Opportunisme steekt de kop op bij Partij voor de Dieren

‘Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken’, de waarheid achter deze uitdrukking wordt weer eens pijnlijk duidelijk als Johnas van Lammeren, fractievoorzitter PvdD Amsterdam, meent dat deze winst andere partijen verplicht om hun partij op te nemen in het college.

Nee meneer van Lammeren, je woont niet in de VS of het VK waar ze het ‘winner takes all’ principe hanteren, je hebt je gewoon te houden aan ons eigen democratische stelsel. Sterker nog, je ideeën in die landen in de praktijk brengen heeft waarschijnlijk meer effect dan dat boertje pesten in Nederland.

De logica van de beste man is natuurlijk volstrekt in z’n eigen voordeel en dus makkelijk te doorprikken. Hij stelt dat de landelijke winst van de partij en de drie zetels in Amsterdam, recht zou moeten geven op een plek in het college. Trek je deze gedachte iets verder door en pas je hem toe op andere partijen, dan zou dat betekenen dat zowel DENK als Forum voor Democratie óók verplicht in het college van Amsterdam zouden moeten komen. Beide partijen hebben in Amsterdam namelijk evenveel zetels als PvdD (3) en hebben landelijk óók goed gescoord (PvdD 33 zetels in 18 gemeenten, DENK 24 zetels in 13 gemeenten, FVD 16 Tweede Kamer zetels in de peilingen).

Dus, meneer van Lammeren, pas een beetje op met het om willen gooien van ons democratische stelsel omdat je je baantje als wethouder nu niet krijgt, volgende keer beter!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Frits Jansen

  Ik zie het probleem niet. De Partij van e Dieren komt met een redenering waarom ze politiek een grotere rol moeten spelen, en het is aan de andere politieke partijen om die redenering al dan niet geloofwaardig te vinden.

  1. Ernst Quispel

   De redenering komt ook bekend voor: de PVV eiste ook altijd op hoge toon regeringsdeelname op grond van het feit dat ze in verkiezingen hadden gewonnen.

 2. Steve Van der Vekens

  De opportunist.
  De gier.

 3. Uiterst Links

  De Partij voor de Dieren wordt politiek gezien erg onderschat terwijl ze een prima serieus te nemen partij zijn. Onbegrijpelijk dat een partij zoals GL die in principe veel raakvlaktes heeft met de PvdD hun niet betrekt in de onderhandelingen

 4. Babaji538

  Veel succes, verder.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.