Feyenoord-supporters lieten zich gisteren weer kennen: "Liedjes over Hamas, ElAl-vliegtuigen, gas, Jodenzwijnen"

Geen categorieapr 23 2018, 11:00
"Wat een kutpubliek."
Barry Smit heeft het vandaag helemaal gehad met Feyenoord-supporters. De reden? Toen de Rotterdammers gisteren tegen AZ speelden zongen Feyenoord-supporters continu antisemitische liedjes. Over Hamas. Over ElAl-vliegtuigen. Over gas. Over Ed van Thijn 'Jodenzwijn.' En ga zo maar door.
https://twitter.com/peterkwint/status/988303759263625216
Feyenoord is zogenaamd een "volksclub," maar dat is natuurlijk je reinste onzin. Het is een tokkieclub. En de gemiddelde Nederlander is toch echt geen tokkie. Misschien ook weer niet de meest ontwikkelende mens op aarde, I give you that, maar een antisemitische tokkie is van een héél andere orde. Eentje die vooral gevonden wordt onder Feyenoord-'supporters.'
Kortom, Feyenoord is geen "volksclub." Het is een club van, voor en door antisemitische, antisociale tokkies die geen gelegenheid voorbij laten gaan om hun jodenhaat ten toon te spreiden.
De vraag is nu: wanneer doet de KNVB hier eindelijk iets aan? Dat de leiding van Feyenoord dit totaal niet interessant vindt is onderhand wel bekend. Maar waarom doet de KNVB niets? Het is totaal onacceptabel wangedrag, maar de voetbalautoriteiten staan erbij en kijken ernaar. Pak die supporters maar aan, en als dat niet kan omdat het te wijd verspreid is, straf hun club dan maar. Geen publiek meer bij wedstrijden. Massale boetes. En ga zo maar door.
Tenslotte, dit is puur racisme. Antisemitisme. Dit soort spreekkoren zijn in strijd met de wet. Als jij of ik de teksten die Feyenoorders zingen op Twitter zouden gooien -- met instemming -- zouden we in no time een aanklacht voor de kiezen krijgen. Waarom doet het OM dat niet? Er staan overal camera's. Combineer dat met de informatie van Feyenoord over seizoenkaarthouders en voila, je kunt horden 'supporters' gewoon vervolgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten