Gaan we weer! Oud-wielrenner Lieuwe Westra geeft gebruik cortisonen toe

Geen categorieapr 29 2018, 16:00
Maar, beweert hij: daar was niets illegaals aan.
Oud-wielrenner Lieuwe Westra is ongetwijfeld weleens gelukkiger geweest. Hij heeft namelijk toegegeven dat hij middelen heeft gebruikt op een manier waarop die niet bedoeld waren.
"Naar aanleiding van de ophef van zaterdagochtend over mijn vermeende dopinggebruik," laat Westra weten op Twitter, "wil ik graag via deze weg reageren. Ja, het klopt dat ik tijdens mijn carriere cortisonen in mijn lijf heb gespoten met een al dan niet vals verkregen medische attesten. Ja, het klopt dat ik pufjes van luchtwegenverwijderaars heb genomen terwijl ik geen astmatische klachten heb en het klopt dat allerlei soorten van sterke pijnstillers heb gebruikt."
Je zou zeggen: dat is duidelijk. Meneer heeft heerlijk aan doping gezeten. Eerlijk van hem dat hij dat nu toegeeft (hoewel hij dat natuurlijk al veel eerder had kunnen en moeten doen).
Maar dan komt het. Meteen daarna beweert Westra namelijk dat hij niets verkeerd heeft gedaan.
"Maar ik heb nooit epo gebruikt, heb nooit bloedzakken genomen," schrijft hij. "Alle middelen die ik heb gebruikt waren naar mijn mening legaal. Ik kreeg medische attesten voor de cortisonen en ook van de pufjes wisten mijn artsen af. Ik ben nooit betrapt en heb naar mijn mening dus nooit doping gebruikt."
Wait, what?
https://twitter.com/lieuwewestra/status/990186982474121216
Dan ben je de weg dus écht kwijt. Je kunt niet én toegeven dat je attesten op illegale wijze hebt gekregen zodat je cortisonen kon gebruiken en tegelijkertijd beweren dat je niets illegaals gedaan hebt. Cortisonen gebruiken onder valse voorwendselen is niet toegestaan. Punt.
Hoe dan ook, het bewijst maar weer dat de wielrennerij jarenlang een dopingsport pur sang was... en dat het ongelooflijk hypocriet is dat Lance Armstrong uiteindelijk het kind van de rekening werd; dat hij degene was die al zijn Tour-overwinningen moest inleveren en zelfs sponsoren moet terugbetalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten