Geert Wilders klaagt over hoeveelheid hoofddoekjes in supermarkt: “Nog even en Nederland is de Gazastrook!”

De partijleider van de PVV heeft geen goed woord over voor de vestigingen van Albert Heijn, Jumbo, Dirk, Hoogvliet en al die andere supermarktketens in ons land. Wilders vindt dat er teveel vrouwen met hoofddoekjes rondlopen, en laat dat op social media ook merken.

wilderssupermarkt

In een tweet met niet meer dan vier woorden heeft PVV-leider Wilders zich opnieuw uitgesproken tegen de islamisering van Nederland. Hij toont een foto waarop zes islamitische vrouwen staan afgebeeld. Eén daarvan zit in een Albert Heijn-uniform achter de kassa, en de rest legt hun spullen op de lopende band of is de tas aan het inpakken. Waar de foto gemaakt is, is niet duidelijk. Bovendien zijn de gezichten van de vrouwen in kwestie onherkenbaar gemaakt.

Een duidelijke expliciete boodschap krijgt de tweet van Wilders niet mee. Hij schrijft alleen in het Nederlands en het Engels dat dit is hoe supermarkten er anno 2018 uitzien. Het is kennelijk een stil protest tegen de islamisering van Nederland, waartegen Wilders en zijn partij al jaren ageren.

In een tweede tweet is Wilders explicieter. Hier hekelt de oppositieleider het feit dat in 2009 Rotterdamse moslima’s bij het stadhuis kwamen bidden voor de Palestijnse slachtoffers die vielen bij schermutselingen tussen Israël en terreurbeweging Hamas:

gazastrookmoslimgebed-wilders

“Nog even en Nederland ís de Gazastrook,” aldus de PVV-leider. De hashtag maakt vervolgens duidelijk wat de intentie is: #stopislam. Een hele godsdienst moet dus een halt worden toegeroepen. Eén ding moge dus duidelijk zijn: Geert Wilders is niet van plan zijn retoriek te matigen. Hij zal blijven strijden tegen de islamisering, op elke manier die binnen zijn macht ligt.

Maar of we als samenleving nu echt iets opschieten met dit soort opruiende berichten op social media? Dat kan je je natuurlijk ten zeerste afvragen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Ni28

  Heeft AH ook al vestigingen in het Midden Oosten? Hoewel, wat is het verschil nog? Er wordt nog niet geknokt.

 2. RobertMarsman

  Allah Hein

 3. sjun

  Er is natuurlijk een reden dat een witte vlucht van de stad naar rurale gebieden is ingezet. Naast een hoger onderwijsniveau voor de kinderen, lagere parkeer- en huisvestingskosten zal ook een duidelijke Leitkultuur in de publieke ruimte en de daarbij meekomende aanspreekbaarheid gewone mensen aanspreken.

 4. henk vintage

  Keer op keer wordt de samenleving gewaarschuwd door Wilders, maar kennelijk zien de meeste mensen het gevaar niet of wordt het gevaar gebagatelliseerd door de overheid.
  Maar schieten op de boodschapper is zo lekker gemakkelijk.

 5. B. Pascal

  Gewoon 1 provincie tot een soort ”Gaza strook” maken.
  Dan kunnen ze gelijk hun eigen broek ophouden.
  Werken op vrijdag hoeft dan niet!

  Beetje controle kan geen kwaad. De toekomst van Nederland!

 6. Original NL

  Je breekt idd zo langzamerhand je nek over de hoofddoeken, hoe komt het toch dat er zoveel marokkanen uitgerekend naar nederland zijn gekomen..marokko was toch geen nederlandse kolonie?
  Is het het heerlijke klimaat of het overvloedige natuurschoon?
  Of toch gewoon de sociale voorzieningen en gezondheidszorg.
  Waarom zijn wij nu een marokkaanse kolonie??

  1. Steve Van der Vekens

   Ziet er lekker modern uit anno 2018 he Wilders?

  2. Ernst Quispel

   Als je je nek breekt over hoofddoeken ben je wel heel erg slecht ter been.

   🙂

   1. robroy

    En het ongedierte is weer onder de steen uit gekropen jammer

   2. Floris

    De man met de vele nicks kan zich verheugen in een ongekende populariteit op DDS.

    😉

 7. H.Vaes

  Hoezo????? ….opruiende berichten…Het feit alleen al dat T.E dit opruiende berichten noemt is al ….opruiend. Wilders laat alleen maar de waarheid in beeld zien, want voor sommigen onder ons moeten er bij de waarheid tekeningetjes gemaakt worden…..en dan snappen ze er nog niets van.

 8. Equilibrium

  Dit zal alleen maar meer worden.
  Tegen de tijd dat men wakker word is er geen mooie weg terug.

 9. buitenbeentje

  “Maar of we als samenleving nu echt iets opschieten met dit soort opruiende berichten op social media?”

  Nee zeker niet. Wij moeten met gebogen hoofd, met de ogen naar de grond, wegkijken van deze verheven vrouwen, want zij hangen het ware geloof aan. Bescheidenheid en ootmoed passen ons, ongelovigen. Wij betalen de Jizya samen met de rest van onze belastingen en danken de mohammedanen om ons heen dat zij ons (nog) niet om het leven gebracht hebben.

  OVER MIJN LIJK!

  1. buitenbeentje

   Trouwens, zelden, héél zelden, kom ik hier ook wel eens van die verpakte uiten tegen in de supermarkt. Hier slaan zij nog de ogen neer en kijken de andere kant op.

   Grüß Gott en Servus.

   1. buitenbeentje

    uiten=uien

  2. Ernst Quispel

   Buitenbeentje, je woont al jaren niet meer in Nederland. Probeer te integreren in je eigen land en zeik niet over het land waar je niets meer mee te maken wilt hebben.

   1. Holland

    Quispel gaat onverdroten voort met anderen te kleineren en de maat nemen. Het dagelijkse bewijs dat deze trol een psychopaat is die er van geniet andere reaguurders in de gordijnen te jagen. Het is een klootzak zonder moraal, zonder geweten, zonder empathie en boordevol narcisme met een buitenproportioneel ego. Erg grappig is dat hij ook dagelijks compleet ingemaakt wordt door Floris en na een hoop gespartel het hazenpad kiest omdat hij geen weerwoord meer heeft.

    Krijg de kolere Quispel.

 10. JanKlaasen

  Ik snap het probleem niet, een vrouw met een hoofddoek? Wat is het probleem? En voor de reaguurders hier dat vroeger alles beter was… Mijn moeder liep ook met een hoofddoek.

  1. Stanly2000

   JanKlaassen;

   Katrijn heeft ook een hoofddoek? En jou kleine Katrijntjes? Trouwens mijn moeder had een modieus hoedje.

  2. nietzonderverzet

   Ontkennen is ook een kunst.

  3. Holland

   Ja marionet, je moeder had een hoofddoek op tijdens het werken (o.a. grote schoonmaak) om haar haarlokken uit haar gezicht en ogen te houden. Na het werken ging dat ding af. Ze droeg geen hoofddoek uit religieuze plicht. Maar jij bent te stom om zelf dat verschil te ontdekken en te snappen.

   1. Original NL

    Zo is het en niet anders Holland!!

  4. penis aqua di rosa

   Jan Klaasen ga jij Katrijn zoeken. Wat een gezever over het feit dat je moeder vroeger ook een hoofddoek droeg. Ja ik droeg er ook een en weet je waarom: dan bleef het haar in de plooi zitten en met die vieze haarlak van toen, kon je nog iets van je kapsel redden bij vochtig weer. Wij vrouwen droegen dus met een heel andere intentie de shawl en niet waarom die provocerende vrouwen met hun moslimachtergrond het tegenwoordig doen. Zelfs kleine marokkaanse meisjes die hier naar de kleuterschool gaan (groep 1) worden al met zo’n lap uitgerust. Dit zuig ik niet uit mijn duim, ’t is de waarheid en ik heb ziels medelijden met dat grut. Nu al opbouwen van een Vitamine D tekort, want voor de rest zijn ze ook al helemaal bedekt/ingepakt en spelen hier ook nooit buiten. Stakkers.

  5. Floris

   Een buitengewoon stupide opmerking van JanKlaasen.

   De islamitische hoofddoek:

   – staat voor ongelijkheid tussen man en vrouw.

   – vernedert de vrouw: als ze geen hoofddoek draagt wordt ze voor h*er versleten.

   – is een islamitisch symbool, de swastika van de islam, wat het straatbeeld steeds verder islamiseert.

   1. Ernst Quispel

    Ik denk dat heel weinig moslima’s zich in deze islamofobe karikatuur zullen herkennen.

    Het zegt veel over de moslimhaat van Floris, weinig over de islam.

    Wel triest, dit.

    1. Mariposa78

     I.d.d. triest worden we van jouw en je geflame.
     Haat is er niet, en ook geen fobie voorbij zien komen.
     Je legt alweer zout slakken dieren beul.

   2. Floris

    Ernst is een wereldvreemde islam-apologeet. Hij ontkent het, maar uit deze oliedomme post blijkt het duidelijk.

    Bassam Tibi (een gematigd moslim):

    “In zijn in 2005 verschenen werk Mit dem Kopftuch nach Europa? (Met de hoofddoek om naar Europa?) markeert prof. Tibi duidelijke voorbehouden tegen eventuele EU-intrede van Turkije, die hij in de huidige staat liever niet op weg naar de Europese Waardengemeenschap ziet. De huidige Turkse regeringspartij van minister-president Recep Tayyip Erdoğan (Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling) wordt door hun leidende representanten weliswaar als islamitisch-conservatief neergezet, maar heeft daadwerkelijk islamistische doelen, vindt Bassam Tibi. Een aanwijzing daarvoor is de toenemende UNIFORMERING van vrouwen met de hoofddoek, dat niet allereerst onschuldig volksgebruik uitdrukt, maar steeds meer als teken van goedkeurend islamitische groepskenteken gepropageerd en ingevoerd wordt.”

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Bassam_Tibi

    1. Floris

     En toen was Ernst verdwenen…

  6. en_els

   Omdat het koud was, sukkel

 11. Duckday

  Je kunt er over denken hoe je wil Maar gelijk heeft hij Strak verbaast verast ongeloof

 12. Rosasolis

  Dit foto is nogal onduidelijk. Ik ben geen trouwe klant van Alert Heijn, omdat ik woon in een dorp de geen AH heeft. Maar ik kan me niet voorstellen dat AH hoofddoek dames als personeel hebben; zou dit foto niet van een andere winkel kunnen zijn? Vandaag heb ik een nieuws bericht op de radio gehoord, dat de Hema binnenkort vestigingen gaat openen in een aantal Midden-oosten landen. Dit verbaasd mij niet. Een paar maanden geleden
  ging ik een keer ’s middags naar de Hema in Den Helder. De hele winkel was vol met zeer jonge moslim vrouwen met een kinderwagen in de ene hand, en een kleutertje aan de andere hand. Deze moedertjes hadden allemaal moslim kleding, hoofddoeken, en sommige waren ook helemaal in een lange zwarte Chador gekleed. Het was duidelijk
  waarom deze vrouwen naar de Hema kwamen: de Hema is nu niet langer onze oer Nederlandse volkswinkel! Toen ik was er kon ik niet geloven wat ik zag, behalve de moslim kinderwagen parade: ontdekte ik rijen vol producten uit de Midden-oosten.
  Hema baby producten met Arabische teksten, allerlei halal voedsel, met Arabische
  teksten. Buiten de Hema, krijg je nu Halal worstjes Maar de mooiste van al die Hema moslim spul vond mijn man:
  chocolade Arabische letters! Echt waar, daar was een hele rij van in Den Helder gedurende de weken voor Sinterklaas. Maar op die Hema Arabische chocolade letters was en geen Sint en ook geen Piet te zien! Mijn oude kerel die naast me stond in de
  Helderse Hema, ging te keer over al dit moslim spul. Hij vroeg is dit onze oudste Nederlandse volkswinkel, of is het een nu door de islam overgenomen? Ja, het was voor ons allebeide een shock om te ontdekken wat gebeurt met een van onze oudste trouwe winkels. Maar ik denk niet dat de Hema zo gauw zijn ondergang zal meemaken, zolang dat de moslim babywagentje parade dagelijks doorgaat!

  1. Frits Jansen

   De HEMA verkoopt zelf al lang islamitische hoofddoekjes. Omdat er vraag naar is. Business is business.

   Moeten we blij zijn met Arabische chocoladeletters? Als je één zo’n sliert krijgt kom je er bekaaid vanaf maar sommige letters zijn hele tekeningen.

 13. Steve Van der Vekens

  Verbiedt die ons straatbeeld zwartkleurende luizenvodden.

 14. Ernst Quispel

  Wie neemt het gepruttel van malle Geert nog serieus?

  1. Tinneke

   Jij!!!

 15. Frits Jansen

  Je zou zeggen: lamaar lullen, maar vooral giftig is de impliciete boodschap dat de islam vreselijk is, want daar blijken ook overigens weldenkende mensen voor vatbaar.

  1. sjun

   Je wilt beweren dat islam een zegen voor de mensheid is?

  2. Original NL

   Ja Frits Jansen islam is idd vreselijk voor een kultuur als de onze.
   Het verkleint de kansen op de arbeidsmarkt.
   Heeft er al voor gezorgt dat je op je woorden moet letten daar de volgers van mohammed zeer lange tenen hebben.
   Houden er achterlijke rituele slachtingen op na.
   Het zorgt voor een beperking van de kleding en maaltijd keuze om maar een paar zaken te noemen
   Kortom……fuck islam.

 16. EllyD18

  Nee we schieten niks op met deze berichten. Maar Wilders brengt wel onder de aandacht hoe de situatie momenteel in Nederland is.

  1. Ernst Quispel

   Nee, Geert brengt hoogstens onder de aandacht hoe een extremistische minderheid in ons land denkt over moslims.
   Jammer dat die mensen er zijn, maar we hoeven ons er ook niet zoveel van aan te trekken, politiek zijn ze namelijk weinig relevant.

   1. robroy

    Maar happen doe je als de beste flapoor hahahahaah domme jongen

   2. en_els

    Oogkleppen af en oordoppen uit. Kom uit je bunker en luister.

 17. palko

  Ik gebruik tegenwoordig liever het woord ‘schaamlap’ voor religieuze hoofddoek. Immers er zijn twee redenen waarom deze slavinnen een schaamlap moeten dragen. Enerzijds schamen ze zich, en niet ten onrechte, voor alle leed dat dagelijks wereldwijd in naam van de profeet wordt aangericht. En anderzijds zijn ze blijkbaar verplicht een schaamlap te dragen om het schaamhaar te bedekken.
  Mijn conclusie: Mensen met een schaamlap op hun kop zouden in een beschaafde samenleving nooit met klanten in aanraking mogen komen.

 18. nietzonderverzet

  Op 2e foto staan de (moslim)dames goedkeurend te kijken.
  Kunnen ze mooi ff checken wie er externe aambeien heeft, dat dan weer wel…..

 19. Ernst Quispel

  Dit soort tweets hebben geen andere functie dan haatzaaien.

  Heel gênant dat we in ons mooie land politici van dit lage allooi hebben.

  1. Holland

   Wellicht is haatzaaien nog het enige dat werkt tegen de verdere islamisering van Nederland.

 20. Frits Jansen

  Wat ik nog vergat te zeggen: de Gazastrook is wel een hele rare vergelijking. Daar werden de Palestijnen geen verdreven na de oprichting van Israël. Nogal wiedes dat daar veel moslims zitten. Ik denk dat Wilders eigenlijk juist graag een Nederlandse Gazastrook wil, om alle moslims onder te brengen.

  1. Frits Jansen

   Ik heb het even opgezocht: de Gazastrook meet 365 km2, dat is nog geen honderdste van Nederland. Wel 1,8 miljoen inwoners. ruim een tiende van NL. Dus 10 x zo dicht bevolkt.
   Straks moeten de hoofddoeken af uit ruimtegebrek.

   1. penis aqua di rosa

    En heb je je er ook wel eens in verdiept hoeveel miljonair en zelfs miljardairs daar wonen? Verdiep je daar eens in.

   2. Stanly2000

    Fritsje,

    Ik heb het ook even opezocht
    “Het aantal inwoners van de Gazastrook is tijdens en na de Arabisch-Israëlische Oorlog van 1948 toegenomen van ongeveer 80.000 tot ongeveer 287.000 inwoners, voornamelijk door instroom van Palestijnse vluchtelingen. Sindsdien is (tot 2004) is de bevolking nagenoeg vervijfvoudigd door natuurlijke groei.”
    Ter vergelijking Nld 1948 10 miljoen – 2017 17 miljoen.
    Nu zeg jij zijn het 1,8 miljoen inwoners in de Gaza. Het is een vruchtbaar land schijnbaar.

   3. sjun

    Ze kunnen natuurlijk ook het opmerkelijke fokprogramma aanpassen.

 21. Gerlos

  In de steden wonen bijna geen blanke meer dus is het niet verwonderlijk dat het krioelt van de hoofddoekje en lange antieke gewaaden of te wel soepjurken.

 22. monach

  Geert Wilders klaagt over hoeveelheid hoofddoekjes in supermarkt omdat moslims zij als ratten vermenigvuldigen. Om zodoende baas te worden in Nederland. Zo ging het vroeger ook tussen de katholieken en protestanten.

 23. Guus Geluk

  De vrouwen zijn gehuld in Westerse kledij. Dat is niet hetgeen we in de Gaza-strook terugzien. Tim, je hebt gelijk, hier schieten we niets mee op. Dit is geen manier om het debat te voeren.

  1. Floris

   Guus is al 32 jaar niet meer in een stad geweest…

  2. Stanly2000

   Guus G.

   Toch maar even goed naar de snit kijken.

 24. JanKlaasen

  Wat hier voornamelijk opvalt is dat de reaguurders het zo zielig vinden omdat ze verplicht een hoofddoek moeten dragen. (Denken ze). In werkelijkheid hebben ze gewoon de pest aan die vrouwen zelfs als ze geen hoofddoek zouden dragen. Triest.

  1. Floris

   Het is JanKlaasen (waarschijnlijk weer een sokpop van de provocateur WH) klaarblijkelijk niet opgevallen dat ex-moslima’s en islamkritische moslima’s hier op veel bijval kunnen rekenen.

   JanKlaasen is kennelijk een fan van de orthodoxe islam en heeft dikke schijt aan vrouwenrechten.

 25. Bes Tolen

  De autochtone jeugd vindt het allemaal prima dat ze op achterstand worden gezet bij de banenverdeling, die momenteel bij veel grote bedrijven en instellingen gaande zou zijn. Niet alleen de Nederlandse autochtone jeugd want de massa immigratie wordt geaccepteerd door de officiële meerderheid. Een flinke minderheid heeft de andere mening dat de massa immigratie ook nog eens gepaard gaand met islamisering, funest is. Er is dus een harde tegenstelling tussen de autochtonen in dit land. Wie nu evenwel vijfentwintig is, heeft al zijn/haar tijd al zonder vaderland geleefd tenminste als hij/zij van autochtone afkomst is.
  Zelfs rechtse DDS reaguurders zijn het er mee eens dat de m.i. meer dan voldoende betaalde basisschoolleraren meer salaris moeten ontvangen. Blijkbaar voor de bewezen opvoeding in het multiculturalisme, de spijkerhard doorgedrukte extremistische ideologie van de achtereenvolgende regeringen. Hoe stom kun je zijn als Nederlander? Laat die basisschoolleraren met hun permanente demonstraties voor illegalen en voor zichzelf liever stikken. Daar zit toch niets goeds meer onder?

  1. Floris

   “Er is dus een harde tegenstelling tussen de autochtonen in dit land.”
   —————————————————————————–
   Ja, dat is zo.

   Als het zo doorgaat zal links (pro-multicul) winnen en dat zal uiteindelijk de ondergang van de Europese cultuur betekenen.

 26. Bes Tolen

  OriginalNL vraagt zich af hoe het komt dat zoveel Marokkanen naar Nederland zijn gekomen. De eersten geselecteerd als gastarbeider. Die moesten na verloop van een beperkt aantal jaren terug maar toen al begonnen CPN’ers, links kerkelijke instellingen e.d. ideologisch geschoold extreem links meer, de juiste uitoefening van maatregelen door de overheid tegen te werken. Mee om de veel grotere groep illegalen hier in Nederland te houden. Het gevolg was veel werklozen, die toch aan gezinshereniging mochten doen en dat twee derde deel van de Marokkanen illegaal (de stand van 1984/1985) was binnen gekomen. [Overeenkomstig geldt voor andere groepen van later en in nog ernstiger mate]. Ik zag het toen al niet meer goed komen met Nederland. Vandaar ben ik voor veel landgenoten niet aanvaardbaar. Vanaf toen al niet en dat geldt nog altijd.

 27. poldi

  Ook hier in het Stadshart van Zoetermeer krioelt het overdag van de kopvodden. Veel moslima’s met vaak een schare kinderen waarvan de meisjes kopvodjes dragen.
  In een jaar tijd is het aantal kopvoddragende moslima’s en baardmannen gehuld in soepjurken flink toegenomen.
  In de supermarkten vermijd is bewust kassa’s bemand met kopvod dragende cassieres.

  Een vreselijke ontwikkeling !!!!!

 28. HEM

  Inderdaad, links nam hen op, gaf hen paspoorten en uitkeringen.
  De CPN? Die heet nu Groen Links!

 29. Ruud562

  Of we iets opschieten met dit soort ‘opruiende’ berichten op social media, Tim?
  Zolang er hier in dit land journaille is dat tendentieus te werk gaat zijn is dit soort onomstotelijke berichtgeving zéér hard nodig Tim. Enne, wie de schoen past, trekke hem aan, Tim!

 30. Ruud562

  @Palko, goed beschreven!

  Want mij houdt ook de vraag bezig waarom je een ideologie navolgt die jezelf buiten de samenleving zet, tevens wetende dat uit jouw ideologie wereldwijde, onbeschrijfelijke ellende is voortgekomen die voortdurend, gelijk een kankercel, gezonde samenlevingen totaal, maar dan ook totaal verziekt en ontwricht!
  Daarop is volgens mij maar één antwoord: superieure overheersing volgens die ideologie!
  En hier ten lande wordt men hier volop gefaciliteerd door uitermate dom en onnozel deugvolk: “Want mijn moeder droeg vroeger ook een hoofddoek!”

 31. Ruud562

  @Rosasolis,
  Uit politiek correcte overwegingen in het kader van diversiteit heeft AH wel degelijk kopvodden rondlopen! Maar ook al is bij zo’n kopvod er geen rij, ik mijd haar. Want zo’n kopvod staat voor mij gelijk aan de nazi uit de vorige eeuw!

 32. nienke

  Ja, het krioelt nu van de kopvodden waar je ook komt lag in het ziekenhuis en ook daar komen ze met z’n allen op bezoek bij hun familie lid houden zich niet aan de bezoek uren en bezetten de hele koffiekamer echt vreselijk.
  Gelukkig woon ik in een plaats waar je maar een paar ziet rond lopen en geen 1 hoofddoek achter de kassa.
  Je moet je voorstellen dat wij naar hun land gaan en we dragen minirokjes omdat wij dat gewend zijn in het westen geen lang leven bezworen denk ik.
  Zij kunnen hier doen en laten wat zij willen hebben schijt aan onze samenleving en wij moeten alles maar pikken.
  Dankzij PVDA groen links D66 VVD die er aan mee gewerkt hebben ons land tot een islamitisch kalifaat te bombarderen.
  LANDVERRADERS!!!!!!!!

 33. falschirmjager

  De enige weg is achter Geert te blijven staan, de grootste partij worden.Een speciale divisie samen stellen om alle allochtonen die niet in de paslopen,heel snel naar eigenland terug te brengen.Kosten dekkend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.