Geschiedvervalser Anja Meulenbelt slaat door: het westen is gebouwd op ‘racistische wetenschap’

Volgens een nieuw extremistisch filmpje is de wetenschap eigenlijk een racistisch ‘wit’ fenomeen welke als doel heeft om zwarte mensen te onderdrukken. Deze complottheorie brengt BIJ1-grootmoeder Anja Meulenbelt te berde op haar social media-kanalen.

meuliebeulie

Het gaat weer eens lekker met Anja Meulenbelt, de beschermvrouwe van Sylvana Simons bij de wappiewappievereniging BIJ1. Terwijl die partij bezig is met het aanpakken van het zéér grote probleem van hangouderen (kuch), blijft Anja Meulenbelt gewoon on message en gaat ze door met het kerndoel van de partij: het bestrijden van racisme.

Dat Meulenbelt daarbij nogal vergezochte en bizarre argumenten hanteert, zal haar worst zijn. Op haar Facebook-pagina strijdt de voormalige SP-senator namelijk dapper door, en dat daarbij wel eens wereldvreemde onzin wordt gekondigd is geen reden om te stoppen: waar gehakt wordt vallen spaanders, nietwaar? Zeker als je dat doet met een botte bijl zoals Oma Anja.

Want één ding is zeker: en bót dat die bijl is! Een nieuw filmpje probeert dat uit te leggen. Volgens die video (die overigens uit januari 2017 stamt) is onze huidige wetenschap namelijk gebaseerd op een racistisch fundament. De wetenschap heeft immers kennelijk besloten dat bestaan, en dat het zwarte ras moet worden onderdrukt door het witte ras. Vanaf dat moment gaat de man uit het filmpje huidskleur verwarren met het vrije Westen, alsof het Westen alleen iets is van blanke mensen.

En daarna gaat het heerschap zelfs verkondigen dat de hele wetenschap moet worden gesloopt en opnieuw worden opgebouwd, want de (foutieve) aanname dat er rassen bestaan betekent namelijk dat de hele wetenschap door en door verrot is en moet verdwijnen. Daarna gooit hij er en passant ook nog even een historisch zeer onjuiste tekst tussendoor: de Founding Father van de VS zijn eigenlijk een soort white supremacists. Jawel: Thomas Jefferson is kennelijk een soort KKK’er.

Knettertje gek, natuurlijk. Maar hé: zo rollen ze nu eenmaal bij BIJ1. En Anja Meulenbelt is misschien nog wel de gekste van allemaal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. robroy

  Dat zulke mensen nog zuurstof mogen happen

 2. springmaarachterop

  Zijn er nu echt mensen die dat opgegraven veenlijk serieus nemen?

 3. Two Ravens Black Kettle

  Wat mij bij tijd en wijle frappeert is dat het altijd onvermoeibare racisten zijn die alle niet-racisten beschuldigen van racisme.
  Hetzelfde fenomeen zie je bij de zogenaamde anti-fascisten.
  Ik vermoed dat deze racisten en fascisten zonder subsidie zuurstof (incluis Staatsmedia) bijzonder weinig aandacht zouden genereren.

  Niet voor niets stemmen de meeste racisten op partijen zoals Groen Links of de SP (zie interview met SP-fan en Wilders hater Kusters (volgens mij zo’n beetje de enige blanke/witte racist van NL).
  Vroeger stemden ze ook fors op de PvdA maar een groot deel van hen zit nu bij Denk.
  Nu stemt alleen nog burgemeesters en de volledige onafhankelijke journalistiek op de club van Ascher en haar bazin Fatima Elatek.

 4. Ni28

  Ik pas. Dit is te veel domheid voor een anders rustige zondagmiddag.

 5. Westerling

  Weer een voltooid leven kandidaat.

 6. oeioeivogel

  Totaal de weg kwijt, die Meulenbelt. Volgens mij meent die tante dat een zwarte poedel hetzelfde is als een witte bouvier.

 7. Supernoodle

  Dat mens is helemaal de weg kwijt.

 8. Pedrito

  Tja, dementie in gevorderd stadium gaat in dit geval over in raaskallen.

 9. Frits Jansen

  Kern van het probleem is dat er een hoop nep-wetenschap is, d.w.z. dat mensen met wetenschappelijke pretenties onzin uitkramen. Dat wordt eerder gestimuleerd dan bestreden. Bestrijden is moeilijk omdat er nog steeds geen algemeen aanvaarde althans begrepen definitie is van “wetenschap”, terwijl er perverse prikkels zijn die juist in de richting van onzinwetenschap drijven. Wetenschappelijke uitspraken zijn per definitie genuanceerd, maar media willen pittige sound bytes, waarbij het met de waarheid niet zo nauw wordt genomen, variërend van tamelijk onschuldige overdrijving tot volstrekte leugens.

  Onze universiteiten zitten vol goedwillende wetenschappers die al lang uitgebreid samenwerken, maar colleges van bestuur willen hun universiteit profileren, zodat ze zover kunnen gaan dat ze samenwerking en daarmee de wetenschap tegenwerken. Laatst hoorde ik dat nog noemen als een probleem bij kankeronderzoek.

  Soms hoor je “wetenschap is ook maar een mening”. Zulke wetenschap zal al gauw racistisch zijn. Volgens mij is het echter duidelijk dat wetenschap juist het tegendeel is van een mening: wetenschap moet naar wetenschapsfilosofische maatstaven “verfieerbar of falsificeerbaar” zijn, en een mening is dat niet. Een mening sluit een andere mening nooit uit. Anders gezegd: een mening die dat wel doet is geen mening maar een feit.

  Het is niet mogelijk om meningen radicaal uit de wetenschap te verbannen, zelfs niet uit de zgn. exacte wetenschappen. Maar dan moet een mening als zodanig worden gepresenteerd, en moet liefst ook een tegenmening worden vermeld.

  Het kan best zijn dat een vak als sociologie inherent enigszins racistisch is. Niet voor niets is er een apart vak dat “niet-westerse sociologie” heet. Maar het is een wijdverbreid, ja welhaast racistisch misverstand dat het Westen superieur is in de wetenschap. Islamitische geleerden liepen in de tijd van onze middeleeuwen voorop in wis- en sterrenkunde. Zo introduceerden zij het cijfer nul, wat sommigen maar raar vonden: een cijfer dat staat voor “niets” en toch een getal met tien vermenigvuldigt als je het er achter zet. Religieuze (roomse) leiders hadden daar problemen mee, want de scheiding van kerk en wetenschap is ook pas recent tot fundamenteel beginsel verklaard, en wordt door sommigen nog steeds niet aanvaard: denk aan de evolutietheorie.

  Ik vermoed dat ook in het verre oosten al lang geleden hoogstaande wetenschap werd beoefend. We leven nu in het Boeddhistische jaar 2561. Veer korter geleden verdobbelden hier de Batavieren nog hun vrouwen.

  Maar wie Anja Meulenbelt wel gelijk dreigt te geven is Bolkestein, die nog een blauwe maandag gasthoogleraar was in Leiden, en zal zodanig riep dat “de westerse cultuur uiteraard veruit superieur is”. Professor of niet, minder wetenschappelijk kan iemand zich nauwelijks uitdrukken. Het begint al met het woord “uiteraard”, en volstrekt loze poging om je argument kracht bij te zetten. En waarin zijn we dan superieur, en tegenover wie? De negers leerden de wereld swingen, de Aziaten leerden de wereld koken, en het Westen leerde de wereld te jagen naar materieel gewin, geld dus.

  Beschaving betekent het besef dat ANDERE culturen wel eens superieur zouden kunnen zijn, al was het maar op deelgebieden. Een andere opvatting is racistisch en koloniaal.

  1. mening66

   Dus is Meulenbelt Racistisch!!!

 10. EllyD18

  Zou Anja beseffen wat ze er allemaal uitkwaakt ?

 11. meanstreak2099

  laat haar alsjeblieft zo snel mogelijk inslapen

 12. Verlazques

  Het is niet het witte ras maar het blanke ras, dank u, dat ter zijde. Er bestond al wetenschap ver voor de slavernij, maar, nu ga ik op lange tenen staan, bij veel vrouwen is geen greintje intelligentie te ontdekken, bv Ollongren , Simons, etc.

 13. Gerlos

  Toch knap om deze onzin te verzinnen Anja Meulenbelt, krijg echt medelijden met je over al racistische onzin die je uitkraamt.

 14. A3aan

  Oeps las ik dat er een oma was opgepakt, helaas géén Anja Vuilnisbelt, volgende keer dan maar.

 15. Carolina

  En daar plukt zij de vruchten van. Over paard getild blanke theemuts die jarenlang van alle blanke voorrechten heeft kunnen genieten. Ga lekker wonen in Pakistan of Zo. Ergens waar je niet een spreekrecht krijgt laat staan dat het normaal is dat je als vrouw onderwijs mag genieten. Wat ben ik die clubjes zat. Alle subsidie intrekken, komt ook uit het zg witte rascistische weet ik veel wat wetenschap. Dag doei

 16. jvkc.stema

  Anja Meulenbelt heeft volkomen gelijk. Het Westen gelooft heilig in een begrensde wetenschap terwijl ze heimelijk blijft profiteren van het vondst van andere culturen.Weet men in het Westen dat dankzij de Indiase quantum fysicus , Anil Satyan Bose die Albert Einstein te hulp toesnelde met zijn boson-effect, hij zijn relativiteitstheorie kon afronden?
  Weet men in het Westen dat Adolf Hiltler die sterk bevriend was met de Indiase Mahatma Gandhi , zich in de Vedische wetenschap verdiepte en Indiase geleerden naar Duitsland liet overkomen die de wetenschappelijke teksten uit het Sanskriet voor hem vertaalden waardoor het voor Hitler mogelijk werd om geavanceerde oorlogstuigen te vervaardigen? Uit de Dode Zeerollen die men in de jaren vijftig uit de Indische oceaan viste, bleek dat Jezus Christus tussen zijn 12e en 18e jaar humane wetenschappen aan de Indiase universiteit studeerde. Indiase was het enige land alwaar het fenomeen universiteit zich aankondigde. De bijbel liegt hierover dat Jezus in deze periode een visser geweest zou zijn. Resumerend:
  India heeft de internationale gemeenschap eveneens geholpen aan:
  • het fenomeen universiteit waarop als eerste excellente student jezus Christus was tussen zijn 12e en 18e jaar ( de Bijbel bombardeert hem in deze periode als visser)
  • het getal pi
  • het getal 0
  • decimale stelsel
  • gulden snede
  • goniometrie
  • integraal wiskunde
  • reeksen theorie
  • binaire stelsels
  • complexe getallen
  • gravitatie krachten
  • de trimurti met links naar kwantum fysica, functionele parallellen vd quarks, maw Brahma, Vishnu en Shiva zitten in elke quark spin.
  • Het kaartspel
  • goud smeden
  • diamant slijpen
  • staal zuiveren en harden en roestvrij maken en legeren (oa met fosfor)
  • kwik technologie, oa vermoedelijk een soort plasma motor met anti gravitatie inverters, mbv boson effecten.
  • koper zuiveren, tot 99 % zuiverheid, waarmee een ionische zuiverings reactie van water kon ontstaan.
  • muziek noten, halve noten, kwart noten, do re mi fa sol,
  • ragas, complexere duizenden op hogere combinatie niveaus dan huidige Westerse muziek
  • citar, tabla, percussie ….
  • Danskunsten op hoogste denkbare niveaus ter wereld: odissie, bharat nathyam, chautaal, nagara, enz
  • Het Sanskriet, met ruim tien miljoen zelfstandige naamwoorden Het huidige engels haalt nog net 1,2 miljoen zelfstandige naamwoorden. Uit het Sanskriet zijn alle Germaanse talen waaronder het Nederlands verrezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.