Nederlandse tuigrappers (o.a. Lil’ Kleine, Boef, Frenna, Ali B.) allemaal vriendjes met doorgewinterde criminelen

boef-en-lilkleine
Foto: Rappers Boef, Lil' Kleine en Sev Alias in de videoclip 'Patsergedrag'.

De gehele Nederlandse hiphopscene is doodziek, zo onthulde het Parool vanochtend. Vrijwel alle populaire figuren liggen in bed met criminelen en pamperen ze voluit. Of het nu gaat om plofkrakers of gewelddadige rovers… de Lil’ Kleines en Ali B.’s van deze wereld steunen ze door dik en dun.

De rapmuziek in Nederland is een bedorven culturele bedoening. En dan heb ik het niet over de lage muzikale standaarden, maar over het zeer zorgelijke gezelschap dat ‘s lands meest populaire rappers aanhouden. Het blijken namelijk voor een groot gedeelte criminelen te zijn. Lil’Kleine is één van de figuren die het het allerbontst maakt. Zijn schrikbarende liefde voor wetsovertreders zet het Parool op zeer leesbare wijze uiteen:

“Plofkraker Yobel D. is bepaald niet de enige crimineel in de entourage van Lil’ Kleine. In zijn vriendenkring, die hij veelvuldig bij zijn werkzaamheden als rapper betrekt, zitten zeker twee jonge mannen uit de familie van de in 2015 doodgeschoten Brian Dalfour, decennia een gevreesd figuur in de Amsterdamse onderwereld.

Hoewel die nieuwe generatie een beduidend minder criminele staat van dienst heeft, werd één van de jongeren veroordeeld voor creditcardfraude. De tourmanager van Lil’ Kleine is een jeugdvriend van beruchte plofkrakers.

Via de sociale media betuigt Lil’ Kleine zijn steun aan de Haagse crimineel Reda N., die een gevangenisstraf van twaalf jaar uitzit voor een zeer gewelddadige woningoverval op een miljonairsgezin waarbij kleine kinderen zagen hoe gewapende mannen hun ouders vastbonden.

Lil’ Kleine in de camera: “Free Reda, fuck iedereen. Reda, wat ik wel echt jammer van je vind: ik word nog steeds niet op die bezoeklijst van je gezet. Want ben ik nou je echte mattie?”

Reda N. is in het dagelijks leven Reda Naimi en heeft veel vrienden in de rapperswereld. Naast Lil’ Kleine kan hij ook de rappers Boef, Lijpe, Sjaak en Frenna tot zijn vaste entourage rekenen.

Ook de naam van Ali B. passeert. Hij verkeert niet in het gezelschap van overvaller Naimi, maar nam wel een videoclip op met de (inmiddels doodgeschoten) huurmoordenaar Redouan ‘Takka’ Boutaka. Sevn Alias, hierboven afgebeeld, staat niet in het rijtje van het Parool, maar ook hij heeft een voorliefde voor criminelen en hun onfrisse praktijken: één van z’n vrienden was de (vermoorde) gewelddadige Rotterdamse drugsrover Parsa Maboud.

Fijne jongens dus, die Hollandse tuigrappers!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  Gossi, hoe zou het komen dat mij dat totaal niet verbaasd?

 2.   

  Ali B was een kruimel dief voordat hij door de media werd gepromoot na de moord op Theo van Gogh.

  De media hadden na de moord op Theo van Gogh een knuffel Marokkaan nodig en dat werd dus Ali B.

 3.   

  En ze hebben allemaal een grote bek..

  1.   

   @RA: En een hoog verongelijkt schreeuwstemmetje.

 4.   

  “die Hollandse tuigrappers!”

  Op dat “Hollandse” valt veel af te dingen.

  1.   

   @Ritter, is het nou tuigrappers of tuigtrappers?

 5.   

  Allemaal tuig met echte nederlandse namen…..wen er maar aan.IK NIET!

 6.   

  En dit tuig wordt altijd uitgenodigd bij zowel Pauw, de wereld draait door enz enz opgehemeld tot en met.
  De grootste criminelen kunnen tegenwoordig hun zegje doen bij deze programma’s.
  Ja, we moeten wel trots zijn op onze rappers.

 7.   

  En zo gaat de “verrijking” van de samenleving voort.

  Arm Europa.

 8.   

  Het verbaast mij ook totaal niet, het zijn exact de personen die in die wereld leven

 9.   

  Hahahaha wat zijn jullie toch triest! Dit is Gangster-Rap! Dus zit je toch bij het vuur? Anders weet je niet waar je over rapt! Weten de mensen niet dat dit soort artiesten altijd uit een bepaalde achterstands wijk komt? Ik ben in hoograven opgegroeid en dus met veel criminelen waarvan sommige zware delicten plegen! Ik ken ze en voetbal met ze tijdens trainingen. Ik ben niet verantwoordelijk voor andermans gedrag! En het zijn toch de meest populaire artiesten van Nederland. Zelfs jullie kinderen luisteren er naar! NEE!, IK moet luisteren naar BrainPower en lange Frans of baas B hahaha. Ik luister naar de betere muziek! Of hebben jullie nooit naar Biggie NWA,dr Dre,Snoop en 2Pac geluisterd? Stelletje hypocrieten! Dit is geen Vanilla-Ice! geen

 10.   

  Ali B.
  Het verbaast me niks, om zijn naam
  hier te zien verschijnen.
  Petra Hermans

 11.   

  Ik dacht dat allemaal vredelievende artiesten waren, Hoe kan ik het nu zo mis hebben ?????

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!