Oostenrijkse moskee laat kinderen rondmarcheren in legeruniformen en met vlaggen zwaaien

De ATIB-Moskee in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is in opspraak geraakt omdat het kinderen er liet rondmarcheren in legeruniformen en met vlaggen zwaaien. Meisjes droegen hoofddoekjes met religieuze symbolen. Vervolgens moest het hele gepeupel een 100 jaar oude veldslag naspelen. De gemeente Wenen heeft een onderzoek ingesteld.

Eén van de grootste moskeeën van Oostenrijk is in opspraak geraakt. Het islamitische gebedshuis, dat valt onder het nationalistische Diyanet, had recentelijk een evenement georganiseerd waar het kinderen door de moskee liet marcheren met vlaggen en saluteren. Het was een evenement waar kinderen werden lekker gemaakt voor oorlog, dat werd afgebeeld als juist iets moois en positiefs.

Het Oostenrijkse onderzoeksmedium Falter rapporteert:

“Er zijn op het internet foto’s opgedoken van kleine jongens die camouflagepakken in de moskee dragen, saluteren en met Turkse vlaggen zwaaien. Kleine meisjes waren gekleed in hoofddoekjes voor het nationalistische spektakel. “Ik ben geschokt om wat hier gebeurt,” zegt een vertegenwoordiger van de religieuze gemeenschap, die niet bij naam genoemd wil worden.

De verontrustende foto’s komen uit één van de grootste moskeeën van Wenen, het gebedshuis van de Turkse religieuze autoriteit ATIB. De kinderen werden gedwongen om de Slag om Çanakkale na te spelen, een door de Turken gewonnen bloedbad gedurende de Eerste Wereldoorlog en nu vereerd door President Erdoğan.”

Ook heeft Falter via social media enige foto’s kunnen achterhalen van de militaire activiteiten voor kids:

Moschee_Dammstrasse_Facebook

Moschee_Dammstrasse_Facebook2

De berichten hebben gelukkig ook de Weense gemeenteraad bereikt, waar de SPÖ nu oproept tot een onderzoek naar “activiteiten die de jeugd in gevaar brengen”, en roept daarnaast de federale regering ook op om in actie te komen.

Laten we hopen dat de kinderhatende bandieten die de ATIB-moskee runnen hier dan ook flinke problemen mee zullen krijgen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. NoDoubt

  bevestigd alleen maar de werkelijke bedoelingen van deze ideologie. Pas op dat je er iets over zegt want dan ben je islamofoob.

 2. Floris

  Vanaf dag één is de islam een oorlogsreligie geweest met een historie aan militaire confrontaties met onder andere het westen. Dat zit in het DNA van de islam en dat gaat NOOIT veranderen, want dan is het immers geen islam meer.

  Die anderhalve gematigde moslim gaat daar echt geen verandering in brengen.

  1. Ernst Quispel

   “Dat zit in het DNA van de islam”

   🙂

   1. Holland

    “Dat zit in het DNA van de islam” lijkt me een treffende beeldspraak die perfect aanduidt zoals het zit. Vertel Quispel, waarom die idiote en infantiele emoticon?

    1. Ernst Quispel

     Ik meende met een emoticon het niveau van onnozelheid het beste te kunnen benaderen.

     1. Holland

      Quispel gebruikt de emoticon meerdere keren per dag. Dat benadrukt inderdaad zijn eigen onnozelheid en infantiliteit en gebrek aan argumenten.

     2. Adriaan

      @Ernst, je kon jezelf niet beter uitbeelden.

     3. Floris

      Quispel is niet in staat zich te verplaatsen in de islamitische mentaliteit en denkt dat de islam een gewone godsdienst is, verwant aan christen- en jodendom.

      Ook meent hij dat er geen causaliteit is tussen geloof en gedrag.

      Over onnozelheid gesproken…

     4. Ernst Quispel

      “en denkt dat de islam een gewone godsdienst is, verwant aan christen- en jodendom.
      Ook meent hij dat er geen causaliteit is tussen geloof en gedrag.”

      Dat is inderdaad (met enig ontbrekende nuance) mijn opvatting.

      De Islam is inhoudelijk zeer verwant aan het Jodendom en het Christendom. De Koran bevat grote tekstgedeelten die ook in de Bijbel, al dan niet geparafraseerd, voorkomen. Grote delen van de Koran zijn ook geschreven voordat de legendarische figuur Mohammed leefde, en een nog groter deel daarna.

      De islam is een monotheïstische godsdienst die qua moraliteit en godsvoorstelling volledig is geënt op de Joodse en Christelijke godsvoorstelling. Er is geen zinnig argument om de islam niet als een verwante monotheïstische godsdienst te begrijpen.

      Als er sprake zou zijn van causaliteit tussen geloofsinhoud en gedrag zullen christenen toch moeten uitleggen waarom ze in de wereldgeschiedenis in termen van genocide, imperialisme en racisme veel moordzuchtiger optraden dan moslims. Moeten we dat, causaal, toeschrijven aan de boodschap van Christus?

      Hier loopt de causale logica vast of Floris moet daar een heldere causaliteit in kunnen ontwaren.

     5. Floris

      De islam zet zich juist af tegen het joden- en christendom. Weliswaar pleegt ze plagiaat uit de bijbel, maar dat is geen teken van verwantschap maar van diefstal. De islam is als het koekoeksjong dat de andere eieren uit het nest gooit.

     6. Mariposa78

      Onze welbekende trol weet niet eens dat in de k***n staat de de islamieten de christenen moeten beschermen ipv ze te bestrijden.

     7. Floris

      “Als er sprake zou zijn van causaliteit tussen geloofsinhoud en gedrag zullen christenen toch moeten uitleggen waarom ze in de wereldgeschiedenis in termen van genocide, imperialisme en racisme veel moordzuchtiger optraden dan moslims. Moeten we dat, causaal, toeschrijven aan de boodschap van Christus?

      Hier loopt de causale logica vast of Floris moet daar een heldere causaliteit in kunnen ontwaren.”
      ——————————————————————
      Of christenen moordzuchtiger waren is nog maar de vraag, maar dat ze zich bezondigd hebben aan overtredingen van Jezus’ leringen is een feit. Kennelijk zit dat in de mens.

      Maar als moslims oorlog voeren voor de islam is dat volledig in overeenstemming met de islamitische leer. Zie je het verschil?

      De causaliteit is onloochenbaar en dat zie je op allerlei terreinen. Hele culturen zijn beïnvloed door religie. Kijk maar naar de Indonesiërs die boeddhistisch waren en door de invloed van de islam clitorishoedjes zijn gaan besnijden, kijk naar de kopvodden, noem maar op. Het ontkennen van causaliteit is ridicuul.

     8. Ernst Quispel

      “Maar als moslims oorlog voeren voor de islam is dat volledig in overeenstemming met de islamitische leer. Zie je het verschil?”

      Nee, de christenen die vochten in de 30- en 80-jarige oorlog waren er evenzeer van overtuigd dat ze streden overeenkomstig de leringen van hun christelijke God. Dat gold ook voor de kruisvaarders en de kolonisten die met donder en geweld het christendom aan de inboorlingen oplegden.
      Ook Hitler was er naar eigen zeggen vast van overtuigd dat het vervolgen van de Joden de wens van zijn Heiland Jezus Christus was.
      Ook de Amerikanen plegen hun oorlogen in te leiden met een ‘God bless America’ en voordat men de atoombommen op Japan werden afgeworpen werd een kerkdienst georganiseerd waarin de zegen van de Heere Jezus kennelijk werd verkregen.

      Allemaal in overeenstemming met de christelijke leer, Floris, een leer die, net als de islamitische en de boeddhistische leer, moeiteloos in overeenstemming met het actuele politieke streven kan worden gebracht. Als je goed oplet is het altijd een rationalisatie c.q. legitimatie achteraf. Dat is geen causaliteit maar zelfrechtvaardiging van de koe in de kont.

     9. Hetzalwelweer

      Met een emoticon het niveau van onnozelheid het beste kunnen benaderen, klinkt logisch…..wanneer je een hersencel van een kleuter met typediploma hebt prima….kwispeltje de dds megatroll….de verkrachter van alles….Ernst wil iets in zijn sluitspier om zijn dag toch nog positief te kunnen afsluiten…prop er een emoticon in kwispeltje.

     10. Ernst Quispel

      “.Ernst wil iets in zijn sluitspier om zijn dag toch nog positief te kunnen afsluiten”

      Kom uit de kast, Hetzalwelweer, en verveel ons niet met je seksuele problemen.

     11. Hetzalwelweer

      Zelfs de DDS zit metersdiep in je endeldarm, anders was je hier allang weggeweest….

     12. Floris

      1) De christenen vochten in de 30-jarige en 80-jarige oorlog tegen elkaar om uiteenlopende redenen. NIET vanwege de leringen van hun god die immers dezelfde god was en door beiden grosse modo werden onderschreven.

      2) Dat kruisvaarders en kolonisten met “donder en geweld” het christendom aan de inboorlingen oplegden mag Quispel onderbouwen. Ik heb al het tegenvoorbeeld van Indonesië gegeven, waar Quispel niet op in ging. Dat hij zich daarmee een hypocriete en zwakke debater toont behoeft geen verder betoog.

      3) Hitler was geen christen en hetzelfde geldt voor de nazi-kopstukken. Dat Quispel zichzelf belachelijk blijft maken door deze onzin steeds maar te blijven herhalen is amusant, maar tegelijkertijd een bewijs voor zijn verstoorde verhouding met de werkelijkheid.

     13. Pit

      @Floris: Onbegrijpelijk dat je nog met W i m in gesprek gaat. Jij moet toch zien en opmerken dat hij niets anders doet dan de aandacht afleiden en het trollengedrag daarmee in stand houdt?

      Zijn tactiek is steeds gelijk en van hetzelfde soort: Islam… maar de christenen.

      Trap er toch niet (meer) in beste Floris, het is zonde van je tijd en energie.

     14. Floris

      @ Pit:

      Je hebt volkomen gelijk.

      MAAR: er zijn hier nog veel meelezers die ik probeer te bereiken.

      Dat is mijn enige motivatie.

    2. Pit

     @Holland: Vertel Quispel, waarom die idiote en infantiele emoticon?

     W i m is een zuigtrol en zuigtrollen staan bekend om infantiele reacties. Ze doen het erom.

   2. Hetzalwelweer

    ooow en het DNA van DDS zit in de genen van Kwispeltje???

  2. Hermann

   Welke dag één bedoelt U. Welke kalender houdt U aan?

   1. Floris

    Lees er eens een boek over, onnozele.

    Dat mag gerust een islamitische bron zijn, want ze zijn apetrots op hun militaire prestaties uit hun begintijd.

    1. Hermann

     De boekdrukkunst werd vele eeuwen later pas uitgevonden. Intussen kunnen er vele verhalen zijn bijverzonnen. In die tijd ging elke gebeurtenis een eigen leven leiden, na tientallen malen te zijn doorverteld. Dus ik houd mij afzijdig van wat wel en niet waar zou zijn. Het blijven ‘verhaaltjes’

 3. Ni28

  Zo te zien zijn de moslims in Oostenrijk ook goed ingeburgerd. Europa wordt eens een grote jihad en er moet geoefend worden van klein af.

  1. Heinz

   Wij moesten vroeger ook oefenen, bij de padvinderij.

   1. DolleDries

    Ben jij niet in de war met de jeugdstorm.

    1. Stanly2000

     Nee, hij was bij de HJ.

 4. Floris

  “Is de islam inderdaad met het zwaard verspreid?

  Het antwoord luidt eenvoudigweg: ja. Net als de Romeinen bouwden de moslims door expansie een gigantisch rijk op. Binnen tien jaar na de dood van de Profeet in 632 waren de twee grootste wereldmachten van die tijd, de Byzantijnen en de Perzen, verslagen. Het zijn feiten die we vroeger vol trots aanhoorden in de geschiedenisles op school. Al die namen van de veldslagen met de bijbehorende jaartallen moesten we uit het hoofd leren. De verovering van Egypte bijvoorbeeld, was in 639 begonnen en duurde tot 642, toen Alexandrië zich overgaf na vele veldslagen en een langdurige belegering door moslims. Daarvóór werd Palestina al veroverd in 636, in de slag bij de Jermoek-rivier, waarna heel Syrië in de handen van moslims viel. Daarna kwamen Irak en Iran aan de beurt, onder de Perzen, die verslagen werden bij de slag bij Kadisija rond 637. In een golfbeweging ging de expansie door naar het Oosten (tot aan India toe) en naar het Westen (Noord-Afrika en Spanje tot aan Poitiers in Frankrijk). Pas in 1683 werd de expansie tot staan gebracht bij Wenen, dat tot tweemaal toe, zonder succes, werd belegerd door de Turken.

  Het zijn historische feiten die ieder schoolkind in de Arabische landen leert. Daarom is het geheel onbegrijpelijk dat moslims deze feiten nu wereldwijd lijken te ontkennen.”

  – Nahed Selim, geb. Egypte

  https://www.trouw.nl/home/de-feiten-ontkennen-zal-ze-niet-veranderen~ae1f4a0d/

  1. Ernst Quispel

   Helaas is het christendom ook met het zwaard (en zwaarder oorlogstuig) verspreid.

   1. Adriaan

    @Ernst, en daar is geen speld tussen te krijgen. Nog nooit heeft een geloof vrede gebracht. Het tegendeel zelfs.

   2. Floris

    De islam was vanaf het begin militair en zeer agressief van aard. Met veel succes helaas.

    Het christendom leidde eeuwenlang een kwijnend bestaan. Pas nadat het de Romeinse staatsgodsdienst werd kwam daar enige verandering in. Karel de Grote heeft inderdaad het christendom met het zwaard verspreid.

    Ook kwam het christendom mee met het kolonialisme, maar daar was toch meer sprake van bekering dan van dwang. Indonesië is een voorbeeld van tolerantie: met liet de lokale bevolking hun islam.

    Het verschil in verspreidingsgeschiedenis is significant en de uitspraak van Quispel is dan ook te stupide voor woorden.

    1. Ernst Quispel

     Floris bevestigt dat het Christendom met het zwaard is verspreid en meent dat het christendom in de kolonisatie van de halve wereld niet met geweld maar door bekering is overgedragen.

     Met name in de Archipel en Latijns Amerika werden ze gemakkelijk overtuigd van de liefdevolle boodschap van de Heere Jezus. Ook de Indianen in Noord-Amerika waren van stonde af enthousiast. Een paar miljoen lieten het leven maar dat deden ze, in navolging van het lijden van Christus, met groot genoegen.

     1. Floris

      “Floris bevestigt dat het Christendom met het zwaard is verspreid.”
      —————————————————————-
      Nee valsspeler. Ik stelde dat dat TEN DELE het geval is geweest. Het staat in geen enkele verhouding tot wat de islam heeft aangericht en NOG aanricht (christenvervolgingen).

      Waar de valsspeler niet op ingaat is dat de islam vanaf het begin agressief was en het christendom niet. Over dat essentiële verschil (hetgeen te maken heeft met de fundamenten van beide religies) zwijgt hij.

      Dan ben je volledig afgedreven van elke vorm van objectiviteit. Ik zeg dat als niet-christen. Ik heb geen enkele reden om het christendom te verdedigen en ik heb er ook niets mee. Het enige waar ik wat mee heb is waarheidsvinding.

     2. Ernst Quispel

     3. Ernst Quispel

      “Ik stelde dat dat TEN DELE het geval is geweest.”

      Waarmee de causaliteit op losse schroeven staat.

     4. Floris

      Nou nee, Quispel. Het laat zien dat uitzonderingen de regel bevestigen.

      Hoe denk jij dat meisjesbesnijdenis Indonesië is binnen gekomen?

      **Ik verwacht hier geen antwoord, danwel een ontwijkend antwoord op**

   3. Ni28

    Daar is de christendom van uitgegroeid en de islam niet, dat is het grote verschil. Als je beter bent moet je het niet als excuus gebruiken.

 5. Babaji538

  Afgelopen zaterdag heb ik het verdriet
  van mijn moeder en haar vriend gezien en gevoeld,
  rondom mijn verhaal.
  De knikkerclub te Den Haag en de motorclub te Tilburg,
  walsen hier, als vanouds, gewoon feilloos gevoelloos overheen.
  Het behoort oneindig tot de kerker der universeel bedrog.
  Petra Cecilia Maria Hermans

 6. Fortiori

  Het woord saluteren bestaat niet. Het is salueren.

 7. Vit

  Is dat inteelt volk geschift of niet?

  1. springmaarachterop

   Ik ben ervan overtuigd dat een definitieve oplossing voor dat volk meer als geboden is. Zou er nog ergens een vergaderruimte zijn aan een meertje ofzo…….

   1. Ernst Quispel

    Springmaarachterop zinspeelt op de Wannseeconferentie waarin de nazi’s een Enlösung voor het Jodenvraagstuk i.c. de Holocaust voorbereidden.

    Springmaarachterop wenst een vergelijkbare oplossing voor het moslimvraagstuk.

    Ik vrees dat ik de enige ben die hier afschuw over dit soort smerige uitspraken uitspreekt.

    DDS is diep gezonken.

    1. springmaarachterop

     Het is trouwens Endlösung Quisling, maar weet jij veel in je haast om bijdehand over te komen, smerige misgeboorte die je bent.

   2. Floris

    Springmaarachterop overschreed vandaag grenzen. Ik sta daar niet achter.

    1. springmaarachterop

     Ik heb schijt aan gebaande paden Floris!

    2. Floris

     Ik begrijp je woede over wat er gaande is in Europa, Springmaarachterop. En ik deel je zorgen over de toekomst, maar je kan ook te ver gaan.

     Vind jij genocide echt verdedigbaar? Dat geloof ik niet, want zo zit jij volgens mij niet in elkaar.

     Er zijn betere oplossingen, maar gezien de apathie van de boven-ons-gestelden en grote delen van het electoraat zal het probleem steeds groter worden. En daarmee neemt de kans toe dat er een overreactie komt.

     Helaas. En dat is dan de schuld van de wegkijkers.

    3. springmaarachterop

     Het is gewoon simpel Floris, wanneer een volk alle andere volkeren bedreigt dient men maatregelen te nemen teneinde die agressie te beteugelen, wat jij daarvan vindt of die Quisling zal mij successievelijk aan mijn anus oxideren, begrijp je wel?

 8. Gerlos

  De moslims doen precies war ze zelf willen, want ze hebben schijt aan ons ongelovige.p, en wij pikken dat ook nog.

 9. Ni28

  Van zijn reacties kunt je uitmaken dat Quispel de militaristische hersenspoeling van kinderen een hartverwarmende bezigheid vindt en dus heel normaal. Nergens spreekt hij zijn ongenoegen hierover. Moeten wij hier op scholen invoeren om zo nader tot elkaar te komen in het kader van inburgering, zal zijn gedachtegang zijn.

  1. Hetzalwelweer

   voor meer info….ernstiseenkleuterneuker…zie dds.datklopt.nl ….succes

 10. Vit

  Anno 21ste eeuw zouden we beter moeten weten dat religie achterhaald is.

 11. Svetlana

  Het is een uitstekende keuze om kinderen zo jong mogelijk in aanraking laten komen met de islam. De heerlijke tradities moeten wij onze kinderen doorgeven zodat ze die koesteren en verspreiden.

  1. Hetzalwelweer

   werkelijk dit mag wel…..nazi site dds….propaganda van Macron…..of gekkie uit turkenland….zwaai vlag en iek ben Turk iek mag allesch…kom op met uitkeerink….

  2. Hetzalwelweer

   Het is een uitstekende keuze om kinderen zo jong mogelijk in aanraking laten komen met de islam. De heerlijke tradities moeten wij onze kinderen doorgeven zodat ze die koesteren en verspreiden.

   De DDS is propaganda site voor Turkeurpia…..

  3. Vit

   Die WH wordt met de dag gekker.

   1. Pit

    @Vit: Ja als het gros je negeert moet je een multinick van stal halen om er een schepje bovenop te doen. Jij en ik weten allang dat Svetlana dezelfde is als W i m

    En W i m is een zuigtrol en zuigtrollen staan bekend om infantiele reacties.

    1. Guus Geluk

     Trol Pit, trol Rechtsaf, trol Abri097, etc etc etc.

     Daar weet u alles van, maar uw hypocrisie is ook onmetelijk groot.

     Maar, houdt u het vooral bij infantiele bijval. Geen eigen mening poneren, louter “slijmen” bij uw kameraden.

 12. Frits Jansen

  Zwaar militaristisch. Typisch geval van doorgeslagen inburgering. Moest verboden worden.

  1. sjun

   Werd de moskee als commandopost ingezet. Enkele uren later is het weer een zwarte markthal terwijl het gebouw ook als voorraadschuur functioneert om bezetters van wapens te voorzien. Erdogan refereerde er al eens eerder aan: “De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten…” Strikt genomen is de moskee in de islamitische traditie geen heilige maar een sociale plaats. De zelfverklaarde profeet Mohammed kwam er samen met zijn getrouwen. Moskeeën vervullen vooral een “administratieve rol”. Hier vonden eertijds de zittingen plaats van de stammenraad en het waren verzamelplaatsen voor mannen die zich opmaakten voor een veldtocht of jihad.

   Moskeeën, voorzien van een minaret en gebouwd in een niet-islamitisch land, worden door mohamedanen gezien als “militaire voorposten” van de ummah (de moslimgemeenschap). In deze voorposten wordt de verovering van het gebied voorbereid en georganiseerd. De minaret, die geen praktische functie meer heeft, vormt het signaal dat de ummah ter plaatse aan invloed heeft gewonnen en bij machte is om het hele gebied aan de islam te onderwerpen, voor zover dat intussen niet stilzwijgend (dhimmitude) is gebeurd. Daarvan zijn al voorbeelden zichtbaar in steden en gemeenten in vooral het Verenigd Koninkrijk waar de sharia is ingesteld.

 13. buitenbeentje

  En weer een thread onleesbaar gemaakt door het voeren van een trol, die weer heerlijk in het middelpunt van de belangstelling heeft gestaan. Met de energie die hier besteed wordt aan het overtuigen van iemand die bij voorbaat niet overtuigd wenst te worden kan ik een winter lang mijn huis verwarmen. Over duurzaamheid gesproken.

 14. rosmalen53

  Ach, en ze waren toch achteraf allemaal weer zo geschokt.

 15. Pescador

  idee voor juncker kan hij die kids ook niet meteen leren om homo te worden , vind tie vast wel lekker

 16. falschirmjager

  Je zou denken in den Haag, gaan de ogen open, helaas klootzakken blijven klootzakken Er zal niets anders opzitten de loopgraven in te gaan.En een blitz binnen landse bevrijdings oorlog te starten.

 17. Steve Van der Vekens

  Moslims rieken naar geit. 🙂

 18. Steve Van der Vekens

  Moslims stralen het uit aan hun kleding: (of wat er voor moet doorgaan, je kan het beter ‘bedekking’ noemen) “Wij zijn niet integreerbaar en wij zullen ervoor zorgen dat de kloof die tussen de culturen ontstaan is, door de hoofddoek gehandhaafd blijft.”

  Politici moeten leren om op die signalen in te gaan en niet het hoofd weg draaien, zodat je een ongelukkige bevolking hebt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.