Merkel opent haar portemonnee: een miljard euro voor Syrië en Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten

Geen categorieapr 25 2018, 10:00
De Duitse belastingbetaler is nog lang niet klaar met dokken.
Als Duitsers dachten dat ze al genoeg gedaan hebben om Syriërs te helpen -- door weet-ik-hoeveel vluchtelingen op te vangen in hun land -- heb ik slecht nieuws voor ze: hun leider Angela Merkel denkt daar heel anders over. Samen met haar minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas heeft zij besloten dat er binnenkort maar lieft eventjes één miljard euro wordt overgemaakt naar "de noodlijdende bevolking in Syrië en Syrische vluchtelingen in omliggende landen." Op kosten van de Duitse belastingbetaler dus.
Ter vergelijking, vorig week kondigde de Franse president Emmanuel Macron aan dat zijn land 50 miljoen euro overmaakt aan de Syriërs.
Dat is nogal een verschil, helemaal als je bedenkt dat Duitsland sinds het begin van de onrust in Syrië al 4,5 miljard euro heeft gedoneerd. Laat dat bedrag even goed op je inwerken. En nog steeds is het dus niet klaar.
Zo blijkt maar weer dat Merkels motto werkelijk "meer, meer, meer" is. Meer immigratie. Meer EU. Meer geld weggeven. En ongelooflijk genoeg blijft ze de verkiezingen maar winnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten