Hysterisch BIJ1 van Sylvana weer in angstzaaimodus: ‘Leefbaar Rotterdam = Front National van Marine Le Pen!’

Nadat BIJ1 al afging in Amsterdam en slechts één schamel zeteltje wist binnen te slepen, gaat de partij het nu toch ook in Rotterdam proberen. Waar dan ook meteen de nodige angstzaaierij van stal wordt gehaald tegenover de grootste partij van de stad, Leefbaar Rotterdam. Volgens Sylvana Simons’ club is het een “rechts-populistische” groepering die vergelijkbaar is met het Front National uit Frankrijk of de FPÖ uit Oostenrijk. Sure, Sylvana…

Nu Amsterdam officieel een BIJ1-fractie heeft, zint de partij van Sylvana Simons op de “verovering” van de volgende grote stad: Rotterdam. Misschien dat over een paar jaar een vriendinnetje van Sylvana daar ook wel met de hakken over de sloot een restzeteltje kan pakken – wie weet.

Om dat doel in 2022 te bereiken richt Sylvana zich alvast op buitenlanders. Nee, ik bedoel niet de befaamde mensen met een migratie-achtergrond. Maar op expats, die in het Engels worden aangesproken door Sylvana’s nieuwe Facebookpagina “Rotterdam BIJ1 – in English.” Waar La Simons meteen uitlegt hoe erg het gesteld is met Rotterdam. Want de stad wordt namelijk geregeerd door “rechts-populisten”. Lieden die vergelijkbaar zijn met andere Europese bewegingen die flink in de bruine smurrie aan het roeren zijn:

“Rotterdam is a boldly modernist and bustling multicultural city that we all love.

But did you know that it has been governed by right-wing populists – the local equivalent of UKIP, Front National, AfD, FPÖ and Lega Nord – for the most part of the 2000s? Where 168 anti-blackface protesters were illegally arrested? “

Oh jee, mensen die zich niet aan politie-verordeningen houden worden gearresteerd – wat erg! Moord! Brand! Dat betekent vast en zeker dat de grootste partij in de stad een soort extreem-rechtse fascistenkliek is! En dus moet BIJ1 ook in Rotterdam gaan meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Om de havenstad te redden voordat het te laat is en de gemeente voortaan door het leven zal gaan als RotterdaKKK!

Mensen, doe eens even ontspannen. Leefbaar Rotterdam is een centrum-rechtse partij, géén club van rechtse populisten. Als de club ergens mee te vergelijken valt, dan fatsoenlijke rechtse bestuurspartijen als de Belgische N-VA of de Oostenrijkse ÖVP. Want de “local equivalent” van UKIP of Lega Nord? Die is er wel in Rotterdam, maar die heeft een hele andere naam en slechts één zeteltje: de PVV.

Dus scheer je eens snel weg uit Rotterdam met je angsttactieken, Sylvana.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Tguard

  Tja mevrouw Simons,
  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

 2. Floris

  Het wordt weer een droog voorjaar en een natte zomer.

 3. Ben Zine

  Sylvana heeft weer even aandacht nodig…

 4. A3aan

  Da’s héél fijn Floris, met de nattigheid hou je vuur van je huis weg, een brand zoals vorig jaar oktober hoeft niet.

 5. Gerlos

  Ach de lieve schat Sylvana mocht weer iets vertellen uit de psychische inrichting waar ze verpleegd wordt.

 6. Scaldis

  Sylvana?
  Die vrouw weet niet eens dat de zwarte doos in werkelijkheid oranje is.

 7. sjun

  Een aanklacht wegens smaad wast dat varkentje.

 8. Steve Van der Vekens

  Sterf toch mens.

 9. AS210854

  Heeft ze haar werk voor april en mei weer gedaan en ontvangt hiervoor effe 5000 euro voor die onzin.

 10. palko

  Het zwarte schaap van de Amsterdamse politiek moest zonodig weer even blaten. Tsja, dit soort onzindelijke opmerkingen kun je verwachten van iemand die ruim 47 jaar geleden bij het uitdelen van de hersencellen voor een gesloten loket in Paramaribo stond.

 11. Paaldanseres

  Ochgerrem…. het zwarte drolletje is nog de republiekeinen van de ‘oe es ee’ vergeten te benoemen als racisten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.