segers tweedekamer

In schaamteloze email aan partijleden trekt Gert-Jan Segers de Jezus-kaart in een poging zijn steun voor liegende Rutte te verdedigen

Geen categorieapr 29 2018, 19:00
Ga. Je. Schamen. Man.
Als deze email, die ChristenUnie-leider Gert Jan Segers aan leden en andere belangstellenden van zijn partij mailde, niet de meest hypocriete email van het jaar is weet ik het ook niet meer. De man voelde zich duidelijk gedwongen om tekst en uitleg te geven over de onbegrijpelijke steun van zijn fractie aan premier Rutte. En dus kwam hij met een historisch flauwekulverhaal op de proppen, waarin hij vooral zo vaak mogelijk de naam van "Jezus" gebruikt.
"Deze week was het een half jaar geleden dat het nieuwe kabinet beëdigd werd. Tegelijk was het misschien wel de meest intensieve week die we sindsdien beleefd hebben," begint hij zijn email. "Achter de schermen onderhandelden we over de voorjaarsnota en voor de schermen was er een zwaar, bewogen debat over de gang van zaken rond de afschaffing van de dividendbelasting waarvan u hier mijn bijdrage kunt nalezen. Daarin reflecteer ik ook op mijn eigen rol daarbij."
Vervolgens geeft hij aan te beseffen dat het aanzien van de politiek een behoorlijke klap heeft gekregen:

"Wat ik in ieder geval zeker weet, is dat het geen goede week was voor het aanzien van de politiek. En dat raakt me zeer. Juist omdat wij er volop deel vanuit maken."

Dat moet in normale tijden natuurlijk voldoende zijn om de steun voor een premier in te trekken. Maar dat doet Segers niet. Want Jezus.
Politiek is niet altijd even verheffend, maar het is geen plek waar christenen hun handen van af moeten trekken. Integendeel.

Zo nemen we vol overtuiging onze plek in. Niet uit verliefdheid op een paar stoelen in de Staten-Generaal of in de Trêveszaal, maar omdat we ook in Den Haag Jezus willen navolgen. Omdat we middenin dat soms ruige bedrijf het goede willen doen voor onze naasten en voor ons land.

Oh? Het "goede doen" betekent keihard liegen tegen kiezers én de Tweede Kamer? En "Jezus navolgen" betekent dat je de krachten bundelt met de farizeeërs? Ja, blijkbaar wel.

Ik denk deze weken ook veel aan al onze partijgenoten in gemeenten waarvan velen betrokken zijn bij collegevorming. Ook in al die gemeenten mogen we Jezus navolgen en het politieke verschil maken.

Maar juist na deze week besef ik als geen ander hoe kwetsbaar we zijn als feilbare mensen in een politiek klimaat waar je zomaar de schijn tegen kunt hebben. Ook lokaal. Laten we elkaar blijven opdragen in onze gebeden en God steeds vragen om wijsheid, inzicht, een zuiver hart en moed.

Je moet maar durven: de naam van Jezus en God continu gebruiken terwijl iedereen weet en ziet dat je ongekend hypocriet bezig bent. Je zou het schaamteloos noemen, maar blijkbaar is Segers zo van God los dat hij dat soort gevoelens al lang niet meer kan ervaren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten