Islampartij bij onze zuiderburen: ‘Zet mannen en vrouwen gescheiden in de bus!’

De Belgische zusterpartij van DENK houdt er ideeën op na die zelfs Tunahan Kuzu nog in z’n stoutste dromen nog niet zou wensen. Men wil van België een “honderd procent islamitische staat” maken, waarin mannen en vrouwen gescheiden in de bus zitten.

In België zijn er na de zomer gemeenteraadsverkiezingen. Natuurlijk is dat om veel redenen interessant: zakken ook daar de sociaal-democratische partijen door hun hoeven? Gaat die vermadelijde partij van Guy Verhofstadt nu eindelijk electoraal failliet? Kunnen de Vlaamse vrienden van Jesse Klaver een deuk in een pakje boter slaan?

Maar ineens is daar de meest dringende vraag van allemaal: kan de partij simpelweg genaamd ‘Islam’ overal buiten de deur worden gehouden? In maar liefst 28 gemeenten bij onze zuiderburen staat die partij namelijk op het stembiljet. En wat die partij wil met België? Buschauffeur en (nu al) gemeenteraadslid Redouane Ahrouch legt het uit:

““Onze doelstelling is een honderd procent islamitische staat. Al bedoelen we daar niet mee dat we bijvoorbeeld de hoofddoek willen verplichten”, verklaart het Anderlechtse gemeenteraadslid Redouane Ahrouch en tevens penningmeester van de partij aan de kranten van Het Mediahuis. Die doelstelling moet verwezenlijkt worden ‘zonder te raken aan de Belgische grondwet’.

Daarnaast streven Ahrouch en zijn politieke medestanders naar een scheiding van mannen en vrouwen op het openbaar vervoer.”

Dat is natuurlijk belachelijk: stellen dat je de Belgische grondwet niet wil schenden, maar tegelijkertijd een soort ISIS-(light?)bewind voeren. Theo Francken, de Belgische staatssecretaris voor asiel en migratie, schiet dan ook rijkelijk gaten in deze bizarre redenaties van de partij die België een enkeltje Middeleeuwen wil geven:

“Dit artikel moet je echt eens lezen. Schoolvoorbeeld van taqiyya. Deze islamisten willen ‘de invoering van een 100% islamitische staat’ ‘zonder aan onze grondwet te raken’. Dat kan niet. Leugens en veinzing. Tolk en bodycam mee op uw campagne. Dan zullen we wel iets anders horen.”

Islam, heet dus die partij. Onthoud die naam. En onthoud de naargeestigheid die ze over de Belgen willen uitstrooien. Maar gelukkig zullen er geen handen worden afgehakt; nou, dat scheelt weer!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. fenderbender

  Was dat niet 50 jaar geleden iets met bussen? die voorin, die achterin. JA in amerika was het.
  Wat was dat toch, kom er niet op.

  1. Archetype01

   ja iets met huidskleur, en parks.. voor de rest herrinner ik het me niet meer.

 2. Bloem

  Stel je voor dat je “mannen en vrouwen” zou vervangen door “blank en gekleurd” Silly Sil en Femke Halsema zouden je persoonlijk komen lynchen.

  1. Ernst Quispel

   En terecht, zou ik zeggen, met de aantekening dat het lynchen, naar ik aanneem, door Bloem overdrachtelijk is bedoeld.

   1. Archetype01

    kunnen wij het hier dan over eens zijn dat je dus ook dit soort opdringerig gedrag van moslims niet accepteert?

    of ben jij vol voor de scheiding van man.vrouw..

    zo ja heb ik de volgende vraag voor je, moet een transgender dan in het looppad gaan zitten ?

    en wat als ik mij seksueel identificeer als een aanvalshelikopter?

   2. Bloem

    Beste heer Q dat is correct.
    De gedachte alleen al is te verschrikkelijk voor woorden.
    Een fatsoenlijk mens maakt geen onderscheid op sekse of ras.
    Je mag iemand afrekenen op daden en gedrag.
    Dhr. Redouane Ahrouch diskwalificeert zichzelf wat mij betreft met deze uitspraken als volwaardig mens.

   3. Holland

    Quispel vindt het wel terecht en logisch dat mannen en vrouwen gescheiden reizen, maar blanke en gekleurde mensen niet.

    Quispel is voor een apartheidsregime zoals het een goede moslim betaamt.

 3. George van de linden

  Voor iedereen hier de plank mis gaat slaan: Dit is weer een bewijs dat moslims vastberaden zijn hun wetten , normen en waarden willen invoeren, waarbij geweld niet geschuwd gaat worden!

  1. Archetype01

   Ho ho George, stop eens met logisch redeneren! dat doen wij hier niet he.

 4. J.C.

  “Islampartij bij onze zuiderburen: ‘Zet mannen en vrouwen gescheiden in de bus!”

  Vroeger was dat in de Rooms-katholieke gemeenschap ook de spirituele eis: mannen en vrouwen gescheiden, mannen en vrouwen een hoofddeksel/hoofddoek. Geen vlees op vrijdag en je zonden opbiechten. En de geestelijke leider kwam zo nu en dan op huisbezoek (papa werkte dag en nacht om het gezin draaiende te houden). Pedofilie was, zoals later gebleken is, ook een verschijnsel dat zich in de vrome christelijke kerken voordeed. (Protestanten hoeven zich echt niet beter te voelen).

  De hier geschetste achterlijkheid is inmiddels voorbij, althans in de bestaande autochtone werkelijkheid. In de nieuw door de elite samen met links gecreëerde werkelijkheid, lijkt zich dezelfde flauwekul de kop op te steken (wat in feite neer komt op: de elite wil samen met de geestelijk leiders de macht houden over het gepeupel. Daarin past dan ook niet dat een geestelijk leider kan worden aangepakt door de elite). Wat wel verandert is, is dat in de nieuwe realiteit echter niet van papa verwacht kan worden, dat hij dag en nacht werkt om z’n gezin draaiende te houden…..

  1. J.C.

   Ik moet dan ook altijd een beetje ingehouden lachen als ik die islamitische mensen vroom in hun klederdracht zie rondschuiven. Ik waan mij dan in Volendam, Urk of Zeeland en zie daar de mensen in hun klederdracht, vooral als toeristische trekpleister. Amsterdam schijnt tegenwoordig ook veel toeristen te trekken. Zou dat ook voor het bekijken van mensen in klederdracht zijn?

   1. Steve Van der Vekens

    Naar geruchten worden die gewaden geweven van het haar van de zeldzame mansbigfoot, dienaar van Allah.

    1. denk eens na

     Laat ik nou altijd gedacht hebben varkens haar

     1. Steve Van der Vekens

      🙂

 5. Ritter

  Geert Wilders ( en anderen) waarschuwen al jaren voor de islamisering die nu plaatsvind.

  Deze islamisering vind steeds meer openenlijke plaats. Het oprichten van islamitische partijen (zoals in Nederland b.v. DENK en NIDA) zijn daar voorbeeld van.

  De feiten leren ons dat de meeste moslims niet integreren maar vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag.

  De islam is niet compatibel met onze westerse waarden/normen/levenswijze; naarmate moslims steeds openlijker de islamtische levenswijzen promoten zal dat steeds meer tot “botsingen” leiden op verschillende gebieden. (normen en waarden die botsten)
  —–
  Iraans-Belgische tandarts waarschuwt: islamisme rukt op in Europa
  https://www.tijd.be/politiek-economie/internationaal-algemeen/Darya-Safai-Jullie-zouden-gerust-banger-mogen-zijn/9902847?ckc=1&ts=1497095023

 6. Scaldis

  België heeft wel ervaring met handenafhakkers, in de persoon van Druon Antigoon. Gelukkig hakte een dappere Romeinse soldaat Antigoons hoofd eraf. Dit keer zijn er geen Romeinen die orde op zaken komen stellen, maar zullen de Belgen zich met alle mogelijke middelen moeten verzetten om zich te ontdoen van het tuig dat een gevaar voor de samenleving vormt.

 7. DolleDries

  Slecht plan, ik ben er wel voor als de trein of bus vol is vrouwen er eerst uit.

  1. Ernst Quispel

   Zo kennen we onze DolleDries weer.

 8. Ernst Quispel

  Het is zonder twijfel een idioot standpunt, bijna net zo idioot als het voorstel een belasting op hoofddoeken te willen heffen.

  1. Stanly2000

   Je zal verstelt staan hoe snel Nld hoofddoek vrij zou zijn, domme jongen!

   1. Bloem

    De hoofddoek staat symbool voor het vermeende verschil in rechten van mannen en vrouwen. Voor mij (daar mag iedereen anders over denken) is de hoofddoek ten dele vergelijkbaar met het verplicht opspelden van een gele ster. Er is namelijk geen echte vrijheid voor vrouwen om te weigeren (uitzonderingen daargelaten).

    1. Ernst Quispel

     Natuurlijk, dezer dagen werd de hoofddoek al vergeleken met Swastica en uiteraard kan dat net zo makkelijk met de gele ster.

     Vergis je niet, lezers, dit is geen satire: Bloem meent dit serieus.

     1. Bloem

      Beste heer Q, het is u die hier begint over een “swastica” (wordt overigens met een “k” geschreven). Ik heb het slechts over een gebrek aan keuzemogelijkheden en de dwang om het symbool, van een gebrek aan keuzevrijheid, te dragen. Overigens weet iedereen op dit forum inmiddels dat u antisemitische sympathieën koestert, u een slechte lezer bent, zeer bevooroordeeld en zeer makkelijk uit de tent te lokken.

     2. meijer61200

      “Vergis je niet lezers”hahaha. Denk je nu écht dat er nog een normaal mensen jouw constante stroom aan braaksels leest? hahaha. Misschien je mamma? POW doet het beter; die gaan randdebielen blokkeren op hun IP adres, wordt tijd dat DDS ook paal en perk gaat stellen aan dit soort geestelijk wat minder begaafden.

     3. Bloem

      Vraag mezelf af of zijn moeder überhaupt weet wat haar zoontje allemaal uitvreet. Of ze trots op hem is, wie zal het zeggen. Kan mezelf niet voorstellen dat ze zelfs ook maar durft toe te geven dat er een familieband bestaat

     4. Guus Geluk

      Heer Bloem,

      Niet pruilen nu, de vergelijking hoofddoek-jodenster was idioot.

     5. Ernst Quispel

      Bloem is geen groot debater en ziet inhoudelijk ook geen andere mogelijkheden meer met de opponent voor antisemiet uit te kafferen.
      Jammer, ergens heb je het vermoeden dat hij meer in zijn mars heeft dat dit radeloze gestampvoet.

     6. Holland

      Bloem zegt: “…is de hoofddoek ten dele vergelijkbaar met het verplicht opspelden van een gele ster. Er is namelijk geen echte vrijheid voor vrouwen om te weigeren…”
      ———————————————————————-
      Een geheel correcte vergelijking, waar Quispel en Geluk niet veel anders dan wat gemonkel tegenin kunnen brengen.

      Bloem stelt dat onder druk van de autoriteiten (in dit geval de echtgenoot, de hele familie tot in de derde graad en andere fanatieke hoofddoekdraagsters) de dissidente vrouw geen enkele keus of vrijheid heeft. En dat is juist.

     7. Steve Van der Vekens

      ++++++

     8. Ernst Quispel

      Ik zie op de televisie en in mijn omgeving nogal wat moslima’s zonder hoofddoek.

      Hoe moet ik dat verklaren?

     9. HW

      Kwispel, jij ziet nog steeds vrouwen zonder hoofddoek, maar ik zie steeds meer jonge vrouwen met hoofddoek en gehuld in een jute zak.
      Bloem heeft wel gelijk, want eerder zag je een beperkt aantal jonge vrouwen met hoofddoek en die jute zak was er al helemaal niet.

    2. HW

     Guusje, in de 2. wereldoorlog moesten de joden in eerste instantie op straat met een ster lopen, omdat ze dan direct herkenbaar waren voor de niet Joden. Moslim vrouwen met hoofddoeken moeten buitenshuis ook met een hoofddoek lopen en zijn daardoor net als de joden toen direct herkenbaar voor de niet moslims, maar ook voor de moslims, die haar hiertoe oproepen..

     1. Guus Geluk

      HW,

      Hopelijk ziet u zelf het gebrek aan logica in uw commentaar. U haalt van alles door elkaar en dat neem ik niet serieus.

     2. Hermann

      HW, Even uitleggen: wat is het belang van herkenbaarheid? Die mevrouw in de bus is misschien een vrouw die naar haar gezin gaat of werkt of anders. Zij reist gewoon met de bus.Van A naar Beter.

     3. Steve Van der Vekens

      En misschien heeft zij ook een buzzypas.

 9. Nasrani

  Toch zijn er genoeg mensen in Belgie en Nederland die de islam als een gewone godsdienst willen zien en islamieten als normale mensen. En eigenlijk is dat pas idioot.

  1. Fortiori

   ” En eigenlijk is dat pas idioot” begrijp ik niet goed. Vervang dit door “hoopgevend, realiteitszin”

   1. Ernst Quispel

    “Geef de moslims en vinger en zij bijten je hand eraf”

    Dat kun je het niet kwalijk nemen want het schijnt in de Koran te staan.

    Heus waar.

    1. robroy

     Dat kun je het niet kwalijk nemen???? en een ander aanvallen op taal hahahahaha

     1. meijer61200

      Niet te geloven dat mensen nog reageren op uitschot als E.Q. Laat hem lekker fappen achter zijn toetsenbordje op de zolderkamer bij mammie. Powned gaat dit soort geestelijk getroubleerden binnenkort blokkeren. Tijd dat ook DDS deze stumpers van de site af haalt. Want het braaksel van o.a. dit heerschap slaat helemaal nergens op.

 10. Ni28

  Geef de moslims en vinger en zij bijten je hand eraf. Zien onze politici niet dat deze lui pas tevreden is als Europa in Midden Oosten veranderd? En nog helpen zij de moslims binnenkomen. Boord voor de kop of aangeboren domheid? Van democratie blijft niets meer over.

  1. Vit

   Dat zal ze tegenvallen, want dan is er geen gratis geld meer en zullen de stumpers moeten werken.

 11. Ni28

  Europeanen zijn een makkelijke prooi omdat zij met iedereen rekening willen houden. Met dit volk gaat het niet op, zij stoppen niet zolang zij niet de hele buit binnen hebben. Turkije heeft in het verleden de Donau niet overgestoken maar dankzij de EU politiek a la Merkel geven wij het nu gratis weg. Europa wordt platgewalst door “vluchtelingen” precies zoals Khadaffi voorspelt heeft.

 12. denk eens na

  Als de ME/TOO discussie dus uit de hand loopt krijg je dus deze praktijken , verislamisering.

  1. Ernst Quispel

   “verislamisering”

   De taal vernieuwt zich waar je bij staat.

   1. Stanly2000

    Nederlands is nu eenmaal een levende taal, domme jongen!

   2. robroy

    Dat kun je het niet kwalijk nemen??? nog maar een keer dan hahahahaha

 13. Frits Jansen

  Moslims zijn realisten, en begrijpen dat je vrouwen in de bus moet beschermen tegen het stiekeme betasten en knijpen door geile mannen.
  Ik ben geen vrouw maar begrijp daarom des te beter waarom in de metro in het Midden Oosten de vrouwen apart zitten, ook in het hypermoderne Dubai.

  1. denk eens na

   Dat heb je met afrikanen

  2. nogmaals

   Frits Jansen heeft hier stevige kritiek op moslims. Meestal heeft hij echter kritiek op Nederlanders die de negatieve aspecten van de islam belichten. Of verwar ik hem nu met een andere reageerder?

   1. denk eens na

    klopt janklaasen of henk jansen

    1. nogmaals

     @denk eens na : bedankt voor deze info.

     @frits jansen : excuses voor de persoonsverwisseling vanwege de achternaam.

  3. sjun

   Als je dan al bekend met de aard van dat beestje bent, waarom zou je zulke mindsets dan in groten getale binnen laten komen en de omgeving minder leefbaar laten worden?

 14. nienke

  Zie hoever ze gaan nu weer aparte bussen voor vrouwen, waar gaat dit heen waar gaat dit heen.
  Het is wonderlijk dat de politici van Europa dit allemaal over zich heen laten komen en uiteindelijk zijn de moslims de baas in Europa.
  Zij schuwen niets om hun geloof en hun achterlijke tradities hier in het westen voort te zetten desnoods kwaadschiks.
  Degene die in Europa het zover hebben laten komen zou je voor de rechtbank moeten laten komen, LANDVERRADERS.
  Alle politici, Brussel, Burgemeesters en de Linkse kloothommels, media, verraders!!!!!!!
  Triest en echt intriest voor mijn kinderen en voral kleinkinderen, zie m’n kleindochter straks al met hoofddoek lopen of een burka want zover gaan deze intolerante vijandige kwaadaardige moslims.
  Hoop echt dat er nog een ommekeer komt maar met deze slappe bange politici heb ik er een hard hoofd in

  1. Rosasolis

   @ Nienke. Ik zie het al…Belgie wordt langzaam de Islam Staat van Europe, nog erger dan Frankrijk. Terwijl Oostenrijk heeft net besloten dat school-meisjes geen hoofddoeken mogen dragen en geen burkas, Belgie begint aan de Islam Take-over! Binnenkort zullen er trein afdelingen zijn voor alleen vrouwen, bussen voor alleen vrouwen, vrouwen afdelingen in restaurants, concertzalen, en geen gemengde scholen meer in Belgie.
   Oh wat triest en gevaarlijk voor de gewone burgers .

  2. Heinz

   @nienke,..”Waar gaat dat heen, waar gaat dat heen?.. Dat staat meestal voor op de bus. Maar het kan zijn dat U dat over het hoofd ziet in Uw ijver om ergens een “Burka” te ontdekken. Sterkte ermee.

   1. Holland

    Dwaas.

    1. Heinz

     Scherpe geest !

     1. Holland

      Dank je wel.

 15. Rosasolis

  Leuk bericht in Trouw vandaag, vanuit Israel. Tot recentelijk kon Orthodoxe Joodse
  mannen eisen dat als zij naast een vrouw geplaatst werd op de El Al vluchten, dat de
  vrouw een andere plaats moest zoeken. Deze mannen kregen altijd hun zin, totdat een 83 jaar oude vrouw een proces tegen dit bekende vliegtuig maatschappij aanspande.
  Nadat personeel haar vroeg een andere stoel te zoeken omdat een ultra-orthodoxe man
  niet naast haar wilde zitten. De rechter heeft dit vrouw gelijk gegeven. Zodat nu
  voordat de vliegtuig opstijgt, roept een van de personeel: “Vrouwen neem plaats op je
  stoel…en blijf daar”! En er hangen nu posters in het vliegveld centrum, dat dit grote
  verandering vermeld.

 16. Catweazle1

  Prima idee!!
  En dan met piepende bandjes rap terug naar de zandbak!!

 17. Steve Van der Vekens

  De bezetters zullen in hun nopjes zijn.

 18. Steve Van der Vekens

  Deze reactie wordt op HLN gecensureerd: “Men laat Europa ondemocratisch vollopen met de islam, en geeft hen vervolgens stemrecht… Van democratie gesproken…

 19. Tguard

  Dat is democratie,idd hoe zou het er uitzien als denk echt een van de grotere partijen zou zijn. Hoe inclusief zou de maatschappij dan worden ingericht? Geen rascisme meer, iedereen gelijke rechten, geen koloniale herinneringen meer eigenlijk alles ideaal ingericht. Homo’s kunnen eindelijk hand in hand over straat en moslims mogen trouwen met joden. Vrij tijdens het vasten en een nationaal Suikerfeest . De politie die niet meer etnisch profileert maar enkel en alleen kijkt of je er fatsoenlijk bij loopt. Samen met elkaar, het lijkt me heerlijk eindelijk weer waarden en normen en daar kan toch niemand tegen zijn DENK ik!

  1. Steve Van der Vekens

   Ik alleszins niet. 🙂

 20. Sprripk

  De nationaliteit waarmee men de moslim bepaald, is niet de nationaliteit van een macht/staat.De nationaliteit van de moslim is zijn geloof.De moslim kan geen vaderland hebben, behalve dat waar ideologie van Allah regeert.Mohammeds eigen leven moet voor moslims als voorbeeld te dienen,de Koran vermeld dit 91 keer. ….De massale immigratie in West-Europa onder de vlag van de Islam gaat steeds meer aanleiding geven tot een etnische burgeroorlog!

 21. meijer61200

  “De Belgische zusterpartij van DENK houdt er ideeën op na die zelfs Tunahan Kuzu nog in z’n stoutste dromen nog niet zou wensen. Men wil van België een “honderd procent islamitische staat” maken, waarin mannen en vrouwen gescheiden in de bus zitten.”Wat een onzin weer DDS! Kuzu en het overige uitschot van Denk lopen sinds dit bericht al rond met een stijve van pure opwinding. “Hier ook, hier ook” hoor ik ze al roepen vanaf hun achterafbankjes in de Tweede kamer.
  Ik neem aan dat er voor kinderen apart vervoer gaat komen, want als ouders moet je toch niet willen dat je dochter van 8 bezwangerd uit de bus komt??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.