Eindelijk: na 35 jaar komt ABBA met nieuwe muziek, hoezee!

Geen categorieapr 27 2018, 17:00
Dancing Queen, Waterloo, u kent de nummers wel. Elk Songfestival denkt u er aan, in de foute uren op de radio, of tijdens de Top 2000. Iedereen houdt ervan en we zingen allemaal mee als het kan: ABBA. Gelukkig komen ze nu, na 35 jaar, met nieuwe muziek. Ongelooflijk, maar het is echt waar. Ze hadden eerst bezworen geen nieuwe muziek meer te maken, maar misschien heeft de nostalgie hen ook overgenomen.

,We voelden allemaal dat het na 35 jaar leuk zou zijn om weer samen te werken en muziek op te nemen”, laat de popgroep zich optekenen in een mededeling. “We hebben al twee nummers opgenomen.” ABBA is een van de meest succesvolle bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal).

Een van de twee nummers die zij uitbrengen heet I Still Have Faith In You. De single wordt, door de digitale ABBA-leden ten gehore gebracht in een televisiespecial van NBC en BBC. De uitzending daarvan is gepland voor december. ,,We mogen dan wel op leeftijd zijn, het liedje is nieuw. En het voelt goed”, aldus het viertal.

Ze gaan volgend jaar al op wereldtournee en dan zullen ze optreden in de vorm van holograms. Blijkbaar vinden ze hun huidige uiterlijk en de sfeer dat het meebrengt niet goed genoeg, of passend genoeg voor de optredens. Mij maakt het niet uit, maar uiteindelijk is het ook wel heel erg leuk om weer terug te keren naar precies dezelfde sfeer van de jaren '70.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten