Elsevier: de top-5 meest omstreden moskeeën in Nederland op een rijtje

De afgelopen tijd is het duidelijk geworden dat er genoeg moskeeën zijn die financiering ontvangen van slechte organisaties of personen. Alhoewel die moskeeën het natuurlijk zullen ontkennen, is er genoeg bewijs om op zijn minst erg argwanend te zijn. De feiten spreken hen tegen en daardoor zullen er binnenkort maatregelen genomen moeten worden.

 1. De AlFitrah moskee in Utrecht. De salafistische organisatie kocht in oktober 2017 haar eigen pand in Utrecht voor 1,7 miljoen euro van een onbekende geldschieter. Dat gebeurde na een langslepend conflict over huurachterstand dat AlFitrah en pandeigenaar No Staples via de rechter uitvochten.
 2. De Al Houda-moskee in Geleen. Kwam in november 2017 in het nieuws na de arrestatie van de voorzitter en de secretaris van de moskee. Moskeesecretaris Laarbi A. wordt verdacht van witwassen, deelname aan een criminele organisatie met terroristisch oogmerk, ronselen voor de gewapende strijd en financiering van terreur.
 3. Al-Ummah-moskee in Amsterdam. Deze moskee kwam in november 2016 in het nieuws door een geweldsincident waarbij een bejaarde moslim tegen de grond werd gewerkt. Het werd gezien als een bewijs voor de machtsstrijd binnen de moskee: salafistische jongeren zouden het bestuur over willen nemen van de oudere gematigde garde.
 4. Sichting Qanitoen in Den Haag. Nadat Fawaz Jneid in 2016 de Haagse As-Soennah-moskee werd uitgezet omdat hij daar illegale shariahuwelijken sloot, besloot hij zijn eigen moskee te stichten in de Hofstad. Onder de dekmantel van een islamitische boekhandel met de naam stichting Qanitoen hield hij illegale gebedsdiensten.
 5. Al Fath moskee in Dordrecht. Ook in deze moskee zou haatdragend zijn gepredikt door salafistische gastimams. Die zouden hebben gezegd dat vrouwen ondergeschikt moeten zijn aan hun man en dat strijders en terroristen van Islamitische Staat zouden moeten worden geëerd als strijders voor het ware geloof.

Voor meer weetjes en schunnige informatie over de moskeeën kunt u naar de site van Elsevier gaan. Deze korte beschrijvingen geven al goed weer waar we mee te maken hebben in Nederland. Hoe kunnen we dit oplossen zonder dat er moskeeën ondergrond gaan? Toegegeven, esthetisch vind ik ze niet, maar zou er überhaupt een reden moeten zijn om de moskeeën allemaal te sluiten, zoals Geert Wilders het wil? Zullen deze gebedshuizen dan niet ‘ondergrond’ gaan? In (buurt)huizen of weet ik veel waar?

Nu staan deze huizen (gedeeltelijk) nog in de openbare ruimte. Ze zijn nu nog te zien en er valt nu nog met goede informatie te komen wat er binnen gebeurt. We moeten onszelf afvragen of geforceerd sluiten wel gaat helpen. Er moeten maatregelen komen, zeker, maar de balans is belangrijk met het oog op wat de gevolgen kunnen zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Vit

  Natuurlijk ontkennen die moskeeën dat, taqiyya je kent dat, gelukkig zijn er westerse inlichtingen diensten die met feiten komen, ze zullen zich nu wel slachtoffer voelen als gebruikelijk.

  1. Pit

   @Vit: Kun jij mij een paar voorbeelden noemen van voordelen van islam? Ach weet je wat, doe er maar eentje.

   1. Vit

    Zelfs eentje gaat me niet lukken, sorry voor mijn onwetendheid.

    1. Pit

     @Vit: Misschien iemand van het snottrollenkorps?

     1. Vit

      Die zullen hooguit opmerken dat het christendom ook geen voordelen biedt, het jamaar zij je kent dat.

 2. Pit

  @Vit: Eens kijken hoelang het duurt voor het geweld van de islampleitbezorging losbarst.

  1. Vit

   Ik ben bij 9 bij aftellen.

   1. Guus Geluk

    Vit,

    De islampleitbezorging zit in Pits hoofd.

   2. Vit

    Ik ben allang bij ‘0’, waar blijft ie nou? Hmm waarschijnlijk kei druk met zijn bejaarden huisvesting.

 3. Babaji538

  De islam staat voor compassie, vrede, liefde,
  begrip, saamhorigheid, verlichting en eenheid.

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: En Mark Rutte staat voor betrouwbaarheid, eerlijkheid, integriteit en oprechtheid.

   1. Vit

    Zeg er even bij dat het een gebbetje is, anders denkt ons aller halve tamme dat je het meent.

    1. Pit

     @Vit: Ik reageer nooit op W i m p i e, dat weet je toch? 😉

  2. Ni28

   onder een voorwaarde: dat je volledig meedoet.

 4. Ritter

  Het fundamentele probleem is en blijft de islam………………………omdat de islam niet compatibel is met ons westers waarden/normen systeem en westerse levenswijze.

  De ene keer zijn het moskeeën die anti westerse retoriek uiten; een andere keer weer vrouwenbesnijdenissen en kinderhuwelijken; dan weer zijn het weer jihadisten en salafisten en een andere keer zijn het weer Sharia rechtbanken voor burgerlijke recht zoals in Engeland.

  Kortom, het is iedere dag wel iets met de islam.

  1. Vit

   Zo’n 40 jaar geleden had ik er nog niet van gehoord en nu dagelijks, fucking hell!

   1. Pit

    @Vit: Dat klopt!

    Islam is progressief nooit passief. Het wordt dus altijd meer nooit minder, tenzij je daar actief tegen op treedt en het benoemd tot wat het is, namelijk een totalitaire veroveringsideologie die bovendien oorlogszuchtig is en aan het westen de oorlog (dar al-harb) heeft verklaard.

    De feiten:

    – in 1955 werd de eerste moskee in Nederland geopend
    – in 2018 staan er meer dan 450
    – in 2018 zijn er zo’n 1.000.000 moslims in Nederland
    – in landen waar islam heerst daar heerst dood en onderwerping

    1. Vit

     Voor mijn zoon vrees ik het ergste, voor mijzelf hoop ik het niet meer mee te maken dat Nederland volledig geïslamiseerd is.

   2. Ritter

    Vit

    Inderdaad.

    In mijn jeugd speelde de islam totaal geen rol en je hoorde er haast nooit wat over. Nederland wat toen nog gewoon Nederland met Nederlandse problemen.

    Met de massa immigratie uit de islamitische landen zijn de problemen (mee) gekomen.

    Deze immigranten hebben hun islam (en bijbehorende gebruiken en islamitische levenswijze) meegenomen naar Europa en hielden er aan vast. Net zoals de huidige migranten (die onder het mom van “vluchteling” naar Europa migreren) .

    Nu de aantallen moslims toeneemt ( en die dus vasthouden aan de islamitische levenswijze en gebruiken) ontstaan er steeds meer “botsingen” op verschillende vlakken met de westerse normen/waarden en westerse levenswijze.

    Kortom, islam is niet compatibel met de westerse levenswijze. En dat leid steeds meer tot conflicten.

  2. springmaarachterop

   Gewoon plat bulldozeren en het probleem is opgelost, gaan zij ondergronds een razzia erop af en deporteren die hap, het is zo simpel als men maar ruggengraat toont.

 5. Ritter

  Het feit dat er veel animo is onder moslims voor deze “haat predikers” betekend dat er veel steun is voor de (anti-westerse) ideeën van deze ‘haat predikers”.

  Men kan daarom terecht spreken van een (islamitische) vijfde colonne gezien de antiwesterse ideeën van deze predikers en de aanhang die daarnaar luistert.

 6. Ritter

  Gemeentelijke moskeepolitiek rond As-Soennah Moskee is totaal mislukt

  “Van Aartsen wilde in de afgelopen jaren niet waarnemen dat de boodschappen van As-Soennah in wezen weinig verschillen van die van de vermaledijde sjeik Fawaz. Inmiddels is Van Aartsen waarnemend burgemeester van Amsterdam, maar tegen NRC Handelsblad bleef hij volhouden dat As-Soennah “een positieve bijdrage” levert.

  Op bezoek bij Nieuwsuur reageerde opvolger en partijgenote Pauline Krikke “geschokt” op de onthullingen. Ze had de As-Soennah-plannen voor de vestiging van een koranschool gedwarsboomd. Krikke bleef echter de samenwerking met deze moskee en het subsidiëren van shariapatrouilles verdedigen. Kennelijk kost het heel veel moeite om te concluderen dat het bedrijven van gemeentelijke moskeepolitiek – “Fawaz eruit, As-Soennah erin” – in Den Haag volkomen is mislukt.

  De Haagse burgemeester straalt weinig daadkracht uit. Maar ronduit ernstig is de situatie in Amsterdam. In afwachting van de benoeming van een nieuwe burgemeester is de hoofdstad van Nederland overgeleverd aan de grillen van de totale flapdrol Jozias van Aartsen. “

  http://www.carelbrendel.nl/2018/04/29/gemeentelijke-moskeepolitiek-rond-as-soennah-moskee-is-totaal-mislukt/

 7. RevBallRoom1

  En wanneer worden de synagoges onderzocht?

 8. Ni28

  Helaas hebben wij nog Links die voor zal zorgen dat alles bij het oude blijft. Islamisering gaat door en vooralsnog door eigen schuld. Alleen de Visegrad landen blijven nog schoon maar dat is voor de EU een strafbare feit. Last van teveel domkoppen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.