Donald Trump gaat 4000 militairen naar de grens met Mexico sturen tegen migratie

Geen categorieapr 06 2018, 16:00
Donald Trump en de Mexicanen, het blijft een lastige combinatie. Nadat Trump in de verkiezingen heeft beloofd iets tegen de illegale immigratie vanuit Mexico te doen, is de toon van Trump niet gematigd. Hij bouwt een muur aan de grens en heeft nu ook beloofd om 4000 militairen naar de grens te sturen.

President Trump is van plan om tussen de 2000 en 4000 militairen van de Nationale Garde naar de grens met Mexico te sturen. Afgelopen week zei hij al in het Witte Huis dat hij militairen naar de grens stuurt zolang zijn gedroomde muur daar niet staat.

Aan boord van de Air Force One noemde Trump tijdens een binnenlandse vlucht voor het eerst aantallen. Hij is van plan ze daar te houden tot een "groot gedeelte van de muur is gebouwd".

Met deze maatregel heeft hij de woede van de Mexicanen over zich heen geroepen. De Mexicaanse president, Enrique Peña, heeft zich al erg negatief over de plannen uitgelaten en wil zelfs de samenwerking met de Amerikanen beëindigen in de strijd tegen illegale immigratie. Hoe hij dat denkt dat dat een goed idee is, is nog maar de vraag, maar het zet wel de verhoudingen op scherp.
In Mexico wordt er campagne gevoerd met betrekking tot de presidentsverkiezingen, dus dit onderwerp zal een belangrijk onderdeel worden van de race naar het presidentschap. Zo botsen de buurlanden steeds meer op elkaar en zullen ze elkaar gaan overbieden als het gaat om ‘sterk leiderschap’. Twee kinderen die machogedrag vertonen om te kijken wie de sterkste is. Hier komen alleen verliezers uit, geen winnaars. Een waardeloze strategie tegen een serieus probleem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten