Palestijnse misselijkheid: sturen op geboortedag Hitler een nazivlieger met molotovcocktail richting Israël

De Palestijnse terreurorganisatie Hamas ‘vierde’ gisteren de 129e geboortedag van Adolf Hitler door een swastika-vlieger met daarin bevestigd een molotovcocktail richting Israël te sturen. Het is de zoveelste terroristische provocatie aan de grens met Gaza.

Het is voor een terreurorganisatie met tienduizenden doden op het geweten natuurlijk lastig om nog meer morele grenzen te overschrijden dan ze al gedaan hebben, maar Hamas lijkt gisteren desondanks een nieuw dieptepunt te hebben begaan.

In de zoveelste provocatie richting Israël aan de grens met Gaza lieten de droeftoeters namelijk een vlieger op. Met daaraan bevestigd een molotovcocktail. En op de vlieger een geschilderd hakenkruis. Op 20 april – de geboortedag van Adolf Hitler.

Gaan we het nog veel sneuer krijgen dan dat? Nee, erg waarschijnlijk is het niet. De Israëlische legercommandant Jonathan Conricus reageert dan ook op de enige mogelijke manier: laconiek, maar vlijmscherp. Volgens hem heeft Hamas de vlieger “met hun ware kleuren” gevlogen. Waarvan akte.

Maar los van het hakenkruis: de laatste tijd zijn Hamas-aanhangers wel meer bezig met vliegende projectielen over de grens met Israël te vliegen. Brandbommen en benzinebommen worden aan vliegers bevestigd en over de muur bij Gaza gelaten. Ze zorgen dan voor brandjes in Israëlische veldjes. Een nogal sneu gebeuren, maar de Hamas-fans maken er gretig foto’s en filmpjes van en delen die op hun social media. In hun eigen beleving is dit natuurlijk heel erg “stoer”.

Gelukkig kunnen wij deze actie doorzien voor wat het is: de triestheid zelve.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Meinoud Marinus

  Wel een lelijk hakenkruis. Doet wat boeddhistisch aan. Maar ja, het zijn ook niet de slimste mensen daar. In ieder geval staan de haken goed.

  Gelukkig hebben de Israëlische landafnemers er een beetje wrang om kunnen lachen.
  Zielige sukkeltjes.

  #boycot Israëlislam

  1. Holland

   Meinoud Marinus, voorheen Anton Adriaan, is een expert in hakenkuizen. Als antisemiet die het graag over ‘die joodjes’ heeft, ligt Mein Kampf altijd binnen handbereik op zijn nachtkastje en is zijn hele slaapkamer versiert met Swastika’s. Ook op zijn badhanddoeken prijkt vier een geborduurd hakenkruis!

   1. Anton Adriaan

    Hollangola,
    Ik, Anton A. Heb de term ‘..die joodjes..’ een keer gebruikt. En ik noem het hakenkruis GEEN swastika. En met vier doelde je hoogstwaarschijnlijk op ‘fier’ .
    En ik heb ook al vaker aangegeven dat ik de term ‘arisch’ zeer achterhaald vind.
    En nu moet je maar weer naar je Angola-offspring, zij hebben jouw geld nodig!

 2. Svetlana

  Een buitengewoon aanvaardbaar en toepasselijke actie van de Palestijnen. Wanneer de slachtoffers van toen de de daders van tegenwoordig zijn geworden mag je ze heus wel afschrikken met dergelijke handelingen

  1. Rechtsaf

   @Svtelana het is inderdaad een typisch Palestijnse actie, die structureel blijven provoceren en het dan vervelend vinden dat Israël reageert (zelfverdediging noem ik dat)..

   1. Meinoud Marinus

    Rechtsaf,

    Ik zou het geen zelfverdediging noemen. Meer erg lafhartig en zielig.

    Palestijnen en zelfverdediging, hm ja.
    Israëli en zelfverdediging, hm Nee!

    1. Rechtsaf

     @Meinoud jij als rasechte antisemiet zal uiteraard alles in het werk stellen om de Israëlisch de schuld te geven van dit conflict.

     Even voor de duidelijkheid de Palestijnen hebben al een land genaamd Jordanië..

     1. Meinoud Marinus

      Rechtsaf,

      Tuurlijk, Jordanië. Pfff. Grappenmaker. Je moet de links, die de linkRitter je toestuurt, niet serieus nemen he?

      …het is nu trouwens wachten op die semietenvriend, Ritter.
      Als er iets Israëlisch te verdedigen valt, komt hij hier links strooien.

     2. Rechtsaf

      @Meinoud zoals ik al schrijf je bent een rasechte antisemiet, en je reactie zegt uiteraard genoeg..

      Overigens is het sturen van vliegers met hakenkruizen not done natuurlijk..

     3. Pit

      @RA: De kans dat Meinoud Marinus uit de stal van W i m p i e komt is toch redelijk groot. Laat je vooral niet afleiden. 😉

     4. van Urk

      Rechtsaf@ Jordanie was eigenlijk volgens het Balfour-verklaring en de Resolutie van San Romeo ook bestemd voor de Joden. De Arabieren mogen eigenlijk nog blij zijn dat de Joodse staat niet groter is dan wat het nu is.

     5. Pit

      @Urk: Juist! Onder druk van de anti-Semitische Arabische onderhandelaars werd het toenmalige gebied dat aan de joden (Balfour declaration) werd belooft en dat ook het Trans Jordanië betrof, steeds kleiner.

  2. Ni28

   Ruim je braaksel op, Quispel.

   1. Svetlana

    Het zal u zeer betreuren maar Quispel is iemand anders. Ik reageer uitsluitend onder mijn naam Svetlana

    1. Ni28

     Je reageert onder Svetlana maar je bent Quispel.

     1. Pit

      @Ni28: Klopt hoor, helemaal juist! W i m p i e reageert namelijk exact hetzelfde als je hem aanspreekt op multinickerij, hij praat zichzelf inmiddels kilometers voorbij. Het is ook lastig uiteen te houden als je zoveel multinicks hebt aangemaakt en op jezelf reageert.

     2. Guus Geluk

      Dat Rechtsaf uit de koker van Pit komt is zoniet nog waarschijnlijker.

   2. Pit

    @Ni28: Inderdaad, je hebt het goed in de gaten.

 3. Ni28

  Met de steun van de Nederlandse regering. Hier zie je tenminste waar het geld beland. De Joden bouwen en Arabieren vernielen.

  1. Meinoud Marinus

   Ni28,
   Het moet zijn:

   Voordat de joden bouwen, moeten er eerst bestaande Arabische dorpen worden vernield. 😉

   1. ReJa

    Kwispel account nummer hoeveel was het ook alweer?

 4. Pit

  In 2006 kreeg Gaza het bestuur over zichzelf en heeft vanaf die tijd kunnen oefenen in vrede met haar buren. Wat er van dat zelfbestuur terecht is gekomen?

  – Duizenden raketten op Israël afgevuurd
  – Terreurtunnels gegraven en gebruikt
  – Subsidiegelden verkwanseld
  – Etc…

  Wie vrede wil met Israël zal vrede krijgen, wie oorlog wil, evenzo.

  1. Troelstra

   En alleen een gepast prijskaartje in rekening brengen kan de Arabieren/Moslims tot bedaren brengen. Pratend zal het niet lukken, want ze zijn niet voor rede vatbaar. De Middeleeuwen en daarmee het primitieve Middeleeuwse recht van de agressiefste is niet uit hun zieke hoofden te rammen en de bij ons ontwikkelde kracht van de rede kunnen ze en zullen ze derhalve nooit eigen maken. Dan moet helaas het prijskaartje in rekening worden gebracht. En normaal doen kan zo eenvoudig zijn. Want wie Israël niet slaat wordt niet teruggeslagen.

 5. Ritter

  Het moet toch niet gekker worden; Oxfam werkt samen met een extremistische islamitische terreur groep die een islamitische staat wil oprichtten. Minister Kaag zal tevreden zijn.
  ————-
  Oxfam-Novib Nederland en Hamas samen in werkgroep tegen Israël
  https://brabosh.com/2018/04/20/pqpct-hgb/

  1. Troelstra

   Oxfam-Novib is toch ook die gesubsidieerde club welke bekend staat om de gesubsidieerde groepsseksfeesten met minderjarige kinderen zoals bijvoorbeeld op Haïti en in Tsjaad? En daar werken toch ook artsen welke bij minderjarige weeskinderen die net even daarvoor aan ebola hun ouders hebben verloren eerst gratis seks opeisen voordat zij de benodigde medicamenten verstrekken. M.a.w.: “Als je niet gaat liggen, krijg je geen medicamenten.” Spreken we dan niet over een criminele organisatie?

 6. Babaji538

  Wat heeft iedereen toch ineens
  met Adolf Hitler?
  Petra Hermans

  1. Pit

   Wie noemt z’n kind nou Roodkapje?

   1. van Urk

    Deze hakenkruis bewijst dat Palestijnen antisemieten zijn en dat zij gesteund worden door Nederlandse antisemieten. https://www.niw.nl/het-echte-verhaal-hitler-en-de-moefti-667/

    1. Troelstra

     Zoals ik al zei: Soort zoekt soort. En dat is geen goed soort. Zoveel is duidelijk.

 7. Troelstra

  “Zeg me wie u vrienden zijn en ik weet wie u bent.”

  Toepasselijk, nietwaar?

  Islam en Nazisme: Soort zoekt soort. En dat is geen goed soort.

 8. Ernst Quispel

  Israel heeft bommenwerpers, kernwapens, tanks, artillerie en een groot professioneel leger. De Palestijnen hebben dat oorlogstuig allemaal niet en kunnen niet veel meer dan vliegers versturen.

  Ziehier het conflict in Palestina in een notendop.

  1. fockingworst

   @ernst als palestijnen niet aanvallen hebben ze niks te vrezen van Israël.
   U zet uw bekrompen geest zelf alweer vol in de spotlichten en dat in een notendop.

   1. Troelstra

    Wie Israël niet slaat, wordt niet teruggeslagen. Soms denk ik inderdaad dat Moslims dommer zijn. Want iedere keer beginnen die Pallezwijnen zelf weer met Israël aan te vallen.

    1. Ernst Quispel

     Misschien moet u zich eens verdiepen in de slachtofferaantallen aan beide kanten.

     1. fockingworst

      @ernst zou zich eens moeten verdiepen in het aantal aanvallen tegen de staat israel vanuit de pallestijnse zijde.
      Dat verklaart het hogere aantal slachtoffers onder palestijnen.
      Misschien zou u zich ook kunnen verdiepen in het aantal aanvallen van palestijnse zelfmoordterroristen die Israëliërs aanvallen in Israel en dat tegenover het aantal Israëlische zelfmoordterroristen die aanslagen plegen in de palestijnse gebieden.
      Of… Etc etc

     2. Troelstra

      Zoiets heet het prijskaartje wat kleeft aan Israël aanvallen. En kennelijk is dat nog niet hoog genoeg, want het weerhoudt hen er niet van om iedere keer weer te beginnen. Misschien moet dat prijskaartje maar eens worden opgevoerd. Want voor wie de kracht van de rede niet kennen, maar slechts het primitieve Middeleeuwse recht van de agressiefste, blijkt een gepast prijskaartje in rekening brengen de enige optie hen tot bedaren te brengen. Jammer dat het nodig is, maar het wil bij die Middeleeuwers maar niet lukken die achterlijke Middeleeuwen uit hun hoofden te rammen. Ze zouden ook eens kunnen gaan nadenken over normaal gaan doen. Te gaan werken bijvoorbeeld. In plaats van weer toegeven aan hun verslaving aan de agenda van oorlog, haat en vernietiging tegen Israël. Moet je eens kijken hoeveel slachtoffers er dan vallen. Nul, wel te verstaan. De keuze is aan hen. In het verleden gemaakte keuzes geven dan weer weinig hoop voor de toekomst, dat dan weer wel.

     3. Troelstra

      Van Hamas-militanten is bekend dat het de eigen onderdanen uit hun schuilkelders uit hun huizen verjaagt om de schuilkelders in te kunnen nemen om daar zichzelf en hun wapens en munutie in veiligheid te brengen. De eigen onderdanen moeten dan het dak op om als menselijk schild te dienen. Soms worden jongetjes aan de kraag van hun shirt aan een muur vastgespijkerd zodat ze ook voor hun eigen veiligheid niet weg kunnen lopen van de plek waar zij als menselijk schild moeten dienen. Zieke cultuur hè, vind je ook niet?

      Israëlische soldaten brengen met gevaar voor eigen leven eerst de burgerbevolking in veiligheid voordat ze aan hun eigen veiligheid kunnen gaan denken.

      Verklaart dit misschien niet het verschil in aantallen burgerslachtoffers? En dit is nou het verschil tussen een zieke Hamas-cultuur en een gezonde Israëlische cultuur.

     4. Ernst Quispel

      Ik begrijp dat Troelstra meent dat de Hamas-strijders zich in het open veld moeten verweren tegen de tanks, de bommenwerpers, de artillerie en het grote leger van Israel.

      Denk u wel eens langer dan 2 seconden na?

     5. fockingworst

      @ernst u zegt het zelf al die domme palestijnen gaan notabene een open veld inlopen om aan te vallen.
      Het enige wat de Israëliërs doen is hun grens verdedigen.

     6. Baaz

      “Verklaart dit misschien niet het verschil in aantallen burgerslachtoffers?”

      Het jodendom, Israël, is geënt op het leven (L’Chaim). Dit principe zie je overal in Israël en de joodse cultuur terug. De islam is een ideologie van dood en doodverering. Dat principe zie je overal in de islamitische cultuur terug.

    2. Baaz

     “Wie Israël niet slaat, wordt niet teruggeslagen.”

     Inderdaad, wie Israël zegent wordt gezegend en wie haar vervloekt wordt vervloekt, een oude wijsheid en een oude waarheid. Als je vrede met Israël dan krijg je vrede, wil je oorlog, dan krijg je oorlog. Israël heeft namelijk geen keuze!

     De Filistijnen hebben zo’n 70 jaar kunnen oefenen, hebben zelfs een eigen gebied (Gaza) en van daaruit konden ze vrede sluiten met Israël. Maar wat blijkt? Ze willen helemaal geen vrede want hun “zaak” is uitsluitend gediend met oorlog. En dat, zoals ik al schreef, kun je krijgen van Israël.

     Shalom Israël! Ik zegen je opdat ik gezegend zal zijn.

     1. Troelstra

      “Inderdaad, wie Israël zegent wordt gezegend en wie haar vervloekt wordt vervloekt, een oude wijsheid en een oude waarheid. Als je vrede met Israël dan krijg je vrede, wil je oorlog, dan krijg je oorlog. Israël heeft namelijk geen keuze.”

      Waar janken die Mekkabeffers dan over dat ze het prijskaartje in rekening wordt gebracht als ze weer oorlog tegen Israël gaan voeren? Ze kunnen ook vrede met Israël nastreven. Daaraan kleeft geen prijskaartje. Of zijn die Arabieren/Moslims gewoon een dom, achterlijk rioolvolk?

     2. Baaz

      @Troelstra: Ik denk het laatste. Bovendien is de islam intrinsiek verbonden met de opdracht de joden te vermoorden. Vandaar ook dat er geen vrede zal komen. Israël weet dit natuurlijk en zal zich daarom ook niet meer laten voorliegen, al willen zij natuurlijk wel vrede.

  2. Troelstra

   Is dat nou jammer voor al die virulent anti-Semitische Mekkabeffers voor wie de vernietiging van het land Israël en de Joden de zee in drijven hun ultieme natte droom is. Moet je niet een zakdoekje ter hand nemen omdat dit jou zo verdriet?

   1. Baaz

    Het zijn Filistijnenvrienden, islamitische pleitbezorgers. Je pikt ze er zo tussenuit.

    1. Troelstra

     Soms duurt het even, maar dan zie je vanzelf het NSB-masker vallen.

     1. Baaz

      Inderdaad. En vergeet de Filistijnenvriendin Sigrid Al-Qaq niet, namens Nederland stuurt ze miljoenen richting de jodenhaters.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.