Islamitische Duitse minister is helemaal voor hoofddoekjesverbod: ‘Stop de seksualisering van kinderen!’

Als het aan minister Serap Güler (integratie) ligt, worden ouders binnenkort verboden om kleine meisjes een hoofddoek te laten dragen. De bewindsvrouwe in de deelstaat Nordrhein-Westfalen vindt de islamitische hoofddoek een schandelijke ‘seksualisering’ van kinderen, en pleit dan ook voor een verbod.

Dat de integratie van islamitische migranten niet zo vlot verloopt, is een waarheid die ook bij onze oosterburen langzaam maar zeker aan het doordringen is. Zelfs al hebben we het in bepaalde gevallen over de derde of vierde generatie van migranten uit Turkije of Marokko, nog altijd lijken ze zich niet goed staande te kunnen houden binnen de hedendaagse en seculiere Westerse maatschappij. De segegratie begint al op vroege leeftijd, doordat ouders hun kleine meisjes al vanaf jongs af aan hoofddoekjes laten dragen.

Integratie kan je niet altijd met regeltje afdwingen, maar aan deze onrechtvaardigheid is zeker wat te doen. Dat vond ook Serap Güler, minister van integratie in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. In de krant Die Welt schrijft ze hoe zij, nota bene als gelovige moslima, aankijkt tegen het dragen van hoofddoekjes, en dan met name door jonge meisjes. Güler:

“De discussie over de hoofddoek van jonge meisjes gaat niet over religie of religieuze symbolen. Het is een debat over gelijkheid en zelfbeschikking. Als gelovige heb ik niets tegen religieuze symbolen. Maar waar ik een probleem mee heb, is het seksualiseren van kinderen. Dit is precies waar over gaat in het het hoofddoekdebat, om kinderen in de kinderopvang en de lagere schoolleeftijd. Niet om een ​​religie of diens gelovigen , de moslims, te stigmatiseren.

Waarom zou de hoofddoek moeten worden gedragen volgens de islamitische leer? Het antwoord: om de aantrekkelijkheid van vrouwen te verhullen voor mannen. Welke aantrekkelijkheden zou een gesluierd meisje moeten hebben? Geen!”

Güler benadrukt nog eens te zijn opgevoed door gelovige ouders in een gelovig huishouden, maar zegt ook dat er een gigantische kracht uitgaat van zelfbeschikking en vrijheid. Dat is de kern van het betoog van de minister: vrouwen moeten niet in een keurslijf gedwongen worden, maar vrij zijn. Als volwassen vrouwen ze per sé zelf een hoofddoek willen dragen, dan mogen ze dat.

Maar van een goede zelfstandige keuze kan absoluut geen sprake zijn bij basisschoolleerlingen. Strijdlustig verkondigt Güler: elk jong meisje met een hoofddoek is er één teveel.

Nu hopen dat Güler die doelstelling ook in de praktijk zal kunnen brengen. Eerst in Nordrhein-Westfalen, en wie weet straks ook in heel Duitsland. Misschien dat wij daarna ook nog iets kunnen leren van onze oosterburen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  A’dam/Hilversum reageert verslagen maar (traditiegetrouw) woedend op de racistische uitlatingen van de Duitse minister Serap Guler.

  “Nestbevuiler” krijsen de Groen Links stemmers
  “Tom Guler is erger dan Adolf Hitler’ gillen de studenten van Studentensteden.
  “Ik zou haar haatkwab met een biljartkeu willen inslaan” gromt de redactie van dagblad Trouw

  Frau Merkel trekt het boetekleed aan en verordonneert dat alle Duitsers Duitsland moeten verlaten en verpacht het land voor 2 Deutch Mark aan de Saoedische humanisten en de nieuwe Trudeau Jesse ‘ik wil net als D’66 dat er een religieuze politie komt in A ‘dam ‘ Klaver

 2. Ernst Quispel

  Met dezelfde logica kun je beweren dat je kinderen seksualiseert als je ze jurkjes aantrekt.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Het is jammer dat mensen zo dom zijn maar accepteer dat met vlijt omdat de evolutie soms buitengemeen rare kronkels vertoont.

   Hoofddoek
   Ideologisch Op de kop
   Waarom
   Omdat anders mannen een strakke pantalon vertonen
   (althans in de schimmig perverse wereld van dogmatici en hun beschermheren zoals die rare Ernst)

   Meisjes van let’s say acht jaar
   Vrij van ideologie
   Met jurkje
   Geen strakke pantalon
   Behalve Ernst
   Die krijgt daar kennelijk wel een strakke pantalon van

   Maar dat is Ernst
   Ernst is progressief, vrijgevochten-(in-het-gelijkdenken) en solidair.

   Ik geloof niet dat Ernst een fijne kinderjuf zou zijn.
   Maar misschien wel een goed Groen Links politicus

   1. Ernst Quispel

    Ik kan hier geen touw aan vastknopen maar ik weet zeker dat Two Ravens wel een vermoeden heeft waarover hij zwatelt.

    1. Tinneke

     Stop er maar mee Robert……..T.R.B.K. is een beetje te hoog gegrepen voor jou! skatje…..

     1. denk eens na

      Of uithuwelijkt of besnijd he ernst

    2. lanex

     Kennelijk ben je de moeite waard om steeds maar weer te antwoorden. Het ontgaat mij volledig!

   2. Pit

    @TRBK: Ernst is progressief, vrijgevochten-(in-het-gelijkdenken) en solidair.

    Voor hem bestaan er geen kleuren, alle kleuren zijn gelijk. Saai, maar dat moet ook. Het is een moetje.

   3. Justus Maximus

    Spijker op de kop, TRBK!

    Het is het dwingen van het dragen en jurkjes hebben niks met een moordende totalitaire politieke ideologie te maken. Hoofddoekjes wel.

    Ernst is een beetje een rare vogel die die werkelijk niet aankan. Hij is liever dom en hypocriet.

    1. Pit

     @JM: Alweer bingo!

    2. Steve Van der Vekens

     Ernst is een rasechte trol die hier niets te zoeken heeft.

   4. JanKlaasen

    Ik snap alleen niet dat pedofielen altijd blank moeten zijn

    1. denk eens na

     wat dacht je van uithuwelijke ge meisjes in de islam of besnijdenis>? 12 jaar

 3. Gerlos

  Groot gelijk minister Serap Guler.

 4. Knopper

  Staat dat in de bijbelse leer?

 5. Ni28

  De beste aansporing tot integratie is een paspoort. De hoofddoek valt dan vanzelf weg na zoveelste generatie. Je moet hier vooral een goede Europeaan zijn en geen goede Turk of Marokkaan belast met je geloofsleer. Wilt je hier leven moet je een keuze maken. Dat het niet makkelijk is weet ik zelf en dat het niet altijd in dank afgenomen wordt ook en daarom is het een diepe overweging waard.

 6. Ritter

  Iraanse vrouw waarschuwt het Westen: ‘Jullie zouden ook banger mogen zijn voor het oprukkende islamisme!’

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/06/iraanse-vrouw-waarschuwt-het-westen-jullie-zouden-ook-banger-mogen-zijn-voor-het-oprukkende-islamisme/

  1. Ernst Quispel

   Islamofoben weten in de overvloed van berichten op het internet altijd wel een bericht te vinden dat hun angst bevestigt.

   1. Ritter

    Ernst Quispel

    Ze was moslima, werd atheïst en overleefde de aanslag op Charlie Hebdo.

    Zineb El Rhazoui – Vernietig het islamitisch fascisme

    Morele essentie van open samenleving is vrijheid van het individu, islam vormt daar een gewelddadige bedreiging voor

    https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/07/in-de-islam-groeit-fascistische-ideologie-a1594879

    1. van Urk

     “Allah zal de islam doen overwinnen in Europa; zonder zwaarden, zonder kanonnen, zonder strijd. De miljoenen moslims in Europa zullen het continent binnen enkele tientallen jaren islamitisch maken” woorden van een gedode leider uit Noord Afrika. De Jihad wordt niet alleen op louter gewelddadige wijze opgelegd. Maar ook sluimerend op cultureel gebied. Het plan is om geleidelijk te infiltreren in gemeenschappen om de islam het meest dominant op politiek en religieus gebied te maken. Het begint met een straat, dan een buurt, een hele wijk, vervolgens de stad en dan een staat. Mohammed was ervan overtuigd dat de Arabieren niet alleen de wereld kunnen veroveren met het zwaard, maar ook via succesvolle demografische oorlogsdoctrine. Hij veroverde Medina door de methode van immigratie… De snelle toename van de moslimbevolking in de meeste Europese bevolking is niets meer of niets minder dan de derde islamitische poging tot verovering van Europa. Het is in het vreedzame Indonesie ook gelukt dus waarom ook niet in Europa? Tot de tweede wereldoorlog waren er nauwelijks moslims in Europa te vinden. Nu zijn het er miljoenen. Naast een demografische is er ook een culturele islamisering waarmee Europa geconfronteerd wordt. Door de islamitische massa-immigratie bevinden zich in Europa nu al honderden islamitische No-Go zones, waarin de autoriteiten niet of nauwelijks meer de controle over hebben. Op de site van de Franse regering staat een lijst van 751 “gevoelige urbane zones” die als islamitische enclaves worden beschouwd. In steden van Groot Brittanie kom je waarschuwingsstickers tegen waarop staat: “U betreedt een sharia-gecontroleerde zone”. In deze steden worden niet-moslims stelselmatig lastig gevallen. Lees het hele artikel met videobeelden : http://www.stopdebankiers.com/burgeroorlog-enof-islamisering/

    2. Floris

     @ Ritter: er zijn er zoveel als Zineb. Daar zijn wegkijkers als Quispel doof voor.

     Ze WILLEN het niet weten.

  2. Frits Jansen

   Islamisme is speciaal de radicale islam, zeg maar de Staphorster variant. Ik weet dat ze daar ook in moslimlanden bang voor zijn.

   Die islamitische radicalisering is een reactie op de radicalisering van het Westen in zijn islamhaat.

   1. Holland

    W i m Quispel: Frits Jansen jat je tekst! Regelrechte copy/paste. Dat laat je toch niet zomaar toe?

 7. Heinz

  Kommt er daar een speciale politie voor in actie om dat te controleren?

 8. Rosasolis

  Na veel te hebben gelezen over religies in deze tijd, ben ik overtuigd dat wij nu bezorgd moeten zijn, en plannen moeten maken voor de toekomst van onze wereldbevolking. Wij kunnen niet langer blijven met oer-oude mythen, en primitieve tradities. Wij moeten vooruit kijken om onze planeet te leiden naar een heel nieuwe, en heel andere toekomst dan dat wij voor eeuwen hebben gehad. De Duitse minister S. Gular is zo’n moderne denker. Ik heb een artikel gelezen van een moslim vrouw in Nederland, die een hoge functie in een bedrijf heeft, en gewoon westers gekleed is, die vertelde dat “een goede moslim hoeft geen hoofddoek te dragen, en ook geen andere eeuwen-oude kleding stukken.” En geleerden van Christelijk, Katholiek, een Joodse gemeentes schrijven dat wij moeten naar te toekomst kijken, zonder de oude leer helemaal te vergeten. Ik heb zojuist de nieuwe roman van Dan Brown gelezen: Oorsprong.
  Hoewel ik ben niet eens met de hele filosofie achter het sensational verhaal van dit nieuwe D. Brown roman…namelijk dat wij alleen de producten zijn van de evolutie van moleculen, vindt ik dat wij moeten oude primitieve tradities grotendeel achter ons verlaten, en moeten wij wijden aan een verenigde Planet Aarde. Het gaat niet langer aan het doorzetten van heel oude religies, met alle toenemende problemen, terwijl de
  wereld bevolking ENORM groeit. Ik ben eens met de wetenschappers van onze tijd eens dat onze enige hoop voor de toekomst, eindelijk een samenwerking tussen alle gelovigen moet komen. Maar sommige wetenschappers die werken met moleculen,
  die nog steeds in een schepper geloven, vragen zich af hoe kregen wij die moleculen?
  Volgens Brown (die geen wetenschapper is) is het leven op onze aarde alleen uit moleculen gekomen en verder ontwikkeld. Maar: van waar kwamen die moleculen?
  Is er leven op andere planeten? Zo ja, hoe is het leven ontstaan? Er moet ergens
  een schepper zijn, en van waar is hij of zij? Voor al jullie extreem gelovigen:
  Joods, Katholiek, Protestant, Hindoe, of Islam: waar zijn alle jullie bewijzen van al die”mirakelen” uit de Bijbel en veel later uit de koran? Er zijn geen bewijzen nergens.
  En ook voor de wetenschappers, weten zij nog steeds niet hoe het primitieve leven is ontstaan. Wel hebben zij bewijs van oer-oude moleculen…maar hoe kwamen zij hier op onze planeet, en van waar kwamen zij? Wat of wie was er voordat onze planeet Aarde bestond? Als je wil geloven dat wij naar te toekomst moeten voorbereiden
  dat ben je van deze tijd. Ik ben met D. Brown met zijn onderzoek gedeeltelijk eens:
  hoewel wij moeten samen werken voor de toekomst, mogen wij niet vergeten de oude leer die ons zover heeft had geleid, in alle vakken van onze dagelijkse leven. Kortom:
  hoe en waar is het Leven ontstaan of geschapen? Tot nu is er geen ENKELE bewijs!
  Volgende week is het Hemelvaart, en daarna volgt de Pinksterfeest. Waar gaan wij als onze leven op aarde afgelopen is? Velen zijn nu zeer bang met dit vraag…waar zijn wij hier, en waar gaan wij naartoe als wij onze laatste adem uitdoen? Hou je vast mensen,
  er is hoop. Er komen nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen.

 9. Floris

  “De bewindsvrouwe in de deelstaat Nordrhein-Westfalen vindt de islamitische hoofddoek een schandelijke ‘seksualisering’ van kinderen, en pleit dan ook voor een verbod.”
  ———————————————————————————
  Daar heeft het niets mee te maken.

  Het gaat erom dat de hoofddoek een islamitisch symbool is. Hoe meer kopvodden in het straatbeeld, hoe beter. En zo schrijdt de islamisering sluipend voort.

  Deze minister gaat daar niet in mee, maar blijft wel moslima. Ze zou er beter aan doen dat achterlijke geloof los te laten.

  1. Ernst Quispel

   Floris heeft het volste recht om moslims te adviseren hun geloof los te laten. Zolang hij niet, zoals hij eerder deed, bepleit dit geloof te verbieden hoor je mij niet piepen.

  2. Frits Jansen

   U hoort bij de tallozen die zich als makke schapen kritiekloos door Wilders laten indoctrineren met de gedachte dat de islam “achterlijk” is. Heeft u er wel eens over nagedacht dat deze boodschap nooit door kringen buiten de PVV wordt bevestigd?
   U zegt: “maar die hoofddoekjes dan”. Wist u dat er massa’s moslima’s zijn die helemaal geen hoofddoek dragen? Het is ook deel van een lokale cultuur.

   1. Holland

    Het is duidelijk dat Frits Zwamneus nimmer een woord in de koran gelezen heeft. Laat staan dat hij de Hadith of sharia kent. Toch weet hij zonder een zweem van twijfel hoe de islam in elkaar zit.

    1. Frits Jansen

     U gaat niet in op mijn argumenten.
     Heeft u de Koran wel gelezen?
     In Canada hebben ze overwogen voor bepaalde geschillen gebruik te maken van methoden uit de sharia, en daar alleen van afgezien omdat de sharia een slechte naam heeft.

 10. fusilier

  Ernst was ,was er nu eerder de kip of het ei?

 11. A3aan

  Geen hoofddoekjes of burka weg, de hele islam het land uit, met de club volgers de zandbak in waar zij vandaan komen.

 12. Frits Jansen

  Volgens sommige moslims moeten geslachtsrijpe vrouwen een hoofddoek dragen, maar in elk geval geen kinderen die nog niet geslachtsrijp zijn. Ik denk dat daar het bezwaar van deze Ministerin tegen gericht is.
  Of ze zelf moslima is, is uit de lucht gegrepen. Ze is in elk geval politicus voor een christelijke partij.

 13. Frits Jansen

  Heel pikant is dat deze dame minister van integratie in de deelstaat NRW, die zoals bekend aan de Nederlandse grens ligt. Menige Nederlander uit oostelijke provincies verkaste de afgelopen jaren naar Duitsland, omdat de huizen daar goedkoper zijn, en er ook wel meer ruimte is. Daardoor zijn halve dorpen achter onze oostgrens inmiddels ver-hollandst. Want Hollanders verdommen het natuurlijk om te integreren met de Duitsers. En dat geeft irritaties.
  Het moment is nabij dat deze pittige tante die weigerachtige Hollanders gaat aanpakken. Duits leren of opkrassen! En dan ook de Duitse cultuur omarmen, die toch echt wel ietsje verschilt van de Hollandse.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.