Dikke pech voor Hamas-lover Tunahan Kuzu! Minister Blok weigert om ‘Palestijnse Staat’ te erkennen

DENK-leider Tunahan Kuzu staat met lege handen. Zijn gedroomde Palestijnse staat zal er voorlopig niet mede dankzij Nederland gaan komen. Dat bevestigt minister Blok in zijn antwoord op Kamervragen die de ondersteuner van Palestijns terrorisme indiende.

Sinds Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk zich afsplitsten van de PvdA hebben ze verschillende cynische methodes gehanteerd om te zorgen dat islamitische Nederlanders hen zouden steunen. Haat tegen Israël aanwakkeren, was daar bijna een vanzelfsprekend onderdeel van. Nu terreurorganisatie Hamas bezig is met gewelddadige rellen bij de grens met Israël, vond Kuzu het weer eens tijd om zijn antisemiti… sorry, ik bedoel antizionistische veren op te plakken.

En dus vroeg de DENK-voorman minister Blok nogmaals om een Palestijnse staat te erkennen. Ondanks dat Palestijnen momenteel totaal niet laten zien die op een levensvatbare wijze te kunnen runnen, moest Nederland maar eens “Palestina” erkennen.

Gelukkig ging minister Blok daar niet in mee. Hij antwoordde Kuzu vandaag:

Deelt u de mening dat het voor de de-escalatie van de spanningen en het creëren van een gelijkwaardige situatie tussen Israël en Palestina van groot belang is dat de Nederlandse regering de Palestijnse staat erkent? Zo nee, waarom niet?

Nee. De enige duurzame oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict is volgens het kabinet de twee-statenoplossing, gebaseerd op de grenzen van 1967, tenzij de partijen daar onderling andere afspraken over maken. Zoals in het Regeerakkoord vermeld staat is dat een onafhankelijke, democratische en levensvatbare Palestijnse staat naast een veilig en internationaal erkend Israël.

Het moment dat er een onderhandelde tweestatenoplossing is, en daarmee sprake van een door Israël erkende Palestijnse staat en erkenning van Israel door de Arabische landen, is volgens het kabinet het moment om over te gaan tot erkenning van een Palestijnse staat.”

En dus heeft Kuzu lekker pech – hij gaat geen Palestijns triomf mogen vieren. Sterker nog; Kuzu mag weer een ander volk uitzoeken om in te zetten voor z’n cynische permanente verkiezingscampagne. Jammerdebammer, Tunahan!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Frits Jansen

  Je hoeft geen extremist te zijn om te begrijpen dat het Palestijnse volk het moeilijk heeft met Israël, en dat een twee-staten-oplossing zo gek nog niet is.
  Dat je je bedenkingen hebt betekent nog niet dat je een antisemiet bent. Of omgekeerd mag Israël kritiek niet de kop indrukken door mensen te chanteren met het idee dat je antisemiet bent als je kritiek hebt op Israël.

  1. chicamo1

   Je vergeet de voortdurende Hamas agressie jegens Israël. Je moet je eens verdiepen in de geschiedenis van de koran en het ontstaan van de haatverzen. In Israël leven moslims e Joden zonder problemen naast elkaar en wordt alles aangedikt door de media.

 2. Pedrito

  Wat de overeenkomst is tussen een groep ezels en de Tweede Kamerleden van DENK ? Nou ze kunnen beiden alleen maar balken !

 3. springmaarachterop

  De zich palestijn noemende zandnegers hadden toch al een eigen staat genoemd Jordanië?

  1. van Urk

   Israel is toch al een schitterende staat? Een staat met zelfs de hoogste levensstandaard in het midden-oosten. De Palestijnen die buiten de grenzen van Israel wonen hebben gewoon de fout gemaakt dat zij in vergelijking met andere bevolkingsgroepen christenen (Armeniers, Arabieren etc.), moslims (Israelische Palestijnen), Druzen, bedoeienen etc. niet wilden integreren als Israelische staatsburger tijdens de benoeming van de Joodse staat. Nu worden zij geregeerd door twee strijdende regeringspartijen op twee verschillende knollenvelden die hen volproppen met Jodenhaat en als kanonsvlees worden ingezet tegen Israelische tanks. Nou als ik zou kiezen ging ik asiel aanvragen in Israel i.p.v. een Palestijnse luchtballon achterna lopen.

 4. Ni28

  Zolang de Arabieren Israël niet erkennen geen Palestijnse staat. Die bestaat bovendien ook helemaal niet en is er nooit geweest. Er is nu alleen een Judenrein gebied in Gaza en zo zouden de Palestijnen hele gebied van Israël willen zien. De wensdroom van alle Arabieren trouwens.

 5. fenderbender

  Wat hier de zigeuners en roma zijn, zijn de palestijnen in de arabische wereld, het uitschot waar niemand mee te maken wil hebben.
  Niemand in de arabische wereld bekommert zich om hen, dat is de cultuur.
  Dat Kuzu zich dan gaat bekommeren om hun zal zijn omdat hij turk is, en geen arabier. Beetje dom.
  Als de arabische wereld achter de palestijnen zouden staan, was het jodenprobleem aldaar allang opgelost.

 6. henk vintage

  De hele Arabische wereld is bang voor Israel en kan het door U benoemde zogenaamde Joden probleem niet oplossen.

 7. Floris

  De palestijnse leiders willen helemaal geen vrede. Het westerse geld stroomt binnen en daar zijn ze allemaal schathemeltje rijk van geworden. Het is een verdienmodel.

 8. Likoednl

  Aangezien de Palestijnen de tweestatenoplossing stelselmatig afwijzen sinds 1937 (toen die voor het eerst werd voorgesteld) kunnen wij daar nog lang op wachten.

  1. van Urk

   Het enige plan dat zou werken is het plan van Naftali Bennet.

 9. Babaji538

  Van zulthoofden als ‘Omroep Brabant’ kan een fatsoenlijk
  mens niets anders verwachten, om geen enkele verwachting
  te koesteren.
  Het verkrachten van kinderen, zo onder de gordel van 9 tot 11,
  is gewetenloos, harteloos, zielloos, mocht ik aldaar
  in de omgeving ervaren.
  Eindeloos.

  Petra Hermans

 10. Gerlos

  Ach die lieverds van de Turkse dictator club Erdogang heeft weer nul op hun idiote vraag gehad, hebben deze malloten eigenlijk wel eens iets bereikt in ONZE kamer. Kan mij niets herinneren.

 11. Svetlana

  HAMAS HAMAS…..

  Een organisatie waar ik kippenvel van krijg. Dit zijn de helden van onze samenleving. Ze strijden voor MEER ISLAM in de samenleving. Meer Islam betekent meer turkse bakkers. Ik ben vanmidag weer geweest met mijn kinderen en we zaten heerlijk te smullen van de heerlijke broodjes en shoarma

 12. falschirmjager

  Die achterlijke ellendige Rutte stopt de betalingen aan de moordadige Palestijnen niet.Hoelang duurd het nog voordat hij vertrekt naar Brussel ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.