Richard de Mos grijpt “weglopers” PVV bij de lurven: ‘Regelt niks voor hun achterban, maar heeft wel een mening!’

De PVV krijgt er flink van langs bij de man die nog geen maand geleden de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag glansrijk won. Hij beschuldigt de partij van het hebben van commentaar, terwijl de lokale fractie van Wilders’ partij zelf de hele tijd “wegloopt”.

De afgelopen vier jaar zaten Groep de Mos en de PVV gebroederlijk naast elkaar in de oppositie van de gemeenteraad van Den Haag, maar nu eerstgenoemde de gemeenteraadsverkiezingen won en een nieuw college mag gaan vormgeven, zullen de twee dikwijls tegenover elkaar komen te staan.

De PVV nam daarop vandaag al een voorschot, door het besluit van De Mos om te onderhandelen met VVD, D66 en GroenLinks over de vorming van een nieuw wethouderscollege te bekritiseren. Volgens de Haagse PVV-fractie verloochent De Mos daarmee namelijk zijn eigen verkiezingsprogramma. “Politiek is keuzes maken,” aldus de tweekoppige PVV-groep in de Haagse gemeenteraad in een tweet. Om vervolgens daarover een vraag te stellen en die onmiddellijk te beantwoorden: “De keuzes van VVD Den Haag en Groep de Mos? Niet veiligheid, niet integratie, niet betere zorg maar wel duurzaamheid en “iedereen doet mee”.”

De Mos vond dat een absurde aantijging, en deelde mee dat veiligheid en ouderenzorg nog altijd speerpunten van de partij zijn. Daarnaast moet de PVV maar niet zo’n toon aanslaan, zo suggereerde de Haagse partijleider, want de PVV weigert zelf bestuursverantwoordelijkheid te nemen. Nog nooit zaten ze in een college, en ze “lopen altijd weg.”

Na wat gebakkelei besluiten PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands en De Mos uiteindelijk om de strijdbijl te begraven en binnenkort samen een kop koffie te drinken. De Mos complimenteert zijn vroegere partijgenoot: “Je bent en blijft een lieverd. Snel een bakkie doen.” Gerbrands neemt dat aanbod aan. Maar gaat daarna wel verder met het bashen van Groep de Mos op Twitter:

Nee, dat gaat voorlopig dus niet meer goedkomen tussen de PVV en Groep de Mos…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. tomygun

  Yep mos groeid op plaatsen waar je het niet wil hebben .

  1. tomygun

   En baalen doe je ook van mensen die daar niet zou moeten zijn ,
   samen met gay weet hij daar alles van .

 2. J.C.

  Het is verleidelijk om toe te treden tot het partijkartel, maar het beetje macht dat dat oplevert is slechts van tijdelijke aard en daarna volgt de afrekening. Rancuneuze De Mos verloochent z’n PVV afkomst en gebruikt veel te gemakkelijk goedkope (“van CDA en VVD geleende”) leugenachtige retoriek, als hij de term weglopers meent te moeten hanteren, om de lachers op z’n hand te krijgen. Zwakkeling.

 3. Frits Jansen

  De PVV is alleen maar anti-islam. Daar hebben de meeste Hagenaars niets aan.
  Toen een PVV-er in Friesland meende dat ze daar wel wat anders aan hun hoofd hadden dan islam kon hij meteen oprotten. Het “merk” Wilders staat voor islambestrijding. Wie ergens woont waar veel moslims zijn weet dat ze wel meevallen, dus moet Wilders angst en haat zaaien daar waar ze nog nooit een moslim van dichtbij hebben gezien.

  1. Pit

   @Frits: Wie ergens woont waar veel moslims zijn weet dat ze wel meevallen…

   Er is een verschil tussen islam en moslim. Ga eens kijken in landen waar veel moslims wonen en waar islam de maat is. De vraag is dan of je dat hier ook wil. Islam is namelijk een progressieve veroveringsideologie, die pak je niet zonder handschoenen aan, aan jou en mij is binnen de islam de oorlog verklaart. Ik ga in elk geval, net als Wilders, niet rustig slapen.

   Islam is levensgevaarlijk.

  2. Original NL

   Idd 250000 alochtonen in de bijstand zijn er 250000 te veel.
   Uitkeringsmagneet NL zuigt geheel afrika aan en de hoeveelheid “nuttige of ” bruikbare” kansparels daartussen is nihil.

  3. Vit

   @Frits Jansen
   “Wie ergens woont waar veel moslims zijn weet dat ze wel meevallen”

   Zo lang je niet op de te lange tenen gaat staan valt het inderdaad mee ja, alleen gebeurt dat al gauw.

  4. wheelboy

   Frits ,
   Woon jij zelf in zon moslim wijk ?Nou ik kan je een ding vertellen ik heb er bijna 25 jaar in gewoond .Niet omdat ik dat wilde .Maar mijn ouders woonde er . Ik ben blij er weg te zijn .Een van de grote redenen dat ik PVV stem is juist mijn jaren ervaring in die wijk .Later als medewerker arbeid in de penitentiaire inrichting vossenveld . En later tot nu NS .Heb hoop ellende meegemaakt en gezien .En nog dagelijks hoop ellende .

   1. Ali Yas

    Frits bedoelt het ongetwijfeld goed, en in principe heeft hij gelijk, maar als de islam werkelijk niet deugt – en dat is zo – dan mag je verwachten dat de aanhangers daar een tik van meekrijgen. Daarnaast zijn veel moslims niet al te snugger en dragen ze via hun ouders een minderwaardige cultuur mee. Tel uit je winst.

    De Mos is net als vrijwel alle andere Nederlandse partijen laf en pleegt verraad aan het Nederlandse volk omwille van de eigen veiligheid en het aanzien bij de media en de heersende elite.

    1. Guus Geluk

     Ali Yas,

     De heersende elite is door het volk democratisch gekozen.

    2. Ernst Quispel

     De islamofobie is op z’n retour maar een kleine minderheid houdt dapper stand.

 4. RobertMarsman

  Hij was zelf de wegloper. De sukkel

 5. nienke

  Frits Jansen.

  Ieder partij heeft z’n eigen punten op de agenda die zij belangrijk vinden en zo heeft de PVV. het islam gebeuren als hoofdpunt dat is toch niet zo gek?
  Gelukkig dat er nog 1 partij is die hier aandacht aan besteed want het loopt de spuigaten uit met het komen van weer nieuwe (vluchtelingen) die in wezen GEEN vluchtelingen zijn maar hier komen voor het geld.
  Wilders vindt en ik denk heel veel Nederlanders dat dit moet stoppen genoeg vluchtelingen hier en hij heeft gelijk.

  1. Meinoud Marinus

   Nienke, dat klopt wel wat je zegt, maar de PVV is echt op zijn retour, mede door zijn(hun) anti-islam geschreeuw.
   Eens hadden zij veel stemmers, en dit waren mensen die hun wijken overgenomen zagen worden, mensen die islam als gevaar zien, en mensen die het vaderland liefhebben. De meeste hebben niet op Wilders gestemd om zijn persoonlijkheid, maar om de anti-islam gedachte. Nu blijkt dat Wilders maar wat in de rondte blaat, zien vele dat zijn persoonlijkheid ook waardeloos is en zijn partijgenoten (met enkele uitzonderingen) zijn zeer vreemde eenden in de bijt. Dit resulteert in stem en vertrouwens verlies.

   1. Pit

    @Meinoud Marinus: Anti-islam geschreeuw? Noem eens een paar voordelen Meinoud, ik ben benieuwd, of ben jij multinick numero zoveel?

 6. Duckday

  Vreemd waarom geeft hij ze dan niet de kans om mee te doen Maar nu wel commentaar leveren Hij zal net zo doen als die andere partijen en zal ook dan weer in verval raken
  Valt mee ZEER tegen die de Mos had wat anders verwacht

 7. Jetske

  RobertMarsman

  De Mos is niet zelf weggelopen, hij is niet meer op de kandidatenlijst geplaatst omdat hij op zijn CV had gelogen dat hij directeur van een hoge school was.

 8. Duckday

  Jammer nu al trappen dan plaats je in de rij van ELBOOG werkers en is mijn vertrouwen in je weg je gaat de zelfde kant uit als al die anderen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.