Malle eppies van Sylvana’s BIJ1 tonen homofobe kant: willen onzinidee “homonationalisme” bestrijden

De reactie van BIJ1 op de gruwelijke Grindr-mishandeling van homo’s in Dordrecht is binnen. De partij van Sylvana Simons vindt dat we “LHBT-fobie” moeten bestrijden. En – zo haastte de partij zich daar nog aan toe te voegen – homonationalisme is dan weer niet het antwoord. Wat dat ook moge zijn.

Heel Nederland heeft het inmiddels over de laffe pakken slaag die enkele homo’s in Dordrecht hebben gekregen nadat ze hadden gedate via apps als Grindr. Terecht: een vreselijke actie die (hopelijk) niet zonder gevolgen blijft voor de daders.

Maar in de categorie ‘voorkomen is beter dan genezen’ ligt hier ook voor de politiek een rol. Maar hoe te beginnen als je niet weet wie of wat de daders zijn? Op mijn social mediakanalen stromen de suggesties al binnen om ‘de islam’ de schuld te geven van de mishandelingen, nog voordat er ook maar iets bekend is gemaakt over de identiteit van de daders.

BIJ1 – de partij van Sylvana Simons – gooit het over een andere boeg. De beweging stelt op Twitter voor om te stoppen met “victim blaming” en te kappen met homonationalisme, als oplossing voor deze laffe aanvallen. Met dat eerste kan ik nog wel meekomen: het is niet de schuld van het slachtoffer dat homofobe handjeswapperaars hun handjes hebben laten wapperen.

Maar homonationalisme? Are you kidding me? Voor wie niet precies weet wat dat is (ik hoorde tot zojuist ook bij die groep, dus don’t worry, je hebt niets essentieels gemist): homonationalisme is een vreemd en paternalistisch begrip. Het hekelt de aantrekkingskracht van rechtse partijen als het Forum voor Democratie. Partijen die zachtjes wijzen op de dwarsverbanden tussen homofobie zoals zich dat voordoet in het Nederlandse straatbeeld, en bepaalde uit het Midden-Oosten afkomstige ideologieën die homofobie bepleiten. Degenen die de term ‘homonationalisme’ hebben opgeworpen, bedoelen daarmee te zeggen dat je zulke verbanden niet mag aantonen. Homo’s horen namelijk blij te zijn met multiculturalisme, en daarmee basta. Alle homo’s horen immers links te zijn, en alleen linkse politieke partijen mogen zich bezorgd tonen over homofobie.

Kortom: homonationalisme is eigenlijk het straight leftist-splainen van homoseksuelen. Ze mogen niet op rechtse partijen stemmen, want stel je voor: homonationalisme. Dat zou verschrikkelijk wezen: homo’s dienen gewoon links te zijn, en daarmee basta!

Bah. Een smerig ideetje dus uit de stal van BIJ1. Maar dat zijn we inmiddels wel gewend van deze beweging.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ni28

  Met Bij1 krijgt de samenleving geen goede vernieuwing maar extra complicatie. Dat onder een geluid voorzien van vele decibels.

 2. EllyD18

  Zo af en toe moet ze eens een spuit onzin uitkramen natuurlijk, dat hoort erbij als je in de gemeenteraad It.

  1. meanstreak2099

   helaas is het bij haar niet “af en toe”

 3. Ni28

  Nu begrijp ik het pas. De moslims haten de homo’s en dat is een feit die hoort bij de islam. Dus mag je het niet veroordelen want dan veroordeel je ook de islam. Mensen die zomaar tegen homo’s zijn die kunt je wel veroordelen want die zijn wel homofoob zonder begrijpelijke reden. Uitgaande van de ideeën van het clubje Bij1 gaat het dan over die vervelende blanke mensen en die mag je uitschelden en de moslims niet want die kunnen niet anders. Je moet het maar door hebben, heel simpel.

 4. Rechtsaf

  Ik wens niet mee te gaan in de molen van verwarring die zegt dat ik gelijkwaardig ben met de LHBTQI gemeenschap..

 5. Ben Zine

  Begrijpt u het nog ?

 6. Bloem

  Silly Sil zouden het goed doen bij scrable. Ze verzint steeds nieuwe woorden. Vraag mezelf af hoe lang het nog duurt voor ze een volledige zenuw inzinking krijgt

  1. Rechtsaf

   @Bloem zij zit er middenin maar weet het goed te verbergen..

   1. Bloem

    Ik ben van mening dat het nog veel erger wordt voor haar geliefden ingrijpen. Vroeg of laat moet dit haast wel eindigen in een gedwongen opname

 7. Gerlos

  BIj1 van Sylvana is helaas nog steeds de weg kwijt en ik ben bang dat het nooit goed gaat komen ze blijven daar maar onzin uitkramen.
  Zou die tulband op haar hoofd een betekenis uitdragen,???

 8. sjun

  Syl moet eerst maar eens in de Amsterdamse raad potten gaan breken.

 9. Baron von Munchhausen

  Zo,…………….. SS;
  hoe rijm je “HOMO-NATIONALISME” met je voorliefde voor Moslims?
  Wat is queer- cultuur?
  Enfin,.. nu al de grachtengordel termen gebruiken om verwarring te brengen, waar van je zelf niet weet wat betekenissen zijn van je gebruikte woorden!
  Stiekum in de door jou “gehate” blanke mensen wereld intreden?
  Theater is wat je wilt, niets meer en niets minder!
  Het probleem wat je hebt is, dat wat je wilt, niet kunt, dus ………veel gillen/schreeuwen/lawaai en dan de inmiddels achterhaalde tactiek: “slaven/racisme/kolonialisme/etc,.”!
  De linkse partijen die je “kritisch gaat benaderen maar wel volgen”, zijn echt niet gebrand op je: ze willen echt niet “Malle Pietje’s” partijen worden genoemd door jou te omarmen! Gaat hun stemmen kosten! Dus,….dit kan je vergeten!
  Heb je nu echt niet in de gaten dat je een lachertje bent met een onvoorstelbare domme grote bek!
  Misschien ga je reageren; wat ik hoop.
  Zullen we het dan over de blanken hebben die duizenden jaren slaven waren?
  En………………. LATER bevrijd waren dan de door jouw genoemden groepen!
  Oeps,…… foutje van mij; “dit is geen grachtengordel onderwerp”, waar je zo graag bij wil horen!

 10. denk eens na

  Wie neemt die negerin nou nog serieus? Ze heeft zich als eerste bij een moslim partij aan gesloten, bij uitstek een vrouw onvriendelijk zooitje onderdrukkers , dan ben je flink het spoor bijster .

 11. Koos sssss

  BIJ1 is een slecht gelukte grap. SS en haar kornuiten manoeuvreren zich in allerhande spagaten. Ze willen wat betekenen voor de zwarten, tegelijk de moslims niet voor het hoofd stoten en daarbij ook de LHBT te vriend houden.

  Op enig beleid kan je BIJ1 niet betrappen, ze gaat rustig in de oppositie afwachten.
  En na 4 jaar is iedereen dat gekrijs over racisme -wat feitelijk haar enige thema is- wel zat en verdwijnt ze in het niet.

 12. fenderbender

  SS is bezig voor zichzelf een inkomen te maken, meer is het niet

 13. meijer61200

  Ik miste vanmorgen mijn vloermop, maar zie hem nu zitten op dat malle hoofd van de eeuwig verontwaardigde…Staat haar goed trouwens die dweil op die pruik. Maar goed SS is blij met haar maandelijkse vergoeding, en wij hebben wat te lachen om zoveel verbazingwekkende domheid van dit mormel.

 14. Frits Jansen

  Als ons al de stuipen op het lijf wordt gejaagd met het griezelige gevaar van cultuurmarxisme kan homonationalisme er ook nog wel bij.

  Maar de prachtige Sylvana blijft mediamiek. Als ik haar was zou ik alvast gaan praten over de filmrechten op haar leven.

  1. springmaarachterop

   ‘Maar de prachtige Sylvana’

   Het staat er echt, ik zou die taddek nog niet aanraken met een strandhengel.

   1. fenderbender

    Wouldn’t touch her with a 10 foot pole

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.