Mark Rutte veroordeelt kraakacties in Amsterdam en noemt ze 'verschrikkelijk'

Geen categorieapr 06 2018, 20:00
In Amsterdam voert een linkse meerderheid het offensief tegen het 'kraakverbod'. Ze willen dat de uitgeprocedeerde asielzoekers die nu huizen gekraakt hebben in Amsterdam, meer de ruimte krijgen en dat ontruimingsverzoeken opgeschort worden. Mark Rutte is niet te spreken over het kraken van de huizen en noemt het 'verschrikkelijk'.

Premier Rutte vindt de verhalen over de kraakacties in Amsterdam ’verschrikkelijk’. Hij schrok van de berichtgeving op de site van De Telegraaf: „Hoe gewoon nette mensen, bij wijze van spreken, in hun huis overvallen worden of op een heel onaangename manier te maken krijgen met dit type acties..”

Eigenaren van gekraakte panden waar uitgeprocedeerde asielzoekers in zitten worden door de gemeente Amsterdam gevraagd deze voorlopig niet te laten ontruimen. Dat heeft waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen in een brief aan de gemeenteraad laten weten.

Wat de linkse meerderheid denkt te kunnen bewerkstelligen met zo een houding is nog maar de vraag. De asielzoekers mogen niet blijven, dus dat is al een wet die niet nageleefd wordt en daarnaast is kraken verboden. Er is dus maar één oplossing: hard optreden. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Het is niet voor niets een gezegde, aldoende leert men. Edoch, er gebeurt niets op dit moment en de uitgeprocedeerde asielzoekers mogen doen wat ze al deden en worden geen strobreedte in de weg gelegd.
De VVD en FvD willen naleving van het kraakverbod en verzoeken een harde aanpak. Dat is ook de enige manier hoe men kan optreden bij dit soort acties.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten