Ongelooflijk! Na 40 jaar wordt Golden State Killer eindelijk opgepakt. Het gaat om een... agent

Geen categorieapr 26 2018, 14:00
De FBI is ervan overtuigd dat de beruchte seriemoordenaar en serieverkrachter die bekendstaat als de Golden State Killer eindelijk gepakt is.
Het gaat om de nu 72-jarige Joseph James DeAngelo. Een voormalige politieagent (en wij maar denken dat het erg was bij óns). Volgens de Feds is er dna-bewijs tegen hem.
DeAngelo heeft volgens de FBI twaalf mensen vermoord en maar liefst 45 verkrachtingen gepleegd in een periode van tien jaar. Hoewel dat schokkende cijfers zijn wordt hij op het moment aangeklaagd voor vier van de moorden. "De politie heeft Joseph James DeAngelo veel namen gegeven. Vandaag kunnen we hem met genoegen beklaagde noemen," aldus de openbaar aanklager.

DeAngelo werkte in de jaren zeventig voor twee politiekorpsen in Californië. Hij woont tegenwoordig in Citrus Heights in Sacramento County. De oud-agent kwam volgens de lokale krant The Sacramento Bee pas zes dagen geleden in beeld bij de opsporingsdiensten. Zij gebruiken DNA-bewijs om de zaak op te lossen. DeAngelo was niet eerder een verdachte in de zaak.

Dit is echt ongelooflijk. Iedereen ging ervan uit dat deze zaken nooit opgelost zouden worden. Maar opeens is dat dus wél mogelijk. En dat komt deels doordat er extra aandacht voor de zaak kwam door de publicatie van een televisieserie en een bijzonder goed gelezen boek. Het zorgde voor druk en dus voor meer wil om het op te lossen.
Het resultaat is dat deze bloeddorstige verkrachter ein-de-lijk gearresteerd is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten