadszetels gesprokkeld hebben, maar dat betekent natuurlijk niet dat de radicale Nederturken ook overal daadwerkelijk aan de knoppen mogen zitten. Zelfs niet in Schiedam, waar ze 4 zetels haalden. En dat levert natuurlijk krokodillentraantjes op bij de fractievoorzitter van DENK, die sprak van ‘onderbuikgevoelens’. Yeah, right

De druiven zijn zuur bij DENK Schiedam. Hadden ze nog zo aardig gescoord bij de gemeenteraadsverkiezingen, en haalden ze 4 zetels waarmee ze de tweede partij van de stad werden, en dan nu: een volkomen koude douche. Ze mogen niet meeregeren en zijn niet uitgenodigd voor de formatiebesprekingen. De reden waarom is natuurlijk glashelder: DENK is een autoritaire terreurpartij die heult met dictaturen in het Midden-Oosten. Zaken als vrouwonvriendelijkheid, homofobie en antisemitisme worden allemaal op de één of andere manier ondersteund (check, check, check) en zelfs de Armeense genocide wordt erbijgesleept om stemmen te winnen.

Logisch dan ook dat de VVD Schiedam – de nummer 1 in die gemeente – DENK onmiddellijk uitsluit van een nieuw te vormen college van burgemeester en wethouders. De partij is namelijk gewoonweg te griezelig. De Schiedamse VVD-leider Ad Mostert legt dat helder en duidelijk uit:

“„Het beeld bij ons is dat ze een verlengstuk zijn van de nationale tak, die de beginselen van de Nederlandse rechtstaat over gelijkheid van man en vrouw, gelijkwaardigheid van religies en seksualiteit niet voldoende onderschrijft.” Die „verwarring” is volgens Mostert versterkt omdat de landelijke partijleider Tunahan Kuzu meeschreef aan het voorwoord van het Schiedamse verkiezingsprogramma van Denk. Ook de „onervarenheid” van Denk was reden niet met ze te willen praten, zegt Mostert.”

Dat zijn allemaal feiten, natuurlijk. Zie de linkjes bovenaan nog een keer als je het niet gelooft. Maar bij DENK Schiedam doen ze net alsof Tunahan Kuzu eigenlijk een soort verlichte progressief is die zich nóóit met duistere zaken zou inlaten (kuch), en dat alle verwijten eigenlijk “vooroordelen en onderbuikgevoelens” zijn. De plaatselijke DENK-voorman Mahmut Erdem (ook al zo’n onbetrouwbare ex-PvdA’er) huilt er tranen met tuiten over:

“Onzinnige redenen, vindt Mahmut Erdem, de Schiedamse lijsttrekker van Denk. „Wat is hun bewijs dat wij die grondbeginselen van gelijkwaardigheid niet zouden steunen? Wij komen als partij juist het meest op voor mensen die zich gediscrimineerd voelen!” Zo wordt een groot deel van Schiedam buitengesloten van het lokaal bestuur. „Op grond van niet meer dan vooroordelen en onderbuikgevoelens.””

Haha. Het is dat Schiedam al aan de Nieuwe Maas ligt. Want anders zou je de plaatselijke DENK-fractie op het hart willen drukken: cry me a river!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Gerlos

  DENK jullie kunnen goed in ISTANBOEL gaan mee regeren daar horen jullie thuis in jullie Turkse thuisland.

 2. buitenbeentje

  Erdogan heeft deze week alle Turken in den vreemde opdracht gegeven “hun politieke invloed uit te breiden en “hun gebedsoproep” trouw te zijn”. “Neem persoonlijk taken in politieke partijen en politieke mechanismes op je”, appelleerde Erdogan dinsdag „aan mijn burgers in Europa“. (raar dat dit in NL nergens te lezen is). Dus is het minstens rassies dat ze dat van die Nederlanders niet mogen.

  http://www.krone.at/1690923

 3. Svetlana

  Dit is RACISME! Het is AFSCHUWELIJK dat DENK uitgesloten wordt. Het is de meest tolerante partij in de tweede kamer, de meest liefdevolle partij, de meest intelligente partij en erg belangrijk ook, het is geen WITTE partij, het is geen JOODSE partij en het is een partij waar mijn turkse bakker op stemt. REDEN GENOEG OM ZE TE STEUNEN

 4. Svetlana

  DIT IS HIER PUUR RACISME EN DISCRIMINATIE! DE ANDERE PARTIJLEIDERS ZOUDEN OPGESLOTEN MOETEN WORDEN VOOR HET UITSLUITEN VAN DENK!

  1. Vit

   Ze verdienen een lintje voor het uitsluiten van moslims, wat moet je met dat a-snuggere volk.

   1. Pit

    @Vit: Jij en ik weten dat deze verdwaasde een multinick productie is van W i m.

    1. Ernst Quispel

     Nee, domme paranoïde sukkel, ik plaats hier uitsluitend bijdragen onder de naam Quispel.

   2. Vit

    @Pit
    Volgens mij is die halve tamme pisnijdig.

    1. Pit

     @Vit: Logisch, multinickers hebben een hekel aan de waarheid, het is hun grootste vijand.

     1. Guus Geluk

      Trol Pit,

      Dat weet u uit ervaring.

  2. oeioeivogel

   Wat een SCHREEUWLELIJK, die Svetlana.

   1. Ernst Quispel

    Ja, dit slaat nergens op.

    1. Archetype01

     post het dan ook niet ;D

 5. Knopper

  Ja eerst dat zooitje binnenhalen in verregaande maten zelfs zover dat ze voet krijgen binnen ons mooie politieke stelsel ja dan denk ik gaan we nog door met de islamisering zullen we dan nu es eindelijk een letterlijke grens gaan sluiten of wachten we tot uitsluiten niet meer mogelijk is en die dwaze geflopte multi cultuur toegeven , of zijn sommige daar te trots voor , het is een verloren zaak , GA Dat nu eindelijk toegeven

 6. Meester Kong

  Doe maar huilie huilie met de PVV.
  Oh wacht, die Kuzu is toch wel een betere partijleider als Geert.

  1. Frits Jansen

   Inderdaad. Geert heeft een dubbele agenda. Eigenlijk heeft hij niets tegen de islam maar vindt hij het wel een lekker breekijzer richting de macht.

   Kuzu is een volkomen oprechte Turkenkeider. Of die in de Kamer thuis hoort is een andere vraag.

   1. robroy

    eerlijk kun jij niet stoppen met ademhalen ??? doe ons hier een plezier

 7. Knopper

  Ja svetje wen er maar aan die achterlijke zandbak cultuur krijgt nooit voet in onze vruchtbare westerse grond , stoffig figuur wendt je tot je vriend allahu akbar , dan weet je waarom stofnest , laat je n..ken door hem en je gebroed branden in de hel

  1. Ernst Quispel

   “die achterlijke zandbak cultuur krijgt nooit voet in onze vruchtbare westerse grond”

   Dat denk ik ook. Dat gewauwel over islamisering is ook totale onzin.

 8. Frits Jansen

  Op de woorden “huilie huiiie” berust het auteursrecht van andere relschoppers.

 9. Knopper

  Svetje ga dan samen met denk naar huis , laat je stem gelden en je komt vast onbelemmerd in de politiek , gelukkig fijn in je eigen land gehoord worden , ik voel ook dat dat ik in mijn land niet gehoord word , zo frustrerend dat ik islam moet tolereren tot in mijn parlement , domme k.t

 10. Ali Yas

  “Wij komen als partij juist het meest op voor mensen die zich gediscrimineerd voelen!”

  Meneer Erdem bedoelt dat hij nepotisme zal bedrijven.

 11. Knopper

  Svetje wat denkt Allah over je verleden als prostituee ,!?

  1. Original NL

   Dat vindt allah prima zolang dr beentjes maar richting mekka wijzen!

 12. CheikhRedo

  Er staan wel wat onjuistheden in je artikel Tim! DENK is helemaal niet vrouwonvriendelijk. Ze hadden veel vrouwen op de kieslijst staan in de laatste gemeente raadsverkiezing. Ten tweede is DENK absoluut niet tegen homo’s. Dit heeft Kuzu uitgesproken en hij is voor het gelijkheids beginsel. Lees het partijprogramma erop na.
  Toch je iets beter inlezen Tim voordat je wT opschrijft!

  1. Vit

   Ja, in taqiyya zijn moslims zeer bedreven.

 13. CheikhRedo

  Zou de redactie AUB Knopper en de zijne willen verwijderen? dat beledigen en schelden draagt niet bij aan een discussie.

 14. CheikhRedo

  Schelden is een teken van onvermogen!

  1. Vit

   Inderdaad, ik kan me nog vaag herinneren dat jij iemand voor idioot uitschold, niet dat diegene er iets behalve de herinnering van heeft over gehouden, ik dacht nog die is suf geluld.

   1. Vit

    Over de zeik zeg maar.

 15. Knopper

  @sjiekepedo , is svetje soms minderjarig en ben jij lid van de ideologie de islam of Martijn , verneem graag je beweegredenen om welk aspect van deze doodseskaders ten opzichte andersgelovigen te willen verdedigen, en svetje was een prostituee en dat is geen scheldwoord alleen binnen haar kringen genoeg om gestenigd te worden

 16. John.v.U

  huilebalken zijn het hebben ze niet een vrouw gepasseerd op hun lijst?
  het is schorem dat je moet bestrijden en mijden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.