Krakerstuig We Are Here heeft het lef om ook nog eens te demonstreren, tegen “racistische en repressieve retoriek”

snapshot
Foto: De We Are Here-krakers. Bron: Screenshot AT5.

Alsof het bezet houden van tientallen sociale huurwoningen in Amsterdam-Oost nog niet genoeg was, gaan de brutale vlerken van We Are Here binnenkort ook de straat op om te demonstreren tegen de “rechtse partijen” met hun “toenemende racistische en repressieve retoriek”, waardoor men vluchtelingen komt intimideren.

Het tuig dat de afgelopen weken huurwoningen in de wijk Watergraafsmeer kraakte is weer eens flink aan het huishouden. Ditmaal gaan ze niet alleen onschuldige huurders en huiseigenaren terroriseren, maar nemen ze hun agressieve retoriek mee de straat op. Op 28 april zal We Are Here, dat de kraakacties in Amsterdam organiseerde, namelijk op verschillende plekken in de hoofdstad een “solidariteitsdemonstratie” houden. Om daar nog eens even goed te schreeuwen tegen degenen die willen dat de illegale bewoning van de Ymere-woningen in Amsterdam-Oost stopt.

We Are Here beschuldigt de rechtse partijen (VVD, FVD) namelijk van het uiten van racistische en repressieve retoriek. Sterker nog: de aanhangers van Rutte en Baudet zouden er hoogstpersoonlijk voor hebben gezorgd dat er “fascistische groepen openlijk vluchtelingen intimideren.”

Klinkt dat redelijk? Nee, natuurlijk niet. Maar het zijn dan ook krakers. Specifiek melden ze dit:

“Wij Zijn Hier kraakt panden om de onmenselijke situatie waarin zij leven zichtbaar te maken, door zich niet meer te verschuilen maar juist de situatie van afgewezen maar onuitzetbare vluchtelingen in Nederland aan de kaak te stellen. Keer op keer wordt Wij Zijn Hier ontruimd en weer in onzekerheid gestort, zonder uitzicht op permanente opvang.

Dezelfde rechtse partijen die verantwoordelijk zijn voor dit afbraakbeleid wijzen vervolgens naar vluchtelingen om de aandacht hiervan af te leiden. Als gevolg van de toenemende racistische en repressieve retoriek in de politiek is er een klimaat geschapen waarin fascistische groepen openlijk vluchtelingen intimideren.

Wij gaan daarom zaterdag 28 april de straat op om onze solidariteit te betuigen met Wij Zijn Hier. De gentrificatie van onze stad en de haat richting vluchtelingen moet een halt worden toegeroepen. Iedereen in Amsterdam heeft recht op onderdak, zorg, onderwijs en werk, ook als mensen niet de juist papieren hebben!”

Dat laatste zou natuurlijk een belletje moeten doen rinkelen bij iedereen die niet volkomen doorgedraaid is. Want wat moet er gebeuren als mensen niet de “juist papieren” (sic!) hebben? Simpel: dan moeten ze zorgen dat ze die papieren wel gaan krijgen. Zoniet, dan wordt het tijd om het land te verlaten. Want ja, dan ben je hier illegaal. En nee, dan heb je dus geen recht op onderdag, zorg, werk en al die andere zaken die bedoeld zijn voor mensen die hier wél mogen blijven.

Het betekent dus dat je je biezen moet pakken, want rechters hebben je asielaanvraag keer op keer afgewezen – zo simpel is het. Degenen die nu dus bezig zijn spandoeken te maken en schreeuwerige leuzen tegen Thierry Baudet te bedenken kunnen hun energie beter steken in het inpakken van hun koffers en het bellen van familie in het land van herkomst. Dan zijn ze tenminste bezig met het leven naar de regels van een rechtsstaat, welke verlangt dat er wetten zijn over wie hier kan blijven en wie moet gaan.

Want zullen we het even hebben over ‘fascistische groepen’? Juist als je de democratisch vastgestelde wetten aan je lars lapt en zelf je eigen ad-hoc regeltjes bedenkt, dan ben je pas een echte fascistische groepering. En dan moet je dat label dus niet plakken op niet degenen die alleen maar verlangen dat je stopt met je wetteloze tuigcampagne in Watergraafsmeer. Wegwezen dus met je ondankbare demonstratie, en basta!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

49 reacties

 1.   

  Een paar Mechelse of DUITSE herders zonder muilkorf de gekraakte panden in sturen wil wel eens helpen , het is een zaakje van prioriteiten stellen.

  1.   

   In zuid Afrika gebruiken ze de boerboel en de ridge back, voor opstandige negers , lieve honden trouwens

  2.   

   Van Aartsen is een verstandige bestuurder dus die denkt wel na.

   1.   

    Van Aartsen is een landverrader die het liefst hetzelfde als zijn voorganger dient te krijgen.

    1.   

     In tokkiekringen is het heel gebruikelijk medemensen kanker toe te wensen.

     1.   

      Van mij mag jij het ook krijgen hoor, je bent zo mogelijk nog een grotere landverrader als van Aartsen.

     2.   

      Gaat het verder goed met je, droef?

     3.   

      ja graag

 2.   

  Met V Aartsen als de man die de andere kant op kijkt ,kan en mag alles voor die gelukszoekers, begin met de burgemeester aan de kant te schuiven ,en neem gelijk dat tuig ook mee, iemand die verwacht dat ze ooit gaan werken ,zouden ze ook in een gesticht moeten stoppen .

 3.   

  Tsja, de helpers van de nepvluchtelingen uit Afrika en Azië. Met deze ‘helpers’ wil je als als fatsoenlijk en eerzaam burger maar liever niet gezien of op de foto gezet worden. Zeker niet, zo lang je je nog niet kunt verzekeren tegen reputatieschade.

 4.   

  Uiteraard is deze retoriek “ingefluisterd” door de organisaties die deze illegalen op de achtergrond helpen.

  Tegenwoordig is het “mode” om termen als “racisme” , “fascisme”, enzovoorts in de mix te gooien.

  1.   

   rasfascisme klinkt een beetje jamaicaans.

 5.   

  Als er sprake is van een onmenselijke situatie moeten ze demonstreren tegen zichzelf, advocaten die steeds weer uitzichtloze processen zijn gestart en al die linkse useful idiots die deze mensen hebben gepamperd, gevoerd en meer.

  1.   

   Die lui zijn uitgeprocedeerd. Zo lang dat nog niet het geval is blijven het vluchtelingen met recht op opvang.

   Al een kleine 20 jaar geleden heeft de wetgever met de “Vreemdelingenwet 2000″ het eindeloos doorprocederen onmogelijk gemaakt, maar geruchten zijn hardnekkig.

   1.   

    Fritsje,

    Prachtige wet, maar wat heb je eraan als niemand zich daaraan houdt?

 6.   

  Tsja, de helpers van de nepvluchtelingen uit Afrika en Azië. Met deze ‘helpers’ wil je als fatsoenlijk en eerzaam burger maar liever niet gezien of op de foto gezet worden. Zeker niet, zo lang je je nog niet kunt verzekeren tegen reputatieschade.

 7.   

  Het zal wel niet mogen op deze rechtse site, maar ik begrijp wel dat afgewezen asielzoekers die toch niet terug kunnen in een lastig parket zitten. Bovendien brengt een al te “rechtse” aanpak het gevaar met zich mee dat ze gaan zwerven en stelen, om van erger niet te spreken.

  Alleen begin ik nu het onprettige gevoel te krijgen dat een stel beroepsraddraaiers, waarschijnlijk gewoon Nederlanders, de leiding heeft genomen, en aanstuurt op een keiharde confrontatie. En dan wens ik onze bestuurders veel wijsheid toe.

  Of gaan Wilders, Baudet en Eerdmans ons land rijp maken voor een militaire junta die de orde herstelt? Poetin heeft al zijn steun aangeboden, hoorde ik. En Wierd Duk.

  1.   

   Frits, asielzoekers die niet terug kunnen? Je zult, neem ik aan, bedoelen: nepvluchtelingen die niet terug willen. Zoals mijn grootmoeders zaliger lang geleden en volkomen terecht al riep: Kan niet ligt op het kerkhof, en wil niet ligt ernaast!

   1.   

    Nu frits het oover een junta heeft de argetijnen wisten wel van bepaalde personen af te komen , iets met een vlieg tuig over zee, en ene persono non grada

  2.   

   Fritsje,

   “Alleen begin ik nu het onprettige gevoel te krijgen dat een stel beroepsraddraaiers, waarschijnlijk gewoon Nederlanders, de leiding heeft genomen, en aanstuurt op een keiharde confrontatie.”
   Klopt, hier ben ik al jaren bang voor. Maar ik zou het willen aanvullen “met beroepsraddraaiers en gedogers”.

  3.   

   Bij belgie of Duitsland de grens overzetten, daar komen ze tenslotte vandaan. Zo makkelijk kan het gaan. Die landen kunnen vervolgens hetzelfde doen, of niet.

 8.   

  En al die parasiterende idioten die zogenaamd mensen willen helpen zouden voor de grap eens echt de handjes uit de mouwen moeten steken. Werken voor je geld en anders je smoel houden.
  Los van die zelfingenomen achterlijke krakers die hier al jaren lang vreten en leven op de pof. Wegwezen en van Aartsen als wij onze huur of hypotheek niet betalen staan we binnen drie maanden op straat en niemand maar dan ook niemand die je dan helpt, flikker op met dat zachtaardige beleid. Het is bewezen dat ze hier zijn om andere redenen dus weg wezen over de grens met dat tuig. Ik wordt hier zo doodziek van

 9.   

  Wegwezen en basta!
  Ik sta achter deze twee woorden.
  Einde oefening.

 10.   

  sorry maar moest toch even lachen dat vvd rechts word genoemd in amsterdam.
  deze gasten hebben nergens meer recht op en dienen dan ook het land te verlaten hard- of zachthandig

 11.   

  Gewoon omdat het kan en mag. Ze zijn illegaal, uitgeprocedeerd, ongedocumenteerd.
  Dankzij de brutaliteit van deze uitvreters en de hulp van vele supporters horen wij helaas nooit WIJ WAREN HIER!

 12.   

  Mogelijk gemaakt door slappe zak Judas van Aartsen en de Amsterdamse GL-achterban via Wijnand Duyvendak en z’n werkschuwe Antifa kraak- en reltuig.

  We Are Here en co. HOPEN juist op een confrontatie, om vervolgens weer uitgebreid huilie-huilie te kunnen doen bij Tan, Pauw en/of Van Nieuwmoskee.

  We Are Here? You Were Here!

 13.   

  WH aka Ernst Dinges vind krakers zielig, totdat hij zijn huis gekraakt vindt.

  1.   

   Ik denk dat deze krakers het wel moeilijk hebben maar meen toch dat de panden ontruimd moeten worden.
   Dat van Aartsen daar een paar weken voor neemt is verstandig, als het maar gebeurt.

 14.   

  Krakers prediken wetteloosheid. Zij horen hier niet meer te zijn maar dat negeren zij en de politiek ook. Wat betekent uitgeprocedeerd zijn als zij hier rotzooi kunnen blijven trappen? Linkse politici en activisten maken hier de dienst uit. Zwaktebod.

 15.   

  Vraag me af wie die naam bedacht heeft…
  of zijn dat de eerste woorden die je leert bij een inburgerings cursus!

  1.   

   “Vraag me af wie die naam bedacht heeft…”
   ————————————————–

   Linkse landverraders natuurlijk.

 16.   

  Deze ratten wordt tijdelijk gedoogd door een incompetente burgemeester met een linkse aanhang. Ze pakkeneen vinger nemen een …… ik kan mij vinden in een stel DUITSE herders kijken hoe hard deze ratten kunnen lopen.

 17.   

  Moet je 5 of meer wiet plantjes hebben in je huis dan wordt je zoooooo er uit gezet, maar kraken en illegaal zijn in Amsterdam en de deuren naar de hemel gaan open .

 18.   

  Kraken is leuk, het is heerlijk om een pand in te breken en met een groep door de stad heen te trekken. Vroeger heb ik dit ook vaak gedaan en ik kan het iedereen aanraden. Het zou vaker moeten gebeuren

  1.   

   Ik heb een adresje voor je, op de Laan van Poot 284 te Den Haag, de bewoner heeft geen vrienden en zijn familie pruimt hem niet dus is hij wel in voor tuig.

   1.   

    Ps, neem nog een Vodka!

    1.   

     sweetlana de sweet lucht is nog niet uit die panden te krijgen

   2.   

    Het pand is dus bewoond.
    Wat een onzin is dit.

   3.   

    Hey dat is frappant, daar woont Ernst Quispel de DDS trol.

   4.   

    @Sletlana,

    Je kan hem ook nog opbellen. Tel. 070-3253854 of 06-54284446.

 19.   

  Ook bewoonde panden werden gekraakt, er stond zelfs een vrouw te douchen nota bene.

  1.   

   Daar is me niets van bekend.

 20.   

  “… waardoor men vluchtelingen komt intimideren.”

  Uitgeprocedeerd betekent dat de rechter heeft bepaald dat het hier niet om vluchtelingen gaat.


  “repressieve retoriek”

  Daar zit wat in. “Rechts” roept op tot onderdrukking van misdaad. Alleen, wat is daar mis mee?

 21.   

  Ik vraag me af waarom deze uit geproduceerde asielzoekers niet op het vliegtuig gezet worden, doe je het niet dan is het logisch dat zij hier blijven, uit zichzelf zullen zij niet gaan.
  Oppakken en op het vliegtuig zetten anders los je dit nooit op.
  Zij zorgen voor hoopjes overlast en gaan net zolang door tot dat ze krijgen wat ze willen en uiteindelijk zal het linkse tuig hun bij staan om hier te kunnen blijven.
  Schokkend dit hele beleid, de regels aan je laars lappen en het wordt gewoon getolereerd in Nederland.

 22.   

  Als de leden van de linkse partijen nu is allemaal een pub tentje kopen en in hun tuin zetten en daar een dakloze in zetten, met s ’morgens een ontbijtje, dan toon je ballen, maar helaas dat doen ze niet.
  Die salon socialisten denken ook allemaal aan hun eigen hachje en maar muiten op onze staats televisie, o wat erg, o wat zielig.!!!
  En Rutte hoor je weer niet, die zit natuurlijk weer op schoot bij Juncker, in Brussel.

 23.   

  Gewoon de lange lat erover, oh wacht, daar moet je wel daadkrachtige politie voor hebben die doen waar ze voor betaald worden! Lieve zijn ze aan het kruipen om weer vooraan de moslim te behagen.

 24.   

  Liever

 25.   

  Tja. En dan ingeschreven staan op woningnet en na 10 jaar nog niet eens in de top 5 zitten voor een aanbod. Nee, deze mensen hebben geen recht op een woning want ze zijn uitgeprocedeerd. Houden plekken vast van mensen die wel mogen blijven en geholpen moeten worden…….en die mensen die al lang op de wachtlijst staan voor een huisje.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!