Kabinet blijft af van loonsverhoging banken

Geen categorieapr 05 2018, 17:00
Minister Hoekstra (CDA, Financiën) laat via een brief aan de Kamer weten dat het juridisch niet mogelijk is om iets te doen aan de vaste beloningen, zo meldt het NRC. Hartstikke logisch ook.
Dat zo'n bestuursvoorzitter van een bank een loonsverhoging krijgt komt voor sommige mensen als oneerlijk over. Dat is het alleen gewoonweg niet. Mag zo'n loonsverhoging van de wet? Ja. Klaar, einde discussie. Wil je dat in het vervolg verbieden of anders invullen? Ga maar doen dan, succes. En ja, banken zullen heus wel een afweging moeten maken over of zo'n loonsverhoging in goede aard valt bij aandeelhouders en klanten, daarom trok ING de keutel ook in. Ook als een bank nog staatssteun krijgt (of weer dreigt te krijgen) is het een ander verhaal.
De kaders van de discussie zijn hiermee wel redelijk aangegeven. Toch presteert GroenLinks het weer om met een initiatiefwet buiten de kaders van de wet (is namelijk in strijd met recht op eigendom) te willen gaan want 'oneerlijk'. En stel nou dat er wel van die regels komen die het verbieden dat mannetjes, die kicken op veel geld in een sector waar het om veel geld gaat, dat ook kunnen krijgen, dan vertrekken ze toch gewoon? Niemand komt blijkbaar op het idee om met regels te komen die ervoor zorgen dat zulke mannetjes graag veel geld in Nederland willen verdienen en dat hier uit willen geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten