Hop, Wilders is er klaar mee en wil Grondwet veranderen: ‘Pak dubbele paspoorthouders het kiesrecht af!’

In een groot interview met De Telegraaf ontvouwt PVV-leider Geert Wilders plannen om de rechten in te perken van mensen met een dubbele nationaliteit. Hij wil zorgen dat ze niet meer gekozen kunnen worden in gemeenteraden, de Tweede Kamer of het provinciehuis. Volgens Wilders leidt het hebben van twee paspoorten tot het hebben van meerdere loyaliteiten.

Geert Wilders stelt een ingrijpende wijziging aan de Grondwet voor. De PVV-voorman vindt dat wie een dubbele nationaliteit heeft, niet langer gekozen mag worden in vertegenwoordigende organen als de gemeenteraad of de Tweede Kamer. Bij De Telegraaf legt de oppositieleider uit waarom hij vindt dat dit noodzakelijk is:

„Nederland is ons land. Het moet door Nederlanders worden bestuurd, die door Nederlanders gekozen worden. Door Nederlanders die niet eens de schijn van dubbele loyaliteit hebben”, zegt hij in een interview met De Telegraaf.

De PVV-leider ziet door de toenemende migratiestromen van mensen met een niet-westerse achtergrond een loyaliteitsprobleem ontstaan voor het bestuur van Nederland. Hij noemt de opkomst van de partijen Denk en Nida, maar eveneens D66’ers met een Turkse achtergrond die van onverkiesbare plaatsen bij de lokale verkiezingen ineens met voorkeursstemmen gekozen werden.”

Het is een drastisch plan, dat vermoedelijk op maar weinig bijval in de Tweede Kamer zal kunnen rekenen. De tweederde meerderheid die Wilders nodig heeft om zijn grondwetswijziging door het parlement te loodsen is daarmee eigenlijk zo goed als zeker uit het zicht.

Tegenstanders van de Wilders-wijziging zullen zeggen dat de PVV-leider naar veel te drastische middelen grijpt om het probleem van bijvoorbeeld DENK-raadsleden op te lossen. Hij schendt hiermee vermoedelijk enkele mensenrechtenverdragen.

Maar er zit ook een praktische kant aan het afschaffen van het passieve kiesrecht voor maar liefst 1,3 miljoen Nederlanders: er is geen goede administratie in dit land van wie meer dan één paspoort bezit. Wat Nederland betreft zijn Nederlanders alleen Nederlander; in andere landen wordt bijgehouden of mensen daarnaast ook nog een andere nationaliteit hebben. Gaan die landen vervolgens meewerken aan het afpakken van de rechten van hun onderdanen in Nederland door ons land informatie verlenen? Dat is nog maar zéér de vraag.

Al met al lijkt Wilders’ plan dus een aardig idee om z’n achterban weer even te enthousiasmeren. Maar de kans dat deze plannen ook in de realiteit kunnen worden gebracht, is echter uiterst nihiel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

104 reacties

 1. tomygun

  Niehiel?
  Waar een wil is is een weg .

  1. tomygun

   Welke Weg ?
   Islam weg voor de wimmen .

  2. Pit

   @Tomy: En waar geen wil is, is ook geen weg.

   #haagschepolitiek

   1. tomygun

    Pit ,
    Dan gaan we die weg aanleggen daar is de wil wel voor!

    1. tomygun

     Oos pit ik vergat de logica .
     Het Nederlands verzet .

     1. Pit

      @Tomy: Nee hoor, jij zei het goed!

      Ik draai het alleen om. In Den Haag is er geen wil dus is er ook geen weg.

     2. tomygun

      Wist ik Pit maar ja de wimmen he .

 2. Svetlana

  Wat een achterlijke idioot. Gelukkig zal deze racistische gek nooit wat te zeggen krijgen in dit land

  1. buitenbeentje

   praat je nu al tegen jezelf? Daar moet je echt wat aan laten doen hoor, da´s nie goe.

   1. Vit

    Sletvana is een geintje van Wim.

    1. Pit

     @Vit: Inderdaad, een zuigtrol waardig.

     #multinicker

  2. tomygun

   Zweetlaan ,
   Racistische gek heu, hoe is jou liefde voor joden ?
   met jou geloof van liefde!

  3. penis aqua di rosa

   Svetlana, wacht niet af en vertrek zelf naar een land waar u zich niet ergert aan heren zoals de heer Wilders, wordt een mens alleen maar ziek van. Mensen die het in Nederland niet bevalt vanwege niet hun partijen etc zijn zo vrij als een vogeltje om naar elders, waar wel de Islam aanbeden wordt, te vertrekken.
   Ik vind u erg discriminerend bezig naar Nederlanders, dat mag gelukkig nog gezegd worden. Dus hoppa, zoek uw geluk elders.

 3. buitenbeentje

  Als je geen plannen hebt, zoals de kartel partijen die alleen maar voor zich uit schuiven, al tientallen jaren, heb je in de politiek niets te zoeken. Wilders plannen zijn onuitvoerbaar in de huidige constellatie, maar kunnen er wel voor zorgen dat er een discussie op gang komt. Op deze manier heeft Wilders, met veel geduld, al meer bereikt, dan welke andere partij dan ook. Punten van de PVV zijn uiteindelijk door andere partijen overgenomen, punten die zonder de PVV nooit besproken zouden zijn geworden.

  Als uiteindelijk “de bom” barst, en ik twijfel er niet aan dat dat gaat gebeuren -iets met laatste druppel en kruik te water- , kan er opeens van alles.

  In andere landen is het wel mogelijk te eisen dat men maar 1 nationaliteit heeft, waarom in NL niet. De moslimpopulatie is voor PvdA (op het verkeerde paard gewed), GL en D66 al verloren, tijd om nu maar eens eisen te gaan stellen of, alweer net als de PvdA ten onder te gaan.

  Beter uitleggen helpt, alweer, al sinds Fortuin niet meer.

 4. EllyD18

  Dat is jammer genoeg dat Wilders voorstel zal worden genegeerd.
  Hij heeft weer eens groot gelijk.

 5. EU kok

  Bij verminderende belangstelling wil het ophalen van oude runderen uit afwateringskanalen best wel eens succesvol zijn.
  Zo zal naar alle waarschijnlijkheid bij het begrotingsdebat de bekende kopvoddentax uit de mottenballen gehaald worden om het begrotingsgat te dichten.
  Bij de gemeentelijke herindeling van de Noordoost polder worden naar alle waarschijnlijkheid de mogelijkheden tot het oprichten van tuigdorpen opnieuw bekeken.
  Tot zover het oplevingsprogramma van dhr Wilders en condoom( er past slechts een lid in.)

  1. Vit

   “Tot zover het oplevingsprogramma van dhr Wilders en condoom( er past slechts een lid in.)”
   Schrandere opmerking hoor, ik moest er zelfs om lachen kun je nagaan, maar condooms zijn niet altijd waterdicht en al helemaal niet na te vaak gebruikt.

  2. robroy

   Je klad 10 regels er neer die werkelijk nergens op slaan domme jongen

   1. EU kok

    Wat is het tog heerlijk om door u voor dom uitgemaakd te worde.
    U hept het begrepen.

    1. robroy

     Je moet niet zoveel lijm snuiven randdebiel

    2. tomygun

     Hut kok luisterd naar de tjilpende vogeljes
     jij hebt het wel naar je zin in vogelenzang he ?

     1. robroy

      hahahaa hij ligt met zijn oor tegen het hek aan tommy hahahahaha verder mag ie niet hahahahaha

  3. Holland

   EU patatbakker ziet de omvorming van Nederland naar een sharia-staat met belangstelling en vreugde tegemoet. Hij is een groot voorvechter van de multiculturele en diverse samenleving: hoe meer nationaliteiten met dubbele (of meer) paspoorten, hoe beter. Op het verbod van slechts 1 nationaliteit, kan hij niet wachten. Weg met Nederland!

   1. Pit

    @Holland: Scherp als altijd. Met stip op nummer 1

   2. EU kok

    De met feiten gelardeerde posting van Holland is weer onweerlegbaar.
    Daar kan geen mens met gezond verstand tegenop

    1. Vit

     Da’s logisch.

     1. Pit

      @Vit: En onoverkomelijk.

    2. Rechtsaf

     @EU en het is waar wat hij zegt, “jullie” zijn hele warme pleitbezorgers van nog meer islam, dubbele paspoorten, afschaffing van het referendum, multiculti, meer Europa, zolang het maar ten koste gaat van Nederland dan zijn “jullie” (EU,Kong,Ernst,Guusjes,Henk) pas écht, écht zeer tevreden..

 6. DolleDries

  Goed idee het is in Australië ook gelukt dus moet hier ook kunnen. Men kan niet langer toestaan dat dit land leeg gevreten wordt door lui met twee nationaliteiten en daarbij van twee kanten willen snoepen. Wat die andere landen willen is niet onzen zorg Nederland is ons land.
  Je bent Nederlander en niets anders als je gebruik wil maken van alle voorzieningen.
  Ben je er niet mee eens dan is het land van je roots de uitkomst.
  Eén of andere dwaas hier noemt dat racisme maar daar heeft het niets mee te maken.

  1. loes530

   Vind ik ook Dries wilders heb gelijk

  2. toetssteen

   @dolle dries
   +10

 7. meijer61200

  Dat zou mooi zijn maar mag niet van Soros, Druncker, Rutte, en dat soort eencellige landverraders. Kudo’s voor Polen en Hongarije! Mensen van stavast. En geen lakeien van de door en door rotte alcoholistenclub in Brussel. Italië, Oostenrijk, en nog veel meer landen gaan zich losmaken van de EU. Geheel terecht.

  1. buitenbeentje

   In Oostenrijk mag je maar 1 nationaliteit hebben. Nu zijn er een fiks aantal Turken die de Oostenrijkse nationaliteit hebben aangenomen en daarna weer de Turkse als tweede. Dat kwam de laatste Turkse verkiezingen boven water en de huidige regering wil daar nu maatregelen tegen nemen. Het kan wel, maar de wil moet er wel zijn.

   1. Frits Jansen

    De beroemde Russische sopraan Anna Netrebko kreeg van de Oostenrijkse regering een Oostenrijks staatsburgerschap cadeau, zodat ze voor haar concertreizen geen tergend moeizame visumprocedures meer door moet. Uiteraard behield ze haar Russische nationaliteit anders zou ze voortaan haar vaderland nauwelijks meer in kunnen komen (een Russisch visum is niet alleen duur, maar je moet ook een officiële uitnodiging hebben – die je wel kunt kopen, maar dat kost weer een hoop geld).

    1. denk eens na

     bb Alles is mogelijk ligt er maar net aan wie de baas is , je ziet het aan Trump enPoetin

    2. toetssteen

     @f jansen
     Zucht. Een paspoortos geen nationaliteit

     In mijn aktieve leven had ik ook 2 paspoorten; maar 1 nationaliteit.

    3. buitenbeentje

     Rusland heeft geen probleem met dubbele staatsburgerschappen.

     Oostenrijk heeft afwijkende wetgeving betreffende nationaliseren voor “”Fremde” wegen “bereits erbrachter oder zu erwartender außerordentlicher Leistungen im besonderen Interesse der Republik””.

     Voor gewone stervelijken geldt echter het 1 nationaliteiten principe.

 8. cor wit

  Een goed plan Hr Wilders
  Helaas zal de rest van de landverraders in dit kabinet het weg zwaaien
  Ons Nederland is aan het veranderen in een grote
  vuilnisbelt dankzij de islam.!!!
  Mensen kunnen niet veilig over straat lopen dankzij dit volk.Turken en Marokkanen en de rest uit Afrikaanse Arabische culturen .
  Ik stel ook voor om net als de amerikanen een wapen in huis en op zak te dragen zodat je deze varkens gelijk kunt afschieten

 9. rexm

  Het is terecht om dubbele paspoorten in te trekken.
  Het was Buma van het CDA die zij tijdens de verkiezings campagne dat dubbele paspoorten moesten worden ingetrokken of is hij dat weer vergeten.!!!
  Nederland is van Nederland, kies er voor of niet, dan opzouten.
  Laten we er eens een referendum over houden, dan zal het snel gedaan zijn.

 10. Guus Geluk

  Dubbele loyaliteit, stem kwijt. Ik neem aan dat zulks ook voor naar het buitenland geëmigreerde Nederlanders geldt?

  Het staat Wilders vrij een voorstel tot grondwetswijziging in te dienen. Daar hebben we een Tweede Kamer voor.

  1. EU kok

   Dubbele loyaliteit, stem kwijt. Ik neem aan dat zulks ook voor naar het buitenland geëmigreerde Nederlanders geldt?
   .
   Buitenlands ip nummer, dds inlog kwijt?

   1. Guus Geluk

    :-))

   2. buitenbeentje

    Voor de domme trollen:
    Het gaat Wilders om een dubbele nationaliteit. dubbel betekent 2 (zegge:twee)

    Ik zal verder langzaam schrijven, zodat jullie het misschien begrijpen, hoewel ik daar niet veel hoop op heb.

    Ik neem even een Nederlander als voorbeeld, anders wordt het vast te moeilijk, maar het geldt natuurlijk voor veel meer nationaliteiten.

    Een Nederlandse staatsburger die in het buitenland woont heeft een Nederlandse en een buitenlandse BSN. Hij mag in Nederland stemmen voor landelijke verkiezingen en referenda. Naar keuze mag hij voor de EU stemmen in Nederland óf in het woonland. Kiezen voor de gemeenteraad mag alleen binnen de woongemeente (duh) in het woonland. Zeker binnen de EU kan er vanzelfsprekend van een dubbele loyaliteit geen sprake zijn, want het woord Unie slaat op eenheid, nationaliteit is daarbij ondergeschikt. Vergeet niet, jullie zijn de EU fans, jullie zijn daar zo voor!

    Als je bovendien je inkomen uit Nederland krijgt (pensioen bv), dan ben je voor zorg verzekerd via Nederland (tegen percentueel per land aangepast tarief vanwege lagere zorgkosten in het woonland) bij het ziekenfonds en de pensioenverzekering in het woonland. Dat geldt voor alle zogenaamde verdragslanden. Dat zijn er naast de 28 EU landen 35 over de hele wereld. Voor reizen buiten het woonland geldt de EHIC (European Health Insurance Card) uit Nederland.

    ——

    De stomste opmerking die je natuurlijk kan maken is die over een IP adres. Als ik dat wil heb ik een Nederlands IP adres, dat gebruik ik bijvoorbeeld als ik iets van de NOS wil bekijken (hetgeen overigens zelden voorkomt), want die zitten achter een geografisch slot. Nieuwe Europese wetgeving (leve de EU, toch) gaat dat nu ook verdwijnen. Ik kan zelfs via mijn Canal digitaal abonnement televisie kijken op mijn computer en mobiele telefoon. Maar ook mijn Android telefoon laat ik soms over VPN lopen (Opera) en kan desgewenst een Nederlandse IP uitzoeken.

    1. Catweazle1

     Buitenbeentje: ik denk dat je sneller een koe kunt leren touwtje springen dan dat je de trollen hier kunt overtuigen met je argumenten…….
     Maar toch alle respect dat je het voor de zoveelste keer probeert.

     1. buitenbeentje

      Er zijn hier veel koeien 🙂

 11. Meester Kong

  Je blijft lachen om de reaguurders die te pas en te onpas beginnen te roepen, landverraders.
  Voor sommigen is 85% van de NL’ers landverraders.

  1. tomygun

   Fake news , fake kong Nederlander krijgt 6 jaar in Engeland?
   Nederlander is dus een Somalier!
   0.85% kong?

   1. Original NL

    Ja tomy…als er in de media gesproken wordt over een misdaad gepleegd in het buitenland door iemand met de nederlandse nationaliteit kan je er gif op innemen dat het een kansparel is.

 12. Pedrito

  Dit is de enigste oplossing tegen de verziekers van de Nederlandse samenleving met hun dubbele paspoort en daarmee samenhangende loyaliteit. Trouwens een dubbel paspoort dient ook te betekenen geen toegang tot sociale voorzieningen en/of uitkeringen, sociale huurwoningen, etc. En ook geen toegang tot overheidsfuncties e.d. Kortom de simpele stelregel: “kiezen of opzouten !”.

 13. RobertMarsman

  Wilders heeft natuurlijk gelijk dat dubbel nationaliteiten tot dubbele loyaliteit lijdt. Dat moeten we dus niet willen en daar moet een oplossing voor gevonden worden. Zo zou je bv kunnen zeggen dat mensen met een dubbele nationaliteit geen politieke functies meer kunnen bekleden waardoor ze niet meer in de kamer kunnen komen want ze komen niet meer op de kieslijsten.

  Maar je kan ook inderdaad zeggen dat mensen een dubbele nationaliteit geen stemrecht meer hebben. De opkomst van islamitische partijen is gewoonweg zorgelijk en daar moet je iets aan doen. Want je kan er op rekenen dat Nederland de zelfde kant opgaat als België waar een islam partij wil dat mannen en vrouwen gescheiden gebruik maken van openbaar vervoer en waar ze sharia in willen voeren.

 14. Holland

  Een heel essentieel voorstel van Wilders. Wie moet kiezen voor 1 nationaliteit, moet zijn oude nationaliteit letterlijk achter zich laten. Plotseling ben je geen Turk en Nederlander meer, maar uitsluitend Nederlander. Je verbrandt de schepen achter je. Dat is heel goed. Zoiets verandert veel in het hoofd en denken van een mens en in de loyaliteitsgevoelens – je hebt maar een moederland meer en daar moet je het mee doen.

  1. EU kok

   Plotseling ben je geen Turk en Nederlander meer, maar uitsluitend Nederlander.
   Je verbrandt de schepen achter je. Dat is heel goed.
   Zoiets verandert veel in het hoofd en denken van een mens en in de loyaliteitsgevoelens – je hebt maar een moederland meer en daar moet je het mee doen.
   .
   Rest de vraag aan Holland, Floris, Buitenbeenje en Sjun.
   Zijn jullie dan je gevoel voor Nederland kwijt?

   1. Holland

    Holland heeft slechts een nationaliteit: de Nederlandse.

    1. Ernst Quispel

     .. en hij woont al jaren in het buitenland.

     1. tomygun

      He wakker block fluit wim .
      Werken in het buitenland maakt wonen vaak een
      noodzaak ook daar is geen dubbele paspoort
      voor nodig die heb je wel nodig voor een uitkering
      moet jij toch weten wim jij kreeg toch ook geen
      uitkering in Maroco .

    2. EU kok

     Er was eens een mand.
     Boem.
     Daar lag Holland op de Belgische bodem.
     Finaal door de mand heen gevallen.

     1. Ernst Quispel

      Ja, geheel stilgevallen.

      🙂

     2. Guus Geluk

      Exact, pijnlijk, hoor.

    3. Pit

     @Holland: De zuigers proberen het wel, gelukkig sta jij daar mijlenver boven!

    4. tomygun

     Mee too

    5. buitenbeentje

     @Holland
     Buitenbeentje idem dito, ben ook niet van plan dat te veranderen.

   2. Guus Geluk

    EU kok,

    Deze heren kennen inderdaad een sterke dubbele loyaliteit.

   3. buitenbeentje

    Mijn huis is waar mijn koffer staat. Mijn gevoel is bij mijn familie, verspreid over heel Europa en Canada en mijn vrienden in Europa, China, Rusland, Argentinië, Brazilië, Venezuela, Colombia, Europa, Australie en de Verenigde Staten. Waarom dat bekrompene. Zelf spreidt je toch ook je gevoelens tussen Nederland en Spanje. Twee weken geleden was ik nog in Afrika.

    Ik beperk mijn gevoelens niet. Ik geniet van de schoonheid van de hele wereld, ook van Nederland, van alle mensen die iets van deze wereld willen maken en dat zijn er gelukkig heel veel.

  2. Pit

   @Holland: De zuigtrollen proberen het wel maar ze kunnen het niet, ze willen het niet en ze doen het ook niet.

   +1

  3. Frits Jansen

   Wist u dat er in Spanje hele steden zijn vol Hollandse penshonado’s die het vertikken om te integreren?
   Ook zijn er in Duitsland in de grensstreek hele Hollandse dorpen. De resterende Duitse minderheid vindt dat maar zozo. Integreren? Hoezo, dat doen buitenlanders, maar een trotse Hollander peinst er niet over.

   1. Holland

    De Hollandse pensionado’s in Spanje en de Hollanders in de Duitse grensstreek eisen geen halalvoedsel, geen gescheiden busritten, geen scheiding van vrouwen en mannen in zwembaden, richten geen eigen partijen op om de ‘lange arm van Rutte’ te vertegenwoordigen, vormen geen no-go areas, bouwen geen eigen christelijke kerken, willen geen eigen wetten, eisen geen gezinshereniging, enzovoort, etcetera.

    Nederlandse pensionado’s in het buitenland gedragen zich conform de wetten en regels, veroorzaken geen overlast, dringen zich niet op, gaan bij verenigingen en doen zo veel mogelijk mee met de plaatselijke bevolking.

    Kortom, de voorbeelden van Frits Jansen slaan zoals gebruikelijk weer nergens op en geconstateerd mag worden dat hij uit zijn nek lult. Wie is anders gewend van deze kletskous?

    1. Anton Adriaan

     Hollangola,
     De pensionado’s die in Spanje gaan wonen zijn meestal zeer simpele zielen, denk aan Lee Towers, Adriaan de acrobaat enz enz.
     De pensionado’s die in Duitsland en Vlaanderen gaan wonen zijn belasting-parasieten van het daar geldende systeem.

     Deze ‘Nederlanders’ kunnen we missen als kiespijn!

     1. Pit

      Waarmee Holland weer punten heeft gescoord, zijn stelling wordt immers bevestigd!

     2. Vit

      Moeten we dit als een vaststaand feit accepteren, of heb je dit zojuist uit je duim gezogen?

 15. Ernst Quispel

  Wilders verloor de verkiezingen van DENK en hij hoopt dit probleem op te lossen door hun aanhangers de toegang tot de stembus te ontzeggen.

  Zielig.

  1. tomygun

   Zo block fluit wim is je zweetlaan weer schoon?

 16. DolleDries

  Club Martijn EU. Ernst en Friese Kong druk hier. Helaas komt er alleen maar onzin uit.

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Is steeds zo geweest en zal ook wel zo blijven, dat ligt aan hun uiterst beperkt denkvermogen.

 17. Ben Zine

  Waarom zou het in Australië en Oostenrijk wel kunnen en hier niet ? Daar kunnen onze huistrollen geen antwoord op geven. Nu wordt Geert verketterd, maar aan het einde van deze eeuw, als de islamisering van Europa is voltooid, zal hij worden beschouwd als de eerste en de enige politicus die het allemaal van tevoren zag aankomen.

 18. Ritter

  Een goed plan van Geert Wilders.

  Helaas zoals meer goede plannen van Wilders zal de politieke elite (en hun vriendjes in de media) hiertegen zijn.

  Wilders heeft in het verleden (en heden) steeds gewaarschuwd voor de sluipende islamisering van Nederland (Europa)

  Met de opkomst van islamitische partijen in verschillende landen van Europa ( in Nederland b.v. DENK, NIDA, islam Democraten) krijgt deze islamisering een gezicht.

  Bij deze immigranten ligt hun loyaliteit niet bij Nederland en de westerse waarden/normen/levenswijze maar bij de islam en bij de landen van herkomst.

  1. corfo

   @ Ritter.
   Hetgeen u opmerkt is bij iedere weldenkende Nederlander bekend, alleen enkele mensen, die zich “Nederlanders” noemen maar in feit landverraders zijn, zullen het niet met u eens zijn.
   Het is schandalig wat er in Europa, incl. Nederland, gebeurt.
   De “regering” staat erbij en kijkt er naar, dat zooitje vindt álles prima, zolang het henzelf maar niet raakt.

  2. Anton Adriaan

   Sommigen hebben dus twee paspoorten. Zijn loyaal aan twee landen.

   Dus mensen uit Noord/west-Europese landen moeten ook hun tweede paspoort inleveren, of zijn het alleen de lui die uit islamitische en niet-westerse landen? Of moet echt iedereen zijn tweede paspoort inleveren? Vrij verwarrend voor sommigen lijkt mij.

   Ik maak het makkelijker. Mensen die kunnen aantonen dat zij uit (een van de Germaanse) landen komen, mogen van mij een tweede paspoort.
   Mensen uit niet-westerse/islamitische landen die tot 3 generaties terug in Nederland zijn komen te wonen, moeten hun Nederlandse paspoort inleveren.

   En dries.. jij loopt nog steeds “duh Democratie” te verdedigen, maar dankzij die fijne democratie van jou, komen er dus partijen van migranten zoals Bij1, Nina, en DENK.

   Dank je wel, Dries!

   1. Frits Jansen

    U zou een Ariërverklaring wel toejuichen, vermoed ik.

    1. Anton Adriaan

     F. Jansen, de term “Ariër” is in mijn ogen enigzins achterhaald.
     Maar, jawel, zo’n verklaring zou wel op zijn plaats zijn, als dat het makkelijker kan maken.

    2. Holland

     Wim Jansen haalt de Godwin uit de mottenballen. Goed gedaan Jansen!

   2. toetssteen

    @a a
    Lezen! Het gaat over nationaliteiten!
    Diplomaten paspoorten vermelden maar 1 nationaliteit. Idem bij zakenlieden.

 19. Ritter

  Interview met Geert Wilders.

  Dit wil Wilders bereiken met zijn wetsvoorstellen
  https://www.telegraaf.nl/video/1883118/dit-wil-wilders-bereiken-met-zijn-wetsvoorstellen

 20. Frits Jansen

  Wilders is echt in het nauw, en probeert op alle mogelijke manieren aandacht te trekken, ditmaal alweer met een volstrekt onhaalbaar voorstel. Voor een grondwetswijziging wordt in twee “lezingen” gestemd, met daar tussen verkiezingen, en de tweede keer is is 2/3 meerderheid vereist. Die krijgt zo’n voorstel never nooit.

  Toen de VVD een tijdje terug een (minder vergaand) voorstel deed tegen “dubbele paspoortén” kwamen er hevige protesten uit de achterban van internationale zakenlui die vaak meerdere paspoorten hebben om tijdrovende visumprocedures te ontlopen. Hier botste de VVD als rabiaat rechtse “PVV light” met de traditionele VVD als partij van zakenlui (die denken dat de VVD nog een liberale partij is).

  Wilders moet zich ook bedenken dat een Turkse Nederlander die zijn Turkse paspoort inlevert (beter gezegd zijn Turkse nationaliteit opgeeft) veel moeilijker naar Turkije kan terugkeren. En dat zu Wilders toch het liefste willen, alle Turken erug naar eigen land? Het is waar, in tegenstelling tot Marokkanen kunnen Turken wel hun nationaliteit opgeven. Dat is echter een ingewikkelde, tijdrovende en kostbare procedure waarvoor de hulp van een advocaat vereist is. En de betrokkene ondervindt louter nadeel. Dat begint er al mee dat hij voortaan een visum moet aanvragen voor (familie-)bezoek aan Turkije – wat iedere keer 20 dollar kost. Verder mogen alleen Turken onroerend goed bezitten in Turkije, wat erfenissen compliceert. En een emotionele affiniteit met Turkije stamp je niet uit iemands hoofd, zelfs niet als die zijn zwarte Turkse haar zou blonderen naar het voorbeeld van Wilders.

  Steeds wordt de retorische vraag gesteld voor welk land iemand met een “dubbel paspoort” zou vechten als er oorlog komt. Misschien is het beter om helemaal geen oorlogen meer te beginnen.

  Nederlanders kunnen trouwens ook een tweede Nederlands paspoort aanvragen. Die hebben dan ook een “dubbel paspoort”. Die mogelijheid is in het leven geroepen voor zakenlui wier ene paspoort bijv. bij een consulaat ligt voor een visum terwijl ze met hun andere paspoort op reis gaan. Een visumprocedure duurt zo een week, en dan moet je als internationaal zakenman toch kunnen blijven reizen.

  Ooit had je ook een paspoort nodig om binnen Nederland te reizen. Mijn overgrootvader was een vooraanstaand man en daarom kreeg hij een paspoort waarmee hij vrij door heel Nederland kon reizen!

  Ik ben er voor om Limburgers een visumplicht op te leggen, want één Wilders is al meer dan genoeg.

  1. J.C.

   @Frits Jansen (of is het Mo?)

   Het plan van Wilders zou wel de zwakten van de huidige gedoogsituatie blootleggen. Kijk bijvoorbeeld eens wat er in Amsterdam gebeurt. Het buitenland lacht zich de ballen uit de broek. Machteloze Nederlandse overheid………

  2. Ni28

   Wilders zegt over het algemeen verstandige dingen. Jij niet.

  3. Ni28

   Quispel zeikt weer over dingen waar hij geen verstand van heeft. Utopische theorie boekjes en realiteit zijn twee verschillende dingen.

  4. Rechtsaf

   @Frits “Wilders moet zich ook bedenken dat een Turkse Nederlander die zijn Turkse paspoort inlevert (beter gezegd zijn Turkse nationaliteit opgeeft) veel moeilijker naar Turkije kan terugkeren.”

   Maar dat is dus niet “ons” probleem.

   Het ergste van je betoog is dat je er extremen bijhaalt om even een puntje te drukken..

 21. nogmaals

  Ernst Quispel heeft wel gezegd dat hij tegen een islaminvasie is; maar daar blijkt bitter weinig van, als je zijn “bijdragen” aan DDS leest. Misschien is hij helaas niet gestikt in zijn eerste leugen.

  1. Original NL

   Quispel is een narcist die op diverse fora zijn behoefte doet.
   Gewoon negeren !!

   1. fenderbender

    Nah, lijkt meer op Cluster B problematiek, heeft ongetwijfeld een pgbtje

  2. Rechtsaf

   @Nogmaals Ernst (en co) is een zéér warme pleitbezorger van de islam, Ernst (en co) zal dit verdedigen met alles wat in hem zit, saampjes met zijn antisemitische maatjes..

 22. fenderbender

  Wat een gelul zeg,
  We vereren onze verzetshelden, Hannie Schaft, Soldaat van oranje, en weet ik wat.
  Ze vochten voor nederland, en daar zouden we trots op moeten zijn.
  Zouden dat nu populisten worden genoemd?
  Mag je nog nederlander zijn uberhaupt, Wat is de nederlandse identiteit nog waard dan, als ik een dubbel paspoort zou hebben , dan verbrandde ik de nederlandse, tis toch niets, tenminste zoals bepaalde mensen erover denken..

  Dubbel paspoort, ik ben eigenlijk niet nederlands, maar ik wil wel de nederlandse voordelen en wetten , als het mij uitkomt, rot op.
  Laat ze kiezen en afschaffen, nederlander of niet , 1 van de 2.

 23. Appelstroop

  Lekker veel zin, elke partij stemt toch tegen.
  Maargoed, even een knip en plakje van headliner:

  07-04 (09:12) Wilders: stem kwijt bij dubbele nationaliteit (Hart van Nederland)
  07-04 (08:29) Wilders: stem kwijt bij dubbele nationaliteit (Fok!)
  07-04 (08:23) Hop, Wilders is er klaar mee en wil Grondwet veranderen: ‘Pak dubbele paspoorthouders het kiesrecht af!’ (Dagelijkse Standaard)
  07-04 (08:16) Wilders: pak mensen met dubbele nationaliteit kiesrecht af (RTL Nieuws)
  07-04 (07:01) Video: Dit wil Wilders bereiken met zijn wetsvoorstellen (De Telegraaf)
  07-04 (05:37) Wilders: ‘Dubbele nationaliteit, stem kwijt’ (De Telegraaf)
  07-04 (05:37) Geen politieke partij komt voor rokers op (premium) (De Telegraaf)
  07-04 (02:55) Telegraaf interview met Geert Wilders ? ‘Hardvochtig? Het gaat om overleven’ (PVV.nl)

  kortom: missie geslaagd, hij is weer in het nieuws.

  1. sonar

   Je bent geen appel en geen stroop maar je bent even in het nieuws missie geslaagd.

   1. Appelstroop

    Ja, daarom post ik ook.. zodat anderen het lezen.

    Ben het verder wel (min of meer) eens met het wetsvoorstel, zeg alleen dat het geen reet zin heeft omdat toch iedereen tegen stemt en dat weet Geert ook, dus gewoon voor de krantenkopjes in mijn opinie.

 24. DolleDries

  Vergeet niet dat Wilders met zijn voorspellingen steeds de tijd ver vooruit is.

 25. Duckday

  Wederom gelijk En het heeft niks met een racistische gek te maken Maar Den Haag heeft een broek vol van Angst en zal al het mogelijk heden benutten om hem dwars te zitten We zijn al een afval bak van Europa De huidige politiek is niet voor de bewoners maar alleen voor hun zelf Wanneer NL exit

 26. Ni28

  Een paspoort als voorwaarde voor asielzoekers is de enige goede weg. Als iemand eigen nationaliteit niet kwijtgescholden kan krijgen dan moet niet mogelijk zijn om de Nederlandse te krijgen. Je wilt Nederlander worden of niet, met voordelen en ook met nadelen. Zo kweek je loyaliteit.

 27. Rosasolis

  Natuurlijk heeft Wilders gelijk wat de dubbele-nationaliteit status betreft. Dit moet afgeschaft worden. De immigranten, of degenen die uit een oorspronkelijke immigrant familie komen, moet kiezen: of zijn ze een Nederlandse burger, of van hun oorspronkelijke land. Als kiezen voor de andere land, dan verliezen zij hun Nederlanderschap. Dan mogen zij niet meer stemmen in onze verkiezingen, en ook niet kandidaat zijn in welke politieke partij dan ook. Deze vroegere burgers met dubbele nationaliteit zullen weinig rechten meer in ons land hebben. Maar…hoe krijgt onze regering steun voor dit ingrijpende verandering. Ik zie het al: de linkse partijen, moslim partijen, en D66 zullen tegen stemmen in de 2de kamer. De meeste regeringsleden van CDA en VVD zullen akkoord gaan met dit nieuwe wet, maar ik zie
  problemen met D66.

 28. P.Sisterons

  Denk en Nida willen het liefst zo snel mogelijk de sharia invoeren. Dus Wilders heeft een goed punt hier. Laten we hopen dat zijn plannen doorgaan anders ziet het er slecht uit voor onze kinderen en kleinkinderen. Niemand zit te wachten op moslims met een te grote bek.

 29. Luwadder R1

  Meijer 61200 : Waarom zou het niet mogen ?? van Jean-Claude ‘Alcoholica’ Juncker van de Europese Clan/Alcoholistenclub/Brusselse poppenkast??. Het is een intern politiek onderwerp en ik zou geen reden kunnen bedenken waarom Jean – Claude ‘Alcoholica’ Juncker weer een vinger in de alcohol heeft. ECHT!!!! die Brusselse poppenkast bemoeit zich werkelijk overal mee, om moedeloos van te worden, dit terzijde. Je bent Nederlander of je bent het niet, ik ben het volledig met Wilders eens. Mensen met dubbele paspoorten zijn geen Nederlanders omdat ze geen afstand kunnen of willen doen van het land van afkomst.Het is gewoon krankzinnig dat er ook buitenlanders rond lopen met een dubbele nationaliteit, terwijl de Nederlanders gewoon 1 paspoort/identiteitskaart in z’n bezit heeft. Ik vrees echter dat Wilders een roepende in de woestijn is want de O ZO!!!! geroemde linkse idealen zullen natuurlijk fanatiek worden verdedigd. By the way Alcohollistenclub vindt ik ook een goeie synoniem voor EU.

 30. Bes Tolen

  Het Nederlanderschap wordt algemeen veel te snel of te wel jaren te vroeg door vreemdelingen verkregen. Het politieke beleid is eenzijdig maar zo hoor je niet te regeren.
  En dan zijn er voor bepaalde gevallen nog extra snelle procedures zoals voor sportlui. Dat is onbehoorlijk en vaak ook lachwekkend, namelijk een jeugdig iemand die maar korte tijd in Nederland heeft verbleven en vervolgens in een ander land zijn of haar sportloopbaan voortzet. Sommigen vertegenwoordigen Nederland dan wel. Totaal overtrokken gedoe.
  Dan zijn er nog honderdduizenden op basis van gestolen of valse paspoorten Nederland binnen gekomen en nog veel meer als illegaal of eenvoudigweg met leugens want die worden al gauw positief beoordeeld. In de ambtenarij kwam het veel voor dat personeel aanvragen afkeurde en vervolgens een baas of iemand, die zich er zo brutaal weg mee bemoeide, zonder naar de aanvragen (formulieren) verder te kijken, eigenhandig wel goedkeurde. Ook gebeurde het dat bepaalde overheidsdiensten hun aandeel gewoonweg over deden aan andere diensten of aan specifieke belangenorganisaties.
  Allerlei opstapjes en steun van groepen Nederlanders met eenzijdige politieke of godsdienstige opvattingen waarbij nooit kwalijke praktijken in aanmerking worden genomen en het zwakke regeringsbeleid de tientallen jaren door, scheppen alleen maar afbraak en onveiligheid in het land. [Ontmoediging van de autochtone Nederlanders]. Behalve dan voor de naïeven want die heb je ook in overmaat. Maar die gelukzaligheid wordt ook eens opgebroken. Overheidsadministratie is vaak chaotisch en heeft geen voldoende ingebouwde controles en wordt op slechts één plek ingevoerd. Naar mijn idee was en is het een rotzooi terwijl het om de belangrijkste administratieve zaken gaat, die de overheid moet voeren.
  Al tientallen jaren is internationaal van buiten de politiek, er op aangedrongen, dat ieder land een geheel betrouwbare administratie van natuurlijke personen moet hebben. Dat ook om het individu bescherming te geven (denk ook aan slavernij) en om fraudes tegen te gaan. Maar nee, het gebeurt maar niet. Moet prioriteit zijn. Ook permanente controles moeten er internationaal komen.

 31. Drollevanger

  De plannen van Wilders werken uitstekend. Ga maar in bv Hongarije kijken en vragen hoe het moet.
  In Hongarije heeft men geen moslim of Marokkanen probleem

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.