NOS toont zich zelfhaatverspreider nummer 1: ‘Doe aan geboorteperking om plasticsoep oceanen te voorkomen!’

Wat is de beste manier om te voorkomen dat de oceanen niet verstopt raken met plastic? Nou heel simpel: plant je gewoon niet voort. Weg met ons mensen, en het probleem houdt vanzelf op met bestaan! Aldus de anti-menselijke publieke omroep NOS gisteren in een nieuwsbericht.

Het is geen geheim dat de wereldzeeën kampen met een steeds groter wordend probleem: de plasticsoep. Veel door mensen gebruikt plastic komt in de oceanen terecht en dat is een groot probleem voor alle planten en dieren die in de oceanen leven. Of liever gezegd: sterven, want de plasticsoep is een serieuze bedreiging voor ze. Dat de NOS een artikel schrijft over deze ernstige milieuvervuiling is dan ook zeker geen overbodige luxe. Als er dan toch een staatsomroep is, laat die dan maar over urgente problemen schrijven en spreken, toch?

Maar waar de NOS volledig de mis ingaat is door een kadertje bij hun plasticsoepbericht te voegen waarin mensen worden aangespoord om zelf ook wat te doen. Eén van de zaken die het meeste invloed heeft (aldus de NOS)? Nou, door maar even aan geboortebeperking. Want minder baby’s is minder vieze luiers die in de zee drijven, nietwaar?

“Zelf iets doen aan de plasticsoep?

· Beetje invloed: Laat geen ballonnen op; gebruik geen rietjes; vermijd dubbele verpakkingen en miniverpakkingen; gebruik vloeibaar wasmiddel om microvezels te reduceren.
· Meer invloed: Scheid plastic; koop geen synthetische kleding; ruim zwerfafval op; koop geen eenmalige verpakkingen.
· Meeste invloed: Kies andere materialen; weiger wegwerpartikelen; neem je eigen beker mee; koop kwaliteitsproducten; geboortebeperking.”

Het is toch van de zotten hè? Als je zelf daadwerkelijk significant minder plastic gaat gebruiken dan heeft dat slechts een “beetje invloed” aldus de NOS. Maar als je op de kinderhaattour gaat en weigert je voort te planten, nou dan ben je pas echt iemand die goed bezig is met het terugdringen van het plasticprobleem van deze aarde.

Kortom: deze NOS is stuk. Ik wil ‘m graag inleveren. Minister Slob, mogen we alsjeblieft een nieuwe?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Floris

  Overbevolking is één van de grootste problemen op aarde, dus ik ben voorstander van geboortebeperking.

  Maar de Europeanen doen dat al jaren.

  Het probleem ligt in Afrika en Azië waar ze fokken als konijnen.

  1. Henk-Jansen

   De oplossing is echter niet door de grenzen dicht te gooien en de subsidiekraan dicht te draaien. Welvaart is altijd de beste geboortebeperking gebleken en langs die weg moeten we de oplossing ook zoeken!

   1. Floris

    Wat geldt voor westerlingen hoeft niet te gelden voor andere culturen. In het welvarende Saoedi-Arabië bijvoorbeeld is de bevolking de laatste honderd jaar vervijftienvoudigd.

    Bovendien geloof ik niet dat de Afrikanen te helpen zijn. Hun “cultuur” draait voornamelijk om luiheid en seks.

    De buitengrenzen van Europa moeten dicht, anders worden we overlopen door gelukszoekers.

    1. Henk-Jansen

     Ook in Saudi-Arabië is de bevolkingsgroei aan het dalen. Saudi-Arabië bevindt zich echter nog in een eerder fase van het zogeheten demografische transitiemodel dan de Westerse landen omdat die al veel langer van welvaart hebben kunnen genieten.

     Afrikanen krijgen zoveel kinderen onder ander omdat dat hun pensioenvoorziening is. Als economische situatie in je land zo slecht is dat je zelf geen pensioen op kunt bouwen en de staat geen pensioen voor haar inwoners regelt is de enige manier om een goede oude dag te genieten veel kinderen te krijgen die jou kunnen verzorgen.

     1. sjun

      Een andere reden voor de vele kinderen is Europese ontwikkelingshulp en een Europees afvoerputje. Stop je beiden dan lost het overbevolkingsprobleem zichzelf (zij het met wat Oostvaardersplassentaferelen) op.

     2. sjun

      Je mist erog eentje. Ankertjes in West-Europa uitgooien zodat je via jouw kinderen zonder enige inleg kunt delen in door anderen opgebrachte zorgvoorzieningen en onderdak. Maar om een of andere reden wordt dat nog nauwelijks opgemerkt, laat staan dat politiek beleid dat dit nog steeds mogelijk maakt wordt bediscussieerd.

   2. NoDoubt

    Het gevolg van de welvaart is dat in landen waar geen pensioen is de kinderen voor de oude dag van de ouders moeten zorgen. Dus veel kinderen die vervolgens als gelukszoekers naar de welvaartslanden waar democratie ver gevorderd is en dus niet kunnen weigeren. Conclusie: probleem wordt niet opgelost.

  2. palko

   @Floris, mee eens! Overigens kan ook Nederland een, weliswaar beperkte, bijdrage leveren door de kindertoeslag, in eerste instantie te beperken tot b.v. twee kinderen.

   1. Floris

    Eens.

   2. Henk-Jansen

    Nederland moet juist niet aan geboortebeperking doen omdat anders onze verzorgingsstaat in gevaar komt.

    1. denk eens na

     Zet het milieu op 1 henk, ten behoeve van onze kleinkinderen, geen asielzoekers meer scheelt een hoop milieu ellende , onze dijken zijn te laag henk het water zal 6 meter stijgen, dit word de ondergang van de lagelanden

  3. Rechtsaf

   @Floris jij bent waarschijnlijk ook voor abortus, houdt van de Bilderberg en bent fan van de illuminatie…

  4. penis aqua di rosa

   Het probleem is ook de oproep van de paus en bijv. de sultan van Turkije.
   Fokken op religieuze en dictatoriale gronden. Gebruik je verstand in plaats van je pieleman.
   Schenk ontwikkelingshulp in de vorm van anti-conceptie, moeder aarde zucht steeds meer onder de overbevolking.

 2. JubbeFeenstra

  En voor deze keer is de mededeling van het NOS journaal geheel terecht.
  Ieder mens dat rondloopt draagt bij aan vervuiling. Er is op de hele aarde geen diersoort dat zo ontzettend veel vervuilt en andere soorten uitmoord.
  Ik zeg altijd maar dat zodra het mensdom ophoudt te bestaan het vanaf dag één beter gaat met de wereld. Mensen zijn totaal overbodig.
  Anderen zullen hiermee van mening verschillen maar nuchter bekeken is het gewoon zo als iki zeg. We zijn een overbodig uitvloeisel van de evolutie.

  1. DolleDries

   Ik zou zeggen Jubbe koop een stuk touw en neem het voortouw met jou overbodigheid.

   1. JubbeFeenstra

    Ja die raad heb ik al eerder gekregen van Dolle Dries. Maar als dat je beste argument is dan is het een beetje treurig. Zullen we samen springen? Kunnen we met wat slimheid hetzelfde touw gebruiken.

    1. DolleDries

     Ik voel me zelf niet overbodig dus laat ik deze humane daad aan jou zelf over. Ik wil je best helpen, zo ben ik ook wel weer.

     1. Holland

      Dolle, ik ben het met de essentie van JubbeFeenstra’s betoog eens. De mens is een kortzichtig en gewetenloos dier dat de aarde uitput, vervuilt en stuk maakt. Evolutionair zijn we totaal overbodig. Waarschijnlijk zal de menselijke soort niet erg lang meer blijven bestaan. En nee, ik ben geen doemdenker maar heb wel een open oog voor feiten.

     2. DolleDries

      Holland je kunt je eigen afvragen of de hele aarde niet overbodig is.
      Vergeet niet dat de dierenwereld nog veel wreder is dan de menselijke alleen praten we dan over natuur en dan is het goed.
      En de mens, ach dat probleem lost zich van zelf op in de komende miljoenen jaren.
      De mens is maar een neutron in de tijdsbestek van het bestaan van de aarde,

     3. Holland

      Dolle, het gaat niet om de wreedheid van de natuur of dieren. Het gaat om de totale blindheid en gewetenloosheid van mensen. Uitputting van grondstoffen, totale vervuiling van bodem en oceanen, verkwisting, uitroeiing van dieren en flora, gecombineerd met een explosieve overbevolking. De mensheid is een ramp en plaag voor de aarde. En natuurlijk lost dit zich vanzelf op zoals je zegt: geen enkele diersoort kan zichzelf op deze manier in stand houden en overleven.

     4. DolleDries

      Holland toen de mens er niet was zijn veel diersoorten uitgestorven door rampen. Het is komen en gaan op deze aarde.

  2. Pit

   @Jubbe: Ik zeg altijd maar dat zodra het mensdom ophoudt te bestaan het vanaf dag één beter gaat met de wereld. Mensen zijn totaal overbodig.

   Ik zou zeggen: Ga je gang, geef het goede voorbeeld, al hoop ik wel dat er iemand is die je tegenhoudt. Wat een immense dwaling!

 3. Frits Jansen

  Eén keer vermeldt het artikel het woord “geboortbeperking” (in een opsomming, niet in een oproep), en meteen ziet DDS het einde van de mensheid.

  Je moet niet in paniek raken voordat het nodig is.

  1. palko

   @Frits, ‘Je moet niet in paniek raken voordat het nodig is’? Misschien is het beter om te zeggen: Je moet in paniek raken voordat het te laat is’

 4. Gerlos

  Inderdaad er moet aan geboorte beperking iets gedaan worden want op deze manier komt er nog meer onvrede, honger, oorlog en wat al niet meer in heel veel landen ver van ons.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Geboortebeperking is wel veruit de beste oplossing.
  De wereld kan deze menselijke sprinkhanen plaag nauwelijks meer aan.
  Gezien de totale destructie biodiversiteit al een hele poos niet
  (ik schat ruwweg dat 90% van de diersoorten >10 kilo) inmiddels is uitgestorven)

  Voorbeeld
  Een land als Djibouti in de hoorn van Afrika is in 50 jaar tijd vertwaalfvoudigd !!!

  Daar helpt geen verbod tegen aardgas tegen.

  1. denk eens na

   jacht vergunningen?

   1. denk eens na

    oostzaanse plassen in het quadraat

 6. DolleDries

  De bekende Duitse econoom Hans-Werner Sinn schrijft dat de Duitse immigratiecrisis het land 1 biljoen euro kan kosten, meldt de krant Focus. Sinn is een voormalig adviseur van Angela Merkel en een gepensioneerde van het IFO-instituut voor economisch onderzoek.
  Duitsland heeft sinds 2015 1,5 miljoen MENA-immigranten ontvangen en Sinn zegt dat het geen tandartsen, juristen en nucleaire wetenschappers zijn die zijn gekomen, maar meestal laaggekwalificeerde immigranten. Volgens hem kunnen deze mensen tijdens hun leven nooit terugbetalen wat ze van de Duitse welvaartsstaat zullen ontvangen.
  Het getal is moeilijk te bevatten. Eén biljoen is duizend miljard, oftewel één miljoen miljoenen, en als we uitrekenen dat Zweden sinds 2015 een kwart van de hoeveelheid van de Duitsers heeft ontvangen, hebben we een kostprijs van 250 miljard euro alleen al voor degenen die sinds 2015 in Zweden zijn gekomen, en de roodgroene regering beweert dat Zweden zich dit kan veroorloven en het geen invloed heeft op de zorg, school en sociaal stelsel.
  Hoe dan ook blijkt dus dat MENA-immigranten vreselijk duur zijn.
  In Noorwegen probeert men de kosten te berekenen die in Zweden verborgen worden gehouden. Daar wordt gezegd dat de rekening voor 100.000 Syriërs 44 miljard euro zal bedragen, of 440.000 euro per stuk in zijn hele leven. Dan zijn de Syriërs goedkoop. Somaliërs kosten iets meer dan het dubbele, ofwel 900.000 per stuk, terwijl immigranten uit westerse landen winst maken. Het hangt allemaal af van de mate waarin de verschillende groepen werken…

 7. denk eens na

  Als we nu geen asiel zoekers meer opnemen dat zal bijzonder goed zijn voor f het milieu, er is nog al een verschil als er 15 of 18 miljoen mensen vuil produceren, dus wees versrtandig en stuur alle asielzoekers terug waar ze horen , zet het milieu op 1.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Veel vriendinnen van me stemmen op Groen Links
   Ik leg dat altijd aan hen voor.

   Wat is zo ‘groen’ aan overbevolking en beton (en ritueel slachten) ?

   Ik krijg daar nooit een coherent antwoord op omdat er simpelweg geen coherent antwoord op te geven is. Twee botsende werelden; Groen willen zijn en Massa-immigratie en overbevolking propageren. Logica speelt dan geen rol meer.
   ‘Opvallend’ dat nog nooit 1 journalist een dergelijke vraag aan een Groen Links politicus heeft gesteld.
   Ze zijn op sociaal-cultureel gebied ook allemaal erg voor progressie en Liberalisme
   Maar op mijn vraag: Waarom dan de sluizen openzetten voor luydjes die 180 graden haaks staan op deze opvattingen ?
   veel gesputter maar
   ….geen respons…
   Want Logica speelt geen enkele rol.
   Groen Links stemmen is een ‘feeling’
   Het heeft niks van doen met ‘facts’
   Niks van doen met het stellen van (m.i. nog eens niet al te moeilijke) vragen

   1. denk eens na

    dat komt ervan als je zinaie zaadjes en linksom draaien de melk zuur producten tot je neemt omdat de buurvrouw dat ook doet , en je yassar zo een leuke knul vind dan gaat je verstand er niet echt op vooruit

    1. denk eens na

     in de dieren taal noemen ze dat beeeeee of meeeee

 8. Peter Loosduinen

  Zelf iets doen aan de plasticsoep?
  Beetje invloed: Laat geen ballonnen op; gebruik geen rietjes; vermijd dubbele verpakkingen en miniverpakkingen; gebruik vloeibaar wasmiddel om microvezels te reduceren.
  Meer invloed: Scheid plastic; koop geen synthetische kleding; ruim zwerfafval op; koop geen eenmalige verpakkingen.
  Meeste invloed: Kies andere materialen; weiger wegwerpartikelen; neem je eigen beker mee; koop kwaliteitsproducten; geboortebeperking van NEGERS en MOSLIMS.

  Minder negers en minder moslims !!
  Een goed begin zou ik zo zeggen.

 9. Frits Jansen

  Hoewel Astrid Kersseboon qua leeftijd het moederstadiun voorbij is maken haar heupen wel eh, vaderlijke gevoelens in mij los.

 10. Dollaert

  Waarom houden ze op tv altijd nog steeds die papieren in hun handen ze lezen toch alles vanaf een beeldscherm? Waarschijnlijk staat het interessant.

 11. Ni28

  Geboortebeperking zou voor de aarde meer van betekenis zijn dat de dwaze klimaat hetze. Helaas is de geboorte alleen in Europa dalende maar in Afrika en moslimlanden sterk stijgend. Oproep van Erdogan niet zo lang geleden laat zien dat hij de aarde door moslims wilt laten overheersen. Terwijl de snel stijgende aantal mensen fataal is voor het leven op aarde. Qua voedingstekort maar ook afvaltoename.

 12. Rosasolis

  Ons planeet is nu vreselijk overbevolkt, vooral in de 3de wereld landen. En wegens extreem hoge temperaturen en compleet droogde, zullen er binnenkort grote hongersnood, ziektes, en oorlogen komen. De grootste geschenk dat de Rode Kruis, en andere hulp organisaties kunnen geven aan vrouwen en aan tiener meisjes is de gelegenheid om geboortebeperking te krijgen. En dit moet ook mogelijk zijn voor mannen en jongens. Waarom moet het nog steeds toegestaan worden dat in vele landen jonge meisjes vroeg uitgehuwelijkt worden…om ieder jaar een kind te krijgen, totdat de menopauze eindelijk een halt brengt aan dit afschuwelijk vorm van
  baby-farming! Terwijl Erdogan van Turkije vertelde zijn bevolking vorige jaar, dat de hoofddoel van ieder vrouw is kinderen krijgen…(tenminste 3, zei hij)…vertelde paus Francis aan de arme bevolking van Venezuela dat zij moeten ophouden met het produceren van kinderen als konijnen! Vorige maand was er een interessante series artikelen in Trouw over kinderloze vrouwen in ons land. En ook over echtparen die vanaf het begin van hun huwelijk besloten hadden om samen door te gaan, zonder kinderen. Ik ben ook een getrouwde, kinderloze carriere vrouw. Nu gepensioneerd,
  maar jarenlang actief en gelukkig in mijn vak als zangeres en musicus.
  Over de plastiek soep, dit is verschrikkelijk voor al onze oceanen en rivieren, maar wij hebben hier in de hele Hollands Kroon gemeentes vorige jaar de “oranje bakken” gekregen. Grote bakken voor alleen plastiek afval, die ieder maand wordt geleegd.
  Hoewel wij niet zoveel ruimte in onze achtertuin hebben, ben ik zeer akkoord met die
  initiatief van onze gemeente om iets te doen om te zorgen dat in ieder geval onze
  plastiek troep niet in de Noord-Zee terecht komt.

 13. Groen Rechts

  Geboortebeperking is onontkoombaar als we de aarde op de lange termijn bewoonbaar willen houden.
  Het probleem met de plasticsoep is een heel ander, namelijk de onachtzaamheid en onverschilligheid dat men het plastic zomaar ergens weg gooit.
  Plastic kan op vele manieren worden hergebruikt het bevat voornamelijk koolwaterstoffen die kunnen dienen voor nieuwe producten of energieproductie.

 14. Trundownforwhut

  Overbevolking is een probleem. Dat dan weer wel. Alleen zijn de propoganda artikelen en spotjes altijd gericht op oorspronkelijke Europeanen. Bij elk artikel dat kinderloos blijven promoot zie je een foto van een blanke moeder met een blanke baby, en verspreid via media die vooral door dezelfde groep bekeken word. “White genocide” en “The great replacement” zijn opeens geen gekke complotten meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.